Breaking News

Bisnes Internet

Relevenkah Program Affiliate di Malaysia ?

Relevenkah Program Affiliate di Malaysia ?



Ya...bagi pandangan saya program affiliate di Malaysia masih releven.

Jika anda pemain baru program affiliate, anda perlu teruskan usaha anda untuk belajar dan praktikkan apa sahaja teknik pemasaran bagi tujuan menghasilkan jualan.

Berdasarkan pengalaman saya yang cetek ini, kebanyakan usahawan internet yang berjaya kini sebenarnya bermula sebagai ejen affiliate sebelum mereka menjadi usahawan internet tersohor.

Dari program affiliate lah terciptanya pengamalan mereka dan mula menaik taraf menjadi usahawan internet yang memiliki produk jenama mereka sendiri.

Anda pasti boleh turut lakukannya.


Program Affiliate di Malaysia


Terdapat banyak peluang terbuka yang disediakan oleh pembekal ataupun penyedia program affiliate di Malaysia. Anda hanya perlu tentukan niche bisnes apa yang anda ingin promosikan.

Seterusnya saya ingin kongsikan beberapa program affiliate produk digital yang masih releven di Malaysia.

Maksud releven di sini adalah dari sudut keaktifan program, bayaran komisen yang disiplin, peratus keuntungan yang berbaloi dan admin yang amanah.

Antara program affiliate di Malaysia...



1) KLIKJER


Penyedia program yang masih bertahan dari dulu sehinga kini ialah program affiliate KlikJer. Produk yang dijual di sini adalah produk digital berbentuk EBOOK sahaja.

Anda berpeluang menjana komisen dengan mempromosi link khas anda mengikut niche pilihan anda. Anda boleh terus daftar DI SINI jika berminat !



Pengasas KlikJer adalah salah seorang diantara usahawan internet terawal di Malaysia yang sangat 'low profile' bernama Mohd Suhaimi atau lebih popular dikenali sebagai Shuth.

Komisen setiap jualan yang ditawarkan agak tinggi juga iaitu 50% dari harga produk.

Jika seunit ebook berharga RM30 anda berjaya jual, makan komisen anda terima adalah RM15. Banyak bukan !

Anda boleh cuba jika anda berminat sekarang.




2) JVSECUREPAY


Anda juga boleh cuba sertai JVSecurePay yang juga merupakan salah satu program affiliate di Malaysia yang masih bertahan sehingga kini.



JVSECUREPAY telah diasaskan oleh seorang usahawan yang low profile juga tetapi dalam diam-diam menjana pendapatan hanya di rumah sahaja. Nama beliau ialah saudara Muaz Hadi.

Paltform ini dibina bersama dengan saudara Syed Faiz & saudara Ikhwan iaitu rakan bisnes mereka dan mereka bekerjasama dalam satu team. Team yang mereka namakan sebagai TIM INFOKERJAYA merupakan salah satu pembekal terbesar informasi untuk niche kerjaya.

Kebanyakan produk mereka adalah produk berbentuk digital seperti ebook yang menfokuskan niche kerjaya sahaja. Ada juga produk digital lain yang mereka tawarkan untuk ejen affiliate promosikan seperti software dan sebagainya.

Anda boleh turut serta untuk menjana komisen 50% bagi setiap unit jualan yang anda berjaya hasilkan dengan terus daftar DI SINI sekarang !





3) SWEETMUSLIMAH


Bagi anda yang berminat untuk menjual produk fizikal dalam niche fesyen muslimah saya sangat syorkan anda serta program affiliate SweetMuslimah ini.



Pendaftaran ejen baru telah ditetapkan oleh admin program affialite ini iaitu hanya dibuka untuk 1,000 pendaftaran ejen terawal sahaja. Jika anda masih sempat, sila daftar secara PERCUMA sekarang DI SINI !

Jika anda memiliki blog dalam niche fesyen, saya mencadangkan anda harus mempromosi produk-produk di SweetMuslimah ini. Terdapat pelbagai jenis fesyen Kurung, Tudung, Dress dan Aksesori boleh anda promosikan disana.

Dapatkan maklumat lanjut di website www.SweetMuslimah.com





4) JOBDIRUMAH




Salah satu program affiliate yang telah banyak membantu ramai orang menjana pendapatan di rumah adalah JobDiRumah.

Nama pun Job di Rumah. Memang 100% betul apa yang dikatakan. Sesiapa pun boleh menjana komisen dari panduan dan peluang yang ditawarkan oleh JOBDIRUMAH ini.

Kebanyakan komisen yang ditawarkan dalam program affiliate ini adalah dalam USD. Anda buat kerja di rumah tetapi untuk syarikat-syarikat antarabangsa di luar negara.

Kalau anda nak lihat potensi di JobDiRumah ini yang telah wujud sejak tahun 2011 lagi, anda sila layari www.Jobdirumah.com





5) ORDERSINI


Program Affiliate ini agak baru di Malaysia. Terdapat pelbagai produk digital dan fizikal di jual di sini. Anda boleh jual apa sahaja produk pilihan anda dengan cara mempromosi link affiliate anda.




Saya nak kongsi lebih-lebih pun tak boleh sebab baru jer join program ini. Tetapi saya yakin platform ini akan meletop suatu hari kelak.

Bayangkan...anda juga boleh turut jual produk anda atau anda boleh menjadi ejen affiliate OrderSini untuk menjana komisen. Cara yang sama juga pada mana-mana program affiliate. Anda hanya kongsikan link affiliate anda dan kemudian anda akan dibayar terus ke dalam akaun bank anda.

Jika berminat nak tahu dan sertai program affiliate OrderSini, sila layari www.OrderSini.com  sekarang !


Sekian untuk perkongsian saya pada post kali ini, sekiranya anda berminat nak tahu bagaimana bisnes affiliate boleh menjadi sumber pendapatan yang besar anda kelak, anda boleh lihat potensinya dengan cara melihat bagaimana En. Mahmud menjana RM121,175.00 dalam tempoh 2 bulan dengan hanya promosi 1 produk affiliate di Affiliate Method sekarang !

Terima kasih.


Ya...bagi pandangan saya program affiliate di Malaysia masih releven.

Jika anda pemain baru program affiliate, anda perlu teruskan usaha anda untuk belajar dan praktikkan apa sahaja teknik pemasaran bagi tujuan menghasilkan jualan.

Berdasarkan pengalaman saya yang cetek ini, kebanyakan usahawan internet yang berjaya kini sebenarnya bermula sebagai ejen affiliate sebelum mereka menjadi usahawan internet tersohor.

Dari program affiliate lah terciptanya pengamalan mereka dan mula menaik taraf menjadi usahawan internet yang memiliki produk jenama mereka sendiri.

Anda pasti boleh turut lakukannya.


Program Affiliate di Malaysia


Terdapat banyak peluang terbuka yang disediakan oleh pembekal ataupun penyedia program affiliate di Malaysia. Anda hanya perlu tentukan niche bisnes apa yang anda ingin promosikan.

Seterusnya saya ingin kongsikan beberapa program affiliate produk digital yang masih releven di Malaysia.

Maksud releven di sini adalah dari sudut keaktifan program, bayaran komisen yang disiplin, peratus keuntungan yang berbaloi dan admin yang amanah.

Antara program affiliate di Malaysia...



1) KLIKJER


Penyedia program yang masih bertahan dari dulu sehinga kini ialah program affiliate KlikJer. Produk yang dijual di sini adalah produk digital berbentuk EBOOK sahaja.

Anda berpeluang menjana komisen dengan mempromosi link khas anda mengikut niche pilihan anda. Anda boleh terus daftar DI SINI jika berminat !



Pengasas KlikJer adalah salah seorang diantara usahawan internet terawal di Malaysia yang sangat 'low profile' bernama Mohd Suhaimi atau lebih popular dikenali sebagai Shuth.

Komisen setiap jualan yang ditawarkan agak tinggi juga iaitu 50% dari harga produk.

Jika seunit ebook berharga RM30 anda berjaya jual, makan komisen anda terima adalah RM15. Banyak bukan !

Anda boleh cuba jika anda berminat sekarang.




2) JVSECUREPAY


Anda juga boleh cuba sertai JVSecurePay yang juga merupakan salah satu program affiliate di Malaysia yang masih bertahan sehingga kini.



JVSECUREPAY telah diasaskan oleh seorang usahawan yang low profile juga tetapi dalam diam-diam menjana pendapatan hanya di rumah sahaja. Nama beliau ialah saudara Muaz Hadi.

Paltform ini dibina bersama dengan saudara Syed Faiz & saudara Ikhwan iaitu rakan bisnes mereka dan mereka bekerjasama dalam satu team. Team yang mereka namakan sebagai TIM INFOKERJAYA merupakan salah satu pembekal terbesar informasi untuk niche kerjaya.

Kebanyakan produk mereka adalah produk berbentuk digital seperti ebook yang menfokuskan niche kerjaya sahaja. Ada juga produk digital lain yang mereka tawarkan untuk ejen affiliate promosikan seperti software dan sebagainya.

Anda boleh turut serta untuk menjana komisen 50% bagi setiap unit jualan yang anda berjaya hasilkan dengan terus daftar DI SINI sekarang !





3) SWEETMUSLIMAH


Bagi anda yang berminat untuk menjual produk fizikal dalam niche fesyen muslimah saya sangat syorkan anda serta program affiliate SweetMuslimah ini.



Pendaftaran ejen baru telah ditetapkan oleh admin program affialite ini iaitu hanya dibuka untuk 1,000 pendaftaran ejen terawal sahaja. Jika anda masih sempat, sila daftar secara PERCUMA sekarang DI SINI !

Jika anda memiliki blog dalam niche fesyen, saya mencadangkan anda harus mempromosi produk-produk di SweetMuslimah ini. Terdapat pelbagai jenis fesyen Kurung, Tudung, Dress dan Aksesori boleh anda promosikan disana.

Dapatkan maklumat lanjut di website www.SweetMuslimah.com





4) JOBDIRUMAH




Salah satu program affiliate yang telah banyak membantu ramai orang menjana pendapatan di rumah adalah JobDiRumah.

Nama pun Job di Rumah. Memang 100% betul apa yang dikatakan. Sesiapa pun boleh menjana komisen dari panduan dan peluang yang ditawarkan oleh JOBDIRUMAH ini.

Kebanyakan komisen yang ditawarkan dalam program affiliate ini adalah dalam USD. Anda buat kerja di rumah tetapi untuk syarikat-syarikat antarabangsa di luar negara.

Kalau anda nak lihat potensi di JobDiRumah ini yang telah wujud sejak tahun 2011 lagi, anda sila layari www.Jobdirumah.com





5) ORDERSINI


Program Affiliate ini agak baru di Malaysia. Terdapat pelbagai produk digital dan fizikal di jual di sini. Anda boleh jual apa sahaja produk pilihan anda dengan cara mempromosi link affiliate anda.




Saya nak kongsi lebih-lebih pun tak boleh sebab baru jer join program ini. Tetapi saya yakin platform ini akan meletop suatu hari kelak.

Bayangkan...anda juga boleh turut jual produk anda atau anda boleh menjadi ejen affiliate OrderSini untuk menjana komisen. Cara yang sama juga pada mana-mana program affiliate. Anda hanya kongsikan link affiliate anda dan kemudian anda akan dibayar terus ke dalam akaun bank anda.

Jika berminat nak tahu dan sertai program affiliate OrderSini, sila layari www.OrderSini.com  sekarang !


Sekian untuk perkongsian saya pada post kali ini, sekiranya anda berminat nak tahu bagaimana bisnes affiliate boleh menjadi sumber pendapatan yang besar anda kelak, anda boleh lihat potensinya dengan cara melihat bagaimana En. Mahmud menjana RM121,175.00 dalam tempoh 2 bulan dengan hanya promosi 1 produk affiliate di Affiliate Method sekarang !

Terima kasih.

Ribath Darussalam Media - Peranan Ulama' Pada Mata Masyarakat (Video)

Ribath Darussalam Media - Peranan Ulama' Pada Mata Masyarakat (Video)



Assalamualaikum kepada pembaca blog ini. Terima kasih sebab sudi singgah.

Saya sebenarnya tertarik pada salah satu video kuliah Maghrib yang bertajuk "Peranan Ulama' Pada Mata Masyarakat" dari Fanpage RibathDarussalam yang disampaikan oleh Ustaz Iqbal Zain Al-Jauhari ini (video boleh ditonton pada hujung post ini)

Kuliah Magrib ini telah diadakan di Masjid Jamiul Ehsani, Kampung Sijangkang sempena Pra Haul KH. Ali Qaribun, iaitu seorang ulama besar nusantara melayu yang terkenal dan tertulis dalam sejarah Islam bangsa melayu dan beliau berasal dari Kampung Sijangkang.

Ramai yang tidak tahu sejarah kehebatan kampung Sijangkang yang dipelihara oleh Allah Subhanawata'ala sejak dahulu lagi kerana terdapat ramai para Kiai yang terkenal lahir dari situ.

Sempena memperingati ulama' terbilang yang bernama KH. Ali Qaribun ini, telah diadakan kuliah ini.

Saya tertarik dengan penerangan dari Ustaz Iqbal Zain Al-Jauhari tentang kehebatan Melayu sejak sebelum zaman kelahiran baginda Rasulullah yang kita cintai Nabi Muhammad Shollallahua'laihiwasaalam lagi.

Sila laburkan masa anda selama lebih kurang 40 minit untuk anda turut sama fahami kehebatan bangsa melayu yang sebenar ini.

Semoga bermanfaat. Selamat menonton ! 





Assalamualaikum kepada pembaca blog ini. Terima kasih sebab sudi singgah.

Saya sebenarnya tertarik pada salah satu video kuliah Maghrib yang bertajuk "Peranan Ulama' Pada Mata Masyarakat" dari Fanpage RibathDarussalam yang disampaikan oleh Ustaz Iqbal Zain Al-Jauhari ini (video boleh ditonton pada hujung post ini)

Kuliah Magrib ini telah diadakan di Masjid Jamiul Ehsani, Kampung Sijangkang sempena Pra Haul KH. Ali Qaribun, iaitu seorang ulama besar nusantara melayu yang terkenal dan tertulis dalam sejarah Islam bangsa melayu dan beliau berasal dari Kampung Sijangkang.

Ramai yang tidak tahu sejarah kehebatan kampung Sijangkang yang dipelihara oleh Allah Subhanawata'ala sejak dahulu lagi kerana terdapat ramai para Kiai yang terkenal lahir dari situ.

Sempena memperingati ulama' terbilang yang bernama KH. Ali Qaribun ini, telah diadakan kuliah ini.

Saya tertarik dengan penerangan dari Ustaz Iqbal Zain Al-Jauhari tentang kehebatan Melayu sejak sebelum zaman kelahiran baginda Rasulullah yang kita cintai Nabi Muhammad Shollallahua'laihiwasaalam lagi.

Sila laburkan masa anda selama lebih kurang 40 minit untuk anda turut sama fahami kehebatan bangsa melayu yang sebenar ini.

Semoga bermanfaat. Selamat menonton ! 



Rukun Fi'li Takbiratul Ihram Kita Ikut Rasul Mana ?

Rukun Fi'li Takbiratul Ihram Kita Ikut Rasul Mana ?



Assalamualaikum kepada rakan pembaca blog ini. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini.

Solat merupakan amalan utama dan WAJIB bagi kita sebagai umat Islam. Seperti yang kita sudah ketahui, solat adalah tiang agama. Tiang perlu sentiasa diperkukuhkan dengan cara kita sentiasa memperbaiki solat.

Solat yang sempurna adalah seperti mana solat yang dilakukan oleh baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam.

Bagaimana cara nak belajar agar solat kita sempurna ?

Salah satu yang saya boleh cadangkan kepada anda adalah dengan menyertai Bengkel Pemantapan Solat secara online ini.

Sila tonton video siri pemantapan solat yang dikongsikan oleh Ustaz Dr Hasnan Kasan (Universiti Kebangsaan Malaysia).

Maaf video ini hanya snapshot video dari salah satu siri bengkel pemantapan solat secara online. Jika anda ingin mendapatkan secara versi penuh sila layari Bengkel Solat sekarang !

Saya telahlah pun memiliki video siri lengkap ini. Alhamdulillah.

Sekarang giliran anda untuk belajar bagaimana memantapkan kualiti solat kita agar mendapat keredhaan Allah. InsyaaAllah.

Sekian. Semoga berjumpa di post yang lain.



Assalamualaikum kepada rakan pembaca blog ini. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini.

Solat merupakan amalan utama dan WAJIB bagi kita sebagai umat Islam. Seperti yang kita sudah ketahui, solat adalah tiang agama. Tiang perlu sentiasa diperkukuhkan dengan cara kita sentiasa memperbaiki solat.

Solat yang sempurna adalah seperti mana solat yang dilakukan oleh baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam.

Bagaimana cara nak belajar agar solat kita sempurna ?

Salah satu yang saya boleh cadangkan kepada anda adalah dengan menyertai Bengkel Pemantapan Solat secara online ini.

Sila tonton video siri pemantapan solat yang dikongsikan oleh Ustaz Dr Hasnan Kasan (Universiti Kebangsaan Malaysia).

Maaf video ini hanya snapshot video dari salah satu siri bengkel pemantapan solat secara online. Jika anda ingin mendapatkan secara versi penuh sila layari Bengkel Solat sekarang !

Saya telahlah pun memiliki video siri lengkap ini. Alhamdulillah.

Sekarang giliran anda untuk belajar bagaimana memantapkan kualiti solat kita agar mendapat keredhaan Allah. InsyaaAllah.

Sekian. Semoga berjumpa di post yang lain.

Iman Farrar - Nyanyian Kasih Padamu Menyentuh Hati

Iman Farrar - Nyanyian Kasih Padamu Menyentuh Hati

 
Salam hormat;

Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah kerana masih diberi keizinan saya untuk berkongsi di blog peribadi saya ini.

Walaupun isi kandungan blog ini tidaklah seberapa tetapi saya cuba berkongsi ilmu untuk saya fahami dan amalkan.
 
Semalam 9-Oct-17 (Sabtu), Allah memberi saya rezeki untuk hadir mendengar kuliah Subuh di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang yang bertajuk ikhlas kerana Allah yang disampaikan oleh Ustaz Norazman.

Dalam kuliah tersebut, Ustaz ada menyentuh tentang tahap keikhlasan kita merindui baginda Rasulullah tidaklah sehebat keikhlasan para sahabat Rasulullah Shollallahhu A'laihi Wasallam.


Banyak kisah-kisah para sahabat yang sanggup berkorban apa sahaja demi Rasulullah.

Antara kisah sahabat yang menarik perhatian saya ialah kisah Bilal bin Rabah setelah baginda wafat. Ketika itu Bilal berada di Syam.

Suatu masa ketika Bilal sedang tidur, beliau bermimpi Rasulullah datang kepada beliau dan mengatakan tidak kah kau mau ziarah aku ? Kemudian Bilal terjaga dari tidur dan terus bergegas ke Madinah yang jaraknya sangat jauh untuk sampai.

Anda boleh baca selanjutnya kisah Bilal bin Rabah ini melalui Facebook Ustaz Azhar Idrus (Original) di sini !

Memang amat menyedihkan hati jika anda sempat membacanya.

Nanyian Kasih Padamu (Ya Rasulullah) - Iman Farrar

Ketika saya sedang mencari lagu nasyid yang memuji Rasulullah di You Tube, saya terjumpa satu lagu nasyid bertajuk "Kasih Padamu" yang dinyanyikan oleh Iman Farrar. Sebenarnya penyanyi asal lagu ini adalah dari Hafiz Hamidun iaitu salah seorang artis di Malaysia.

Lagu tu saya muat naik di Fanpage saya di Tube Kuliah Online .

Kalau anda nak tonton nyanyian yang menyentuh hati kita (insyaAllah) betapa rindu dan kasihnya kita kepada baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam. Sila klik butang play dan mula perdengarkannya !




Sekian dulu perkongsian saya di blog ini. Semoga bermanfaat kepada anda.

Terima kasih.
 
Salam hormat;

Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah kerana masih diberi keizinan saya untuk berkongsi di blog peribadi saya ini.

Walaupun isi kandungan blog ini tidaklah seberapa tetapi saya cuba berkongsi ilmu untuk saya fahami dan amalkan.
 
Semalam 9-Oct-17 (Sabtu), Allah memberi saya rezeki untuk hadir mendengar kuliah Subuh di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang yang bertajuk ikhlas kerana Allah yang disampaikan oleh Ustaz Norazman.

Dalam kuliah tersebut, Ustaz ada menyentuh tentang tahap keikhlasan kita merindui baginda Rasulullah tidaklah sehebat keikhlasan para sahabat Rasulullah Shollallahhu A'laihi Wasallam.


Banyak kisah-kisah para sahabat yang sanggup berkorban apa sahaja demi Rasulullah.

Antara kisah sahabat yang menarik perhatian saya ialah kisah Bilal bin Rabah setelah baginda wafat. Ketika itu Bilal berada di Syam.

Suatu masa ketika Bilal sedang tidur, beliau bermimpi Rasulullah datang kepada beliau dan mengatakan tidak kah kau mau ziarah aku ? Kemudian Bilal terjaga dari tidur dan terus bergegas ke Madinah yang jaraknya sangat jauh untuk sampai.

Anda boleh baca selanjutnya kisah Bilal bin Rabah ini melalui Facebook Ustaz Azhar Idrus (Original) di sini !

Memang amat menyedihkan hati jika anda sempat membacanya.

Nanyian Kasih Padamu (Ya Rasulullah) - Iman Farrar

Ketika saya sedang mencari lagu nasyid yang memuji Rasulullah di You Tube, saya terjumpa satu lagu nasyid bertajuk "Kasih Padamu" yang dinyanyikan oleh Iman Farrar. Sebenarnya penyanyi asal lagu ini adalah dari Hafiz Hamidun iaitu salah seorang artis di Malaysia.

Lagu tu saya muat naik di Fanpage saya di Tube Kuliah Online .

Kalau anda nak tonton nyanyian yang menyentuh hati kita (insyaAllah) betapa rindu dan kasihnya kita kepada baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam. Sila klik butang play dan mula perdengarkannya !




Sekian dulu perkongsian saya di blog ini. Semoga bermanfaat kepada anda.

Terima kasih.

Bisnes Affiliate dari Sistem Jualan Pro 3.0

Bisnes Affiliate dari Sistem Jualan Pro 3.0



Salam hormat dan terima kasih kerana sudi singgah blog saya ini.

Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang satu sistem jualan pro 3.0 yang akan membantu anda menjana pendapatan secara automatik.

Kebanyakan saya lihat para peniaga affiliate atau agen affiliate  menghadapi konflik untuk mempraktikkan teknik pemasaran bagaimana yang efektif untuk menghasilkan jualan.

Saya yakin anda mungkin telah menyertai pelbagai program afiliate dan merasa terlalu ghairah untuk mempromosi link affiliate tetapi tidak tahu bagaimana caranya. Betul tak ?

Maafkan saya jika saya serkap jarang.

Saya juga mempunyai pengalaman seperti anda di mana sukar untuk fokus pada produk apa untuk saya promosikan. 

Sebelum ini cara pemasaran yang saya gunakan main hentam ajer dan tembak iklan ikut nasib. Kalau kena, kenalah !

Rupanya cara pemasaran saya adalah salah. Saya akui sebenarnya teknik pemasaran online yang berkesan perlu dipraktikkan mengikut langkah-langkah yang bersistematik.

Kita perlu merancang terlebih dahulu sebelum kita mempromosi link affiliate kita.

Seterusnya saya ingin berkongsi kepada anda tentang kelebihan yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.




Kelebihan Sistem Jualan Pro 3.0


Terdapat 3 kelebihan yang saya boleh kongsikan istimewa kepada pembaca blog saya ini.


1) Sistem Jualan Fully Automatik

Saya telah menyertai Sistem Jualan Pro (SJP) ini sejak pengasas sistem ini iaitu Tuan Rahman Basri  sejak dari SJP 2.0 lagi.

Ketika saya mula mempromosi link SJP 2.0 saya, alhamdulillah sistem ini telah berjaya mengembalikan modal saya tidak sampai dalam tempoh seminggu sahaja.

Saya amat terkejut sebenarnya dan bermula dari situ saya mula yakin bahawa sistem ini bakal membantu anda menjana pendapatan juga.

Pada pandangan saya sistem SJP 2.0 tidaklah sepenuhnya berjalan secara automatik kerana pada permulaannya saya perlu melakukan beberapa setting mengikut tutorial yang sistem SJP 2.0 sediakan.

Melalui Sistem Jualan Pro 3.0 (SJP 3.0), saya boleh katakan semuanya dilakukan secara automatik. Anda hanya perlu mempromosi link affiliate SJP 3.0, kemudian menunggu komisen masuk ke dalam akaun bank anda. Menarik bukan !


2) Komisen TANPA Batasan

Anda berpeluang menggandakan komisen anda di SJP 3.0 melalui marketplace tersendiri dari sistem ini.

Jika anda menyertai SJP 3.0 ini, anda layak untuk menjual pelbagai produk fizikal dan digital yang terdapat di sana dan mula menjana pendapatan affiliate dari niche anda sendiri. Ini bakal mengujakan anda kelak.

Gambar di bawah adalah contoh produk yang boleh anda jual di marketplace dari Sistem Jualan Pro 3.0.




3) Support Group Mantap Dari Founder


Anda tak perlu khuatir untuk merungkai segala permasalahan tentang sistem ini kerana pengasas Sistem Jualan Pro ini sendiri iaitu Tuan Rahman Basri telah menyediakan support group khas untuk anda.

Beliau sendiri yang akan menjawab segala persoalan anda.

Segala tutorial khas kepada ahli berbayar telah disediakan di sana.


Kesimpulan

Bisnes affiliate tetap menjadi pilihan ramai usahawan online. Tidak dinafikan terdapat banyak platform program affiliate di Malaysia disediakan untuk anda.

Kita hanya perlu memilih program affiliate yang mana mempunyai kredibiliti dari segi keyakinan pelanggan.

Bagi saya pengasas Sistem Jualan Pro (Tuan Rahman Basri) merupakan usahawan yang mempunyai kepakaran dan integriti dari setiap peluang yang beliau sediakan.

Dari sudut pembayaran komisen, beliau sangat amanah dan  komisen akan dibayar sekiranya anda berjaya membuat jualan.

Jika anda ingin menyertai Sistem Jualan Pro 3.0 ini, anda boleh terus DAFTAR dan mula selongkar kebenaran yang saya cuba kongsikan pada post saya ini.

Semoga jumpa lagi pada post yang lain. Insyaallah.


Salam hormat dan terima kasih kerana sudi singgah blog saya ini.

Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang satu sistem jualan pro 3.0 yang akan membantu anda menjana pendapatan secara automatik.

Kebanyakan saya lihat para peniaga affiliate atau agen affiliate  menghadapi konflik untuk mempraktikkan teknik pemasaran bagaimana yang efektif untuk menghasilkan jualan.

Saya yakin anda mungkin telah menyertai pelbagai program afiliate dan merasa terlalu ghairah untuk mempromosi link affiliate tetapi tidak tahu bagaimana caranya. Betul tak ?

Maafkan saya jika saya serkap jarang.

Saya juga mempunyai pengalaman seperti anda di mana sukar untuk fokus pada produk apa untuk saya promosikan. 

Sebelum ini cara pemasaran yang saya gunakan main hentam ajer dan tembak iklan ikut nasib. Kalau kena, kenalah !

Rupanya cara pemasaran saya adalah salah. Saya akui sebenarnya teknik pemasaran online yang berkesan perlu dipraktikkan mengikut langkah-langkah yang bersistematik.

Kita perlu merancang terlebih dahulu sebelum kita mempromosi link affiliate kita.

Seterusnya saya ingin berkongsi kepada anda tentang kelebihan yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.




Kelebihan Sistem Jualan Pro 3.0


Terdapat 3 kelebihan yang saya boleh kongsikan istimewa kepada pembaca blog saya ini.


1) Sistem Jualan Fully Automatik

Saya telah menyertai Sistem Jualan Pro (SJP) ini sejak pengasas sistem ini iaitu Tuan Rahman Basri  sejak dari SJP 2.0 lagi.

Ketika saya mula mempromosi link SJP 2.0 saya, alhamdulillah sistem ini telah berjaya mengembalikan modal saya tidak sampai dalam tempoh seminggu sahaja.

Saya amat terkejut sebenarnya dan bermula dari situ saya mula yakin bahawa sistem ini bakal membantu anda menjana pendapatan juga.

Pada pandangan saya sistem SJP 2.0 tidaklah sepenuhnya berjalan secara automatik kerana pada permulaannya saya perlu melakukan beberapa setting mengikut tutorial yang sistem SJP 2.0 sediakan.

Melalui Sistem Jualan Pro 3.0 (SJP 3.0), saya boleh katakan semuanya dilakukan secara automatik. Anda hanya perlu mempromosi link affiliate SJP 3.0, kemudian menunggu komisen masuk ke dalam akaun bank anda. Menarik bukan !


2) Komisen TANPA Batasan

Anda berpeluang menggandakan komisen anda di SJP 3.0 melalui marketplace tersendiri dari sistem ini.

Jika anda menyertai SJP 3.0 ini, anda layak untuk menjual pelbagai produk fizikal dan digital yang terdapat di sana dan mula menjana pendapatan affiliate dari niche anda sendiri. Ini bakal mengujakan anda kelak.

Gambar di bawah adalah contoh produk yang boleh anda jual di marketplace dari Sistem Jualan Pro 3.0.




3) Support Group Mantap Dari Founder


Anda tak perlu khuatir untuk merungkai segala permasalahan tentang sistem ini kerana pengasas Sistem Jualan Pro ini sendiri iaitu Tuan Rahman Basri telah menyediakan support group khas untuk anda.

Beliau sendiri yang akan menjawab segala persoalan anda.

Segala tutorial khas kepada ahli berbayar telah disediakan di sana.


Kesimpulan

Bisnes affiliate tetap menjadi pilihan ramai usahawan online. Tidak dinafikan terdapat banyak platform program affiliate di Malaysia disediakan untuk anda.

Kita hanya perlu memilih program affiliate yang mana mempunyai kredibiliti dari segi keyakinan pelanggan.

Bagi saya pengasas Sistem Jualan Pro (Tuan Rahman Basri) merupakan usahawan yang mempunyai kepakaran dan integriti dari setiap peluang yang beliau sediakan.

Dari sudut pembayaran komisen, beliau sangat amanah dan  komisen akan dibayar sekiranya anda berjaya membuat jualan.

Jika anda ingin menyertai Sistem Jualan Pro 3.0 ini, anda boleh terus DAFTAR dan mula selongkar kebenaran yang saya cuba kongsikan pada post saya ini.

Semoga jumpa lagi pada post yang lain. Insyaallah.

Aurat Orang Perempuan - Satu Penjelasan Paling Sempoi Dari Ustaz Rizam Ghazali (Video)

Aurat Orang Perempuan - Satu Penjelasan Paling Sempoi Dari Ustaz Rizam Ghazali (Video)



Assalamualaikum wahai rakan pembaca blog yang budiman.

Terima kasih kerana sudi singgah blog saya ni.

Masih ramai yang keliru tentang aurat orang perempuan ni sebenarnya bagaimana menurut pandangan Islam.

Cuba tonton video berdurasi 3 minit tepat ni ! Ada jawapan bagi masalah kekeliruan anda tentang aurat perempuan.

Ustaz Rizam Ghazali telah menerangkan untuk kefahaman kita tentang aurat orang perempuan ketika dalam sembahyang dan luar sembahyang. Ada beza ker ?

Anda tonton dulu video ini dan beri komen sepatah dua kata.





Assalamualaikum wahai rakan pembaca blog yang budiman.

Terima kasih kerana sudi singgah blog saya ni.

Masih ramai yang keliru tentang aurat orang perempuan ni sebenarnya bagaimana menurut pandangan Islam.

Cuba tonton video berdurasi 3 minit tepat ni ! Ada jawapan bagi masalah kekeliruan anda tentang aurat perempuan.

Ustaz Rizam Ghazali telah menerangkan untuk kefahaman kita tentang aurat orang perempuan ketika dalam sembahyang dan luar sembahyang. Ada beza ker ?

Anda tonton dulu video ini dan beri komen sepatah dua kata.



Peluang Bisnes Affiliate TERBAIK Untuk Anda Jana Duit Secara Automatik

Peluang Bisnes Affiliate TERBAIK Untuk Anda Jana Duit Secara Automatik

" Anda Masih Tercari-cari Peluang Jana Duit ? "


Zaman sekarang ini kita tak boleh 'duduk diam' dah. Kalau kita malas berusaha, kita akan ketinggalan.

Tambahan pula hidup kita sekarang ini sangat mencabar dari sudut ekonomi. Tidak kiralah ekonomi rumah tangga khususnya, ekonomi negara khasnya dan ekonomi dunia amnya.

Mahu atau tidak mahu, kita perlu hadapi setiap cabaran kehidupan yang berlaku di sekeliling kita.

Kita lihat apa yang berlaku pada masyarakat kita hari ini. Kalau kita kaji selidik tentang permasalahan kanak-kanak dan remaja mutakhir ini, di penghujung ceritanya, ekonomi tetap menjadi faktor utama masalah masyarakat.

Saya bukan ingin berceloteh tentang permasalahan masyarakat tambahan pula tentang isu "Tahfiz Massacre" pembunuhan beramai-ramai pelajar Tahfiz Ittifaqiyah yang berlaku di Keramat Hujung, Kuala Lumpur baru-baru ini. Ia sangat menyayat hati semua orang termasuk juga diri saya.

Kenapa Anda Perlu Pilih Bisnes Affiliate ?


Sekarang saya terangkan kepada anda kenapa kita perlu memilih bisnes affiliate sebagai pilihan menambah pendapatan hari ini.

Mengikut kajian rambang saya, hanya segelintir orang yang tahu memanfaatkan internet untuk menjana duit tetapi ramai juga yang gagal menghasilkan jualan walaupun hari-hari melakukan promosi di Facebook, blog dan sebagainya.

Bisnes affiliate adalah satu model bisnes yang tidak memerlukan modal yang besar. Kos yang diperlukan sangat minimun. Asalkan anda ada komputer dan boleh akses internet anda boleh mulakan bisnes affiliate.

Jika anda sangka bisnes affiliate hanyalah untuk mereka yang tiada modal untuk buka kedai, minta maaf....anda telah silap. Ramai yang telah menjadi jutawan senyap yang bermula dari kisah permulaan mereka di arena bisnes affiliate. 

Berkenaan produk pula, anda TIDAK PERLU menyediakan produk sendiri untuk anda mulakan bisnes. Tugas anda hanya mempromosi link affiliate anda, kemudian tunggu anda menghasilkan komisen. Semudah itu sahaja.

Bisnes affiliate juga tidak membebankan emosi anda untuk melayan karenah pelanggan. Ini kerana semua kerja sokongan selepas jualan dan perkhidmatan pelanggan akan dilakukan oleh pemilik produk ataupun penyedia peluang bisnes affiliate sahaja. 

Jika anda setuju dengan saya bahawa bisnes affiliate akan membantu anda menjana duit, anda teruskan membaca post saya. Andai sebaliknya, cukuplah setakat ini bacaan anda.


Peluang Anda Buat Duit Secara Automatik Dari Bisnes Affiliate



Saya ingin berkongsi kepada anda satu peluang menjana duit dari bisnes affiliate secara automatik bersama Sistem Jualan Pro (SJP).

Apabila saya maksudkan automatik, "Yezza" memang SJP akan membantu anda menjana duit secara automatik. Ini kerana SJP mempunyai sistem tersendiri dan ia cukup menyakinkan. 

Saya sendiri mula menghasilkan duit dari sistem ini tidak sampai seminggu untuk dapatkan modal saya balik. Anda juga boleh turut lakukan jika anda mulakan dari sekarang.

Sebelum tu biar saya kongsikan dulu beberapa testimoni rakan lain yang menjana duit lumayan dari SJP ini.

Testimoni Sistem Jualan Pro (SJP)






Itu hanya beberapa testimoni pengguna yang menyertai bisnes affiliate dalam Sistem Jualan Pro

Sebenarnya terdapat ramai lagi testimoni mereka yang telah berjaya menjana duit lumayan melalui  sistem ini.


Sejarah Sistem Jualan Pro


Sekarang izinkan saya terangkan serba sedikit sejarah Sistem Jualan Pro (SJP) kepada anda.

Sistem SJP ini telah diasaskan oleh Tuan Haji Rahman Basri yang merupakan seorang Usahawan Internet yang dikenali di Malaysia.


Beliau mempunyai pengalaman sangat luas dalam ilmu memasarkan produk apa sahaja (fizikal dan digital) dari dalam dan luar negara. 

Pada awal penglibatan beliau dalam bisnes internet beliau bermula sebagai agen affiliate ketika mana beliau masih di peringkat belajar di universiti lagi.

Disebabkan kemurahan rezeki yang Allah kurniakan kepada beliau melalui bisnes internet ketika belajar di universiti lagi, beliau tidak pun memohon jawatan sebagai guru setelah graduate walaupun beliau lulus dengan keputusan cemerlang.

Dari universiti sehingga kini beliau konsisten hanya fokus kepada bisnes internet semata-mata.

Kemahiran beliau dalam pemasaran bisnes internet kian menyerlah apabila setiap peraduan kempen affiliate yang beliau sertai pasti beliau akan memperolehi kedudukan top 3 dan menjana duit yang sangat lumayan mengalahkan pendapatan seorang pengurus syarikat korporat.

Kepakaran sebenar beliau yang sebenar adalah melalui teknik pemasaran emel sehingga beliau digelar pakar emel marketing di Malaysia. 

Banyak kursus-kursus yang beliau anjurkan serta jemputan dari syarikat korporat untuk mengajar usahawan-usahawan tempatan tentang teknik pemasaran internet.


Ramai otai-otai usahawan internet yang wujud kini telah belajar dari beliau terutama tentang topik teknik promosi berkesan menggunakan teknik pemasaran emel. 

Saya sendiri akui bahawa  teknik pemasaran emel beliau cukup berkesan. 

Ini terbukti pada diri saya sendiri setelah saya terpengaruh untuk membeli beberapa produk beliau hasil daripada siri emel yang beliau hantar ke dalam inbox emel saya sebelum beliau mewujudnya SJP lagi.

Buat pengetahuan anda, saya telah mula menyertai Sistem Jualan Pro setelah Tuan Rahman Basri menaik taraf SJP dari SJP 1.0 kepada SJP 2.0. Dari Sistem Jualan Pro 2.0 lah saya mula mempromosi link affiliate saya dan menjana pendapatan darinya.

Sekarang Tuan Rahman Basri telah menaik taraf Sistem Jualan Pro dengan teknik yang lebih mudah dan lebih banyak peluang menjana duit melalui Sistem Jualan Pro 3.0.



Bisnes Funnel Sistem Jualan Pro



Flow SJP

Gambar di atas adalah aliran asas Sistem Jualan Pro yang beliau perkenalkan sejak SJP 1.0 pada tahun 2013.  Proses ini juga digelar sebagai bisnes funnel yang terdapat dalam SJP.

Melalui SJP, anda bukan sahaja menjana duit malah anda akan diajar cara mempromosi produk di internet dengan cara yang efektif dari peringkat asas sehingga peringkat advance.

Jika anda menyertai Sistem Jualan Pro, anda bukan hanya mempraktikkan ilmu ini untuk mempromosi SJP semata-mata, malah anda boleh duplicate atau tiru teknik yang diajar untuk promosi produk anda sendiri kelak. Bagus kan !

Sistem Jualan Pro 3.0


Terus terang saya katakan, sebenarnya saya baru faham tentang Sistem Jualan Pro 3.0 ini ketika post ini ditulis. Bukannya apa....sebab saya bermula dari SJP 2.0 dan sekarang SJP 3.0 dan ia cukup berbeza diantara keduanya.

Jika anda ingin membaca penerangan saya tentang Sistem Jualan Pro 2.0, anda boleh baca DI SINI !

Bagi pandangan saya sistem SJP 3.0 ini lebih MUDAH & EASY untuk anda berjaya dalam bisnes affiliate. Kesemua sistem hampir 100% telah diautomasikan.

Saya hampir tidak percaya idea yang paling unik dari Tuan Rahman Basri bagi menyediakan peluang kepada newbie terutamanya untuk mempromosi Sistem Jualan Pro 3.0 ini seterusnya membantu anda menjana duit di internet.

Sistem ini baru sahaja dilancarkan.

Jika anda sedang tercari-cari peluang jana duit dari bisnes affiliate melalui SJP 3.0 ini, saya berpandangan sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda sertai.




Pendekatan berbeza yang cuba Tuan Rahman Basri lakukan pada SJP 3.0 kali ini.

Untuk pengetahuan anda, gambar di atas adalah screen shot surat jualan Sistem Jualan Pro 3.0 yang baru dilancarkan oleh beliau.

Headline yang mensasarkan golongan peniaga online yang sukar mendapat pelanggan sudah cukup memberitahu bahawa di SJP 3.0 ada solusi untuk mereka.

Ini terbukti apabila beliau telah melakukan eksperimen sendiri dari peringkat ZERO dan beliau telah berjaya memperolehi jualan 100 pelanggan pertama dalam masa 7 hari sahaja.

Pengalaman sendiri Tuan Rahman Basri membuktikan bahawa setiap apa jua yang bakal dibongkarkan kelak adalah teknik yang benar-benar terbukti dan berkesan.

Sila lihat bukti 100 pelanggan pertama yang telah membeli produk Tuan Rahman Basri.



Jika anda sebagai peniaga online mempunyai minat untuk mendapatkan secara PERCUMA tentang teknik apa yang Tuan Rahman Basri praktikkan sehingga berjaya mendapat jualan dari 100 pelanggan dalam masa 7 hari, anda boleh DAFTAR DI SINI sekarang !

Anda ingin bukti yang lebih powerful berkenaan Sistem Jualan Pro 3.0, anda boleh lihat hasil dari studen beliau yang bernama En. Mahmud Roslan yang telah memprolehi jualan sebanyak RM 121,175 (6 angka) dalam masa 2 bulan dengan hanya mempromosi satu produk affiliate sahaja.

Power kan !


Sebenarnya terdapat lebih ramai testimoni pengguna yang berjaya menjana komisen lebih 4 angka setelah mempraktikkan ilmu yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.


Sistem Jualan Pro 3.0 - Peluang Jana Duit Kini Digandakan !


Pelaburan TERBAIK anda pada tahun ini bukan sahaja anda berpeluang menjana duit di SJP 3.0, malah komisen anda bakal digandakan dengan cara anda mempromosi produk-produk digital dan fizikal yang terdapat dalam marketplace Sistem Jualan Pro 3.0.

Gambar di bawah adalah contoh produk-produk berbentuk digital dan fizikal yang dipaparkan pada muka depan laman marketplace yang telah disediakan oleh Tuan Rahman Basri khas kepada pembeli SJP 3.0.




Anda boleh mula promosi sejurus anda menyertai Sistem Jualan Pro 3.0.

Anda pilih produk yang sesuai untuk niche anda, dan mulakan promosikan link affiliate anda di Facebook, Blog, Forum dan sebagainya.


Kesimpulan


Ilmu pemasaran telah pun disediakan, produk-produk juga telah disediakan, sistem jualan juga hampir 100% telah pun diautomasikan dan sekarang adalah masanya untuk anda membuat keputusan. 

Adakah anda rasa Sistem Jualan Pro 3.0 ini berpotensi membantu anda menjana duit di internet di tengah-tengah kegawatan ekonomi yang semakin mencabar ini.

Fikirkan sedalam-dalamnya sebelum anda membuat keputusan. InsyaaAllah...jika anda ikut segala ilmu yang diajar kelak, anda pasti boleh menjana duit tambahan anda sekurang-kurang 4 angka dalam masa sebulan. Asalkan anda ingin buat bersungguh-sungguh !

Jika anda berminat untuk sertai Sistem Jualan Pro 3.0 anda boleh klik butang "Get Instant Access" di bawah ini sekarang !

Sekian. Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian saya ini.


" Anda Masih Tercari-cari Peluang Jana Duit ? "


Zaman sekarang ini kita tak boleh 'duduk diam' dah. Kalau kita malas berusaha, kita akan ketinggalan.

Tambahan pula hidup kita sekarang ini sangat mencabar dari sudut ekonomi. Tidak kiralah ekonomi rumah tangga khususnya, ekonomi negara khasnya dan ekonomi dunia amnya.

Mahu atau tidak mahu, kita perlu hadapi setiap cabaran kehidupan yang berlaku di sekeliling kita.

Kita lihat apa yang berlaku pada masyarakat kita hari ini. Kalau kita kaji selidik tentang permasalahan kanak-kanak dan remaja mutakhir ini, di penghujung ceritanya, ekonomi tetap menjadi faktor utama masalah masyarakat.

Saya bukan ingin berceloteh tentang permasalahan masyarakat tambahan pula tentang isu "Tahfiz Massacre" pembunuhan beramai-ramai pelajar Tahfiz Ittifaqiyah yang berlaku di Keramat Hujung, Kuala Lumpur baru-baru ini. Ia sangat menyayat hati semua orang termasuk juga diri saya.

Kenapa Anda Perlu Pilih Bisnes Affiliate ?


Sekarang saya terangkan kepada anda kenapa kita perlu memilih bisnes affiliate sebagai pilihan menambah pendapatan hari ini.

Mengikut kajian rambang saya, hanya segelintir orang yang tahu memanfaatkan internet untuk menjana duit tetapi ramai juga yang gagal menghasilkan jualan walaupun hari-hari melakukan promosi di Facebook, blog dan sebagainya.

Bisnes affiliate adalah satu model bisnes yang tidak memerlukan modal yang besar. Kos yang diperlukan sangat minimun. Asalkan anda ada komputer dan boleh akses internet anda boleh mulakan bisnes affiliate.

Jika anda sangka bisnes affiliate hanyalah untuk mereka yang tiada modal untuk buka kedai, minta maaf....anda telah silap. Ramai yang telah menjadi jutawan senyap yang bermula dari kisah permulaan mereka di arena bisnes affiliate. 

Berkenaan produk pula, anda TIDAK PERLU menyediakan produk sendiri untuk anda mulakan bisnes. Tugas anda hanya mempromosi link affiliate anda, kemudian tunggu anda menghasilkan komisen. Semudah itu sahaja.

Bisnes affiliate juga tidak membebankan emosi anda untuk melayan karenah pelanggan. Ini kerana semua kerja sokongan selepas jualan dan perkhidmatan pelanggan akan dilakukan oleh pemilik produk ataupun penyedia peluang bisnes affiliate sahaja. 

Jika anda setuju dengan saya bahawa bisnes affiliate akan membantu anda menjana duit, anda teruskan membaca post saya. Andai sebaliknya, cukuplah setakat ini bacaan anda.


Peluang Anda Buat Duit Secara Automatik Dari Bisnes Affiliate



Saya ingin berkongsi kepada anda satu peluang menjana duit dari bisnes affiliate secara automatik bersama Sistem Jualan Pro (SJP).

Apabila saya maksudkan automatik, "Yezza" memang SJP akan membantu anda menjana duit secara automatik. Ini kerana SJP mempunyai sistem tersendiri dan ia cukup menyakinkan. 

Saya sendiri mula menghasilkan duit dari sistem ini tidak sampai seminggu untuk dapatkan modal saya balik. Anda juga boleh turut lakukan jika anda mulakan dari sekarang.

Sebelum tu biar saya kongsikan dulu beberapa testimoni rakan lain yang menjana duit lumayan dari SJP ini.

Testimoni Sistem Jualan Pro (SJP)






Itu hanya beberapa testimoni pengguna yang menyertai bisnes affiliate dalam Sistem Jualan Pro

Sebenarnya terdapat ramai lagi testimoni mereka yang telah berjaya menjana duit lumayan melalui  sistem ini.


Sejarah Sistem Jualan Pro


Sekarang izinkan saya terangkan serba sedikit sejarah Sistem Jualan Pro (SJP) kepada anda.

Sistem SJP ini telah diasaskan oleh Tuan Haji Rahman Basri yang merupakan seorang Usahawan Internet yang dikenali di Malaysia.


Beliau mempunyai pengalaman sangat luas dalam ilmu memasarkan produk apa sahaja (fizikal dan digital) dari dalam dan luar negara. 

Pada awal penglibatan beliau dalam bisnes internet beliau bermula sebagai agen affiliate ketika mana beliau masih di peringkat belajar di universiti lagi.

Disebabkan kemurahan rezeki yang Allah kurniakan kepada beliau melalui bisnes internet ketika belajar di universiti lagi, beliau tidak pun memohon jawatan sebagai guru setelah graduate walaupun beliau lulus dengan keputusan cemerlang.

Dari universiti sehingga kini beliau konsisten hanya fokus kepada bisnes internet semata-mata.

Kemahiran beliau dalam pemasaran bisnes internet kian menyerlah apabila setiap peraduan kempen affiliate yang beliau sertai pasti beliau akan memperolehi kedudukan top 3 dan menjana duit yang sangat lumayan mengalahkan pendapatan seorang pengurus syarikat korporat.

Kepakaran sebenar beliau yang sebenar adalah melalui teknik pemasaran emel sehingga beliau digelar pakar emel marketing di Malaysia. 

Banyak kursus-kursus yang beliau anjurkan serta jemputan dari syarikat korporat untuk mengajar usahawan-usahawan tempatan tentang teknik pemasaran internet.


Ramai otai-otai usahawan internet yang wujud kini telah belajar dari beliau terutama tentang topik teknik promosi berkesan menggunakan teknik pemasaran emel. 

Saya sendiri akui bahawa  teknik pemasaran emel beliau cukup berkesan. 

Ini terbukti pada diri saya sendiri setelah saya terpengaruh untuk membeli beberapa produk beliau hasil daripada siri emel yang beliau hantar ke dalam inbox emel saya sebelum beliau mewujudnya SJP lagi.

Buat pengetahuan anda, saya telah mula menyertai Sistem Jualan Pro setelah Tuan Rahman Basri menaik taraf SJP dari SJP 1.0 kepada SJP 2.0. Dari Sistem Jualan Pro 2.0 lah saya mula mempromosi link affiliate saya dan menjana pendapatan darinya.

Sekarang Tuan Rahman Basri telah menaik taraf Sistem Jualan Pro dengan teknik yang lebih mudah dan lebih banyak peluang menjana duit melalui Sistem Jualan Pro 3.0.



Bisnes Funnel Sistem Jualan Pro



Flow SJP

Gambar di atas adalah aliran asas Sistem Jualan Pro yang beliau perkenalkan sejak SJP 1.0 pada tahun 2013.  Proses ini juga digelar sebagai bisnes funnel yang terdapat dalam SJP.

Melalui SJP, anda bukan sahaja menjana duit malah anda akan diajar cara mempromosi produk di internet dengan cara yang efektif dari peringkat asas sehingga peringkat advance.

Jika anda menyertai Sistem Jualan Pro, anda bukan hanya mempraktikkan ilmu ini untuk mempromosi SJP semata-mata, malah anda boleh duplicate atau tiru teknik yang diajar untuk promosi produk anda sendiri kelak. Bagus kan !

Sistem Jualan Pro 3.0


Terus terang saya katakan, sebenarnya saya baru faham tentang Sistem Jualan Pro 3.0 ini ketika post ini ditulis. Bukannya apa....sebab saya bermula dari SJP 2.0 dan sekarang SJP 3.0 dan ia cukup berbeza diantara keduanya.

Jika anda ingin membaca penerangan saya tentang Sistem Jualan Pro 2.0, anda boleh baca DI SINI !

Bagi pandangan saya sistem SJP 3.0 ini lebih MUDAH & EASY untuk anda berjaya dalam bisnes affiliate. Kesemua sistem hampir 100% telah diautomasikan.

Saya hampir tidak percaya idea yang paling unik dari Tuan Rahman Basri bagi menyediakan peluang kepada newbie terutamanya untuk mempromosi Sistem Jualan Pro 3.0 ini seterusnya membantu anda menjana duit di internet.

Sistem ini baru sahaja dilancarkan.

Jika anda sedang tercari-cari peluang jana duit dari bisnes affiliate melalui SJP 3.0 ini, saya berpandangan sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda sertai.




Pendekatan berbeza yang cuba Tuan Rahman Basri lakukan pada SJP 3.0 kali ini.

Untuk pengetahuan anda, gambar di atas adalah screen shot surat jualan Sistem Jualan Pro 3.0 yang baru dilancarkan oleh beliau.

Headline yang mensasarkan golongan peniaga online yang sukar mendapat pelanggan sudah cukup memberitahu bahawa di SJP 3.0 ada solusi untuk mereka.

Ini terbukti apabila beliau telah melakukan eksperimen sendiri dari peringkat ZERO dan beliau telah berjaya memperolehi jualan 100 pelanggan pertama dalam masa 7 hari sahaja.

Pengalaman sendiri Tuan Rahman Basri membuktikan bahawa setiap apa jua yang bakal dibongkarkan kelak adalah teknik yang benar-benar terbukti dan berkesan.

Sila lihat bukti 100 pelanggan pertama yang telah membeli produk Tuan Rahman Basri.



Jika anda sebagai peniaga online mempunyai minat untuk mendapatkan secara PERCUMA tentang teknik apa yang Tuan Rahman Basri praktikkan sehingga berjaya mendapat jualan dari 100 pelanggan dalam masa 7 hari, anda boleh DAFTAR DI SINI sekarang !

Anda ingin bukti yang lebih powerful berkenaan Sistem Jualan Pro 3.0, anda boleh lihat hasil dari studen beliau yang bernama En. Mahmud Roslan yang telah memprolehi jualan sebanyak RM 121,175 (6 angka) dalam masa 2 bulan dengan hanya mempromosi satu produk affiliate sahaja.

Power kan !


Sebenarnya terdapat lebih ramai testimoni pengguna yang berjaya menjana komisen lebih 4 angka setelah mempraktikkan ilmu yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.


Sistem Jualan Pro 3.0 - Peluang Jana Duit Kini Digandakan !


Pelaburan TERBAIK anda pada tahun ini bukan sahaja anda berpeluang menjana duit di SJP 3.0, malah komisen anda bakal digandakan dengan cara anda mempromosi produk-produk digital dan fizikal yang terdapat dalam marketplace Sistem Jualan Pro 3.0.

Gambar di bawah adalah contoh produk-produk berbentuk digital dan fizikal yang dipaparkan pada muka depan laman marketplace yang telah disediakan oleh Tuan Rahman Basri khas kepada pembeli SJP 3.0.




Anda boleh mula promosi sejurus anda menyertai Sistem Jualan Pro 3.0.

Anda pilih produk yang sesuai untuk niche anda, dan mulakan promosikan link affiliate anda di Facebook, Blog, Forum dan sebagainya.


Kesimpulan


Ilmu pemasaran telah pun disediakan, produk-produk juga telah disediakan, sistem jualan juga hampir 100% telah pun diautomasikan dan sekarang adalah masanya untuk anda membuat keputusan. 

Adakah anda rasa Sistem Jualan Pro 3.0 ini berpotensi membantu anda menjana duit di internet di tengah-tengah kegawatan ekonomi yang semakin mencabar ini.

Fikirkan sedalam-dalamnya sebelum anda membuat keputusan. InsyaaAllah...jika anda ikut segala ilmu yang diajar kelak, anda pasti boleh menjana duit tambahan anda sekurang-kurang 4 angka dalam masa sebulan. Asalkan anda ingin buat bersungguh-sungguh !

Jika anda berminat untuk sertai Sistem Jualan Pro 3.0 anda boleh klik butang "Get Instant Access" di bawah ini sekarang !

Sekian. Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian saya ini.


TERBARU ! NiagaFB Bongkar Teknik Zero Kos

TERBARU ! NiagaFB Bongkar Teknik Zero Kos






Anda ada masalah menjual produk dan servis anda di Facebook ?

Anda 'fed up' sebab tak dapat sale walaupun hari-hari iklan di FB Group, FB Profile dan Fanpage.


Lebih malang anda telah kerugian beribu-ribu ringgit dek kerana melabur kos iklan berbayar di FB Ads.


Mahukah anda belajar cara TERBARU bermula tahun 2017 ini tentang cara membuat sale di Facebook walaupun TANPA melabur di FB Ads ?


Dan yang paling penting, semua kaedah yang diajar kepada anda kelak menggunakan kaedah ZERO kos marketing di FB dan ia pasti menguntungkan anda nanti.


Semoga apa yang saya kongsikan ini memberi manfaat kepada bisnes anda.
Saya doakan bisnes anda akan terus maju kelak. Aaminn


Sekian. Terima kasih.







Anda ada masalah menjual produk dan servis anda di Facebook ?

Anda 'fed up' sebab tak dapat sale walaupun hari-hari iklan di FB Group, FB Profile dan Fanpage.


Lebih malang anda telah kerugian beribu-ribu ringgit dek kerana melabur kos iklan berbayar di FB Ads.


Mahukah anda belajar cara TERBARU bermula tahun 2017 ini tentang cara membuat sale di Facebook walaupun TANPA melabur di FB Ads ?


Dan yang paling penting, semua kaedah yang diajar kepada anda kelak menggunakan kaedah ZERO kos marketing di FB dan ia pasti menguntungkan anda nanti.


Semoga apa yang saya kongsikan ini memberi manfaat kepada bisnes anda.
Saya doakan bisnes anda akan terus maju kelak. Aaminn


Sekian. Terima kasih.


[Video] 5 Tanda Penyakit Jantung

[Video] 5 Tanda Penyakit Jantung

Salam hormat kepada anda sebab sudi menjengok blog ini. Lama juga saya tak kemaskini blog ini.

Saya ingin berkongsi kepada anda salah satu video yang mendapat perhatian saya tentang 5 tanda penyakit jantung.

Jika kita sayangkan makhluk jantung ini, kita perlu tahu sebagai langkah berwaspada.

Dalam masa yang sama saya juga sebenarnya saya ingin berkongsi kepada anda salah satu produk kesihatan yang sangat baik untuk jantung (insyaallah) iaitu Jus Sihat Heritage Gold.

Alhamdulillah saya sendiri mengamalkannya.

Baiklah...tanpa membuang masa anda, anda boleh tonton terus video yang menerangkan 5 tanda penyakit jantung di bawah ini sekarang...

Semoga bermanfaat.


Salam hormat kepada anda sebab sudi menjengok blog ini. Lama juga saya tak kemaskini blog ini.

Saya ingin berkongsi kepada anda salah satu video yang mendapat perhatian saya tentang 5 tanda penyakit jantung.

Jika kita sayangkan makhluk jantung ini, kita perlu tahu sebagai langkah berwaspada.

Dalam masa yang sama saya juga sebenarnya saya ingin berkongsi kepada anda salah satu produk kesihatan yang sangat baik untuk jantung (insyaallah) iaitu Jus Sihat Heritage Gold.

Alhamdulillah saya sendiri mengamalkannya.

Baiklah...tanpa membuang masa anda, anda boleh tonton terus video yang menerangkan 5 tanda penyakit jantung di bawah ini sekarang...

Semoga bermanfaat.


Rawatan Islam - Melembutkan Hati Yang Keras

Rawatan Islam - Melembutkan Hati Yang Keras

Alhamdulillah...

Allah masih lagi memberi kesempatan untuk saya terus berkongsi kepada anda dalam blog ini.

Pada kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang teknik rawatan Islam untuk melembutkan hati manusia yang sudah keras.

Sedikit perkongsian daripada saya tentang minat saya terhadap ilmu rawatan Islam. Ia bermula sejak isteri saya mengandungkan anak yang pertama. Semakin lama saya belajar tentang ilmu rawatan Islam semakin saya berminat untuk mendalami ilmu ini. Cukuplah sekadar itu dulu perkongsian berkenaan saya.

Kita terus kepada tajuk untuk cara bagaimana melembutkan hati yang keras mengikut rawatan Islam.

Tip ini saya perolehi dari salah satu group Telegram dari Pusat Rawatan Islam Darul Muallij. Kaedah ini dikongsi sendiri oleh pengasas pusat rawatan itu sendiri iaitu Ustaz Hassan bin Ishak.

Semoga memberi manfaat kepada anda dan selamat beramal. In syaa Allah.




DOA PELEMBUT HATI❤️ BAGI ANAK2 YANG NAKAL👶🏻::


🍀Masalah anak nakal, degil,pemarah,hyperaktif, kaki lepak, berjinak-jinak dengan sahabat nakal, ada potensi bakal jadi bohjan, bohsia, mat rempit, kupu-kupu malam adalah antara masalah yang sering berlaku di zaman ini dan merungsingkan ibu bapa di mana ibu bapa mula menyalahkan anaknya atas terjadi semua ini, Ada juga yang menyalahkan takdir.

🍀Sebenarnya, semua ini berlaku kerana hampir 70% isteri bekerja dan bekerjaya. Maka masa untuk anak-anak sudah diabaikan. Namun dalam islam telah mengajar kita satu ilmu yang telah lama dipinggirkan sejak ahli kaunseling yang tidak ada asas kelulusan agama, tidak ada pengetahuan tentang al-quran dan hadis telah mengambil alih peranan ini.

🍀Doa asas yang digunakan untuk melembutkan hati seseorang ada kaitannya dengan peristiwa sejarah Sayyidina Umar, iaitu ayat yang dirampas oleh Sayyidina Umar daripada adiknya. Bila ayat ini dibaca, hatinya terus menjadi lembut lalu memeluk Islam (Ayat tersebut adalah ayat 1-5 surah Toha).

🍀Di antara bahan-bahan ciptaan Allah yang paling keras di dunia ini ialah besi tetapi dapat dielmbutkan oleh Nabi Daud a.s. Doa yang ada kaitannya dengan Nabi Allah Daud inilah yang digunakan sebagai kombinasi dengan doa pelembut hati

🍃Mengikut aturannya, bacalah:

🍃BACA SURAH AL-FATIHAH
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ (1) الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2) الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ (3) مَـالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5) اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ (6) صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ (7)

  اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
 DIULANG 10 KALI AYAT

🍃PEMECAH KEBUNTUAN (AL-HASYR:21-24):
لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (21) هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ (22) هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ (23) هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (24)

🍃BACA AYAT 1-5 SURAH TOHA
طه (1) مَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى (2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى (3) تَنزِيلًا مِّمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَى (4) الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى (5)

🍁kemudian baca doa pelembut hati di bawah
اَللَّهُمَّ لَيِّنْ لِيْ قَلْبَهُ گما لَيِّنْتَ لِدَاْوُدَ الْحَدِيدْ
"Ya Allah, lembutkanlah hatinya sebagaimana Kamu melembutkan Daud (akan) besi"

🍁KEMUDIAN TIUPKAN KE AIR

🍀Doa di atas boleh digunakan untuk semua orang yang keras hati, sentiasa melawan dan tidak menurut kata. Ini termasuklah untuk melembutkan diri sendiri. Untuk kegunaan diri sendiri, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati dan baca doa di atas. Kemudian tarik nafas perlahan-lahan hingga habis dan lepaskan. Untuk kegunaan orang lain, ketika membaca doa, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati orang yang meminta pertolongan tadi. Bagi orang yang meminta doa pelembut hati melalui wakil, air diberikan untuk diminum.

Jenis air💦 yang boleh digunakan:
1. Air 💧Zam-zam
2. Air💧 Kolah Masjid (tempat berwuduk)
3. Air💧 Bacaan Yaasin beramai-ramai pada malam jumaat.


USTAZ HASSAN BIN ISHAK
DARUL MUALLIJ
Alhamdulillah...

Allah masih lagi memberi kesempatan untuk saya terus berkongsi kepada anda dalam blog ini.

Pada kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang teknik rawatan Islam untuk melembutkan hati manusia yang sudah keras.

Sedikit perkongsian daripada saya tentang minat saya terhadap ilmu rawatan Islam. Ia bermula sejak isteri saya mengandungkan anak yang pertama. Semakin lama saya belajar tentang ilmu rawatan Islam semakin saya berminat untuk mendalami ilmu ini. Cukuplah sekadar itu dulu perkongsian berkenaan saya.

Kita terus kepada tajuk untuk cara bagaimana melembutkan hati yang keras mengikut rawatan Islam.

Tip ini saya perolehi dari salah satu group Telegram dari Pusat Rawatan Islam Darul Muallij. Kaedah ini dikongsi sendiri oleh pengasas pusat rawatan itu sendiri iaitu Ustaz Hassan bin Ishak.

Semoga memberi manfaat kepada anda dan selamat beramal. In syaa Allah.




DOA PELEMBUT HATI❤️ BAGI ANAK2 YANG NAKAL👶🏻::


🍀Masalah anak nakal, degil,pemarah,hyperaktif, kaki lepak, berjinak-jinak dengan sahabat nakal, ada potensi bakal jadi bohjan, bohsia, mat rempit, kupu-kupu malam adalah antara masalah yang sering berlaku di zaman ini dan merungsingkan ibu bapa di mana ibu bapa mula menyalahkan anaknya atas terjadi semua ini, Ada juga yang menyalahkan takdir.

🍀Sebenarnya, semua ini berlaku kerana hampir 70% isteri bekerja dan bekerjaya. Maka masa untuk anak-anak sudah diabaikan. Namun dalam islam telah mengajar kita satu ilmu yang telah lama dipinggirkan sejak ahli kaunseling yang tidak ada asas kelulusan agama, tidak ada pengetahuan tentang al-quran dan hadis telah mengambil alih peranan ini.

🍀Doa asas yang digunakan untuk melembutkan hati seseorang ada kaitannya dengan peristiwa sejarah Sayyidina Umar, iaitu ayat yang dirampas oleh Sayyidina Umar daripada adiknya. Bila ayat ini dibaca, hatinya terus menjadi lembut lalu memeluk Islam (Ayat tersebut adalah ayat 1-5 surah Toha).

🍀Di antara bahan-bahan ciptaan Allah yang paling keras di dunia ini ialah besi tetapi dapat dielmbutkan oleh Nabi Daud a.s. Doa yang ada kaitannya dengan Nabi Allah Daud inilah yang digunakan sebagai kombinasi dengan doa pelembut hati

🍃Mengikut aturannya, bacalah:

🍃BACA SURAH AL-FATIHAH
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ (1) الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2) الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ (3) مَـالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5) اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ (6) صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ (7)

  اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
 DIULANG 10 KALI AYAT

🍃PEMECAH KEBUNTUAN (AL-HASYR:21-24):
لَوْ أَنزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَّرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُّتَصَدِّعًا مِّنْ خَشْيَةِ اللَّهِ وَتِلْكَ الْأَمْثَالُ نَضْرِبُهَا لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ (21) هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ عَالِمُ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ هُوَ الرَّحْمَنُ الرَّحِيمُ (22) هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ (23) هُوَ اللَّهُ الْخَالِقُ الْبَارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْمَاء الْحُسْنَى يُسَبِّحُ لَهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (24)

🍃BACA AYAT 1-5 SURAH TOHA
طه (1) مَا أَنزَلْنَا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقَى (2) إِلَّا تَذْكِرَةً لِّمَن يَخْشَى (3) تَنزِيلًا مِّمَّنْ خَلَقَ الْأَرْضَ وَالسَّمَاوَاتِ الْعُلَى (4) الرَّحْمَنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَى (5)

🍁kemudian baca doa pelembut hati di bawah
اَللَّهُمَّ لَيِّنْ لِيْ قَلْبَهُ گما لَيِّنْتَ لِدَاْوُدَ الْحَدِيدْ
"Ya Allah, lembutkanlah hatinya sebagaimana Kamu melembutkan Daud (akan) besi"

🍁KEMUDIAN TIUPKAN KE AIR

🍀Doa di atas boleh digunakan untuk semua orang yang keras hati, sentiasa melawan dan tidak menurut kata. Ini termasuklah untuk melembutkan diri sendiri. Untuk kegunaan diri sendiri, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati dan baca doa di atas. Kemudian tarik nafas perlahan-lahan hingga habis dan lepaskan. Untuk kegunaan orang lain, ketika membaca doa, letakkan tangan kanan di dada iaitu di bahagian hati orang yang meminta pertolongan tadi. Bagi orang yang meminta doa pelembut hati melalui wakil, air diberikan untuk diminum.

Jenis air💦 yang boleh digunakan:
1. Air 💧Zam-zam
2. Air💧 Kolah Masjid (tempat berwuduk)
3. Air💧 Bacaan Yaasin beramai-ramai pada malam jumaat.


USTAZ HASSAN BIN ISHAK
DARUL MUALLIJ

7 Tip Praktikal Untuk Murah Rezeki

7 Tip Praktikal Untuk Murah Rezeki



" Adakah anda mengalami masalah kewangan atau kesuntukan duit yang kronik ? "

Anda mungkin perlu amalkan 7 tip praktikal untuk murah rezeki pada perenggan seterusnya.

Setiap manusia pasti menerima ujian dan tiada ujian yang Allah kurnia kepada hambanya selagi hambanya tidak mempunyai kekuatan untuk mengahadapinya.

Masalah yang sering manusia fikirkan dan juga boleh membawa kepada perbalahan sesama keluarga, saudara-mara dan rakan taulan adalah apabila kita menyentuh bab duit.

Manusia boleh jadi leka dan lupa diri tentang duit.

Siapa yang tidak mahukan duit bukan !

Kredit gambar : www.rebizinfo.com


Rezeki Milik Allah, Mintalah Pada Allah

Sebagai umat Islam, kita wajib mempunyai keimanan bahawa rezeki adalah milik Allah. Kita wajib percaya bahawa perkara Rezeki, Jodoh, Ajal, Maut adalah hak mutlak Allah.

Tanggungjawap kita kepada Allah hanyalah meminta kepada-Nya dengan cara berdoa dan mendirikan solat secara istiqamah.

Berikut saya kongsikan kepada para pembaca blog yang budiman sekalian tentang 7 tip praktikal untuk murah rezeki yang boleh sama-sama kita amalkan, in syaa Allah.


1) Sentiasa Ingat Kepada Allah

Mengingati Allah BUKAN sahaja ketika dilanda kesusahan sahaja malahan ketika kita senang lagi kita perlu membanyakkan diri ingat kepada Allah.

Ibadah solat dan zikir adalah amalan yang membawa kita sentiasa ingat kepada Allah.

Walau apa juapun keadaan, kita perlu selalu ingat kepada Allah. Andai kata kita terlupa kepada-Nya, terus kita beristighfar memohon ampun kepada-Nya dan teruskan amalan zikir.


2) Membantu Golongan Miskin

Perbanyakkan membantu golongan miskin. Berikan pertolongan yang termampu kita berikan kepada golongan ini.

3) Membantu Golongan Penuntut Ilmu

Membantu golongan penuntut ilmu juga salah satu amalan untuk murah rezeki. Memudahkan urusan penuntut ilmu adalah amalan yang digalakkan di dalam Islam.

4) Sentiasa Beryukur Atas Nikmat

Sentiasa zahirkan rasa syukur kepada Allah dengan memperbanyakkan zikir "Alhamdulillah". Cuba kita bayangkan jika udara yang kita sedut ini perlu dibayar, berapa banyak kita telah berhutang kepada Allah.

Ucapkanlah Alhamdulillah !

5) Bersedekah Secara Istiqamah

Amalan sedekah adalah salah satu amalan yang disukai Allah. Salah satu amalan yang jika jenazah di alam barzakh diberi peluang untuk hidup kemballi, sedekah adalah amalan yang akan dilakukan.

Inilah amalan yang mudah dilakukan tetapi sangat sukar untuk kita istiqamah untuk diamalkan.

Tidak sempit rezeki seseorang, malahan Allah akan dibuka pintu rezeki yang luas kepada mereka yang suka bersedekah.

6) Sentiasa Istighfar & Bertaubat

Jalan keluar untuk segala masalah adalah dengan memperbanyakkan amalan istighfar untuk memohon ampun kepada Allah. Manusia tidak pernah lari walaupun sesaat daripada melakukan dosa.

Kealpaan dengan tawaran dunia menyebabkan kita mudah lupa kepada Allah.

Antara amalan untuk murah rezeki adalah dengan cara kita memperbanyakkan istighfar dan bertaubat. Astaghfirullah....astaghfirullah....astghfirullah !

7) Perbanyakkan Selawat

Tip praktikal untuk murah rezeki yang terakhir adalah dengan memperbanyakkan amalan selawat kepada junjungan besar nabi kita, nabi Muhammad Shollallah hua'laihi wasallam.

Jadikan ia amalan zikir harian setiap selesai solat fardhu. In syaa Allah.


Sampai di sini dahulu wahai rakan pembaca yang budiman sekalian, terima kasih kerana sudi membaca post ini sehingga tip yang terakhir untuk amalan murah rezeki.

Semoga sama-sama kita istiqamah mengamalkanya dengan penuh rasa ikhlas lillahi ta'ala.

Terdapat banyak lagi amalan yang disyorkan dalam Islam untuk dimurahkan rezeki. Antara rujukan lain yang saya telah milikinya (alhamdulillah) adalah dari Ebook Magnet Rezeki yang ditulis sendiri oleh seorang usahawan yang berjaya membangunkan 3 syarikat bertaraf Sdn. Bhd dalam bidang hartanah, aset digital dan lain-lain dari dalam dan luar negara.

Pengalaman beliau dinukilkan secara telus dengan amalan-amalan murah rezeki yang sahih mengikut dalil-dalil yang muktabar serta terbukti berkesan sehingga mencapai kejayaan beliau kini.

Jika anda ingin tahu sedikit kisah latar belakang beliau serta tip amalan untuk murah rezeki yang beliau amalkan, sila ke www.MagnetRezeki.com.my

In syaa Allah...semoga kita dapat bertemu kembali dan berharap post ini memberi manfaat kepada anda kelak. Aamiinn.

Sekian. Terima kasih.


Ebook Magnet Rezeki


" Adakah anda mengalami masalah kewangan atau kesuntukan duit yang kronik ? "

Anda mungkin perlu amalkan 7 tip praktikal untuk murah rezeki pada perenggan seterusnya.

Setiap manusia pasti menerima ujian dan tiada ujian yang Allah kurnia kepada hambanya selagi hambanya tidak mempunyai kekuatan untuk mengahadapinya.

Masalah yang sering manusia fikirkan dan juga boleh membawa kepada perbalahan sesama keluarga, saudara-mara dan rakan taulan adalah apabila kita menyentuh bab duit.

Manusia boleh jadi leka dan lupa diri tentang duit.

Siapa yang tidak mahukan duit bukan !

Kredit gambar : www.rebizinfo.com


Rezeki Milik Allah, Mintalah Pada Allah

Sebagai umat Islam, kita wajib mempunyai keimanan bahawa rezeki adalah milik Allah. Kita wajib percaya bahawa perkara Rezeki, Jodoh, Ajal, Maut adalah hak mutlak Allah.

Tanggungjawap kita kepada Allah hanyalah meminta kepada-Nya dengan cara berdoa dan mendirikan solat secara istiqamah.

Berikut saya kongsikan kepada para pembaca blog yang budiman sekalian tentang 7 tip praktikal untuk murah rezeki yang boleh sama-sama kita amalkan, in syaa Allah.


1) Sentiasa Ingat Kepada Allah

Mengingati Allah BUKAN sahaja ketika dilanda kesusahan sahaja malahan ketika kita senang lagi kita perlu membanyakkan diri ingat kepada Allah.

Ibadah solat dan zikir adalah amalan yang membawa kita sentiasa ingat kepada Allah.

Walau apa juapun keadaan, kita perlu selalu ingat kepada Allah. Andai kata kita terlupa kepada-Nya, terus kita beristighfar memohon ampun kepada-Nya dan teruskan amalan zikir.


2) Membantu Golongan Miskin

Perbanyakkan membantu golongan miskin. Berikan pertolongan yang termampu kita berikan kepada golongan ini.

3) Membantu Golongan Penuntut Ilmu

Membantu golongan penuntut ilmu juga salah satu amalan untuk murah rezeki. Memudahkan urusan penuntut ilmu adalah amalan yang digalakkan di dalam Islam.

4) Sentiasa Beryukur Atas Nikmat

Sentiasa zahirkan rasa syukur kepada Allah dengan memperbanyakkan zikir "Alhamdulillah". Cuba kita bayangkan jika udara yang kita sedut ini perlu dibayar, berapa banyak kita telah berhutang kepada Allah.

Ucapkanlah Alhamdulillah !

5) Bersedekah Secara Istiqamah

Amalan sedekah adalah salah satu amalan yang disukai Allah. Salah satu amalan yang jika jenazah di alam barzakh diberi peluang untuk hidup kemballi, sedekah adalah amalan yang akan dilakukan.

Inilah amalan yang mudah dilakukan tetapi sangat sukar untuk kita istiqamah untuk diamalkan.

Tidak sempit rezeki seseorang, malahan Allah akan dibuka pintu rezeki yang luas kepada mereka yang suka bersedekah.

6) Sentiasa Istighfar & Bertaubat

Jalan keluar untuk segala masalah adalah dengan memperbanyakkan amalan istighfar untuk memohon ampun kepada Allah. Manusia tidak pernah lari walaupun sesaat daripada melakukan dosa.

Kealpaan dengan tawaran dunia menyebabkan kita mudah lupa kepada Allah.

Antara amalan untuk murah rezeki adalah dengan cara kita memperbanyakkan istighfar dan bertaubat. Astaghfirullah....astaghfirullah....astghfirullah !

7) Perbanyakkan Selawat

Tip praktikal untuk murah rezeki yang terakhir adalah dengan memperbanyakkan amalan selawat kepada junjungan besar nabi kita, nabi Muhammad Shollallah hua'laihi wasallam.

Jadikan ia amalan zikir harian setiap selesai solat fardhu. In syaa Allah.


Sampai di sini dahulu wahai rakan pembaca yang budiman sekalian, terima kasih kerana sudi membaca post ini sehingga tip yang terakhir untuk amalan murah rezeki.

Semoga sama-sama kita istiqamah mengamalkanya dengan penuh rasa ikhlas lillahi ta'ala.

Terdapat banyak lagi amalan yang disyorkan dalam Islam untuk dimurahkan rezeki. Antara rujukan lain yang saya telah milikinya (alhamdulillah) adalah dari Ebook Magnet Rezeki yang ditulis sendiri oleh seorang usahawan yang berjaya membangunkan 3 syarikat bertaraf Sdn. Bhd dalam bidang hartanah, aset digital dan lain-lain dari dalam dan luar negara.

Pengalaman beliau dinukilkan secara telus dengan amalan-amalan murah rezeki yang sahih mengikut dalil-dalil yang muktabar serta terbukti berkesan sehingga mencapai kejayaan beliau kini.

Jika anda ingin tahu sedikit kisah latar belakang beliau serta tip amalan untuk murah rezeki yang beliau amalkan, sila ke www.MagnetRezeki.com.my

In syaa Allah...semoga kita dapat bertemu kembali dan berharap post ini memberi manfaat kepada anda kelak. Aamiinn.

Sekian. Terima kasih.


Ebook Magnet Rezeki

4 Kelebihan Berbaloi Penulisan Artikel Sebagai Kaedah Pemasaran Internet

4 Kelebihan Berbaloi Penulisan Artikel Sebagai Kaedah Pemasaran Internet


Google Keyword Tool atau sekarang dinamakan Keyword Planner adalah salah satu peralatan online daripada salah satu produk Google bagi mengenal pasti kata kunci yang sering digunakan oleh pelayar internet melalui enjin carian.

Kata kunci yang berpotensi tinggi menjadikan penulisan artikel mudah mendapat perhatian pelayar-pelayar internet yang dahagakan maklumat.

Apa yang perlu kita fahami adalah objektif berkongsi maklumat yang tepat adalah fokus utama penulis artikel yang benar-benar serius ingin menjadikan artikel mereka sebagai kaedah pemasaran internet yang berkesan.

Sudah semestinya ada teknik ataupun cara yang betul untuk menulis artikel yang menarik perhatian.

Jika anda ingin belajar bagaimana membuat duit melalui penulisan artikel yang berkesan, anda boleh belajar terus dengan Tuan Aqif Azizan ( Pakar & Jurulatih Penulisan Bisnes)  di www.rahsiapenulis.com .


Disiplin Penulisan Artikel

" Content is King. "
Pasti anda pernah mendengar tentang ayat di atas kan ! Artikel yang bermaklumat adalah raja. Setiap maklumat yang membantu pelayar internet menyelesaikan masalah mereka akan memberi keunikan kepada artikel anda.

Semakin ramai pembaca artikel anda maka semakin unik lah artikel anda ! 

Sebab itulah ramai usahawan internet tidak kira di dalam negara atau di luar negara memilih penulisan artikel sebagai kaedah pemasaran mereka. Baik dalam bentuk blog, e-commerce, forum dan sebagainya.

Ini kerana penulisan artikel adalah kaedah paling berbaloi untuk teknik pemasaran internet yang efektif.

Sebagai penulis artikel, kita perlu ada prinsip dan disiplin yang tinggi. Tidak menciplak idea penulisan orang lain, tidak memberi kredit kepada penulis artikel yang bersusah payah mencari rujukan untuk menulis dan sebagainya antara disiplin yang perlu dipatuhi.

Kegagalan mematuhi disiplin ini bakal menjatuhkan kredibiliti anda sebagai seorang usahawan online dan ini juga akan mencemarkan bisnes anda sendiri.

Apa yang perlu anda fahami adalah penulisan artikel yang persuasif memerlukan banyak pembacaan, rujukan serta kajian yang mendalam sebelum anda memulakan penulisan artikel anda.


4 Kelebihan Berbaloi Penulisan Artikel

Berikut saya kongsikan 4 kelebihan berbaloi penulisan artikel sebagai kaedah pemasaran internet :

1) Semestinya Percuma

Macam tipu jer ? Mungkin macam tak betul kecuali anda perlu membayar internet servis provider untuk domain dan hosting jika anda memilih cara berbayar.

Jika anda ingin sepenuhnya percuma anda boleh memilih blogger.com sebagai pilihan untuk menguji keberkesanan penulisan artikel anda selain menyediakan komputer dan juga tangan anda untuk menaip artikel anda kelak.


2) Website Anda Cepat Index

Hantar penulisan artikel anda ke website artikel direktori yang ada authority tinggi supaya website anda lebih cepat di index dalam enjin carian. Website anda boleh di index melalui resources box dan ia perlu diletakkan pada penghujung artikel anda.

Website artikel direktori yang mempunyai authority tertinggi adalah di EzineArticle.com.

Anda juga boleh menggunakan forum yang mempunyai ahli yang aktif untuk diletakkan pada bahagian blog forum. WangCyber adalah salah satu forum  yang menyedia kolum blog untuk penulis artikel.

Anda juga boleh menulis artikel anda di Facebook Notes. Jangan lupa anda letakkan url website anda di penghujung website serta nama penuh anda sebagai penulis asal artikel.

Contoh Notes saya seperti di bawah.



3) Dapat Backlink Secara Automatik

Artikel yang anda telah anda hantar di website artikel direktori tadi menyebabkan website anda secara automatik mendapat backlink dari website lain. Ini terhasil daripada keunikan penulisan anda serta mendapat hak cipta terpelihara dari artikel direktori yang berauthority tinggi bagi meyakinkan pemilik website lain memilih artikel anda sebagai rujukan.

Potensi URL website anda dengan mudah akan di backlink ke dalam website mereka. Semakin ramai menggunakan artikel anda sebagai rujukan, maka semakin tinggi ranking website anda di enjin carian.


4) Meningkatkan Reputasi

Sebagai pemasar internet, jika anda sekadar menggunakan gambar produk dan sedikit info tentang produk semata-mata, anda tidak dapat memperbaiki kadar conversion. Objektif meningkatkan trafik melalui penulisan artikel boleh membantu memperbaik kadar conversion untuk menukar trafik kepada jualan.

Selain daripada itu kredibiliti anda sebagai usahawan juga meningkat. Apabila kredibiliti anda meningkat, maka reputasi bisnes anda juga akan meningkat.

Bukankah lebih baik anda meningkatkan kemahiran menulis artikel sebagai kaedah pemasaran internet bermula dari sekarang ?

Jika anda serius ingin menjadikan penulisan artikel sebagai sumber pendapatan anda, anda boleh belajar dengan pakar penulisan bisnes Tuan Aqif Azizan melalui produk beliau sendiri di www.rahsia penulis.com !


Semoga artikel ini memberi sedikit sebanyak manfaat in syaa Allah. 

Sekian. Terima kasih.


Google Keyword Tool atau sekarang dinamakan Keyword Planner adalah salah satu peralatan online daripada salah satu produk Google bagi mengenal pasti kata kunci yang sering digunakan oleh pelayar internet melalui enjin carian.

Kata kunci yang berpotensi tinggi menjadikan penulisan artikel mudah mendapat perhatian pelayar-pelayar internet yang dahagakan maklumat.

Apa yang perlu kita fahami adalah objektif berkongsi maklumat yang tepat adalah fokus utama penulis artikel yang benar-benar serius ingin menjadikan artikel mereka sebagai kaedah pemasaran internet yang berkesan.

Sudah semestinya ada teknik ataupun cara yang betul untuk menulis artikel yang menarik perhatian.

Jika anda ingin belajar bagaimana membuat duit melalui penulisan artikel yang berkesan, anda boleh belajar terus dengan Tuan Aqif Azizan ( Pakar & Jurulatih Penulisan Bisnes)  di www.rahsiapenulis.com .


Disiplin Penulisan Artikel

" Content is King. "
Pasti anda pernah mendengar tentang ayat di atas kan ! Artikel yang bermaklumat adalah raja. Setiap maklumat yang membantu pelayar internet menyelesaikan masalah mereka akan memberi keunikan kepada artikel anda.

Semakin ramai pembaca artikel anda maka semakin unik lah artikel anda ! 

Sebab itulah ramai usahawan internet tidak kira di dalam negara atau di luar negara memilih penulisan artikel sebagai kaedah pemasaran mereka. Baik dalam bentuk blog, e-commerce, forum dan sebagainya.

Ini kerana penulisan artikel adalah kaedah paling berbaloi untuk teknik pemasaran internet yang efektif.

Sebagai penulis artikel, kita perlu ada prinsip dan disiplin yang tinggi. Tidak menciplak idea penulisan orang lain, tidak memberi kredit kepada penulis artikel yang bersusah payah mencari rujukan untuk menulis dan sebagainya antara disiplin yang perlu dipatuhi.

Kegagalan mematuhi disiplin ini bakal menjatuhkan kredibiliti anda sebagai seorang usahawan online dan ini juga akan mencemarkan bisnes anda sendiri.

Apa yang perlu anda fahami adalah penulisan artikel yang persuasif memerlukan banyak pembacaan, rujukan serta kajian yang mendalam sebelum anda memulakan penulisan artikel anda.


4 Kelebihan Berbaloi Penulisan Artikel

Berikut saya kongsikan 4 kelebihan berbaloi penulisan artikel sebagai kaedah pemasaran internet :

1) Semestinya Percuma

Macam tipu jer ? Mungkin macam tak betul kecuali anda perlu membayar internet servis provider untuk domain dan hosting jika anda memilih cara berbayar.

Jika anda ingin sepenuhnya percuma anda boleh memilih blogger.com sebagai pilihan untuk menguji keberkesanan penulisan artikel anda selain menyediakan komputer dan juga tangan anda untuk menaip artikel anda kelak.


2) Website Anda Cepat Index

Hantar penulisan artikel anda ke website artikel direktori yang ada authority tinggi supaya website anda lebih cepat di index dalam enjin carian. Website anda boleh di index melalui resources box dan ia perlu diletakkan pada penghujung artikel anda.

Website artikel direktori yang mempunyai authority tertinggi adalah di EzineArticle.com.

Anda juga boleh menggunakan forum yang mempunyai ahli yang aktif untuk diletakkan pada bahagian blog forum. WangCyber adalah salah satu forum  yang menyedia kolum blog untuk penulis artikel.

Anda juga boleh menulis artikel anda di Facebook Notes. Jangan lupa anda letakkan url website anda di penghujung website serta nama penuh anda sebagai penulis asal artikel.

Contoh Notes saya seperti di bawah.



3) Dapat Backlink Secara Automatik

Artikel yang anda telah anda hantar di website artikel direktori tadi menyebabkan website anda secara automatik mendapat backlink dari website lain. Ini terhasil daripada keunikan penulisan anda serta mendapat hak cipta terpelihara dari artikel direktori yang berauthority tinggi bagi meyakinkan pemilik website lain memilih artikel anda sebagai rujukan.

Potensi URL website anda dengan mudah akan di backlink ke dalam website mereka. Semakin ramai menggunakan artikel anda sebagai rujukan, maka semakin tinggi ranking website anda di enjin carian.


4) Meningkatkan Reputasi

Sebagai pemasar internet, jika anda sekadar menggunakan gambar produk dan sedikit info tentang produk semata-mata, anda tidak dapat memperbaiki kadar conversion. Objektif meningkatkan trafik melalui penulisan artikel boleh membantu memperbaik kadar conversion untuk menukar trafik kepada jualan.

Selain daripada itu kredibiliti anda sebagai usahawan juga meningkat. Apabila kredibiliti anda meningkat, maka reputasi bisnes anda juga akan meningkat.

Bukankah lebih baik anda meningkatkan kemahiran menulis artikel sebagai kaedah pemasaran internet bermula dari sekarang ?

Jika anda serius ingin menjadikan penulisan artikel sebagai sumber pendapatan anda, anda boleh belajar dengan pakar penulisan bisnes Tuan Aqif Azizan melalui produk beliau sendiri di www.rahsia penulis.com !


Semoga artikel ini memberi sedikit sebanyak manfaat in syaa Allah. 

Sekian. Terima kasih.

Kelebihan dan Kekurangan WhatsApp (Video)

Kelebihan dan Kekurangan WhatsApp (Video)



Nak tahu tak apakah kekurangan dan kelebihan applikasi WhatsApp yang kita selalu guna ?

Kalau nak baca secara artikel boleh singgah baca di www.rebizinfo.com

Tapi kalau nak tonton dan baca secara video content, boleh tonton video di bawah nie. Saya buat simple jer. Semuanya secara automatik.



Semoga video kat atas ni beri manfaat kepada anda. Jumpa lagi. In sya Allah.


Nak tahu tak apakah kekurangan dan kelebihan applikasi WhatsApp yang kita selalu guna ?

Kalau nak baca secara artikel boleh singgah baca di www.rebizinfo.com

Tapi kalau nak tonton dan baca secara video content, boleh tonton video di bawah nie. Saya buat simple jer. Semuanya secara automatik.



Semoga video kat atas ni beri manfaat kepada anda. Jumpa lagi. In sya Allah.

Rahsia Pemasaran SMS Dengan Software Automation SMS Nie

Rahsia Pemasaran SMS Dengan Software Automation SMS Nie



MastaMobile iaitu syarikat milik saudara Affendi Hussin kini telah melancarkan satu produk software terCANGGIH dan terKINI dalam abad ini. Hari ini (24 Jan 2015 jam 10.00am) adalah masa pelancaran produk tersebut.

Software ini bakal membantu para usahawan yang memasarkan produk ataupun servis secara online menggunakan kaedah pemasaran sms.

Teknik pemasaran sms adalah teknik yang efektif dan lebih engagement dengan pelanggan anda.

Software Automation SMS adalah satu revolusi pemasaran sms di hujung jari anda.

Anda nak tahu kelebihan software ni ?

Sila TONTON video di bawah !

(Kalau anda ingin maklumat lanjut sila klik butang "Get Instant Access" di bawah video ini !)








MastaMobile iaitu syarikat milik saudara Affendi Hussin kini telah melancarkan satu produk software terCANGGIH dan terKINI dalam abad ini. Hari ini (24 Jan 2015 jam 10.00am) adalah masa pelancaran produk tersebut.

Software ini bakal membantu para usahawan yang memasarkan produk ataupun servis secara online menggunakan kaedah pemasaran sms.

Teknik pemasaran sms adalah teknik yang efektif dan lebih engagement dengan pelanggan anda.

Software Automation SMS adalah satu revolusi pemasaran sms di hujung jari anda.

Anda nak tahu kelebihan software ni ?

Sila TONTON video di bawah !

(Kalau anda ingin maklumat lanjut sila klik butang "Get Instant Access" di bawah video ini !)






Tube Kuliah Online - Pilihan Video Kuliah Agama Untuk Anda

Tube Kuliah Online - Pilihan Video Kuliah Agama Untuk Anda

" Ilmu adalah segalanya "


Setiap manusia yang sempurna akalnya dituntut agar menimba ilmu. Tanpa ilmu hidup kita TIADA hala tuju. Kita perlu yakin bahawa apa jua ilmu yang kita pelajari di muka bumi ini adalah kurniaan dari Allah Subhana Wa Ta'ala. 

Sebab itulah kurniaan akal yang Allah ciptakan khas kepada manusia adalah untuk kita buat pilihan ilmu bagaimanakah yang kita mahu pelajari, ilmu yang baik kah atau ilmu yang tidak baik.



Video Online - Jalan Alternatif Menuntut Ilmu Agama


Gambar di atas adalah muka hadapan website baru yang saya sediakan khas untuk mereka yang ingin belajar ilmu agama. Terdapat pelbagai Ustaz dan Ustazah yang popular dari tanah air dan dari negara seberang Indonesi untuk kita pelajari di website tu. 

Kebanyakan video yang saya kongsikan bersumber dari portal video paling popular iaitu YouTube. Saya percaya anda boleh sahaja belajar terus di YouTube TETAPI dengan wujudnya website ini yang saya namakan sebagai TubeKuliahOnline ini, In sya Allah memudahkan carian anda untuk tajuk dan ilmu apakah yang anda ingin belajar.

Zaman sekarang ini banyak perkara yang kita TAK SEMPAT nak belajar terutamanya tentang ilmu agama. Niat kita ingin ke masjid mendengar kuliah tak pernah berkesempatan dek kerana kesibukan dunia dan desakan ekonomi negara kini.

Mahu atau tidak mahu kita tak boleh beri alasan seperti sibuk lagi pada masa kini kerana zaman teknologi yang canggih sekarang tidak menghalang kita untuk buat apa sahaja termasuk menuntut ilmu agama.

Hanya menggunakan smart phone sahaja kita dah boleh belajar agama secara online. Betapa mudahnya zaman sekarang untuk menuntut ilmu. Semuanya terpulang kepada diri kita sendiri. Tepuk dada dan tanyalah iman.

Ramai pakar pemasaran online menjangkakan bermula tahun 2017 dan seterusnya bakal meluasnya trend live streaming video seperti Facebook Live dan YouTube Live yang kini sedang popular dalam kapasiti yang kecil. Dijangka trend ini akan menjadi lebih meluas dan bertambah memudahkan. 

Lihat sahaja di Facebook, berapa ramai pengguna tegar menggunakan FB Live untuk bersosial. Ini termasuk juga para Ustaz yang senantiasa mengikuti teknologi terbaru dan trend bersosial terkini turut sama menggunakan platform ini untuk mempertontonkan kuliah secara live ataupun secara terus melalui Facebook Live kepada pengguna FB yang lain. Pasti anda dah alaminya kan. Betul tak ?


Tube Kuliah Online - Pilihan Video Kuliah Agama untuk Anda


TubeKuliahOnline diwujudkan menggunakan platform percuma dari salah satu produk Google iaitu Blogger. Saya tak pasti berapa lama website ni akan bertahan. Saya cuma berharap ia akan terus berada di search engine walaupun saya dah tiada di dunia ini kelak. In sya Allah.

Berbalik kepada website TubeKuliahOnline ini, hampir semua video yang saya kongsikan adalah video yang saya telah tonton terlebih dulu sebelum saya post dalam website.



Bagi memudahkan pencarian di website TubeKuliahOnline ini, saya telah sediakan cara ringkas untuk anda membuat pilihan dari segi topik dan ustaz ataupun ustazah pilihan anda seperti mana pada gambar di atas.

Disebabkan kewujudan website ini agak baru, hanya ada beberapa ustaz serta beberapa topik sahaja sebagai pilihan kini. In sya Allah, saya cuba masukkan beberapa topik serta beberapa ustaz dan ustazah untuk sama-sama kita belajar. Doakan saya untuk usaha ini yer !



Usaha Dakwah Untuk Memperkenalkan Islam


Tujuan utama saya mewujudkan website ini adalah untuk menyebarkan Islam melalui siri video kuliah dari YouTube ataupun Vimeo. Dalam masa yang sama saya turut merasakan ini adalah salah satu platform untuk saya merujuk dan mengingati kembali video-video yang telah saya tonton di internet. Saya boleh ulang balik video kuliah di mana sahaja saya berada.

Islam menuntut setiap penganutnya berdakwah mengikut kemampuannya. Saya berharap usaha kecil ini memberi sedikit sebanyak input tentang kefahaman tentang Islam terutama mereka yang belum kenal keindahan agama Islam itu sendiri. Itulah matlamat sebenar saya wujudkan website video ini.


Oklah tuan-tuan dan puan-puan para pengunjung blog ini, sampai di sini  dahulu perkongsian saya buat kali ini. Doakan saya semoga saya dapat berkongsi lagi pada post yang lain jika Allah masih memberi saya modal untuk detik seterusnya. In sya Allah. Wasallam.

Sekian. Terima kasih.

" Ilmu adalah segalanya "


Setiap manusia yang sempurna akalnya dituntut agar menimba ilmu. Tanpa ilmu hidup kita TIADA hala tuju. Kita perlu yakin bahawa apa jua ilmu yang kita pelajari di muka bumi ini adalah kurniaan dari Allah Subhana Wa Ta'ala. 

Sebab itulah kurniaan akal yang Allah ciptakan khas kepada manusia adalah untuk kita buat pilihan ilmu bagaimanakah yang kita mahu pelajari, ilmu yang baik kah atau ilmu yang tidak baik.



Video Online - Jalan Alternatif Menuntut Ilmu Agama


Gambar di atas adalah muka hadapan website baru yang saya sediakan khas untuk mereka yang ingin belajar ilmu agama. Terdapat pelbagai Ustaz dan Ustazah yang popular dari tanah air dan dari negara seberang Indonesi untuk kita pelajari di website tu. 

Kebanyakan video yang saya kongsikan bersumber dari portal video paling popular iaitu YouTube. Saya percaya anda boleh sahaja belajar terus di YouTube TETAPI dengan wujudnya website ini yang saya namakan sebagai TubeKuliahOnline ini, In sya Allah memudahkan carian anda untuk tajuk dan ilmu apakah yang anda ingin belajar.

Zaman sekarang ini banyak perkara yang kita TAK SEMPAT nak belajar terutamanya tentang ilmu agama. Niat kita ingin ke masjid mendengar kuliah tak pernah berkesempatan dek kerana kesibukan dunia dan desakan ekonomi negara kini.

Mahu atau tidak mahu kita tak boleh beri alasan seperti sibuk lagi pada masa kini kerana zaman teknologi yang canggih sekarang tidak menghalang kita untuk buat apa sahaja termasuk menuntut ilmu agama.

Hanya menggunakan smart phone sahaja kita dah boleh belajar agama secara online. Betapa mudahnya zaman sekarang untuk menuntut ilmu. Semuanya terpulang kepada diri kita sendiri. Tepuk dada dan tanyalah iman.

Ramai pakar pemasaran online menjangkakan bermula tahun 2017 dan seterusnya bakal meluasnya trend live streaming video seperti Facebook Live dan YouTube Live yang kini sedang popular dalam kapasiti yang kecil. Dijangka trend ini akan menjadi lebih meluas dan bertambah memudahkan. 

Lihat sahaja di Facebook, berapa ramai pengguna tegar menggunakan FB Live untuk bersosial. Ini termasuk juga para Ustaz yang senantiasa mengikuti teknologi terbaru dan trend bersosial terkini turut sama menggunakan platform ini untuk mempertontonkan kuliah secara live ataupun secara terus melalui Facebook Live kepada pengguna FB yang lain. Pasti anda dah alaminya kan. Betul tak ?


Tube Kuliah Online - Pilihan Video Kuliah Agama untuk Anda


TubeKuliahOnline diwujudkan menggunakan platform percuma dari salah satu produk Google iaitu Blogger. Saya tak pasti berapa lama website ni akan bertahan. Saya cuma berharap ia akan terus berada di search engine walaupun saya dah tiada di dunia ini kelak. In sya Allah.

Berbalik kepada website TubeKuliahOnline ini, hampir semua video yang saya kongsikan adalah video yang saya telah tonton terlebih dulu sebelum saya post dalam website.



Bagi memudahkan pencarian di website TubeKuliahOnline ini, saya telah sediakan cara ringkas untuk anda membuat pilihan dari segi topik dan ustaz ataupun ustazah pilihan anda seperti mana pada gambar di atas.

Disebabkan kewujudan website ini agak baru, hanya ada beberapa ustaz serta beberapa topik sahaja sebagai pilihan kini. In sya Allah, saya cuba masukkan beberapa topik serta beberapa ustaz dan ustazah untuk sama-sama kita belajar. Doakan saya untuk usaha ini yer !



Usaha Dakwah Untuk Memperkenalkan Islam


Tujuan utama saya mewujudkan website ini adalah untuk menyebarkan Islam melalui siri video kuliah dari YouTube ataupun Vimeo. Dalam masa yang sama saya turut merasakan ini adalah salah satu platform untuk saya merujuk dan mengingati kembali video-video yang telah saya tonton di internet. Saya boleh ulang balik video kuliah di mana sahaja saya berada.

Islam menuntut setiap penganutnya berdakwah mengikut kemampuannya. Saya berharap usaha kecil ini memberi sedikit sebanyak input tentang kefahaman tentang Islam terutama mereka yang belum kenal keindahan agama Islam itu sendiri. Itulah matlamat sebenar saya wujudkan website video ini.


Oklah tuan-tuan dan puan-puan para pengunjung blog ini, sampai di sini  dahulu perkongsian saya buat kali ini. Doakan saya semoga saya dapat berkongsi lagi pada post yang lain jika Allah masih memberi saya modal untuk detik seterusnya. In sya Allah. Wasallam.

Sekian. Terima kasih.
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz