Breaking News

Bisnes Internet

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah. Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000....

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?
Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang! Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?
Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai. Bila kita buat bisnes tudung ni...

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !
Mengapa tidak borong barang di 1688 ? Mudah sahaja dengan hanya menggunakan handphone sahaja. Apa yang bakal....

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!
Ya! "Port Power" yang saya maksudkan itu adalah website / apps Shopee! Saya yakin, anda mesti pernah dengar pasal Shopee kan? Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna....

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Masalah utama peniaga online sekarang hanya didedahkan potensi untuk peningkatan jualan lebih kepada iklan berbayar seperti FBAds, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya. Walaupun telah ramai peniaga online kecewa dengan potensi iklan berbayar di FB Ads kerana T&C yang semakin ketat, masalah ini juga berlaku pada pemain Google Ads.


Persoalannya sekaranag ialah benarkah pengiklanan berbayar mampu meningkatkan jualan. 


Baiklah...perkongsian saya kali ini lebih ringkas dan diharap 3 cara unik ini boleh membantu meningkatkan jualan anda di Facebook. Saya akan fokuskan anda untuk cuba 3 cara unik ini walaupun nampak ringkas, namun mampu memberi kesan kepada jualan anda untuk jangka masa panjang.


Berikut adalah 3 cara tersebut.


3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Mungkin ia nampak simple, tapi saya harap anda boleh cuba !


1) Link kan Personal Profile dengan Fanpage Bisnes Anda

Facebook Profile perlu digunakan dengan sebaiknya. Adalah sebaiknya cuba elakkan dari salah guna profile anda untuk membuat status hard selling. Sekiranya terlalu direct menjual sedikit sebanyak boleh menjatuhkan kredibiliti anda. 

Ini bukan bermakna tak boleh menjual langsung di Facebook Profile. Dicadangkan agar anda lebihkan berkongsi tentang aktiviti kehidupan anda, motivasi,  kongsi tip dan apa jua perkara yang lain dari bisnes anda sendiri. Sekiranya anda ingin berkongsi tentang bisnes pun biarlah dari topik luar tetapi ia ada kene mengena dengan bisnes anda.

Itu sedikit tip berkenaan Facebook Profile tetapi bagaimana cara untuk link kan personal profile dengan fanpage bisnes ?

Berikut saya berikan langkah demi langkah caranya yang saya lakukan pada Facebook Profile saya. Saya anggap anda telah memiliki Fanpage Bisnes anda sendiri.


Langkah 1 : Klik Butang 'About'






Langkah 2 : Klik butang ‘Work and Education’

 

Langkah 3 : Klik butang ‘Add a workplace’ 

 

Langkah 4 : Masukkan Company dengan memilih ‘Nama Fanpage’ anda dan Tekan butang SAVE

 

Langkah 5 : Selesai. Ini contoh dari Facebook Profile saya

Setelah selesai anda dapat lihat profil anda akan tertera Fanpage Bisnes anda di Facebook Profile anda. Apabila terdapat prospek melihat profile anda, mereka akan nampak Fanpage anda. Maka ia akan meyakinkan diri mereka untuk mula berurusan dengan anda.


2) Kerap Komen di Fanpage Yang Popular

Anda LIKE fanpage yang popular dan ramai pengikut. Cari Fanpage yang berkaitan dengan bisnes anda. Sebagai contoh mungkin bisnes niche anda dalam bidang masakan. Anda cari fanpage chef yang terkenal dan like fanpage mereka. Kemudian komen setiap post mereka. 


Harus saya ingatkan untuk anda ingat fanpage bisnes yang anda telah komen. Komen yang murni serta positif. Beri sokongan kepada admin fanpage tersebut. InsyaAllah pasti akan ada prospek yang akan tertarik untuk melihat profile anda atau fanpage bisnes anda.


Ada satu tips yang perlu diingatkan bersama, Facebook adalah satu platform sosial media. Namapun sosial kan ! Jadi kita haruslah lebih kepada cara bersosial berbanding menjual semata-mata. Cuma tempat bersosial kita adalah secara maya.


Walaupun ada bezanya cara bersosial secara maya dan secara realiti, tetapi matlamatnya sama iaitu ingin mewujudkan rasa ‘percaya’ dan yakin dengan bisnes yang anda lakukan.


Cuma yang bahayanya bersosial di alam maya ni, jika berlaku kesilapan walaupun kecil, ia akan memberi implikasi yang buruk kepada imej bisnes. Bisnes mudah terjejas. 


Jadi sebagai usahawan, langkah berhati-hati sangat perlu dititik beratkan !


3) Gunakan Video

Kebanyakan pakar sosial media menyarankan agar usahawan hari ini perlu mengambil langkah berani untuk menggunakan video di Facebook. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai. Saya lihat semakin hari semakin ramai usahawan yang berani menggunakan video sebagai medium pemasaran mereka di Facebook.


Antara tips yang saya ingin kongsikan pada cara ketiga ini ialah anda perlu buat video sebulan sekali secara konsisten. Video tidak semestinya berkaitan produk atau servis bisnes anda. Mungkin anda boleh rancang video pada bulan pertama tentang profile syarikat anda, kemudian bulan kedua tentang tips yang bermanfaat, selepas tu video tentang aktiviti anda bersama rakan kongsi, pekerja dan sebagainya.


Jika anda tiada idea nak buat video di Facebook, mungkin software video VidKala ini boleh membantu anda. Anda cari video yang sedang viral di Facebook kemudian anda generate video terus melalui software ini dalam tempoh 60 saat.


Ia terpulang kepada anda. Sebenarnya terdapat banyak software untuk buat video sekarang ni. Anda hanya perlu pandai memilih software yang mana dapat membantu mempercepatkan proses membuat video.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan software VidKala, anda boleh KLIK SINI !


Ada satu lagi tip bagi cara ketiga ini yang saya ingin kongsikan kepada anda iaitu Facebook Live. Sebenarnya Mark Zuckerberg sangat suka penggunanya menggunakan video live di Facebook. Anda boleh lihat sendiri di newsfeed, FB Group pasti akan naik di atas adalah video live. Sebab apa ? Algorithm Facebook sangat suka Facebook Live.


Apabila kita buat FB Live, akan wujud banyak interaksi, engagement dengan penonton video seperti LIKE dan komen dari penonton yang bakal prospek pelanggan anda. Dengan aktifnya engagement, maka post status video live akan sentiasa naik ke atas. Inilah sebab kenapa Facebook sangat suka video.


Saya pernah melihat sendiri perubahan salah seorang usahawan yang pada mulanya hanya menjadi dropship pada mulanya dan kini menjadi founder produk sendiri. Kehidupan berubah 360 darjah walaupun tak sampai setahun. Dari hanya membuat video live di dapur biasa-biasa sehingga sekarang dapur yang moden. Dari rumah kampung yang biasa-biasa sampai mampu renovate rumah menjadi lebih besar, moden dan lebih selesa.


Begitulah penangan kepada mereka yang  berani membuat video live di Facebook. Mungkin dah rezeki mereka kan tetapi sebagai usahawan kalau tak cuba sekarang, manalah tau kan !


Sekarang adalah masa yang tepat untuk anda mulakan video untuk bisnes anda di Facebook !


Kesimpulan

Kejayaan adalah perkara subjektif. Sebagai usahawan kita tidak akan tahu untung nasib bisnes kita akan datang selagi masih tidak hilang semangat juang demi bisnes yang sedang dibangunkan. Apa yang penting, kita berusaha selagi belum capai matlamat yang kita inginkan melalui bisnes.


Mungkin 3 cara unik menggunakan Facebook untuk bisnes ini boleh membantu meningkatkan apa jua bisnes anda. Wallahua’lam. Apa yang penting kita berusaha sebaik mungkin dan seterusnya bertawakal kepada Allah.


Semoga post kali ini memberi manfaat kepada anda. Sekian dulu. Sampai jumpa lagi. InsyaAllah.





Masalah utama peniaga online sekarang hanya didedahkan potensi untuk peningkatan jualan lebih kepada iklan berbayar seperti FBAds, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya. Walaupun telah ramai peniaga online kecewa dengan potensi iklan berbayar di FB Ads kerana T&C yang semakin ketat, masalah ini juga berlaku pada pemain Google Ads.


Persoalannya sekaranag ialah benarkah pengiklanan berbayar mampu meningkatkan jualan. 


Baiklah...perkongsian saya kali ini lebih ringkas dan diharap 3 cara unik ini boleh membantu meningkatkan jualan anda di Facebook. Saya akan fokuskan anda untuk cuba 3 cara unik ini walaupun nampak ringkas, namun mampu memberi kesan kepada jualan anda untuk jangka masa panjang.


Berikut adalah 3 cara tersebut.


3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Mungkin ia nampak simple, tapi saya harap anda boleh cuba !


1) Link kan Personal Profile dengan Fanpage Bisnes Anda

Facebook Profile perlu digunakan dengan sebaiknya. Adalah sebaiknya cuba elakkan dari salah guna profile anda untuk membuat status hard selling. Sekiranya terlalu direct menjual sedikit sebanyak boleh menjatuhkan kredibiliti anda. 

Ini bukan bermakna tak boleh menjual langsung di Facebook Profile. Dicadangkan agar anda lebihkan berkongsi tentang aktiviti kehidupan anda, motivasi,  kongsi tip dan apa jua perkara yang lain dari bisnes anda sendiri. Sekiranya anda ingin berkongsi tentang bisnes pun biarlah dari topik luar tetapi ia ada kene mengena dengan bisnes anda.

Itu sedikit tip berkenaan Facebook Profile tetapi bagaimana cara untuk link kan personal profile dengan fanpage bisnes ?

Berikut saya berikan langkah demi langkah caranya yang saya lakukan pada Facebook Profile saya. Saya anggap anda telah memiliki Fanpage Bisnes anda sendiri.


Langkah 1 : Klik Butang 'About'






Langkah 2 : Klik butang ‘Work and Education’

 

Langkah 3 : Klik butang ‘Add a workplace’ 

 

Langkah 4 : Masukkan Company dengan memilih ‘Nama Fanpage’ anda dan Tekan butang SAVE

 

Langkah 5 : Selesai. Ini contoh dari Facebook Profile saya

Setelah selesai anda dapat lihat profil anda akan tertera Fanpage Bisnes anda di Facebook Profile anda. Apabila terdapat prospek melihat profile anda, mereka akan nampak Fanpage anda. Maka ia akan meyakinkan diri mereka untuk mula berurusan dengan anda.


2) Kerap Komen di Fanpage Yang Popular

Anda LIKE fanpage yang popular dan ramai pengikut. Cari Fanpage yang berkaitan dengan bisnes anda. Sebagai contoh mungkin bisnes niche anda dalam bidang masakan. Anda cari fanpage chef yang terkenal dan like fanpage mereka. Kemudian komen setiap post mereka. 


Harus saya ingatkan untuk anda ingat fanpage bisnes yang anda telah komen. Komen yang murni serta positif. Beri sokongan kepada admin fanpage tersebut. InsyaAllah pasti akan ada prospek yang akan tertarik untuk melihat profile anda atau fanpage bisnes anda.


Ada satu tips yang perlu diingatkan bersama, Facebook adalah satu platform sosial media. Namapun sosial kan ! Jadi kita haruslah lebih kepada cara bersosial berbanding menjual semata-mata. Cuma tempat bersosial kita adalah secara maya.


Walaupun ada bezanya cara bersosial secara maya dan secara realiti, tetapi matlamatnya sama iaitu ingin mewujudkan rasa ‘percaya’ dan yakin dengan bisnes yang anda lakukan.


Cuma yang bahayanya bersosial di alam maya ni, jika berlaku kesilapan walaupun kecil, ia akan memberi implikasi yang buruk kepada imej bisnes. Bisnes mudah terjejas. 


Jadi sebagai usahawan, langkah berhati-hati sangat perlu dititik beratkan !


3) Gunakan Video

Kebanyakan pakar sosial media menyarankan agar usahawan hari ini perlu mengambil langkah berani untuk menggunakan video di Facebook. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai. Saya lihat semakin hari semakin ramai usahawan yang berani menggunakan video sebagai medium pemasaran mereka di Facebook.


Antara tips yang saya ingin kongsikan pada cara ketiga ini ialah anda perlu buat video sebulan sekali secara konsisten. Video tidak semestinya berkaitan produk atau servis bisnes anda. Mungkin anda boleh rancang video pada bulan pertama tentang profile syarikat anda, kemudian bulan kedua tentang tips yang bermanfaat, selepas tu video tentang aktiviti anda bersama rakan kongsi, pekerja dan sebagainya.


Jika anda tiada idea nak buat video di Facebook, mungkin software video VidKala ini boleh membantu anda. Anda cari video yang sedang viral di Facebook kemudian anda generate video terus melalui software ini dalam tempoh 60 saat.


Ia terpulang kepada anda. Sebenarnya terdapat banyak software untuk buat video sekarang ni. Anda hanya perlu pandai memilih software yang mana dapat membantu mempercepatkan proses membuat video.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan software VidKala, anda boleh KLIK SINI !


Ada satu lagi tip bagi cara ketiga ini yang saya ingin kongsikan kepada anda iaitu Facebook Live. Sebenarnya Mark Zuckerberg sangat suka penggunanya menggunakan video live di Facebook. Anda boleh lihat sendiri di newsfeed, FB Group pasti akan naik di atas adalah video live. Sebab apa ? Algorithm Facebook sangat suka Facebook Live.


Apabila kita buat FB Live, akan wujud banyak interaksi, engagement dengan penonton video seperti LIKE dan komen dari penonton yang bakal prospek pelanggan anda. Dengan aktifnya engagement, maka post status video live akan sentiasa naik ke atas. Inilah sebab kenapa Facebook sangat suka video.


Saya pernah melihat sendiri perubahan salah seorang usahawan yang pada mulanya hanya menjadi dropship pada mulanya dan kini menjadi founder produk sendiri. Kehidupan berubah 360 darjah walaupun tak sampai setahun. Dari hanya membuat video live di dapur biasa-biasa sehingga sekarang dapur yang moden. Dari rumah kampung yang biasa-biasa sampai mampu renovate rumah menjadi lebih besar, moden dan lebih selesa.


Begitulah penangan kepada mereka yang  berani membuat video live di Facebook. Mungkin dah rezeki mereka kan tetapi sebagai usahawan kalau tak cuba sekarang, manalah tau kan !


Sekarang adalah masa yang tepat untuk anda mulakan video untuk bisnes anda di Facebook !


Kesimpulan

Kejayaan adalah perkara subjektif. Sebagai usahawan kita tidak akan tahu untung nasib bisnes kita akan datang selagi masih tidak hilang semangat juang demi bisnes yang sedang dibangunkan. Apa yang penting, kita berusaha selagi belum capai matlamat yang kita inginkan melalui bisnes.


Mungkin 3 cara unik menggunakan Facebook untuk bisnes ini boleh membantu meningkatkan apa jua bisnes anda. Wallahua’lam. Apa yang penting kita berusaha sebaik mungkin dan seterusnya bertawakal kepada Allah.


Semoga post kali ini memberi manfaat kepada anda. Sekian dulu. Sampai jumpa lagi. InsyaAllah.





Terbaru ! Software Funnel PERCUMA Dari GrooveFunnels

Terbaru ! Software Funnel PERCUMA Dari GrooveFunnels


Pada zaman sekarang, setiap bisnes yang ingin berkembang mesti dilakukan secara online. 


Sementelah banyak perkara yang berlaku di seluruh dunia disamping isu pandemik, dan perubahan global yang telah banyak memberi kesan kepada cara hidup dan bisnes orang lain, menjadikan bisnes mesti dilakukan secara online.


Sekarang kita bukan pada peringkat sasaran untuk berjaya, asalkan boleh bisnes dapat terus bertahan pun rasa bersyukur kepada Allah.


Sudah tentu, ada alat bantu niaga yang boleh digunakan oleh mana-mana bisnes bagi melancarkan bisnes secara digital.


Walau bagaimanapun, jumlah minimum alat bantu niaga atau perisian bisnes kebanyakannya mahal, rumit dan terhad.


Dengan kata lain, perisian yang tidak mesra pengguna, dan pastinya tidak sesuai untuk semua pemilik bisnes, terutama bagi mereka yang kurang mahir dengan teknologi dan mereka yang pentingkan bajet dalam bisnes.


Maksud saya, tidak ramai usahawan kecil-kecilan yang mampu melabur ribuan dolar sebulan untuk perisian bisnes yang rumit, dalam masa yang sama perlu mengupah pekerja yang mahir dalam hal-hal teknikal, bukan?


Sekiranya ini menjadi masalah anda, saya ada berita baik untuk anda.


Sebagai usahawan online dan blogger, sering mencari penyelesaian bagi setiap cabaran yang dihadapi. Tujuannya untuk membantu memudahkan usahawan lain seperti anda.


Hari ini, saya sangat teruja untuk memperkenalkan kepada anda sesuatu yang baru bagi saya bagi tahun 2021 ini. Satu perisian funnel untuk membuat kerja digital bisnes anda.


GrooveFunnels, adalah kaedah terbaik yang saya boleh cadangkan kepada anda untuk membina laman web, funnel dan menjual produk digital secara online.


Apa yang terbaiknya ? Ianya percuma.


Tetapi nilai percuma tidak berakhir di sana ...


GrooveFunnels bukan hanya pembina funnel laman web dan jualan.


Pengasas bersama GrooveFunnels, Mike Filsaime, sebenarnya adalah seorang veteran ataupun otai dalam pemasaran Internet. Beliau telah memasukkan semua pengalaman dan kepakarannya dalam satu platform demi membantu usahawan online memudahkan kejayaan bisnes mereka.


Saya telah pun mendaftar untuk mendapatkan akaun (percuma) dan cuba godek-godek software ini. Ia sangat mudah digunakan. 


Dan anda tahu apa?


Saya pasti anda tertanya-tanya berkesankah dengan software percuma 100% ini mampu menjalankan bisnes anda atau mungkin adakah ia lebih baik daripada beberapa software yang mahal di luar sana.


Saya tidak mudah mencadangkan kepada anda ...


Dari apa yang saya lihat setakat ini, GrooveFunnels merangkumi semua yang saya perlukan untuk menjalankan perniagaan dalam talian saya, semuanya percuma.


Berikut adalah senarai ringkas perkara yang saya kumpulkan setakat ini:


- Platform bina web jualan melalui funnel secara PERCUMA

- Boleh membuat funnel bagi setiap produk anda.

- Membina laman web berjenama anda sendiri dengan navigasi penuh

- Boleh diintegrasikan dengan nama domain web anda sendiri

- Mampu menjual produk hanya pada 1 klik sahaja

- Boleh diintegrasikan upsell, downsells, dan order bumps

- Malah mempunyai pilihan untuk membuat program affiliate produk anda!


Itu hanya untuk permulaan, kerana masih banyak lagi yang boleh saya terokai!


Malah saya tidak bergurau apabila saya mengatakan bahawa saya merancang untuk menukar keseluruhan perniagaan dalam talian saya menjadi GrooveFunnels!


Maksud saya, mengapa saya tidak?


PERCUMA, dan mungkin ini merupakan rangkaian software TERBAIK yang pernah saya lihat sepanjang penglibatan saya dalam bisnes online.


Ini bukan omongan kosong…


Saya tidak menyebutkan beberapa faedah kegemaran saya dari GrooveFunnels.


Sebagai ahli, saya juga mendapat banyak manfaat secara komuniti.


Saya dapat menyertai Facebook Group peribadi mereka, berhubung dengan pakar pemasaran di dalamnya, mendapatkan pertolongan bagi semua masalah saya pada software ini, mengakses latihan peribadi di akademi mereka sendiri, mengemukakan soalan melalui support team mereka, dan bertemu dengan usahawan yang berfikiran sama dengan saya.


Oleh itu, jika anda seperti saya ... yang berusaha mengembangkan bisnes, ingin mempelajari lebih lanjut mengenai pemasaran dan mengenali beberapa perkara terbaik dalam industri pada tahap yang lebih optimum, maka anda tidak sepatutnya melepaskan peluang ini .


Dengar macam hebat, bukan?


Tetapi anda mungkin bertanya ... apa yang anda dapat ?


Caranya adalah grab GrooveFunnels ini secara percuma, tetapi untuk masa yang TERHAD sahaja.


GrooveFunnels berada dalam fasa pra-pelancaran, yang bermaksud bahawa banyak produk masih belum dilancarkan sepenuhnya.


Apabila mereka telah siapkan sepenuhnya sistem software ini, GrooveFunnels mungkin diberikan secara bebas dan percuma dan mungkin link pendaftaran percuma yang saya kongsikan telah expired.


Ini bermakna sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda mendaftar satu akaun percuma anda, yang juga melayakkan anda mengakses semua software dari syarikat GrooveDigital ini.


Tawaran hebat, bukan?


Anda kini berada pada tempat yang betul dan pada waktu yang tepat.


Dan sekaranglah tempat anda bermula :)


Jangan tunggu lebih lama, kerana saya secara jujurnya ​​tidak pasti bila sampai bila tawaran percuma ini akan ditamatkan.


Sila dapatkan secepat mungkin software funnel dari GrooveFunnels ini sementara link di bawah masih sah !


https://azeribiz2u.com/groovefunnels


Semoga post saya kali ini memberi manfaat kepada anda. Sudilah kiranya anda tekan butang share agar rakan bisnes anda juga mendapat peluang ini. Sekian. Terima kasih.



Pada zaman sekarang, setiap bisnes yang ingin berkembang mesti dilakukan secara online. 


Sementelah banyak perkara yang berlaku di seluruh dunia disamping isu pandemik, dan perubahan global yang telah banyak memberi kesan kepada cara hidup dan bisnes orang lain, menjadikan bisnes mesti dilakukan secara online.


Sekarang kita bukan pada peringkat sasaran untuk berjaya, asalkan boleh bisnes dapat terus bertahan pun rasa bersyukur kepada Allah.


Sudah tentu, ada alat bantu niaga yang boleh digunakan oleh mana-mana bisnes bagi melancarkan bisnes secara digital.


Walau bagaimanapun, jumlah minimum alat bantu niaga atau perisian bisnes kebanyakannya mahal, rumit dan terhad.


Dengan kata lain, perisian yang tidak mesra pengguna, dan pastinya tidak sesuai untuk semua pemilik bisnes, terutama bagi mereka yang kurang mahir dengan teknologi dan mereka yang pentingkan bajet dalam bisnes.


Maksud saya, tidak ramai usahawan kecil-kecilan yang mampu melabur ribuan dolar sebulan untuk perisian bisnes yang rumit, dalam masa yang sama perlu mengupah pekerja yang mahir dalam hal-hal teknikal, bukan?


Sekiranya ini menjadi masalah anda, saya ada berita baik untuk anda.


Sebagai usahawan online dan blogger, sering mencari penyelesaian bagi setiap cabaran yang dihadapi. Tujuannya untuk membantu memudahkan usahawan lain seperti anda.


Hari ini, saya sangat teruja untuk memperkenalkan kepada anda sesuatu yang baru bagi saya bagi tahun 2021 ini. Satu perisian funnel untuk membuat kerja digital bisnes anda.


GrooveFunnels, adalah kaedah terbaik yang saya boleh cadangkan kepada anda untuk membina laman web, funnel dan menjual produk digital secara online.


Apa yang terbaiknya ? Ianya percuma.


Tetapi nilai percuma tidak berakhir di sana ...


GrooveFunnels bukan hanya pembina funnel laman web dan jualan.


Pengasas bersama GrooveFunnels, Mike Filsaime, sebenarnya adalah seorang veteran ataupun otai dalam pemasaran Internet. Beliau telah memasukkan semua pengalaman dan kepakarannya dalam satu platform demi membantu usahawan online memudahkan kejayaan bisnes mereka.


Saya telah pun mendaftar untuk mendapatkan akaun (percuma) dan cuba godek-godek software ini. Ia sangat mudah digunakan. 


Dan anda tahu apa?


Saya pasti anda tertanya-tanya berkesankah dengan software percuma 100% ini mampu menjalankan bisnes anda atau mungkin adakah ia lebih baik daripada beberapa software yang mahal di luar sana.


Saya tidak mudah mencadangkan kepada anda ...


Dari apa yang saya lihat setakat ini, GrooveFunnels merangkumi semua yang saya perlukan untuk menjalankan perniagaan dalam talian saya, semuanya percuma.


Berikut adalah senarai ringkas perkara yang saya kumpulkan setakat ini:


- Platform bina web jualan melalui funnel secara PERCUMA

- Boleh membuat funnel bagi setiap produk anda.

- Membina laman web berjenama anda sendiri dengan navigasi penuh

- Boleh diintegrasikan dengan nama domain web anda sendiri

- Mampu menjual produk hanya pada 1 klik sahaja

- Boleh diintegrasikan upsell, downsells, dan order bumps

- Malah mempunyai pilihan untuk membuat program affiliate produk anda!


Itu hanya untuk permulaan, kerana masih banyak lagi yang boleh saya terokai!


Malah saya tidak bergurau apabila saya mengatakan bahawa saya merancang untuk menukar keseluruhan perniagaan dalam talian saya menjadi GrooveFunnels!


Maksud saya, mengapa saya tidak?


PERCUMA, dan mungkin ini merupakan rangkaian software TERBAIK yang pernah saya lihat sepanjang penglibatan saya dalam bisnes online.


Ini bukan omongan kosong…


Saya tidak menyebutkan beberapa faedah kegemaran saya dari GrooveFunnels.


Sebagai ahli, saya juga mendapat banyak manfaat secara komuniti.


Saya dapat menyertai Facebook Group peribadi mereka, berhubung dengan pakar pemasaran di dalamnya, mendapatkan pertolongan bagi semua masalah saya pada software ini, mengakses latihan peribadi di akademi mereka sendiri, mengemukakan soalan melalui support team mereka, dan bertemu dengan usahawan yang berfikiran sama dengan saya.


Oleh itu, jika anda seperti saya ... yang berusaha mengembangkan bisnes, ingin mempelajari lebih lanjut mengenai pemasaran dan mengenali beberapa perkara terbaik dalam industri pada tahap yang lebih optimum, maka anda tidak sepatutnya melepaskan peluang ini .


Dengar macam hebat, bukan?


Tetapi anda mungkin bertanya ... apa yang anda dapat ?


Caranya adalah grab GrooveFunnels ini secara percuma, tetapi untuk masa yang TERHAD sahaja.


GrooveFunnels berada dalam fasa pra-pelancaran, yang bermaksud bahawa banyak produk masih belum dilancarkan sepenuhnya.


Apabila mereka telah siapkan sepenuhnya sistem software ini, GrooveFunnels mungkin diberikan secara bebas dan percuma dan mungkin link pendaftaran percuma yang saya kongsikan telah expired.


Ini bermakna sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda mendaftar satu akaun percuma anda, yang juga melayakkan anda mengakses semua software dari syarikat GrooveDigital ini.


Tawaran hebat, bukan?


Anda kini berada pada tempat yang betul dan pada waktu yang tepat.


Dan sekaranglah tempat anda bermula :)


Jangan tunggu lebih lama, kerana saya secara jujurnya ​​tidak pasti bila sampai bila tawaran percuma ini akan ditamatkan.


Sila dapatkan secepat mungkin software funnel dari GrooveFunnels ini sementara link di bawah masih sah !


https://azeribiz2u.com/groovefunnels


Semoga post saya kali ini memberi manfaat kepada anda. Sudilah kiranya anda tekan butang share agar rakan bisnes anda juga mendapat peluang ini. Sekian. Terima kasih.


Review Minuman Jus Sihat HG (Heritage Gold)

Review Minuman Jus Sihat HG (Heritage Gold)

 


Salam hormat buat anda berminat nak tahu apakah manfaat produk ini kepada anda. Betul tak ? Alhamdulillah, saya masih diberi kesempatan berkongsi di blog saya ini.


Saya merupakan pengguna produk ini. Boleh dikatakan anak isteri saya juga minum jus ini. Kepekatan jus ini dapat anda lihat sendiri pada gambar di atas. Ketika mula-mula saya guna produk ini, saya terkejut sebab nampak likat walaupun tidak digoncang. Itu pandangan pertama saya tentang jus ini.


Apabila saya mula minum jus ini, terasa manis dan masam dari campuran ramuan 6 jenis bahan. Kemanisan madu tualang asli dan ditambah pula dengan lemon yang masam serta bahan-bahan lain seperti bawang putih, halia, cuka epal (import dari Yaman) dan tak dilupakan buah delima.


Terasa melekat di lidah saya ketika minum Jus Sihat HG ini.  Kesan selepas saya minum jus ini kepada kesihatan saya memberikan saya lebih tenaga walaupun minum hanya 2 sudu setiap pagi sebelum sarapan pagi setiap hari. Kadang-kadang saya tambah 2 sudu lagi sebelum tidur.


Pernah suatu ketika saya tak sempat sarapan kerana kesibukan bekerja, sampai tengah hari baru perut saya berkeroncong kelaparan. Wallahua'lam adakah asbab Jus Sihat HG ini membuatkan perut saya kenyang di waktu pagi.


Apa yang lebih menarik pada Jus Sihat HG ini ialah ia menyediakan sudu plastik dalam setiap produk ini. Jadi ia memudahkan lagi kepada anda untuk minum walau di mana anda berada.


Di kotak Jus Sihat HG anda menyatakan bahawa jus ini sangat berkesan untuk...


  • Menurukan kadar Kolesterol
  • Masalah saluran Jantung tersumbat
  • Menstabilkan Darah Tinggi
  • Mengawal Gula dalam darah (Diabetes)
  • Gastrik dan Pedih ulu hati
  • Penawar Sakit Dada
  • Membuang Angin dalam badan
  • Menambah Tenaga


Ada beberapa testimoni yang dikongsikan di website jualan Jus Sihat HG ini. Dah ramai testimoni pengguna yang mendapat manfaat dari jus ini. Alhamdulillah semuanya memberi komen positif.



Sekiranya anda ini mencuba Jus Sihat HG ini, sila layari laman web www.JusSihat-HG.blogspot.com dan dapatkan maklumat lanjut !


Semoga sedikit review berdasarkan pengalaman saya sendiri minum Jus Sihat HG ini memberi sedikit sebanyak maklumat kepada anda.


Sekian. Wasalam. Jumpa lagi yer.






 


Salam hormat buat anda berminat nak tahu apakah manfaat produk ini kepada anda. Betul tak ? Alhamdulillah, saya masih diberi kesempatan berkongsi di blog saya ini.


Saya merupakan pengguna produk ini. Boleh dikatakan anak isteri saya juga minum jus ini. Kepekatan jus ini dapat anda lihat sendiri pada gambar di atas. Ketika mula-mula saya guna produk ini, saya terkejut sebab nampak likat walaupun tidak digoncang. Itu pandangan pertama saya tentang jus ini.


Apabila saya mula minum jus ini, terasa manis dan masam dari campuran ramuan 6 jenis bahan. Kemanisan madu tualang asli dan ditambah pula dengan lemon yang masam serta bahan-bahan lain seperti bawang putih, halia, cuka epal (import dari Yaman) dan tak dilupakan buah delima.


Terasa melekat di lidah saya ketika minum Jus Sihat HG ini.  Kesan selepas saya minum jus ini kepada kesihatan saya memberikan saya lebih tenaga walaupun minum hanya 2 sudu setiap pagi sebelum sarapan pagi setiap hari. Kadang-kadang saya tambah 2 sudu lagi sebelum tidur.


Pernah suatu ketika saya tak sempat sarapan kerana kesibukan bekerja, sampai tengah hari baru perut saya berkeroncong kelaparan. Wallahua'lam adakah asbab Jus Sihat HG ini membuatkan perut saya kenyang di waktu pagi.


Apa yang lebih menarik pada Jus Sihat HG ini ialah ia menyediakan sudu plastik dalam setiap produk ini. Jadi ia memudahkan lagi kepada anda untuk minum walau di mana anda berada.


Di kotak Jus Sihat HG anda menyatakan bahawa jus ini sangat berkesan untuk...


  • Menurukan kadar Kolesterol
  • Masalah saluran Jantung tersumbat
  • Menstabilkan Darah Tinggi
  • Mengawal Gula dalam darah (Diabetes)
  • Gastrik dan Pedih ulu hati
  • Penawar Sakit Dada
  • Membuang Angin dalam badan
  • Menambah Tenaga


Ada beberapa testimoni yang dikongsikan di website jualan Jus Sihat HG ini. Dah ramai testimoni pengguna yang mendapat manfaat dari jus ini. Alhamdulillah semuanya memberi komen positif.



Sekiranya anda ini mencuba Jus Sihat HG ini, sila layari laman web www.JusSihat-HG.blogspot.com dan dapatkan maklumat lanjut !


Semoga sedikit review berdasarkan pengalaman saya sendiri minum Jus Sihat HG ini memberi sedikit sebanyak maklumat kepada anda.


Sekian. Wasalam. Jumpa lagi yer.






Email Marketing - Satu Kaedah Pemasaran Efektif Yang Dilupakan

Email Marketing - Satu Kaedah Pemasaran Efektif Yang Dilupakan


Salam hormat pembaca sekalian. Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu pemasaran yang masih evergreen dari awal penglibatan saya dalam dunia pemasaran internet sehingga kini iaitu email marketing. 


Sebelum saya terangkan dengan lebih jauh tentang email marketing, biar saya terangkan serba sedikit apakah itu email marketing supaya anda faham konsep sebenar email marketing.


>>Anda Mahu Download Ebook Percuma 7 Kesalahan 'Maut' Email Marketing. Klik Sini<<



Apakah Email Marketing ?

Sebenarnya anda pun faham email marketing maksudnya pemasaran email dalam bahasa melayu. Saya gunakan bahasa english supaya rasa tak kekok saya kongsikan artikel ni. Saya harap anda faham ye. Terima kasih.


Email marketing adalah satu teknik pemasaran online yang digunakan untuk melakukan promosi produk dan perkhidmatan bisnes anda. Ia juga turut digunakan untuk berkomunikasi, memberitahu maklumat terkini atau apa sahaja maklumat bisnes anda kepada prospek ataupun pelanggan anda.


Rugi rasanya kalau anda sebagai usahawan tidak menggunakan email marketing sebagai satu kaedah pemasaran anda.


Penggunaan email marketing sangat berleluasa oleh syarikat-syarikat korporat. Mereka mempunyai team khas untuk pemasaran dan semestinya mereka telah pun mengkaji kesan kepada jualan produk atau perkhidmatan mereka menjadi meningkat setelah menggunakan email marketing.


Fakta Statistik Tentang Email Marketing Yang Anda Perlu Tahu

Berikut adalah beberapa perkara penting tentang statistik yang dilakukan oleh Statista tentang email marketing.


1) Pengguna Email Bertambah

Mengikut kajian website statista penggunaan email marketing secara global semakin bertambah. Pada tahun 2019 terdapat sebanyak 3.9 billion pengguna email dan ia dijangka akan bertambah sehingga 4.3 billion pada tahun 2023. 


Kajian khas ini telah dilakukan pada tahun 2020 yang lepas. 


Anda jangan percaya dulu. Tapi anda perlu cuba lihat diri anda sendiri. Setiap hari apakah perkara pertama yang anda akan lihat dulu setelah anda masuk kerja sekiranya anda masih bekerja. Semestinya anda akan membuka email terlebih dahulu.


Dalam keadaan minda bawah sedar sebenarnya kita juga adalah pengguna email dan termasuk dalam statistik 3.9 billion tadi. 


2) Berbillion Email Dihantar Setiap Hari

Pada tahun 2019 sahaja terdapat 293.6 billion email dihantar setiap hari dan dijangka akan semakin bertambah pada tahun 2022 iaitu sebanyak 347.3 billion setiap hari kelak.


Fakta ini juga akan menguatkan keyakinan anda bahawa sekiranya anda masih berfikiran email marketing telah pupus, mungkin anda perlu membuka minda kembali tentang email marketing.


Anda bayangkan dengan angka sebanyak itu menunjukkan betapa aktifnya penggunaan email sebenarnya.


3) Satu Pelaburan Yang Bijak

Ini satu lagi statistik yang dilakukan oleh DMA (Data & Marketing Association, UK) berkenaan email marketing. Pelaburan dalam email marketing mempuyai ROI yang terbaik dan cukup tinggi. Mereka menyatakan setiap pelaburan USD1 memberi pulangan sebanyak USD42. Banyakkan !


Sekiranya anda seorang usahawan maka sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda memulakan.


Saya ada satu cadangan untuk anda mendapatkan satu panduan ebook tentang email marketing yang baru dilancarkan pada 1 April 2021 di www.emailbajet.com



4) Kadar Orang Buka Email Tinggi

Open rate juga tinggi. Mengikut kajian dari syarikat email (MailChimp) pada tahun 2018, terdapat secara purata sebanyak 21% kadar orang membuka email. Satu angka yang cukup tinggi.


Inilah masanya anda mulakan email marketing untuk menyampai maklumat kepada pelanggan anda.


5) Kadar Perkongsian Konten

Kajian yang telah dilakukan oleh Content Marketing Institute pada tahun 2019 menyatakan bahawa 9 daripada 10 penghantaran email adalah merujuk kepada perkongsian konten. Dengan kadar ROI yang tinggi yang juga menjadikan perkongsian konten lebih menarik minat pengguna email.


6) Komunikasi Personal Yang Terbaik

Anda perasan tak, apabila kita membaca email pasti penghantar email akan menyatakan nama kita dalam mesej mereka. Inilah yang dikatakan personalize mesej. Ia umpama penghantar email menghantar email kepada kita seorang sahaja.


Mengikut kajian dari Yes Lifecircle Marketing pada tahun 2017 menyatakan sebanyak 50% open rate email jika mesej yang personalize.


Kita sendiri pun suka kalau kita dilayan istimewa dari syarikat terkenal sebagai contoh. Anda faham kan maksud saya.


7) Pelanggan Menanti Promosi Dari Anda

Sekiranya anda menggunakan email dengan kaedah yang betul, prospek ataupun pelanggan akan suka mendengar promosi dari syarikat anda. 


Mengikut kajian Statista pada tahun 2017 terdapat sebanyak 49% pengguna email ternanti-nanti promosi dari jenama ataupun syarikat yang mereka minati setiap minggu.


Ini menunjukkan bahawa memilih email marketing sebagai salah satu kaedah pemasaran adalah satu tindakan yang bijak untuk mengembangkan bisnes anda.


Kesimpulan 

Saya rasa cukup sampai di sini dulu perkongsian saya tentang fakta email marketing kepada anda. Saya juga berharap semoga anda mendapat sedikit sebanyak manfaat untuk bisnes anda kelak. Semoga kita bertemu lagi dilain perkongsian. InsyaAllah.



Salam hormat pembaca sekalian. Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu pemasaran yang masih evergreen dari awal penglibatan saya dalam dunia pemasaran internet sehingga kini iaitu email marketing. 


Sebelum saya terangkan dengan lebih jauh tentang email marketing, biar saya terangkan serba sedikit apakah itu email marketing supaya anda faham konsep sebenar email marketing.


>>Anda Mahu Download Ebook Percuma 7 Kesalahan 'Maut' Email Marketing. Klik Sini<<



Apakah Email Marketing ?

Sebenarnya anda pun faham email marketing maksudnya pemasaran email dalam bahasa melayu. Saya gunakan bahasa english supaya rasa tak kekok saya kongsikan artikel ni. Saya harap anda faham ye. Terima kasih.


Email marketing adalah satu teknik pemasaran online yang digunakan untuk melakukan promosi produk dan perkhidmatan bisnes anda. Ia juga turut digunakan untuk berkomunikasi, memberitahu maklumat terkini atau apa sahaja maklumat bisnes anda kepada prospek ataupun pelanggan anda.


Rugi rasanya kalau anda sebagai usahawan tidak menggunakan email marketing sebagai satu kaedah pemasaran anda.


Penggunaan email marketing sangat berleluasa oleh syarikat-syarikat korporat. Mereka mempunyai team khas untuk pemasaran dan semestinya mereka telah pun mengkaji kesan kepada jualan produk atau perkhidmatan mereka menjadi meningkat setelah menggunakan email marketing.


Fakta Statistik Tentang Email Marketing Yang Anda Perlu Tahu

Berikut adalah beberapa perkara penting tentang statistik yang dilakukan oleh Statista tentang email marketing.


1) Pengguna Email Bertambah

Mengikut kajian website statista penggunaan email marketing secara global semakin bertambah. Pada tahun 2019 terdapat sebanyak 3.9 billion pengguna email dan ia dijangka akan bertambah sehingga 4.3 billion pada tahun 2023. 


Kajian khas ini telah dilakukan pada tahun 2020 yang lepas. 


Anda jangan percaya dulu. Tapi anda perlu cuba lihat diri anda sendiri. Setiap hari apakah perkara pertama yang anda akan lihat dulu setelah anda masuk kerja sekiranya anda masih bekerja. Semestinya anda akan membuka email terlebih dahulu.


Dalam keadaan minda bawah sedar sebenarnya kita juga adalah pengguna email dan termasuk dalam statistik 3.9 billion tadi. 


2) Berbillion Email Dihantar Setiap Hari

Pada tahun 2019 sahaja terdapat 293.6 billion email dihantar setiap hari dan dijangka akan semakin bertambah pada tahun 2022 iaitu sebanyak 347.3 billion setiap hari kelak.


Fakta ini juga akan menguatkan keyakinan anda bahawa sekiranya anda masih berfikiran email marketing telah pupus, mungkin anda perlu membuka minda kembali tentang email marketing.


Anda bayangkan dengan angka sebanyak itu menunjukkan betapa aktifnya penggunaan email sebenarnya.


3) Satu Pelaburan Yang Bijak

Ini satu lagi statistik yang dilakukan oleh DMA (Data & Marketing Association, UK) berkenaan email marketing. Pelaburan dalam email marketing mempuyai ROI yang terbaik dan cukup tinggi. Mereka menyatakan setiap pelaburan USD1 memberi pulangan sebanyak USD42. Banyakkan !


Sekiranya anda seorang usahawan maka sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda memulakan.


Saya ada satu cadangan untuk anda mendapatkan satu panduan ebook tentang email marketing yang baru dilancarkan pada 1 April 2021 di www.emailbajet.com



4) Kadar Orang Buka Email Tinggi

Open rate juga tinggi. Mengikut kajian dari syarikat email (MailChimp) pada tahun 2018, terdapat secara purata sebanyak 21% kadar orang membuka email. Satu angka yang cukup tinggi.


Inilah masanya anda mulakan email marketing untuk menyampai maklumat kepada pelanggan anda.


5) Kadar Perkongsian Konten

Kajian yang telah dilakukan oleh Content Marketing Institute pada tahun 2019 menyatakan bahawa 9 daripada 10 penghantaran email adalah merujuk kepada perkongsian konten. Dengan kadar ROI yang tinggi yang juga menjadikan perkongsian konten lebih menarik minat pengguna email.


6) Komunikasi Personal Yang Terbaik

Anda perasan tak, apabila kita membaca email pasti penghantar email akan menyatakan nama kita dalam mesej mereka. Inilah yang dikatakan personalize mesej. Ia umpama penghantar email menghantar email kepada kita seorang sahaja.


Mengikut kajian dari Yes Lifecircle Marketing pada tahun 2017 menyatakan sebanyak 50% open rate email jika mesej yang personalize.


Kita sendiri pun suka kalau kita dilayan istimewa dari syarikat terkenal sebagai contoh. Anda faham kan maksud saya.


7) Pelanggan Menanti Promosi Dari Anda

Sekiranya anda menggunakan email dengan kaedah yang betul, prospek ataupun pelanggan akan suka mendengar promosi dari syarikat anda. 


Mengikut kajian Statista pada tahun 2017 terdapat sebanyak 49% pengguna email ternanti-nanti promosi dari jenama ataupun syarikat yang mereka minati setiap minggu.


Ini menunjukkan bahawa memilih email marketing sebagai salah satu kaedah pemasaran adalah satu tindakan yang bijak untuk mengembangkan bisnes anda.


Kesimpulan 

Saya rasa cukup sampai di sini dulu perkongsian saya tentang fakta email marketing kepada anda. Saya juga berharap semoga anda mendapat sedikit sebanyak manfaat untuk bisnes anda kelak. Semoga kita bertemu lagi dilain perkongsian. InsyaAllah.


adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_68_1_305|https://2.bp.blogspot.com/-TmtS8G4iKG0/W74Tftk1rUI/AAAAAAAAOjk/_6OZQrCg9TEUwp9m6AxiLg9Ke6fK9FANQCEwYBhgL/s1600/banner-blog.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz