Breaking News

Bisnes Internet

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah. Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000....

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?
Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang! Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?
Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai. Bila kita buat bisnes tudung ni...

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !
Mengapa tidak borong barang di 1688 ? Mudah sahaja dengan hanya menggunakan handphone sahaja. Apa yang bakal....

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!
Ya! "Port Power" yang saya maksudkan itu adalah website / apps Shopee! Saya yakin, anda mesti pernah dengar pasal Shopee kan? Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna....

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

Anda Suka ZERO Kos Marketing ? Ini Ubatnya...

Anda Suka ZERO Kos Marketing ? Ini Ubatnya...


Musim pandemik kini membuatkan para peniaga mula rungsing. Rungsing memikirkan arahan 'lockdown', PKP, PKPB, PKPD dan sebagainya. Ini menyebabkan aktiviti bisnes terpaksa dihentikan sekiranya bukan essential. Sekiranya anda sebagai peniaga offline, apakah alternatif yang ada ada sekarang ?


Dalam tempoh ini, sebenarnya ada juga sebahagian peniaga yang mempunyai semangat juang yang cukup tinggi untuk meneruskan bidang bisnes yang telah lama diusahakan. Memang ramai peniaga yang masih struggle gile untuk memajukan bisnes mereka terutama kita pandemik virus Kobid 19 ini. Tetapi mungkin perlu mengubah cara dan kaedah pemasaran yang digunakan.


Sekiranya anda tercari-cari kaedah pemasaran bagaimana untuk membantu memajukan bisnes anda sekarang, mungkin anda boleh cuba satu software yang bernama Solvy FBOOM ini.


Kenapa Software FBOOM Sesuai Untuk Peniaga Yang Suka ZERO Kos Marketing ?

Sekarang meh sini saya kongsikan kenapa anda kena guna Software FBOOM ini.


1) BONUS Bernilai Lebih RM3,341 Secara PERCUMA

Pertama sebab bonus yang mengancam seperti..

Bonus pertama : Rahsia Iklan Viral Tanpa Kena Ban di Fesbuk - RM59





Anda akan dapat satu bonus "Rahsia Iklan Viral di Fesbuk" ini yang sebenarnya berharga RM59. Sekarang masih dalam jualan. Kalau anda ingin belajar cara nak 'menangkap' emosi prospek anda suka dengan iklan anda, anda boleh belajar secara percuma sahaja.


Kalau anda tak mahu dapatkan software FBOOM dan ingin mendapatkan produk ini sahaja, anda perlu bayar sebanyak RM59. Sila klik sini untuk anda lihat betul ke masih dalam jualan.


Melalui bonus pertama sahaja ini pun anda boleh belajar kaedah pemasaran yang ampuh untuk men'viralkan' iklan anda agar ramai yang LIKE, COMMENT dan SHARE.


Bonus kedua : Skrip Jualan Ayat Iklan - RM37



Bagi bonus kedua ini pula anda akan dapat belajar cara cipta skrip ayat jualan di Facebook secara percuma sahaja. Anda tak perlu bayar. Hanya mendapatkan Software FBOOM anda dapat korek rahsia skrip apalah yang menjual di Facebook.

Di bawah ini salah satu testimoni pengguna yang guna panduan ini.



Bonus ketiga : KOPYWRITING - RM57

Pelaburan anda untuk melakukan ZERO Kos Marketing menggunakan Software FBOOM akan lebih mengujakan anda dengan memiliki bonus ketiga ini iaitu KOPYWRITING ini. 

Bonus-Bonus lain..






2) Iklankan Produk Anda di Semua Facebook Group Yang Anda Join

Saya tahu bagaimana rasanya anda untuk konsisten untuk promosi di Facebook Group. Agak letih kalau hari-hari iklan di group tapi takde siapa yang respon. Dan yang lebih menyakitkan hati apabila nak konsisten promosi di semua group yang anda sertai.

 


Software FBOOM memang dicipta untuk memudahkan anda untuk melakukan promosi di Facebook Group TANPA anda perlu mengadap handphone atau PC anda berjam-jam.

Cuba anda lihat video demo di bawah ini !




Sekiranya anda berminat, anda boleh dapatkan dengan harga Unlimited / One Time Payment sekarang DI SINI !


Jumpa lagi pada post yang lain yer !


Musim pandemik kini membuatkan para peniaga mula rungsing. Rungsing memikirkan arahan 'lockdown', PKP, PKPB, PKPD dan sebagainya. Ini menyebabkan aktiviti bisnes terpaksa dihentikan sekiranya bukan essential. Sekiranya anda sebagai peniaga offline, apakah alternatif yang ada ada sekarang ?


Dalam tempoh ini, sebenarnya ada juga sebahagian peniaga yang mempunyai semangat juang yang cukup tinggi untuk meneruskan bidang bisnes yang telah lama diusahakan. Memang ramai peniaga yang masih struggle gile untuk memajukan bisnes mereka terutama kita pandemik virus Kobid 19 ini. Tetapi mungkin perlu mengubah cara dan kaedah pemasaran yang digunakan.


Sekiranya anda tercari-cari kaedah pemasaran bagaimana untuk membantu memajukan bisnes anda sekarang, mungkin anda boleh cuba satu software yang bernama Solvy FBOOM ini.


Kenapa Software FBOOM Sesuai Untuk Peniaga Yang Suka ZERO Kos Marketing ?

Sekarang meh sini saya kongsikan kenapa anda kena guna Software FBOOM ini.


1) BONUS Bernilai Lebih RM3,341 Secara PERCUMA

Pertama sebab bonus yang mengancam seperti..

Bonus pertama : Rahsia Iklan Viral Tanpa Kena Ban di Fesbuk - RM59





Anda akan dapat satu bonus "Rahsia Iklan Viral di Fesbuk" ini yang sebenarnya berharga RM59. Sekarang masih dalam jualan. Kalau anda ingin belajar cara nak 'menangkap' emosi prospek anda suka dengan iklan anda, anda boleh belajar secara percuma sahaja.


Kalau anda tak mahu dapatkan software FBOOM dan ingin mendapatkan produk ini sahaja, anda perlu bayar sebanyak RM59. Sila klik sini untuk anda lihat betul ke masih dalam jualan.


Melalui bonus pertama sahaja ini pun anda boleh belajar kaedah pemasaran yang ampuh untuk men'viralkan' iklan anda agar ramai yang LIKE, COMMENT dan SHARE.


Bonus kedua : Skrip Jualan Ayat Iklan - RM37



Bagi bonus kedua ini pula anda akan dapat belajar cara cipta skrip ayat jualan di Facebook secara percuma sahaja. Anda tak perlu bayar. Hanya mendapatkan Software FBOOM anda dapat korek rahsia skrip apalah yang menjual di Facebook.

Di bawah ini salah satu testimoni pengguna yang guna panduan ini.



Bonus ketiga : KOPYWRITING - RM57

Pelaburan anda untuk melakukan ZERO Kos Marketing menggunakan Software FBOOM akan lebih mengujakan anda dengan memiliki bonus ketiga ini iaitu KOPYWRITING ini. 

Bonus-Bonus lain..






2) Iklankan Produk Anda di Semua Facebook Group Yang Anda Join

Saya tahu bagaimana rasanya anda untuk konsisten untuk promosi di Facebook Group. Agak letih kalau hari-hari iklan di group tapi takde siapa yang respon. Dan yang lebih menyakitkan hati apabila nak konsisten promosi di semua group yang anda sertai.

 


Software FBOOM memang dicipta untuk memudahkan anda untuk melakukan promosi di Facebook Group TANPA anda perlu mengadap handphone atau PC anda berjam-jam.

Cuba anda lihat video demo di bawah ini !




Sekiranya anda berminat, anda boleh dapatkan dengan harga Unlimited / One Time Payment sekarang DI SINI !


Jumpa lagi pada post yang lain yer !

Ini 'Ubat'nya Jika Anda Penat Iklan di Fesbuk

Ini 'Ubat'nya Jika Anda Penat Iklan di Fesbuk


Anda bayangkan sekiranya semua aktiviti pemasaran bisnes anda di Fesbuk dilakukan secara automatik oleh software yang cukup powerful pada alaf ini. Jika sekarang anda melakukan banyak task dengan mengupah pekerja anda melakukan promosi bisnes anda di FB Group, FB Page dan sebagainya kini anda boleh menjimatkan kos anda dengan menggunakan software ini.



FBOOM - Software Robot Fesbuk

Saya telah lama mencari solusi bagaimana untuk melakukan pemasaran di Fesbuk tanpa perlu saya mengadap laptop dan handphone lama-lama. Sebagai peniaga kadang kala ada masa perlu luangkan bersama keluarga, jiran tetangga, sahabat handai dan sanak saudara sangat terbatas. Kesibukan memikirkan bagaimana untuk memajukan bisnes sendiri kekadang memberi keterbatasan waktu untuk meluangkan masa yang berkualiti bersama mereka.


Dengan adanya FBOOM - Software Robot Fesbuk ia dapat mengurangkan sedikit sebanyak kos-kos tersembunyi yang kadang-kadang peniaga tidak sedar boleh merugikan bisnes mereka. Apa yang lebih penting masa dapat diluangkan dengan lebih berkualiti bersama keluarga. 


Jadi bagaimana FBOOM ini boleh membantu bisnes anda ?


Sila tonton video di bawah ini !




7 Fungsi Premium FBOOM

Berikut adalah sebahagian dari fungsi premium yang ada dalam FBOOM-Software Robot Fesbuk yang berpotensi membantu meningkatkan bisnes anda.



1) Auto Post Content Group (POWER)

Anda boleh kongsikan post ke dalam group anda sertai. Mungkin agak biasa bagi anda yang berpengalaman menggunakan fungsi auto software kan. Melalui fungsi ini organic reach anda akan meletop dan viral di fesbuk. Set dan tekan jer untuk automasikan sharing post anda. Selamat dan efektif !


 


2) Auto Inbox Friends

Engagement dengan rakan FB jadi lebih mudah. Extract je list rakan fb dan dah boleh mesej dorang dengan mudah tanpa perlu PM dorang satu persatu.


 


3) Auto JOIN Group

Masukkan keyword grup apa anda nak join. Walla! terus je keluar grup yang anda nak. Tekan start terus FBOOM joinkan anda masuk dalam grup tu. Senangnya hidup !


 


4) Auto ADD Friends

Tambah rakan fb yang targeted barulah senang nak jual pada orang yang sama interest dengan produk yang anda nak jual.


 


5) Auto SHARE Post ke Group

Post ke group FB dengan mudah. Sedut senarai grup dan pilih grup mana anda nak hantar iklan. Sekali klik je setel! Anda jugak boleh SCRAP GRUP LIST. Masukkan keyword grup apa anda nak terus fboom cari grup tersebut. Senangnya hidup !


 


6) Auto COMMENT

Komen di setiap posting anda supaya closing dapat dibuat dengan mudah. Dengan menggunakan fungsi ini, akaun FB anda lebih meyakinkan dan dengan senang hati setiap post anda akan dinaikkan di Newsfeed FB anda.


 


7) Auto LIST MarketPlace (POWER)

Buat listing dan terus upload. Sekali klik je anda dah ada produk di Marketplace fesbuk. Tambah lagi channel jualan anda. Tak perlu dah listing cara manual yang memenatkan.



Bukti Keberkesanan FBOOM Kepada Peniaga


Ada beberapa testimoni dari pelbagai testimoni pengguna software ini. Saya tak nak anda percaya saya dulu selagi anda belum yakin dengan keberkesanan FBOOM.


Berikut adalah testimoni beberapa pengguna FBOOM yang memberi komen...











Video Pendek Cara Bagaimana FBOOM Berfungsi.







Boleh Kena Block Dengan FB Tak ?

Persoalan inilah yang bermain di kepala saya ketika saya mula-mula membuat keputusan untuk membeli software FBOOM ini.


Dengan pelbagai fungsi unik seperti mana saya telah terangkan di atas, ini memberi banyak ruang untuk anda melakukan banyak perkara dalam satu masa.


Semestinya ada risiko sekiranya anda tidak mengikut pantang larang Fesbuk. Tapi risikonya sangat rendah. Saya telah cuba pelbagai software automasi Fesbuk dari luar negara dan ada yang sampai terpaksa hentikan servis mereka kerana melanggar terma dan syarat Fesbuk.


Jika anda menggunakan FBOOM dengan cara yang ditunjuk ajar kelak, potensi untuk anda kena block kemungkinan besar ZERO Risiko..


Sebab apa ? 


Ini kerana FBOOM berfungsi sebagai Robot yang bijak melakukan kerja di Fesbuk tanpa dikesan melanggar terma dan syarat Fesbuk. 


FBOOM dicipta sebagai pembantu sulit yang berlagak seolah-olah seperti kita sedang menggajikan ramai pekerja untuk membuat pelbagai task di Fesbuk. Tidak kiralah apa jua task yang anda ingin lakukan di Fesbuk.


Anda tak boleh percaya cakap saya dulu selagi anda belum cuba sendiri software ini. Jika anda biasa membeli software automasi Fesbuk, pasti anda dapat lihat keunikan yang ada dalam FBOOM kelak.


Sekiranya anda ingin mencuba Software Robot Fesbuk yang cukup powerful ini, sila klik butang SAYA NAK di bawah ini sekarang !





Anda bayangkan sekiranya semua aktiviti pemasaran bisnes anda di Fesbuk dilakukan secara automatik oleh software yang cukup powerful pada alaf ini. Jika sekarang anda melakukan banyak task dengan mengupah pekerja anda melakukan promosi bisnes anda di FB Group, FB Page dan sebagainya kini anda boleh menjimatkan kos anda dengan menggunakan software ini.



FBOOM - Software Robot Fesbuk

Saya telah lama mencari solusi bagaimana untuk melakukan pemasaran di Fesbuk tanpa perlu saya mengadap laptop dan handphone lama-lama. Sebagai peniaga kadang kala ada masa perlu luangkan bersama keluarga, jiran tetangga, sahabat handai dan sanak saudara sangat terbatas. Kesibukan memikirkan bagaimana untuk memajukan bisnes sendiri kekadang memberi keterbatasan waktu untuk meluangkan masa yang berkualiti bersama mereka.


Dengan adanya FBOOM - Software Robot Fesbuk ia dapat mengurangkan sedikit sebanyak kos-kos tersembunyi yang kadang-kadang peniaga tidak sedar boleh merugikan bisnes mereka. Apa yang lebih penting masa dapat diluangkan dengan lebih berkualiti bersama keluarga. 


Jadi bagaimana FBOOM ini boleh membantu bisnes anda ?


Sila tonton video di bawah ini !




7 Fungsi Premium FBOOM

Berikut adalah sebahagian dari fungsi premium yang ada dalam FBOOM-Software Robot Fesbuk yang berpotensi membantu meningkatkan bisnes anda.



1) Auto Post Content Group (POWER)

Anda boleh kongsikan post ke dalam group anda sertai. Mungkin agak biasa bagi anda yang berpengalaman menggunakan fungsi auto software kan. Melalui fungsi ini organic reach anda akan meletop dan viral di fesbuk. Set dan tekan jer untuk automasikan sharing post anda. Selamat dan efektif !


 


2) Auto Inbox Friends

Engagement dengan rakan FB jadi lebih mudah. Extract je list rakan fb dan dah boleh mesej dorang dengan mudah tanpa perlu PM dorang satu persatu.


 


3) Auto JOIN Group

Masukkan keyword grup apa anda nak join. Walla! terus je keluar grup yang anda nak. Tekan start terus FBOOM joinkan anda masuk dalam grup tu. Senangnya hidup !


 


4) Auto ADD Friends

Tambah rakan fb yang targeted barulah senang nak jual pada orang yang sama interest dengan produk yang anda nak jual.


 


5) Auto SHARE Post ke Group

Post ke group FB dengan mudah. Sedut senarai grup dan pilih grup mana anda nak hantar iklan. Sekali klik je setel! Anda jugak boleh SCRAP GRUP LIST. Masukkan keyword grup apa anda nak terus fboom cari grup tersebut. Senangnya hidup !


 


6) Auto COMMENT

Komen di setiap posting anda supaya closing dapat dibuat dengan mudah. Dengan menggunakan fungsi ini, akaun FB anda lebih meyakinkan dan dengan senang hati setiap post anda akan dinaikkan di Newsfeed FB anda.


 


7) Auto LIST MarketPlace (POWER)

Buat listing dan terus upload. Sekali klik je anda dah ada produk di Marketplace fesbuk. Tambah lagi channel jualan anda. Tak perlu dah listing cara manual yang memenatkan.



Bukti Keberkesanan FBOOM Kepada Peniaga


Ada beberapa testimoni dari pelbagai testimoni pengguna software ini. Saya tak nak anda percaya saya dulu selagi anda belum yakin dengan keberkesanan FBOOM.


Berikut adalah testimoni beberapa pengguna FBOOM yang memberi komen...











Video Pendek Cara Bagaimana FBOOM Berfungsi.







Boleh Kena Block Dengan FB Tak ?

Persoalan inilah yang bermain di kepala saya ketika saya mula-mula membuat keputusan untuk membeli software FBOOM ini.


Dengan pelbagai fungsi unik seperti mana saya telah terangkan di atas, ini memberi banyak ruang untuk anda melakukan banyak perkara dalam satu masa.


Semestinya ada risiko sekiranya anda tidak mengikut pantang larang Fesbuk. Tapi risikonya sangat rendah. Saya telah cuba pelbagai software automasi Fesbuk dari luar negara dan ada yang sampai terpaksa hentikan servis mereka kerana melanggar terma dan syarat Fesbuk.


Jika anda menggunakan FBOOM dengan cara yang ditunjuk ajar kelak, potensi untuk anda kena block kemungkinan besar ZERO Risiko..


Sebab apa ? 


Ini kerana FBOOM berfungsi sebagai Robot yang bijak melakukan kerja di Fesbuk tanpa dikesan melanggar terma dan syarat Fesbuk. 


FBOOM dicipta sebagai pembantu sulit yang berlagak seolah-olah seperti kita sedang menggajikan ramai pekerja untuk membuat pelbagai task di Fesbuk. Tidak kiralah apa jua task yang anda ingin lakukan di Fesbuk.


Anda tak boleh percaya cakap saya dulu selagi anda belum cuba sendiri software ini. Jika anda biasa membeli software automasi Fesbuk, pasti anda dapat lihat keunikan yang ada dalam FBOOM kelak.


Sekiranya anda ingin mencuba Software Robot Fesbuk yang cukup powerful ini, sila klik butang SAYA NAK di bawah ini sekarang !




3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Masalah utama peniaga online sekarang hanya didedahkan potensi untuk peningkatan jualan lebih kepada iklan berbayar seperti FBAds, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya. Walaupun telah ramai peniaga online kecewa dengan potensi iklan berbayar di FB Ads kerana T&C yang semakin ketat, masalah ini juga berlaku pada pemain Google Ads.


Persoalannya sekaranag ialah benarkah pengiklanan berbayar mampu meningkatkan jualan. 


Baiklah...perkongsian saya kali ini lebih ringkas dan diharap 3 cara unik ini boleh membantu meningkatkan jualan anda di Facebook. Saya akan fokuskan anda untuk cuba 3 cara unik ini walaupun nampak ringkas, namun mampu memberi kesan kepada jualan anda untuk jangka masa panjang.


Berikut adalah 3 cara tersebut.


3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Mungkin ia nampak simple, tapi saya harap anda boleh cuba !


1) Link kan Personal Profile dengan Fanpage Bisnes Anda

Facebook Profile perlu digunakan dengan sebaiknya. Adalah sebaiknya cuba elakkan dari salah guna profile anda untuk membuat status hard selling. Sekiranya terlalu direct menjual sedikit sebanyak boleh menjatuhkan kredibiliti anda. 

Ini bukan bermakna tak boleh menjual langsung di Facebook Profile. Dicadangkan agar anda lebihkan berkongsi tentang aktiviti kehidupan anda, motivasi,  kongsi tip dan apa jua perkara yang lain dari bisnes anda sendiri. Sekiranya anda ingin berkongsi tentang bisnes pun biarlah dari topik luar tetapi ia ada kene mengena dengan bisnes anda.

Itu sedikit tip berkenaan Facebook Profile tetapi bagaimana cara untuk link kan personal profile dengan fanpage bisnes ?

Berikut saya berikan langkah demi langkah caranya yang saya lakukan pada Facebook Profile saya. Saya anggap anda telah memiliki Fanpage Bisnes anda sendiri.


Langkah 1 : Klik Butang 'About'






Langkah 2 : Klik butang ‘Work and Education’

 

Langkah 3 : Klik butang ‘Add a workplace’ 

 

Langkah 4 : Masukkan Company dengan memilih ‘Nama Fanpage’ anda dan Tekan butang SAVE

 

Langkah 5 : Selesai. Ini contoh dari Facebook Profile saya

Setelah selesai anda dapat lihat profil anda akan tertera Fanpage Bisnes anda di Facebook Profile anda. Apabila terdapat prospek melihat profile anda, mereka akan nampak Fanpage anda. Maka ia akan meyakinkan diri mereka untuk mula berurusan dengan anda.


2) Kerap Komen di Fanpage Yang Popular

Anda LIKE fanpage yang popular dan ramai pengikut. Cari Fanpage yang berkaitan dengan bisnes anda. Sebagai contoh mungkin bisnes niche anda dalam bidang masakan. Anda cari fanpage chef yang terkenal dan like fanpage mereka. Kemudian komen setiap post mereka. 


Harus saya ingatkan untuk anda ingat fanpage bisnes yang anda telah komen. Komen yang murni serta positif. Beri sokongan kepada admin fanpage tersebut. InsyaAllah pasti akan ada prospek yang akan tertarik untuk melihat profile anda atau fanpage bisnes anda.


Ada satu tips yang perlu diingatkan bersama, Facebook adalah satu platform sosial media. Namapun sosial kan ! Jadi kita haruslah lebih kepada cara bersosial berbanding menjual semata-mata. Cuma tempat bersosial kita adalah secara maya.


Walaupun ada bezanya cara bersosial secara maya dan secara realiti, tetapi matlamatnya sama iaitu ingin mewujudkan rasa ‘percaya’ dan yakin dengan bisnes yang anda lakukan.


Cuma yang bahayanya bersosial di alam maya ni, jika berlaku kesilapan walaupun kecil, ia akan memberi implikasi yang buruk kepada imej bisnes. Bisnes mudah terjejas. 


Jadi sebagai usahawan, langkah berhati-hati sangat perlu dititik beratkan !


3) Gunakan Video

Kebanyakan pakar sosial media menyarankan agar usahawan hari ini perlu mengambil langkah berani untuk menggunakan video di Facebook. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai. Saya lihat semakin hari semakin ramai usahawan yang berani menggunakan video sebagai medium pemasaran mereka di Facebook.


Antara tips yang saya ingin kongsikan pada cara ketiga ini ialah anda perlu buat video sebulan sekali secara konsisten. Video tidak semestinya berkaitan produk atau servis bisnes anda. Mungkin anda boleh rancang video pada bulan pertama tentang profile syarikat anda, kemudian bulan kedua tentang tips yang bermanfaat, selepas tu video tentang aktiviti anda bersama rakan kongsi, pekerja dan sebagainya.


Jika anda tiada idea nak buat video di Facebook, mungkin software video VidKala ini boleh membantu anda. Anda cari video yang sedang viral di Facebook kemudian anda generate video terus melalui software ini dalam tempoh 60 saat.


Ia terpulang kepada anda. Sebenarnya terdapat banyak software untuk buat video sekarang ni. Anda hanya perlu pandai memilih software yang mana dapat membantu mempercepatkan proses membuat video.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan software VidKala, anda boleh KLIK SINI !


Ada satu lagi tip bagi cara ketiga ini yang saya ingin kongsikan kepada anda iaitu Facebook Live. Sebenarnya Mark Zuckerberg sangat suka penggunanya menggunakan video live di Facebook. Anda boleh lihat sendiri di newsfeed, FB Group pasti akan naik di atas adalah video live. Sebab apa ? Algorithm Facebook sangat suka Facebook Live.


Apabila kita buat FB Live, akan wujud banyak interaksi, engagement dengan penonton video seperti LIKE dan komen dari penonton yang bakal prospek pelanggan anda. Dengan aktifnya engagement, maka post status video live akan sentiasa naik ke atas. Inilah sebab kenapa Facebook sangat suka video.


Saya pernah melihat sendiri perubahan salah seorang usahawan yang pada mulanya hanya menjadi dropship pada mulanya dan kini menjadi founder produk sendiri. Kehidupan berubah 360 darjah walaupun tak sampai setahun. Dari hanya membuat video live di dapur biasa-biasa sehingga sekarang dapur yang moden. Dari rumah kampung yang biasa-biasa sampai mampu renovate rumah menjadi lebih besar, moden dan lebih selesa.


Begitulah penangan kepada mereka yang  berani membuat video live di Facebook. Mungkin dah rezeki mereka kan tetapi sebagai usahawan kalau tak cuba sekarang, manalah tau kan !


Sekarang adalah masa yang tepat untuk anda mulakan video untuk bisnes anda di Facebook !


Kesimpulan

Kejayaan adalah perkara subjektif. Sebagai usahawan kita tidak akan tahu untung nasib bisnes kita akan datang selagi masih tidak hilang semangat juang demi bisnes yang sedang dibangunkan. Apa yang penting, kita berusaha selagi belum capai matlamat yang kita inginkan melalui bisnes.


Mungkin 3 cara unik menggunakan Facebook untuk bisnes ini boleh membantu meningkatkan apa jua bisnes anda. Wallahua’lam. Apa yang penting kita berusaha sebaik mungkin dan seterusnya bertawakal kepada Allah.


Semoga post kali ini memberi manfaat kepada anda. Sekian dulu. Sampai jumpa lagi. InsyaAllah.





Masalah utama peniaga online sekarang hanya didedahkan potensi untuk peningkatan jualan lebih kepada iklan berbayar seperti FBAds, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya. Walaupun telah ramai peniaga online kecewa dengan potensi iklan berbayar di FB Ads kerana T&C yang semakin ketat, masalah ini juga berlaku pada pemain Google Ads.


Persoalannya sekaranag ialah benarkah pengiklanan berbayar mampu meningkatkan jualan. 


Baiklah...perkongsian saya kali ini lebih ringkas dan diharap 3 cara unik ini boleh membantu meningkatkan jualan anda di Facebook. Saya akan fokuskan anda untuk cuba 3 cara unik ini walaupun nampak ringkas, namun mampu memberi kesan kepada jualan anda untuk jangka masa panjang.


Berikut adalah 3 cara tersebut.


3 Cara Unik Bantu Tingkatkan Bisnes Anda di Facebook

Mungkin ia nampak simple, tapi saya harap anda boleh cuba !


1) Link kan Personal Profile dengan Fanpage Bisnes Anda

Facebook Profile perlu digunakan dengan sebaiknya. Adalah sebaiknya cuba elakkan dari salah guna profile anda untuk membuat status hard selling. Sekiranya terlalu direct menjual sedikit sebanyak boleh menjatuhkan kredibiliti anda. 

Ini bukan bermakna tak boleh menjual langsung di Facebook Profile. Dicadangkan agar anda lebihkan berkongsi tentang aktiviti kehidupan anda, motivasi,  kongsi tip dan apa jua perkara yang lain dari bisnes anda sendiri. Sekiranya anda ingin berkongsi tentang bisnes pun biarlah dari topik luar tetapi ia ada kene mengena dengan bisnes anda.

Itu sedikit tip berkenaan Facebook Profile tetapi bagaimana cara untuk link kan personal profile dengan fanpage bisnes ?

Berikut saya berikan langkah demi langkah caranya yang saya lakukan pada Facebook Profile saya. Saya anggap anda telah memiliki Fanpage Bisnes anda sendiri.


Langkah 1 : Klik Butang 'About'






Langkah 2 : Klik butang ‘Work and Education’

 

Langkah 3 : Klik butang ‘Add a workplace’ 

 

Langkah 4 : Masukkan Company dengan memilih ‘Nama Fanpage’ anda dan Tekan butang SAVE

 

Langkah 5 : Selesai. Ini contoh dari Facebook Profile saya

Setelah selesai anda dapat lihat profil anda akan tertera Fanpage Bisnes anda di Facebook Profile anda. Apabila terdapat prospek melihat profile anda, mereka akan nampak Fanpage anda. Maka ia akan meyakinkan diri mereka untuk mula berurusan dengan anda.


2) Kerap Komen di Fanpage Yang Popular

Anda LIKE fanpage yang popular dan ramai pengikut. Cari Fanpage yang berkaitan dengan bisnes anda. Sebagai contoh mungkin bisnes niche anda dalam bidang masakan. Anda cari fanpage chef yang terkenal dan like fanpage mereka. Kemudian komen setiap post mereka. 


Harus saya ingatkan untuk anda ingat fanpage bisnes yang anda telah komen. Komen yang murni serta positif. Beri sokongan kepada admin fanpage tersebut. InsyaAllah pasti akan ada prospek yang akan tertarik untuk melihat profile anda atau fanpage bisnes anda.


Ada satu tips yang perlu diingatkan bersama, Facebook adalah satu platform sosial media. Namapun sosial kan ! Jadi kita haruslah lebih kepada cara bersosial berbanding menjual semata-mata. Cuma tempat bersosial kita adalah secara maya.


Walaupun ada bezanya cara bersosial secara maya dan secara realiti, tetapi matlamatnya sama iaitu ingin mewujudkan rasa ‘percaya’ dan yakin dengan bisnes yang anda lakukan.


Cuma yang bahayanya bersosial di alam maya ni, jika berlaku kesilapan walaupun kecil, ia akan memberi implikasi yang buruk kepada imej bisnes. Bisnes mudah terjejas. 


Jadi sebagai usahawan, langkah berhati-hati sangat perlu dititik beratkan !


3) Gunakan Video

Kebanyakan pakar sosial media menyarankan agar usahawan hari ini perlu mengambil langkah berani untuk menggunakan video di Facebook. Sekarang adalah masa yang sangat sesuai. Saya lihat semakin hari semakin ramai usahawan yang berani menggunakan video sebagai medium pemasaran mereka di Facebook.


Antara tips yang saya ingin kongsikan pada cara ketiga ini ialah anda perlu buat video sebulan sekali secara konsisten. Video tidak semestinya berkaitan produk atau servis bisnes anda. Mungkin anda boleh rancang video pada bulan pertama tentang profile syarikat anda, kemudian bulan kedua tentang tips yang bermanfaat, selepas tu video tentang aktiviti anda bersama rakan kongsi, pekerja dan sebagainya.


Jika anda tiada idea nak buat video di Facebook, mungkin software video VidKala ini boleh membantu anda. Anda cari video yang sedang viral di Facebook kemudian anda generate video terus melalui software ini dalam tempoh 60 saat.


Ia terpulang kepada anda. Sebenarnya terdapat banyak software untuk buat video sekarang ni. Anda hanya perlu pandai memilih software yang mana dapat membantu mempercepatkan proses membuat video.


Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan software VidKala, anda boleh KLIK SINI !


Ada satu lagi tip bagi cara ketiga ini yang saya ingin kongsikan kepada anda iaitu Facebook Live. Sebenarnya Mark Zuckerberg sangat suka penggunanya menggunakan video live di Facebook. Anda boleh lihat sendiri di newsfeed, FB Group pasti akan naik di atas adalah video live. Sebab apa ? Algorithm Facebook sangat suka Facebook Live.


Apabila kita buat FB Live, akan wujud banyak interaksi, engagement dengan penonton video seperti LIKE dan komen dari penonton yang bakal prospek pelanggan anda. Dengan aktifnya engagement, maka post status video live akan sentiasa naik ke atas. Inilah sebab kenapa Facebook sangat suka video.


Saya pernah melihat sendiri perubahan salah seorang usahawan yang pada mulanya hanya menjadi dropship pada mulanya dan kini menjadi founder produk sendiri. Kehidupan berubah 360 darjah walaupun tak sampai setahun. Dari hanya membuat video live di dapur biasa-biasa sehingga sekarang dapur yang moden. Dari rumah kampung yang biasa-biasa sampai mampu renovate rumah menjadi lebih besar, moden dan lebih selesa.


Begitulah penangan kepada mereka yang  berani membuat video live di Facebook. Mungkin dah rezeki mereka kan tetapi sebagai usahawan kalau tak cuba sekarang, manalah tau kan !


Sekarang adalah masa yang tepat untuk anda mulakan video untuk bisnes anda di Facebook !


Kesimpulan

Kejayaan adalah perkara subjektif. Sebagai usahawan kita tidak akan tahu untung nasib bisnes kita akan datang selagi masih tidak hilang semangat juang demi bisnes yang sedang dibangunkan. Apa yang penting, kita berusaha selagi belum capai matlamat yang kita inginkan melalui bisnes.


Mungkin 3 cara unik menggunakan Facebook untuk bisnes ini boleh membantu meningkatkan apa jua bisnes anda. Wallahua’lam. Apa yang penting kita berusaha sebaik mungkin dan seterusnya bertawakal kepada Allah.


Semoga post kali ini memberi manfaat kepada anda. Sekian dulu. Sampai jumpa lagi. InsyaAllah.





Terbaru ! Software Funnel PERCUMA Dari GrooveFunnels

Terbaru ! Software Funnel PERCUMA Dari GrooveFunnels


Pada zaman sekarang, setiap bisnes yang ingin berkembang mesti dilakukan secara online. 


Sementelah banyak perkara yang berlaku di seluruh dunia disamping isu pandemik, dan perubahan global yang telah banyak memberi kesan kepada cara hidup dan bisnes orang lain, menjadikan bisnes mesti dilakukan secara online.


Sekarang kita bukan pada peringkat sasaran untuk berjaya, asalkan boleh bisnes dapat terus bertahan pun rasa bersyukur kepada Allah.


Sudah tentu, ada alat bantu niaga yang boleh digunakan oleh mana-mana bisnes bagi melancarkan bisnes secara digital.


Walau bagaimanapun, jumlah minimum alat bantu niaga atau perisian bisnes kebanyakannya mahal, rumit dan terhad.


Dengan kata lain, perisian yang tidak mesra pengguna, dan pastinya tidak sesuai untuk semua pemilik bisnes, terutama bagi mereka yang kurang mahir dengan teknologi dan mereka yang pentingkan bajet dalam bisnes.


Maksud saya, tidak ramai usahawan kecil-kecilan yang mampu melabur ribuan dolar sebulan untuk perisian bisnes yang rumit, dalam masa yang sama perlu mengupah pekerja yang mahir dalam hal-hal teknikal, bukan?


Sekiranya ini menjadi masalah anda, saya ada berita baik untuk anda.


Sebagai usahawan online dan blogger, sering mencari penyelesaian bagi setiap cabaran yang dihadapi. Tujuannya untuk membantu memudahkan usahawan lain seperti anda.


Hari ini, saya sangat teruja untuk memperkenalkan kepada anda sesuatu yang baru bagi saya bagi tahun 2021 ini. Satu perisian funnel untuk membuat kerja digital bisnes anda.


GrooveFunnels, adalah kaedah terbaik yang saya boleh cadangkan kepada anda untuk membina laman web, funnel dan menjual produk digital secara online.


Apa yang terbaiknya ? Ianya percuma.


Tetapi nilai percuma tidak berakhir di sana ...


GrooveFunnels bukan hanya pembina funnel laman web dan jualan.


Pengasas bersama GrooveFunnels, Mike Filsaime, sebenarnya adalah seorang veteran ataupun otai dalam pemasaran Internet. Beliau telah memasukkan semua pengalaman dan kepakarannya dalam satu platform demi membantu usahawan online memudahkan kejayaan bisnes mereka.


Saya telah pun mendaftar untuk mendapatkan akaun (percuma) dan cuba godek-godek software ini. Ia sangat mudah digunakan. 


Dan anda tahu apa?


Saya pasti anda tertanya-tanya berkesankah dengan software percuma 100% ini mampu menjalankan bisnes anda atau mungkin adakah ia lebih baik daripada beberapa software yang mahal di luar sana.


Saya tidak mudah mencadangkan kepada anda ...


Dari apa yang saya lihat setakat ini, GrooveFunnels merangkumi semua yang saya perlukan untuk menjalankan perniagaan dalam talian saya, semuanya percuma.


Berikut adalah senarai ringkas perkara yang saya kumpulkan setakat ini:


- Platform bina web jualan melalui funnel secara PERCUMA

- Boleh membuat funnel bagi setiap produk anda.

- Membina laman web berjenama anda sendiri dengan navigasi penuh

- Boleh diintegrasikan dengan nama domain web anda sendiri

- Mampu menjual produk hanya pada 1 klik sahaja

- Boleh diintegrasikan upsell, downsells, dan order bumps

- Malah mempunyai pilihan untuk membuat program affiliate produk anda!


Itu hanya untuk permulaan, kerana masih banyak lagi yang boleh saya terokai!


Malah saya tidak bergurau apabila saya mengatakan bahawa saya merancang untuk menukar keseluruhan perniagaan dalam talian saya menjadi GrooveFunnels!


Maksud saya, mengapa saya tidak?


PERCUMA, dan mungkin ini merupakan rangkaian software TERBAIK yang pernah saya lihat sepanjang penglibatan saya dalam bisnes online.


Ini bukan omongan kosong…


Saya tidak menyebutkan beberapa faedah kegemaran saya dari GrooveFunnels.


Sebagai ahli, saya juga mendapat banyak manfaat secara komuniti.


Saya dapat menyertai Facebook Group peribadi mereka, berhubung dengan pakar pemasaran di dalamnya, mendapatkan pertolongan bagi semua masalah saya pada software ini, mengakses latihan peribadi di akademi mereka sendiri, mengemukakan soalan melalui support team mereka, dan bertemu dengan usahawan yang berfikiran sama dengan saya.


Oleh itu, jika anda seperti saya ... yang berusaha mengembangkan bisnes, ingin mempelajari lebih lanjut mengenai pemasaran dan mengenali beberapa perkara terbaik dalam industri pada tahap yang lebih optimum, maka anda tidak sepatutnya melepaskan peluang ini .


Dengar macam hebat, bukan?


Tetapi anda mungkin bertanya ... apa yang anda dapat ?


Caranya adalah grab GrooveFunnels ini secara percuma, tetapi untuk masa yang TERHAD sahaja.


GrooveFunnels berada dalam fasa pra-pelancaran, yang bermaksud bahawa banyak produk masih belum dilancarkan sepenuhnya.


Apabila mereka telah siapkan sepenuhnya sistem software ini, GrooveFunnels mungkin diberikan secara bebas dan percuma dan mungkin link pendaftaran percuma yang saya kongsikan telah expired.


Ini bermakna sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda mendaftar satu akaun percuma anda, yang juga melayakkan anda mengakses semua software dari syarikat GrooveDigital ini.


Tawaran hebat, bukan?


Anda kini berada pada tempat yang betul dan pada waktu yang tepat.


Dan sekaranglah tempat anda bermula :)


Jangan tunggu lebih lama, kerana saya secara jujurnya ​​tidak pasti bila sampai bila tawaran percuma ini akan ditamatkan.


Sila dapatkan secepat mungkin software funnel dari GrooveFunnels ini sementara link di bawah masih sah !


https://azeribiz2u.com/groovefunnels


Semoga post saya kali ini memberi manfaat kepada anda. Sudilah kiranya anda tekan butang share agar rakan bisnes anda juga mendapat peluang ini. Sekian. Terima kasih.



Pada zaman sekarang, setiap bisnes yang ingin berkembang mesti dilakukan secara online. 


Sementelah banyak perkara yang berlaku di seluruh dunia disamping isu pandemik, dan perubahan global yang telah banyak memberi kesan kepada cara hidup dan bisnes orang lain, menjadikan bisnes mesti dilakukan secara online.


Sekarang kita bukan pada peringkat sasaran untuk berjaya, asalkan boleh bisnes dapat terus bertahan pun rasa bersyukur kepada Allah.


Sudah tentu, ada alat bantu niaga yang boleh digunakan oleh mana-mana bisnes bagi melancarkan bisnes secara digital.


Walau bagaimanapun, jumlah minimum alat bantu niaga atau perisian bisnes kebanyakannya mahal, rumit dan terhad.


Dengan kata lain, perisian yang tidak mesra pengguna, dan pastinya tidak sesuai untuk semua pemilik bisnes, terutama bagi mereka yang kurang mahir dengan teknologi dan mereka yang pentingkan bajet dalam bisnes.


Maksud saya, tidak ramai usahawan kecil-kecilan yang mampu melabur ribuan dolar sebulan untuk perisian bisnes yang rumit, dalam masa yang sama perlu mengupah pekerja yang mahir dalam hal-hal teknikal, bukan?


Sekiranya ini menjadi masalah anda, saya ada berita baik untuk anda.


Sebagai usahawan online dan blogger, sering mencari penyelesaian bagi setiap cabaran yang dihadapi. Tujuannya untuk membantu memudahkan usahawan lain seperti anda.


Hari ini, saya sangat teruja untuk memperkenalkan kepada anda sesuatu yang baru bagi saya bagi tahun 2021 ini. Satu perisian funnel untuk membuat kerja digital bisnes anda.


GrooveFunnels, adalah kaedah terbaik yang saya boleh cadangkan kepada anda untuk membina laman web, funnel dan menjual produk digital secara online.


Apa yang terbaiknya ? Ianya percuma.


Tetapi nilai percuma tidak berakhir di sana ...


GrooveFunnels bukan hanya pembina funnel laman web dan jualan.


Pengasas bersama GrooveFunnels, Mike Filsaime, sebenarnya adalah seorang veteran ataupun otai dalam pemasaran Internet. Beliau telah memasukkan semua pengalaman dan kepakarannya dalam satu platform demi membantu usahawan online memudahkan kejayaan bisnes mereka.


Saya telah pun mendaftar untuk mendapatkan akaun (percuma) dan cuba godek-godek software ini. Ia sangat mudah digunakan. 


Dan anda tahu apa?


Saya pasti anda tertanya-tanya berkesankah dengan software percuma 100% ini mampu menjalankan bisnes anda atau mungkin adakah ia lebih baik daripada beberapa software yang mahal di luar sana.


Saya tidak mudah mencadangkan kepada anda ...


Dari apa yang saya lihat setakat ini, GrooveFunnels merangkumi semua yang saya perlukan untuk menjalankan perniagaan dalam talian saya, semuanya percuma.


Berikut adalah senarai ringkas perkara yang saya kumpulkan setakat ini:


- Platform bina web jualan melalui funnel secara PERCUMA

- Boleh membuat funnel bagi setiap produk anda.

- Membina laman web berjenama anda sendiri dengan navigasi penuh

- Boleh diintegrasikan dengan nama domain web anda sendiri

- Mampu menjual produk hanya pada 1 klik sahaja

- Boleh diintegrasikan upsell, downsells, dan order bumps

- Malah mempunyai pilihan untuk membuat program affiliate produk anda!


Itu hanya untuk permulaan, kerana masih banyak lagi yang boleh saya terokai!


Malah saya tidak bergurau apabila saya mengatakan bahawa saya merancang untuk menukar keseluruhan perniagaan dalam talian saya menjadi GrooveFunnels!


Maksud saya, mengapa saya tidak?


PERCUMA, dan mungkin ini merupakan rangkaian software TERBAIK yang pernah saya lihat sepanjang penglibatan saya dalam bisnes online.


Ini bukan omongan kosong…


Saya tidak menyebutkan beberapa faedah kegemaran saya dari GrooveFunnels.


Sebagai ahli, saya juga mendapat banyak manfaat secara komuniti.


Saya dapat menyertai Facebook Group peribadi mereka, berhubung dengan pakar pemasaran di dalamnya, mendapatkan pertolongan bagi semua masalah saya pada software ini, mengakses latihan peribadi di akademi mereka sendiri, mengemukakan soalan melalui support team mereka, dan bertemu dengan usahawan yang berfikiran sama dengan saya.


Oleh itu, jika anda seperti saya ... yang berusaha mengembangkan bisnes, ingin mempelajari lebih lanjut mengenai pemasaran dan mengenali beberapa perkara terbaik dalam industri pada tahap yang lebih optimum, maka anda tidak sepatutnya melepaskan peluang ini .


Dengar macam hebat, bukan?


Tetapi anda mungkin bertanya ... apa yang anda dapat ?


Caranya adalah grab GrooveFunnels ini secara percuma, tetapi untuk masa yang TERHAD sahaja.


GrooveFunnels berada dalam fasa pra-pelancaran, yang bermaksud bahawa banyak produk masih belum dilancarkan sepenuhnya.


Apabila mereka telah siapkan sepenuhnya sistem software ini, GrooveFunnels mungkin diberikan secara bebas dan percuma dan mungkin link pendaftaran percuma yang saya kongsikan telah expired.


Ini bermakna sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda mendaftar satu akaun percuma anda, yang juga melayakkan anda mengakses semua software dari syarikat GrooveDigital ini.


Tawaran hebat, bukan?


Anda kini berada pada tempat yang betul dan pada waktu yang tepat.


Dan sekaranglah tempat anda bermula :)


Jangan tunggu lebih lama, kerana saya secara jujurnya ​​tidak pasti bila sampai bila tawaran percuma ini akan ditamatkan.


Sila dapatkan secepat mungkin software funnel dari GrooveFunnels ini sementara link di bawah masih sah !


https://azeribiz2u.com/groovefunnels


Semoga post saya kali ini memberi manfaat kepada anda. Sudilah kiranya anda tekan butang share agar rakan bisnes anda juga mendapat peluang ini. Sekian. Terima kasih.


adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_68_1_305|https://2.bp.blogspot.com/-TmtS8G4iKG0/W74Tftk1rUI/AAAAAAAAOjk/_6OZQrCg9TEUwp9m6AxiLg9Ke6fK9FANQCEwYBhgL/s1600/banner-blog.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz