Breaking News

Bisnes Internet

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah. Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000....

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?
Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang! Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?
Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai. Bila kita buat bisnes tudung ni...

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !
Mengapa tidak borong barang di 1688 ? Mudah sahaja dengan hanya menggunakan handphone sahaja. Apa yang bakal....

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!
Ya! "Port Power" yang saya maksudkan itu adalah website / apps Shopee! Saya yakin, anda mesti pernah dengar pasal Shopee kan? Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna....

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

Kenapa Saya Tukar Pelan Prepaid Dari Tone Excel kepada OneXOX ?

Kenapa Saya Tukar Pelan Prepaid Dari Tone Excel kepada OneXOX ?



Alhamdulillah saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi dalam blog saya ini. Ramai yang tak tahu sebenarnya saya merupakan ejen simkad Tone Excel selama ni. Bagus pelan pemasaran yang ditawarkan sebenarnya dan alhamdulillah saya juga konsisten mendapat komisen dari usaha yang saya lakukan sebelum ni.


Saya sebagai pengguna sama juga seperti anda yang mahukan perkhidmatan yang terbaik. Apa yang memberi manfaat kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya dah semestinya menjadi pilihan kita.


Antara sebab kenapa saya sertai Tone Excel pada suatu ketika dahulu hanyalah untuk menjana kewangan semata-mata pada mulanya. Tetapi lama kelamaan apabila dari lihat dari manfaat kepada semua golongan dari golongan yang mempunyai pendapatan rendah sehinggalah pendapatan sederhana seperti tidak adil dari segi tawaran.


Saya hanya menawarkan cara menjana pendapatan sahaja di Tone Excel suatu ketika dahulu tanpa melihat manfaat lain dari sudut yang berlainan dari segi kemampuan mereka. Adakah mereka mampu melaburkan modal untuk menjadi ahli ? Siapa pula target market untuk simkad Tone Excel pada masa tu ?


Persoalan di atas saya tidak pandang langsung melainkan hanya mencari merekrut ahli baru untuk menyertai Tone Excel. Selepas mereka daftar dan guna simkad dibiarkan sahaja mereka terkontang-kanting. Mungkin itu kelemahan saya.


Baiklah...sekarang saya kongsikan 3 sebab kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX.


Sebab 1 : Pelan Pemasaran Pelbagai

Syarikat MNVO pertama yang saya sertai adalah Tune Talk untuk program yang dibawa oleh Tone Group memang unik. Syarikat Tone Group telah dilantik untuk memasarkan simkad Tune Talk kepada pengguna prepaid di Malaysia. Memang bagus pelan pemasaran untuk buat duit dan saya tidak nafikan. Tetapi dalam Tone Group anda 2 lagi pelan pemasaran selain dari Tone Excel iaitu Tone Plus dan Tone WOW.


Saya tidak akan kondem syarikat ini sebab pelan pemasaran memang bagus. Jika mereka yang memang ingin menambah kewangan memang patut fokus betul-betul mempromosi simkad khas ini.


Antara sebab pertama kenapa saya menukar pelan prepaid dari Tone Exel kepada OneXOX adalah pelan pemasaran yang pelbagai dari Tone Group. Saya nak ingatkan lagi, saya tak akan kondem pelan pemasaran Tone Group. Ia memang bagus.


Pandangan saya apabila sesebuah syarikat yang menawarkan pelbagai pilihan pelan pemasaran ia menjadikan saya kurang yakin. Mereka boleh ubah atau menambah pelan pemasaran lain sekiranya mereka mahu.


Berbanding dengan OneXOX saya lihat syarikat ini tetap konsisten dengan pelan pemasaran mereka sejak 2014 dan tidak pernah tukar sehingga ke hari ini. Para pengguna dan dealer pun tidak pening kepala untuk menceritakan tawaran syarikat ini. Sentiasa konsisten. 


Sebab 2 : Patuh Syariah


Sebab kedua pula dari segi patuh syariah. Sebagai pengguna biasa mungkin tiada masalah kerana mereka hanya menggunakan khidmat Tune Talk sahaja. Tetapi sebagai ejen pemasar simkad sangat penting untuk point yang ini disebabkan komisen yang akan diperolehi kelak. Walaupun sebenarnya Tone Excel dan Tone Plus mempunyai sijil syariah, tetapi bagaimana pula dengan Tone WOW. Mungkin syarikat Tone Group perlu usahakan untuk mendapatkan sijil patuh shariah yang pelan Tone WOW pula.


Berbanding dengan OneXOX pula mereka memiliki sijil patuh syariah yang diiktiraf oleh ugamawan dan pakar ekonomi Islam sendiri iaitu Dr UZAR (Dr Ustaz Zaharuddin bin Abdul Rahman) selepas 2 tahun Syarikat OneXOX Sdn. Bhd. mula beroperasi. 


Mungkin sebab kedua ini bukannyer masalah besar bagi anda tetapi bagi saya sebuah syarikat yang serius untuk menjadikan prospek 78% pengguna prepaid berdaftar di Malaysia menukar pelan prepaid mereka memerlukan satu usaha yang fokus pada satu-satu produk.



Sebab 3 : Tempoh Sah Simkad


Saya nak ingatkan lagi sekali kepada anda mungkin ejen pemasaran simkad dari Syarikat Tone Group yang sedang membaca post saya ini. Bukan saya nak kondem malah saya memuji syarikat ini. Cuma saya memberi pandangan murni saya tentang tajuk post ini. Maafkan saya sekiranya anda salah faham.


Bagi sebab ketiga saya ini, memang tidak dinafikan antara sebab utama kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX. Tempoh sah Tone Excel ni sama seperti simkad-simkad yang biasa. Sekiranya anda tidak topup sebagai contohnya anda tidak topup dalam tempoh 30 hari dari hari pertama anda topup maka anda tidak boleh buat panggilan, sms dan internet pada hari yang ke 30 pada jam 12pagi selagi anda tidak topup. Mungkin anda telah biasa dengan keadaan ini.


Apa yang menariknya dalam OneXOX, tempoh sah simkad boleh sampai kepada 28 bulan (2 tahun 4 bulan) dari bulan pertama anda menukar simkad anda. Ini menarik perhatian saya sehingga OneXOX menggelarkan simkad mereka sebagai #simkadpanjangumur . Dari segi target market pula saya rasa semua golongan suka akan tawaran ini.

Sekiranya anda ingin melihat tawaran mereka anda boleh layari website penerangan lengkap saya DI SINI !



Kesimpulan


Semua orang boleh memberi pandangan mereka tentang kenapa mereka memilih pelan prepaid dari syarikat itu dan ini. Sekarang ni pun terdapat pelbagai syarikat yang menawarkan peluang menjana pendapatan melalui handphone. Sebagai pengguna kita berhak menyuarakan pendapat kita. Kita berhak memilih.

Sesekali kita perlu melihat dari sudut yang berbeza dari kesemua tawaran syarikat MNVO. Kita buat perbandingan antara syarikat MNVO di Malaysia dan memilih yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Walaupun diluar pada hakikatnya mereka sebenarnya bersaing, ini memberi keuntungan kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya.

Sekian dulu perkongsian saya. Saya berharap semoga memberi manfaat kepada anda. Jumpa lagi. Terima kasih.


Alhamdulillah saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi dalam blog saya ini. Ramai yang tak tahu sebenarnya saya merupakan ejen simkad Tone Excel selama ni. Bagus pelan pemasaran yang ditawarkan sebenarnya dan alhamdulillah saya juga konsisten mendapat komisen dari usaha yang saya lakukan sebelum ni.


Saya sebagai pengguna sama juga seperti anda yang mahukan perkhidmatan yang terbaik. Apa yang memberi manfaat kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya dah semestinya menjadi pilihan kita.


Antara sebab kenapa saya sertai Tone Excel pada suatu ketika dahulu hanyalah untuk menjana kewangan semata-mata pada mulanya. Tetapi lama kelamaan apabila dari lihat dari manfaat kepada semua golongan dari golongan yang mempunyai pendapatan rendah sehinggalah pendapatan sederhana seperti tidak adil dari segi tawaran.


Saya hanya menawarkan cara menjana pendapatan sahaja di Tone Excel suatu ketika dahulu tanpa melihat manfaat lain dari sudut yang berlainan dari segi kemampuan mereka. Adakah mereka mampu melaburkan modal untuk menjadi ahli ? Siapa pula target market untuk simkad Tone Excel pada masa tu ?


Persoalan di atas saya tidak pandang langsung melainkan hanya mencari merekrut ahli baru untuk menyertai Tone Excel. Selepas mereka daftar dan guna simkad dibiarkan sahaja mereka terkontang-kanting. Mungkin itu kelemahan saya.


Baiklah...sekarang saya kongsikan 3 sebab kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX.


Sebab 1 : Pelan Pemasaran Pelbagai

Syarikat MNVO pertama yang saya sertai adalah Tune Talk untuk program yang dibawa oleh Tone Group memang unik. Syarikat Tone Group telah dilantik untuk memasarkan simkad Tune Talk kepada pengguna prepaid di Malaysia. Memang bagus pelan pemasaran untuk buat duit dan saya tidak nafikan. Tetapi dalam Tone Group anda 2 lagi pelan pemasaran selain dari Tone Excel iaitu Tone Plus dan Tone WOW.


Saya tidak akan kondem syarikat ini sebab pelan pemasaran memang bagus. Jika mereka yang memang ingin menambah kewangan memang patut fokus betul-betul mempromosi simkad khas ini.


Antara sebab pertama kenapa saya menukar pelan prepaid dari Tone Exel kepada OneXOX adalah pelan pemasaran yang pelbagai dari Tone Group. Saya nak ingatkan lagi, saya tak akan kondem pelan pemasaran Tone Group. Ia memang bagus.


Pandangan saya apabila sesebuah syarikat yang menawarkan pelbagai pilihan pelan pemasaran ia menjadikan saya kurang yakin. Mereka boleh ubah atau menambah pelan pemasaran lain sekiranya mereka mahu.


Berbanding dengan OneXOX saya lihat syarikat ini tetap konsisten dengan pelan pemasaran mereka sejak 2014 dan tidak pernah tukar sehingga ke hari ini. Para pengguna dan dealer pun tidak pening kepala untuk menceritakan tawaran syarikat ini. Sentiasa konsisten. 


Sebab 2 : Patuh Syariah


Sebab kedua pula dari segi patuh syariah. Sebagai pengguna biasa mungkin tiada masalah kerana mereka hanya menggunakan khidmat Tune Talk sahaja. Tetapi sebagai ejen pemasar simkad sangat penting untuk point yang ini disebabkan komisen yang akan diperolehi kelak. Walaupun sebenarnya Tone Excel dan Tone Plus mempunyai sijil syariah, tetapi bagaimana pula dengan Tone WOW. Mungkin syarikat Tone Group perlu usahakan untuk mendapatkan sijil patuh shariah yang pelan Tone WOW pula.


Berbanding dengan OneXOX pula mereka memiliki sijil patuh syariah yang diiktiraf oleh ugamawan dan pakar ekonomi Islam sendiri iaitu Dr UZAR (Dr Ustaz Zaharuddin bin Abdul Rahman) selepas 2 tahun Syarikat OneXOX Sdn. Bhd. mula beroperasi. 


Mungkin sebab kedua ini bukannyer masalah besar bagi anda tetapi bagi saya sebuah syarikat yang serius untuk menjadikan prospek 78% pengguna prepaid berdaftar di Malaysia menukar pelan prepaid mereka memerlukan satu usaha yang fokus pada satu-satu produk.



Sebab 3 : Tempoh Sah Simkad


Saya nak ingatkan lagi sekali kepada anda mungkin ejen pemasaran simkad dari Syarikat Tone Group yang sedang membaca post saya ini. Bukan saya nak kondem malah saya memuji syarikat ini. Cuma saya memberi pandangan murni saya tentang tajuk post ini. Maafkan saya sekiranya anda salah faham.


Bagi sebab ketiga saya ini, memang tidak dinafikan antara sebab utama kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX. Tempoh sah Tone Excel ni sama seperti simkad-simkad yang biasa. Sekiranya anda tidak topup sebagai contohnya anda tidak topup dalam tempoh 30 hari dari hari pertama anda topup maka anda tidak boleh buat panggilan, sms dan internet pada hari yang ke 30 pada jam 12pagi selagi anda tidak topup. Mungkin anda telah biasa dengan keadaan ini.


Apa yang menariknya dalam OneXOX, tempoh sah simkad boleh sampai kepada 28 bulan (2 tahun 4 bulan) dari bulan pertama anda menukar simkad anda. Ini menarik perhatian saya sehingga OneXOX menggelarkan simkad mereka sebagai #simkadpanjangumur . Dari segi target market pula saya rasa semua golongan suka akan tawaran ini.

Sekiranya anda ingin melihat tawaran mereka anda boleh layari website penerangan lengkap saya DI SINI !



Kesimpulan


Semua orang boleh memberi pandangan mereka tentang kenapa mereka memilih pelan prepaid dari syarikat itu dan ini. Sekarang ni pun terdapat pelbagai syarikat yang menawarkan peluang menjana pendapatan melalui handphone. Sebagai pengguna kita berhak menyuarakan pendapat kita. Kita berhak memilih.

Sesekali kita perlu melihat dari sudut yang berbeza dari kesemua tawaran syarikat MNVO. Kita buat perbandingan antara syarikat MNVO di Malaysia dan memilih yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Walaupun diluar pada hakikatnya mereka sebenarnya bersaing, ini memberi keuntungan kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya.

Sekian dulu perkongsian saya. Saya berharap semoga memberi manfaat kepada anda. Jumpa lagi. Terima kasih.

Adakah HEMOHIM Mampu Menjadi Penawar Kanser ?

Adakah HEMOHIM Mampu Menjadi Penawar Kanser ?

Assalamualaikum para pembaca blog ini. Agak lama tak menulis blog ni. Ada beberapa halangan yang membatasi.

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk saya berkongsi kepada anda tentang satu produk kesihatan bernama HEMOHIM ni.




Dalam rawatan Islam di mana saya sebagai perawat percaya bahawa penyakit kanser merupakan salah satu gangguan daripada gangguan jin. Pendapat ini bukanlah mutlak. Ada juga penyakit kanser disebabkan cara pemakanan zaman sekarang ni yang banyak bahan kimia dan sebagainya.

Tujuan post ini BUKAN untuk mengulas tentang punca penyakit kanser tetapi untuk berkongsi kepada anda salah satu produk bernama HEMOHIM yang berpotensi membantu mereka yang menderita penyakit kanser.

Produk ini diedarkan oleh Syarikat ATOMY Korea. HEMOHIM adalah salah satu core produk dalam ATOMY. 


Produk HEMOMIM

Atomy HemoHIM di pasaran Malaysia pada tahun 2016 ini adalah satu produk supplement kesihatan penemuan terkini oleh sekumpulan saintis PHd, pakar teknologi atom Korea Selatan dan produk ini mula berada di pasaran Korea pada tahun 2010, diedarkan oleh syarikat Atomy Korea.

Benar kah produk HemoHIM yang begitu mendapat sambutan hangat di negara berkenaan amat baik untuk rawatan kanser dan dapat membantu memulihkan masalah kesihatan lain khususnya untuk warga Malaysia ?


Sejarah HEMOHIM

Sejarah HemoHIM bermula apabila lebih 3000 orang saintis dan pakar di pusat tenaga atom/nuklear Korea Selatan (KAERI) meminta pemerintah Korea Selatan melakukan sesuatu dalam usaha melindungi keselamatan para saintis berkenaan yang amat berisiko terdedah kepada persekitaran radiasi nuklear atom yang boleh menyebabkan barah atau kanser.

Akhirnya kerajaan Korea bersetuju memperuntukkan geran bernilai lebih 5 juta dollar US kepada pusat berkenaan dan memberi masa 10 tahun kepada kumpulan berkenaan untuk mencari satu penemuan produk bersumberkan alam semula jadi tempatan.

Sekiranya kumpulam berkenaan gagal dalam tempoh masa yang diberi, program penyelidikan tersebut harus dihentikan. Dengan usahasama dan kegigikan kumpulan saintis berkenaan, akhirnya membawa kepada penemuan produk HemoHIM ini pada tahun ke lapan research mereka. Jelaslah bahawa HemoHIM asalnya adalah untuk kegunaan dan manfaat kumpulan 3000 orang lebih saintis nuklear Korea Selatan di Pusat Tenaga Atom negara berkenaan.


Anda boleh tonton video Berita Korea ini di sini --> https://youtu.be/BcTBr6NiT8s





Apa sebenarnya produk HEMOHIM ni ?

HemoHIM adalah satu supplement baru dengan fungsi imun khusus yangtelah dihasilkan dari Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma dan PaeoniaenAlbaRadix melalui kejuruteraan biologi dan teknologi radiasi.

HemoHIM adalah singkatan perkataan yang bermaksud:

Hemoglobin: Hemoglobin membawa oksigen dari paru-paru keseluruh badan di mana ia mengeluarkan oksigen untuk membakar nutrien bagi menyediakan tenaga untuk fungsi metabolisme dalam tubuh badan.
Hemopoiesis: Pembentukan darah.
Imune: Sistem Imun tubuh
Modulasi: Mengawal

Pada asasnya pengambilan HemoHIM akan menguatkan dan dapat mengawal sistem imun tubuh manusia, membantu tubuh menghasilkan hemoglobin iaitu sel darah baru dan segar. HemoHIM dipatenkandi Amerika Syarikat dan beberapa negara lain termasuk di Korea Selatan sebagai satu "komposisi herba untuk meningkatkan aktivitianti kanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif". (Amerika Syarikat Paten 06.964.785)


HemoHIM adalah supplement kesihatan dan BUKAN katogeri ubat. Namun produk ini memberi kesan baik khusus dalam mengukuhkan sistem imun tubuh. Dan bahan-bahan utamanya adalah agak eksotik iaitu herba Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma danPaeoniaenAlba Radix. Ini adalah herba yang ditanam di ladang bersih Korea Selatan dan telah digunakan secara meluas dalam ubat-ubatan herba oriental selama berabad-abad.


Pembangunan HEMOHIM

Seperti disebut diawalnya HemoHIM adalah nama projek penyelidikan kerajaan oleh sepasukan Ph.D. saintis di Institut Penyelidikan Tenaga Atom Korea Selatan (KAERI). Kerajaan Korea Selatan telah mencadangkan projek untuk mewujudkan satu penemuan bahan baru yang radikal akan meningkatkan sistem imun manusia untuk melindungi ahli-ahli sainsnegara tersebut yang paling bernilai di KAERI kerana mereka mereka ini mempunyai peluang mendapat barah/cancer yang lebih tinggi kerana terdedah kepada radiasi nuklear berbanding dengan orang lain.

Pasukan saintis itu telah mengkaji lebih daripada 1,000 pelbagai jenis herba untuk mencipta bahan yangsesuai untuk mencapai objektif projek. Untuk berbuat demikian, ia mengambilmasa kira-kira 8 tahun dengan dana pemerintah Korea lebih daripada 5 jutadolar.

Pada akhir penamat projek itu, kerajaan Korea telah memutuskan untuk mengkomersialkan penemuan baru ini agar ia turut dapat dimanfaatkan orang awam yang memerlukan. Sebenarnya bukan sahaja ahli-ahli sains yang bekerja dengan pusat tenaga atom dipengaruhi oleh radiasi malah kita semua ikut terdedah kepada radiasi dalam aktiviti seharian kita seperti penggunaan telefon bimbit dan pengujian x-ray misalnya. Akhirnya nama HemoHIM yang asalnya adalah nama projek research para saintis Korea itu turut dijadikan namaproduk untuk penemuan terbaru itu dan kini ianya telah ditawarkan kepada orang awam.

.
Terdapat tiga organisasi utama yangterlibat dalam pengeluaran HemoHIM:

1. Institut Korea Tenaga Atom Penyelidikan (KAERI): Bertanggungjawab ke atas penyelidikan dan pembangunan formula HemoHIM itu.
2. Kolmar BNH Co. Ltd. (SBT): Syarikat bertanggungjawab untukmembuat bahan sebenar dengan formula yang diberikan oleh KAERI.
3. Atomy America Inc .: Satu-satunya pengedar HemoHIM.

Pada awalnya Atomy bukannya pengedar HemoHIM. Produk ini asalnya diedarkan oleh sebuah syarikat lain dimana HemoHIM dijual pada harga $1,200 sekotak untuk bekalan satu bulan.

Apabila kerajaan Korea Selatan mendapati syarikat berkenaan menjual pada harga yang tidak masuk akal dan membuat keuntungan luar biasa (kerana permintaan terhadap produk sangat tinggi), pemerintah Korea akhirnya menarik kontrak dengan syarikat itu kerana mereka melanggar perjanjian untuk memastikan HemoHIM mampu dibeli ramai rakyat biasa. Apa tah lagi HemoHIM dibangunkan dengan menggunakan wang cukai rakyat biasa Korea.

Keindahan dan baiknya HemoHIM adalah kerana bahan-bahan yang sedia ada dalamnya bersumberkan semula jadi yang tidak tercemar, bersih dan dari sumber alam Korea Selatan sendiri.

Ketiga-tiga bahan-bahan utama itu memang telah digunakan secara meluas sejak berabad-abad dulu sebagai ubat-ubatan herba dan teknologi KAERI yangmengambil herba biasa ini dan menghasilkannya dalam bentuk yang lebih hebat kesan perubatannya.

Walaupun HemoHIM amat baik namun jika ianya terlampau mahal untuk dimiliki, maka orang biasa seperti anda dan saya tidak akan mampu untuk mengambilnya setiap hari.


Maklumat Asas HEMOHIM






Apakah kandungan HEMOHIM ?

1. Angelicae Gigantis Radix: digunakan untuk senggugut,sindrom pra-haid (PMS) dan gejala menopaus. Ia juga digunakan secara lisansebagai "pembersih darah"; untuk mengurangkan tekanan darah tinggi,kemandulan, sakit sendi, ulser, anemia, dan sembelit dan juga dalam pencegahan dan rawatan serangan alergi. Dong quai juga digunakansecara lisan untuk rawatan "depigmentation" serta psoriasis. Angelicae Gigantis Radix mengawal sel-pengantara mastkeradangan alahan in vivo dan in vitro. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22705330

2. Cnidium officinale Makino

3. Paeonia japonica Miyabe et Takeda

HemoHIM bukan produk biasa biasa. Ia terhasil daripada satu projek penyelidikan saintifik yang kukuh dan berasaskan teknologi tinggi. Ramai saintis dunia yang merujuk HemoHIM dalam jurnal saintifik profesional mereka. Pada masa ini terdapat 18 jurnal kesusasteraan sains mengenai HemoHIM di US National Library of Medicine and National Institutes of Health sahaja.



Kebaikan Pengambilan HemoHIM

HemoHIM dipatenkan sebagai supplement untuk "meningkatkan aktiviti antikanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif."(http://www.directorypatent.com/US/06964785.html)
Meningkatkan sistem imun anda, melindungi badan daripadaoksidatif kerosakan (anti-penuaan), pendekatan yang menyeluruh kepada kehidupanyang lebih sihat.

Orang yang mengambil HemoHIM setiap hari berkongsi banyak manfaat HemoHIM. Berikut adalah beberapa kesan HemoHIM yang dikongsikan pengguna berdasarkan pengalaman peribadi mereka:

a. Gejala Demam Kesejukan
Jika gejala tubuh sejuk berterusan selama lebih daripada 2 minggu,ia adalah satu tanda yang jelas bahawa sistem imun anda lemah. Jika ituberlaku, mengambil HemoHIM 3 kali sehari selama 7-10 hari.

b. Tekanan darah tinggi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tekanan darah boleh meningkatbuat sementara waktu, tetapi ia akan turun kembali dan secaraberansur-ansur akan kembali ke tahap normal.

c. Sakit Sendi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik apabila anda mengambil HemoHIM untuk tempoh masa yang panjang,kira-kira 3-4 bulan.

d. Diabetes
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tahap gula dalam darah andaakan naik mendadak buat sementara waktu, tetapi ia akan tuurn kembali dan beransur ansur kembali ke tahap normal.

e. Pengurangan Berat Badan
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Dalam 6 bulan, anda akan dapatmelihat penurunan berat badan ke tahap yang sihat.

f. Sembelit
Jika anda mempunyai sembelit yang tidak baik, mengambilHemoHIM 4 kali sehari. Anda akan mendapati sembelit akan sembuh dalam masa 1minggu.

g. Anemia
Anemia adalah suatu keadaan yang terjadi apabila darahanda kekurangan sel darah merah atau hemoglobin yang cukup sihat". (http://www.webmd.com/a-to-z-guides/understanding-anemia-basics). Oerkataan 'Hemo'dalam HemoHIM bermaksud hemoglobin. HemoHIM pasti membantu meningkatkan jumlahhemoglobin. Ambil HemoHIM 3 kali sehari selama 6 bulan pertama.

h. Insomnia
Ambil HemoHIM 2 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik dalam tempoh 1 bulan.

i. Keletihan Kronik
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan mula berasa jauh lebih baik lebihbaik dalam tempoh beberapa hari saja.

j. Meminima Kesan Negatif Rawatan Kemoterapi
HemoHIM pasti membantu pesakit yang melalui proses kemoterapi. Pesakit yang menjalani kemoterapi akan alami situasi amat tidak bertenaga, hilang selera dan berasa loya apabila mengambil makanan. HemoHIM memerlukan masa 5-8 sehari saja untuk mula berkesan. Ia akan menguatkansistem imun anda supaya badan anda secara semula jadi boleh melawan kanser. Pengambilan HemoHIM 5-8 paket sehari mungkin akan memberi kesan kurang selesa pada perut diawalnya tetapi ia akan beransur baik dan memberi efek yang podsitif kepada tubuh.



Adakah HemoHIM mampu menjadi penawar-semua penyakit?

Jawapannya boleh YA atau TIDAK! Sistem imun adalah sistem pertahanan tubuh untuk melawan hal hal yang membuat tubuh manusia sakit. HemoHIM menggalakkan kesihatan holistik tubuh badan anda dan tidak merawat gejalanya secara terus. Ia banyak membantu sel manusia merawati tubuh mereka sendiri.

Dan seperti mana-mana makanan tambahan herba lain, pengguna kali pertama mengambil HemoHIM mungkin merasa gejala sejuk disebabkan oleh tindak balas badan terhadap bahan baru ini. Ini bukan kesan sampingan sebaliknya adalah tindak balas semula jadi tubuh. Gejala-gejala ini akan hilang dengan sendirinya, biasanya dalam masa kurang semninggu. Tetapi pastikan dulu anda tidak alah/alergik kepada tiga bahan utama HemoHIM seperti Angelicae gigantis Radix, Cnidiumofficinale Makino dan Paeonia japonica Miyabe et Takeda. Nasihat  doktor mungkin boleh membantu dalam hal ini.


Nota : HEMOHIM hanya diedarkan oleh ATOMY sahaja. Dia Malaysia ia ditubuhkan sejak 2016. Sekiranya anda ingin mendapatkan produk ini anda perlu menjadi ahli ATOMY kerana ia TIDAK DIJUAL untuk pengguna biasa kecuali ahli yang sah. Sila klik...Borang Daftar Ahli ATOMY (PERCUMA)

Assalamualaikum para pembaca blog ini. Agak lama tak menulis blog ni. Ada beberapa halangan yang membatasi.

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk saya berkongsi kepada anda tentang satu produk kesihatan bernama HEMOHIM ni.




Dalam rawatan Islam di mana saya sebagai perawat percaya bahawa penyakit kanser merupakan salah satu gangguan daripada gangguan jin. Pendapat ini bukanlah mutlak. Ada juga penyakit kanser disebabkan cara pemakanan zaman sekarang ni yang banyak bahan kimia dan sebagainya.

Tujuan post ini BUKAN untuk mengulas tentang punca penyakit kanser tetapi untuk berkongsi kepada anda salah satu produk bernama HEMOHIM yang berpotensi membantu mereka yang menderita penyakit kanser.

Produk ini diedarkan oleh Syarikat ATOMY Korea. HEMOHIM adalah salah satu core produk dalam ATOMY. 


Produk HEMOMIM

Atomy HemoHIM di pasaran Malaysia pada tahun 2016 ini adalah satu produk supplement kesihatan penemuan terkini oleh sekumpulan saintis PHd, pakar teknologi atom Korea Selatan dan produk ini mula berada di pasaran Korea pada tahun 2010, diedarkan oleh syarikat Atomy Korea.

Benar kah produk HemoHIM yang begitu mendapat sambutan hangat di negara berkenaan amat baik untuk rawatan kanser dan dapat membantu memulihkan masalah kesihatan lain khususnya untuk warga Malaysia ?


Sejarah HEMOHIM

Sejarah HemoHIM bermula apabila lebih 3000 orang saintis dan pakar di pusat tenaga atom/nuklear Korea Selatan (KAERI) meminta pemerintah Korea Selatan melakukan sesuatu dalam usaha melindungi keselamatan para saintis berkenaan yang amat berisiko terdedah kepada persekitaran radiasi nuklear atom yang boleh menyebabkan barah atau kanser.

Akhirnya kerajaan Korea bersetuju memperuntukkan geran bernilai lebih 5 juta dollar US kepada pusat berkenaan dan memberi masa 10 tahun kepada kumpulan berkenaan untuk mencari satu penemuan produk bersumberkan alam semula jadi tempatan.

Sekiranya kumpulam berkenaan gagal dalam tempoh masa yang diberi, program penyelidikan tersebut harus dihentikan. Dengan usahasama dan kegigikan kumpulan saintis berkenaan, akhirnya membawa kepada penemuan produk HemoHIM ini pada tahun ke lapan research mereka. Jelaslah bahawa HemoHIM asalnya adalah untuk kegunaan dan manfaat kumpulan 3000 orang lebih saintis nuklear Korea Selatan di Pusat Tenaga Atom negara berkenaan.


Anda boleh tonton video Berita Korea ini di sini --> https://youtu.be/BcTBr6NiT8s





Apa sebenarnya produk HEMOHIM ni ?

HemoHIM adalah satu supplement baru dengan fungsi imun khusus yangtelah dihasilkan dari Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma dan PaeoniaenAlbaRadix melalui kejuruteraan biologi dan teknologi radiasi.

HemoHIM adalah singkatan perkataan yang bermaksud:

Hemoglobin: Hemoglobin membawa oksigen dari paru-paru keseluruh badan di mana ia mengeluarkan oksigen untuk membakar nutrien bagi menyediakan tenaga untuk fungsi metabolisme dalam tubuh badan.
Hemopoiesis: Pembentukan darah.
Imune: Sistem Imun tubuh
Modulasi: Mengawal

Pada asasnya pengambilan HemoHIM akan menguatkan dan dapat mengawal sistem imun tubuh manusia, membantu tubuh menghasilkan hemoglobin iaitu sel darah baru dan segar. HemoHIM dipatenkandi Amerika Syarikat dan beberapa negara lain termasuk di Korea Selatan sebagai satu "komposisi herba untuk meningkatkan aktivitianti kanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif". (Amerika Syarikat Paten 06.964.785)


HemoHIM adalah supplement kesihatan dan BUKAN katogeri ubat. Namun produk ini memberi kesan baik khusus dalam mengukuhkan sistem imun tubuh. Dan bahan-bahan utamanya adalah agak eksotik iaitu herba Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma danPaeoniaenAlba Radix. Ini adalah herba yang ditanam di ladang bersih Korea Selatan dan telah digunakan secara meluas dalam ubat-ubatan herba oriental selama berabad-abad.


Pembangunan HEMOHIM

Seperti disebut diawalnya HemoHIM adalah nama projek penyelidikan kerajaan oleh sepasukan Ph.D. saintis di Institut Penyelidikan Tenaga Atom Korea Selatan (KAERI). Kerajaan Korea Selatan telah mencadangkan projek untuk mewujudkan satu penemuan bahan baru yang radikal akan meningkatkan sistem imun manusia untuk melindungi ahli-ahli sainsnegara tersebut yang paling bernilai di KAERI kerana mereka mereka ini mempunyai peluang mendapat barah/cancer yang lebih tinggi kerana terdedah kepada radiasi nuklear berbanding dengan orang lain.

Pasukan saintis itu telah mengkaji lebih daripada 1,000 pelbagai jenis herba untuk mencipta bahan yangsesuai untuk mencapai objektif projek. Untuk berbuat demikian, ia mengambilmasa kira-kira 8 tahun dengan dana pemerintah Korea lebih daripada 5 jutadolar.

Pada akhir penamat projek itu, kerajaan Korea telah memutuskan untuk mengkomersialkan penemuan baru ini agar ia turut dapat dimanfaatkan orang awam yang memerlukan. Sebenarnya bukan sahaja ahli-ahli sains yang bekerja dengan pusat tenaga atom dipengaruhi oleh radiasi malah kita semua ikut terdedah kepada radiasi dalam aktiviti seharian kita seperti penggunaan telefon bimbit dan pengujian x-ray misalnya. Akhirnya nama HemoHIM yang asalnya adalah nama projek research para saintis Korea itu turut dijadikan namaproduk untuk penemuan terbaru itu dan kini ianya telah ditawarkan kepada orang awam.

.
Terdapat tiga organisasi utama yangterlibat dalam pengeluaran HemoHIM:

1. Institut Korea Tenaga Atom Penyelidikan (KAERI): Bertanggungjawab ke atas penyelidikan dan pembangunan formula HemoHIM itu.
2. Kolmar BNH Co. Ltd. (SBT): Syarikat bertanggungjawab untukmembuat bahan sebenar dengan formula yang diberikan oleh KAERI.
3. Atomy America Inc .: Satu-satunya pengedar HemoHIM.

Pada awalnya Atomy bukannya pengedar HemoHIM. Produk ini asalnya diedarkan oleh sebuah syarikat lain dimana HemoHIM dijual pada harga $1,200 sekotak untuk bekalan satu bulan.

Apabila kerajaan Korea Selatan mendapati syarikat berkenaan menjual pada harga yang tidak masuk akal dan membuat keuntungan luar biasa (kerana permintaan terhadap produk sangat tinggi), pemerintah Korea akhirnya menarik kontrak dengan syarikat itu kerana mereka melanggar perjanjian untuk memastikan HemoHIM mampu dibeli ramai rakyat biasa. Apa tah lagi HemoHIM dibangunkan dengan menggunakan wang cukai rakyat biasa Korea.

Keindahan dan baiknya HemoHIM adalah kerana bahan-bahan yang sedia ada dalamnya bersumberkan semula jadi yang tidak tercemar, bersih dan dari sumber alam Korea Selatan sendiri.

Ketiga-tiga bahan-bahan utama itu memang telah digunakan secara meluas sejak berabad-abad dulu sebagai ubat-ubatan herba dan teknologi KAERI yangmengambil herba biasa ini dan menghasilkannya dalam bentuk yang lebih hebat kesan perubatannya.

Walaupun HemoHIM amat baik namun jika ianya terlampau mahal untuk dimiliki, maka orang biasa seperti anda dan saya tidak akan mampu untuk mengambilnya setiap hari.


Maklumat Asas HEMOHIM






Apakah kandungan HEMOHIM ?

1. Angelicae Gigantis Radix: digunakan untuk senggugut,sindrom pra-haid (PMS) dan gejala menopaus. Ia juga digunakan secara lisansebagai "pembersih darah"; untuk mengurangkan tekanan darah tinggi,kemandulan, sakit sendi, ulser, anemia, dan sembelit dan juga dalam pencegahan dan rawatan serangan alergi. Dong quai juga digunakansecara lisan untuk rawatan "depigmentation" serta psoriasis. Angelicae Gigantis Radix mengawal sel-pengantara mastkeradangan alahan in vivo dan in vitro. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22705330

2. Cnidium officinale Makino

3. Paeonia japonica Miyabe et Takeda

HemoHIM bukan produk biasa biasa. Ia terhasil daripada satu projek penyelidikan saintifik yang kukuh dan berasaskan teknologi tinggi. Ramai saintis dunia yang merujuk HemoHIM dalam jurnal saintifik profesional mereka. Pada masa ini terdapat 18 jurnal kesusasteraan sains mengenai HemoHIM di US National Library of Medicine and National Institutes of Health sahaja.



Kebaikan Pengambilan HemoHIM

HemoHIM dipatenkan sebagai supplement untuk "meningkatkan aktiviti antikanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif."(http://www.directorypatent.com/US/06964785.html)
Meningkatkan sistem imun anda, melindungi badan daripadaoksidatif kerosakan (anti-penuaan), pendekatan yang menyeluruh kepada kehidupanyang lebih sihat.

Orang yang mengambil HemoHIM setiap hari berkongsi banyak manfaat HemoHIM. Berikut adalah beberapa kesan HemoHIM yang dikongsikan pengguna berdasarkan pengalaman peribadi mereka:

a. Gejala Demam Kesejukan
Jika gejala tubuh sejuk berterusan selama lebih daripada 2 minggu,ia adalah satu tanda yang jelas bahawa sistem imun anda lemah. Jika ituberlaku, mengambil HemoHIM 3 kali sehari selama 7-10 hari.

b. Tekanan darah tinggi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tekanan darah boleh meningkatbuat sementara waktu, tetapi ia akan turun kembali dan secaraberansur-ansur akan kembali ke tahap normal.

c. Sakit Sendi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik apabila anda mengambil HemoHIM untuk tempoh masa yang panjang,kira-kira 3-4 bulan.

d. Diabetes
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tahap gula dalam darah andaakan naik mendadak buat sementara waktu, tetapi ia akan tuurn kembali dan beransur ansur kembali ke tahap normal.

e. Pengurangan Berat Badan
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Dalam 6 bulan, anda akan dapatmelihat penurunan berat badan ke tahap yang sihat.

f. Sembelit
Jika anda mempunyai sembelit yang tidak baik, mengambilHemoHIM 4 kali sehari. Anda akan mendapati sembelit akan sembuh dalam masa 1minggu.

g. Anemia
Anemia adalah suatu keadaan yang terjadi apabila darahanda kekurangan sel darah merah atau hemoglobin yang cukup sihat". (http://www.webmd.com/a-to-z-guides/understanding-anemia-basics). Oerkataan 'Hemo'dalam HemoHIM bermaksud hemoglobin. HemoHIM pasti membantu meningkatkan jumlahhemoglobin. Ambil HemoHIM 3 kali sehari selama 6 bulan pertama.

h. Insomnia
Ambil HemoHIM 2 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik dalam tempoh 1 bulan.

i. Keletihan Kronik
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan mula berasa jauh lebih baik lebihbaik dalam tempoh beberapa hari saja.

j. Meminima Kesan Negatif Rawatan Kemoterapi
HemoHIM pasti membantu pesakit yang melalui proses kemoterapi. Pesakit yang menjalani kemoterapi akan alami situasi amat tidak bertenaga, hilang selera dan berasa loya apabila mengambil makanan. HemoHIM memerlukan masa 5-8 sehari saja untuk mula berkesan. Ia akan menguatkansistem imun anda supaya badan anda secara semula jadi boleh melawan kanser. Pengambilan HemoHIM 5-8 paket sehari mungkin akan memberi kesan kurang selesa pada perut diawalnya tetapi ia akan beransur baik dan memberi efek yang podsitif kepada tubuh.



Adakah HemoHIM mampu menjadi penawar-semua penyakit?

Jawapannya boleh YA atau TIDAK! Sistem imun adalah sistem pertahanan tubuh untuk melawan hal hal yang membuat tubuh manusia sakit. HemoHIM menggalakkan kesihatan holistik tubuh badan anda dan tidak merawat gejalanya secara terus. Ia banyak membantu sel manusia merawati tubuh mereka sendiri.

Dan seperti mana-mana makanan tambahan herba lain, pengguna kali pertama mengambil HemoHIM mungkin merasa gejala sejuk disebabkan oleh tindak balas badan terhadap bahan baru ini. Ini bukan kesan sampingan sebaliknya adalah tindak balas semula jadi tubuh. Gejala-gejala ini akan hilang dengan sendirinya, biasanya dalam masa kurang semninggu. Tetapi pastikan dulu anda tidak alah/alergik kepada tiga bahan utama HemoHIM seperti Angelicae gigantis Radix, Cnidiumofficinale Makino dan Paeonia japonica Miyabe et Takeda. Nasihat  doktor mungkin boleh membantu dalam hal ini.


Nota : HEMOHIM hanya diedarkan oleh ATOMY sahaja. Dia Malaysia ia ditubuhkan sejak 2016. Sekiranya anda ingin mendapatkan produk ini anda perlu menjadi ahli ATOMY kerana ia TIDAK DIJUAL untuk pengguna biasa kecuali ahli yang sah. Sila klik...Borang Daftar Ahli ATOMY (PERCUMA)

9 Cara MURAH Untuk Menarik Pelanggan (Cara #5 Peniaga Online Perlu Buat)

9 Cara MURAH Untuk Menarik Pelanggan (Cara #5 Peniaga Online Perlu Buat)



Peniaga sering menghadapi masalah untuk cara bagaimana untuk menarik pelanggan. Tambahan pula peniaga yang baru berjinak-jinak memulakan perniagaan mereka. 
Bolehkah peniaga yang baru memulakan perniagaan boleh menarik pelanggan dengan cara yang murah ?

Persoalaan ini bakal dijawab dengan cara-cara yang saya telah kongsikan di bawah ini. 


1) Cara 'Word of Mouth' Masih Berkesan

Penghebahan maklumat penting untuk apa-apa jenis perniagaan sekali pun. Word of Mouth masih berkesan kepada jualan sekiranya dilakukan dengan cara yang betul.

Teknik ini sangat Legend. Orang lebih percaya cakap orang yang dikenali daripada yang tidak dikenali.

Sebagai contoh, si Abu suka servis kereta di bengkel ABC. Lebih 10 kali si Abu pergi servis kereta di bengkel ini dan dia berasa puas hati. Apa kebiasaannya si Abu akan buat jika salah seorang kawannya bertanya kepadanya (katakanlah si Ali) tentang bengkel mana servis kereta terbaik. Sudah pastilah si Abu akan cadangkan bengkel ABC...betul tak ?

Itulah contoh mudah dan murah untuk anda faham tentang cara pemasaran Word Of Mouth.


2) Beri 'PERCUMA' Sesuatu Yang Istimewa

Cara ini juga mudah dan murah untuk dilakukan untuk menarik pelanggan. Berikan hadiah percuma kepada prospek yang berpotensi menjadi pelanggan.

Anda pasti pernahkan mendapat hadiah dari sesuatu kedai kan. Sebagai contoh kedai car wash. Mereka akan memberi satu kad untuk di cop bagi setiap pencucian kenderaan pelanggan. Cukup 10 kali cucian, pelanggan anda dapat satu cucian secara percuma.

Ada lagi contoh lain sekiranya anda membuka kedai makanan. Setiap belanja lebih dari sekian-sekian harga, anda akan mendapat segelas air jus buah secara percuma.

Banyak lagi idea untuk memberi sesuatu hadiah secara PERCUMA kepada pelanggan.

Sebaiknya anda rekod setiap urusniaga yang dilakukan untuk anda tahu untung atau rugi perniagaan pada setiap hujung bulan.


3) Tawarkan DISKAUN

Cara ketiga ini sangat biasa bagi rakyat Malaysia. Tambahan lagi pada musim PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) yang telah bertukar kepada PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat) yang tentu akan lebih banyak tawaran diskaun akan muncul pada 4 May 2020 (besok) kelak.

Ikut kajian kebanyakan pakar copywriting (ayat iklan) yang saya rujuk di dalam dan luar negara, perkataan DISKAUN sangat disukai oleh kebanyakan pelanggan wanita.

Perkataan JIMAT pula sangat disukai oleh kebanyakan bakal pelanggan lelaki. Anda gunakan sebaik mungkin dan fokus siapakah prospek pelanggan yang sesuai dengan perniagaan anda.

Anda ambil kesempatan ketika musim-musim perayaan, jualan hujung tahun atau apa-apa jua percutian umum yang ada di Malaysia.

Ada juga sebahagian peniaga memberi diskaun sempena hari kelahirannya dan banyak lagi. Kita cuba tengok cara yang ke empat pula...


4) Buat 'CONTEST' Memukau

Cara ke empat pula adalah anda buat pertandingan ataupun contest kepada prospek pelanggan. Perkara ini mungkin anda pernah lihat dan dengar daripada seseorang peniaga semasa Facebook Live. Dengan hanya Share content video live di mana-mana Group FB, mereka layak mendapat hadiah wang tunai ke, barang percuma ke dan sebagainya.

Jika anda melakukan contest seperti ini sangat efektif untuk menarik pelanggan.

Anda perlu kretif dan inovatif untuk melakukan contest. Kalau boleh buat contest yang berlainan dengan peniaga yang lain.


5) Website Bisnes

Memiliki website bisnes merupakan satu kemestian pada zaman teknologi serba canggih ni. Ambil kesempatan yang wujud masa kini. Kita lihat sendiri berapa ramai yang memiliki smart phone. Majoriti mereka yang melayari internet menggunakan smart phone. 

Sangat rugi sekiranya anda tidak memiliki website bisnes anda sendiri.

Sekiranya anda ingin menarik pelanggan dengan cara murah anda boleh menggunakan platform Blogger.com. Saya sendiri menggunakan platform percuma ini untuk memasarkan produk affiliate dan kedai online saya.

Penggunaan website juga mampu memperluaskan lagi perniagaan anda di merata dunia. Sebagai peniaga baru terutamanya perlu memiliki website bisnes untuk menarik pelanggan.

Sekiranya anda berminat untuk belajar cara buat website anda sendiri dan anda tak perlu bayar apa-apa pun. Sila klik sini !


6) Optimum Penggunaan Sosial Media

Sosial Media merupakan platform termurah untuk menarik pelanggan. Jangan pandang enteng platform ini. Saya yakin anda pasti sudah pun memiliki akaun sosial media seperti Facebook, Twitter, Telegram, Instagram dan sebagainya. 

Anda perlu belajar cara betul untuk menarik pelanggan di sana. Peniaga yang berhemah dan bijak akan menggunakan sosial media sebaik mungkin untuk meningkatkan jualan. Optimumkan penggunaan sosial media yang wujud kini.

Tunjukkan kekuatan bisnes anda berbanding bisnes orang lain. Buat lebih banyak perkongsian dan engagement dengan rakan dan kenalan anda di sosial media.

Anda boleh iklan di FB page, FB profile, FB group terutamanya dan share konten yang memberi manfaat. Mungkin ia mengambil masa yang agak lambat tetapi jika konsisten dengan follow, add friend dan kongsi informasi bermanfaat ia bakal membina kredibiliti anda dan perniagaan anda. IsyaaAllah.


7) Edar Flyer

Cara ini cukup legend tetapi masih berkesan untuk menarik pelanggan pada kos yang minimum. Anda boleh edarkan flyer melalui surat khabar. Anda cari kedai-kedai yang menjual surat khabar kemudian anda deal dengan tuan kedai untuk meletakkan flyer-flyer perniagaan anda. Kebiasaannya mereka akan mengenakan caj bagi setiap flyer.

Anda juga boleh mengedarkan sendiri flyer untuk minimumkan kos pemasaran. Sedikit sebanyak cara ini boleh memberi impak untuk menarik pelanggan.


8) Menjadi Sukarelawan

Cara ini mungkin tak sepopular cara lain. Tetapi jika anda ikhlas menjadi sukarelawan bagi mana-mana persatuan, NGO, masyarakat setempat dan sebagainya sebenarnya anda boleh menarik pelanggan dengan cara yang murah. 

Ini satu pilihan sebenarnya. Saya yakin tak semua orang mampu melakukannya. Implikasinya tetap ada.

Konsep ini sangat dituntut dalam Islam. Kesannya ada sekiranya melakukan dengan hati yang ikhlas. Ukhwah yang terjalin diantara masyarakat sekeliling menjadikan komunikasi adalah antara penting anda ahli demi kemaslahatan ummah.

Anda boleh cuba cara ini sekiranya anda ingin tahu kesannya. InsyaAllah.



9) Daftar Bisnes Direktori Tempatan

Sekiranya anda ingin mengembangkan bisnes anda dengan lebih meluas dan mudah untuk dicari oleh prospek pelanggan, anda boleh daftar perniagaan anda di Google Places, Bing Places, Yahoo Local . Sekiranya cara ke #5 di atas anda telah lakukan, ia lebih berkesan.

Cara ini masih murah dan ia percuma sahaja. Mungkin ia mengambil masa yang agak lama sedikit untuk perniagaan anda di index di enjin carian tetapi ia cukup berbaloi untuk permulaan. Anda pasti tak akan menyesal.


Kesimpulan

Peniaga yang bijak akan memilih cara yang ekonomi dan murah untuk menarik pelanggan. Walaupun cara berbayar lebih baik tetapi sekiranya anda peniaga baru dan ingin menjimatkan kos menarik pelanggan untuk kenal bisnes anda, cara-cara di atas mungkin membantu.

Semoga perkongsian saya kali ini memberi manfaat kepada anda dan perniagaan anda.

Sekian. Terima kasih. Semoga jumpa lagi pada post yang akan datang. InsyaAllah.



Ada Sesiapa Nak Download Ebook PERCUMA Strategi Tarik Pelanggan Menggunakan Blog kat Bawah ni ?
Sila DOWNLOAD sekarang !
(Klik pada gambar)





Peniaga sering menghadapi masalah untuk cara bagaimana untuk menarik pelanggan. Tambahan pula peniaga yang baru berjinak-jinak memulakan perniagaan mereka. 
Bolehkah peniaga yang baru memulakan perniagaan boleh menarik pelanggan dengan cara yang murah ?

Persoalaan ini bakal dijawab dengan cara-cara yang saya telah kongsikan di bawah ini. 


1) Cara 'Word of Mouth' Masih Berkesan

Penghebahan maklumat penting untuk apa-apa jenis perniagaan sekali pun. Word of Mouth masih berkesan kepada jualan sekiranya dilakukan dengan cara yang betul.

Teknik ini sangat Legend. Orang lebih percaya cakap orang yang dikenali daripada yang tidak dikenali.

Sebagai contoh, si Abu suka servis kereta di bengkel ABC. Lebih 10 kali si Abu pergi servis kereta di bengkel ini dan dia berasa puas hati. Apa kebiasaannya si Abu akan buat jika salah seorang kawannya bertanya kepadanya (katakanlah si Ali) tentang bengkel mana servis kereta terbaik. Sudah pastilah si Abu akan cadangkan bengkel ABC...betul tak ?

Itulah contoh mudah dan murah untuk anda faham tentang cara pemasaran Word Of Mouth.


2) Beri 'PERCUMA' Sesuatu Yang Istimewa

Cara ini juga mudah dan murah untuk dilakukan untuk menarik pelanggan. Berikan hadiah percuma kepada prospek yang berpotensi menjadi pelanggan.

Anda pasti pernahkan mendapat hadiah dari sesuatu kedai kan. Sebagai contoh kedai car wash. Mereka akan memberi satu kad untuk di cop bagi setiap pencucian kenderaan pelanggan. Cukup 10 kali cucian, pelanggan anda dapat satu cucian secara percuma.

Ada lagi contoh lain sekiranya anda membuka kedai makanan. Setiap belanja lebih dari sekian-sekian harga, anda akan mendapat segelas air jus buah secara percuma.

Banyak lagi idea untuk memberi sesuatu hadiah secara PERCUMA kepada pelanggan.

Sebaiknya anda rekod setiap urusniaga yang dilakukan untuk anda tahu untung atau rugi perniagaan pada setiap hujung bulan.


3) Tawarkan DISKAUN

Cara ketiga ini sangat biasa bagi rakyat Malaysia. Tambahan lagi pada musim PKP (Perintah Kawalan Pergerakan) yang telah bertukar kepada PKPB (Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat) yang tentu akan lebih banyak tawaran diskaun akan muncul pada 4 May 2020 (besok) kelak.

Ikut kajian kebanyakan pakar copywriting (ayat iklan) yang saya rujuk di dalam dan luar negara, perkataan DISKAUN sangat disukai oleh kebanyakan pelanggan wanita.

Perkataan JIMAT pula sangat disukai oleh kebanyakan bakal pelanggan lelaki. Anda gunakan sebaik mungkin dan fokus siapakah prospek pelanggan yang sesuai dengan perniagaan anda.

Anda ambil kesempatan ketika musim-musim perayaan, jualan hujung tahun atau apa-apa jua percutian umum yang ada di Malaysia.

Ada juga sebahagian peniaga memberi diskaun sempena hari kelahirannya dan banyak lagi. Kita cuba tengok cara yang ke empat pula...


4) Buat 'CONTEST' Memukau

Cara ke empat pula adalah anda buat pertandingan ataupun contest kepada prospek pelanggan. Perkara ini mungkin anda pernah lihat dan dengar daripada seseorang peniaga semasa Facebook Live. Dengan hanya Share content video live di mana-mana Group FB, mereka layak mendapat hadiah wang tunai ke, barang percuma ke dan sebagainya.

Jika anda melakukan contest seperti ini sangat efektif untuk menarik pelanggan.

Anda perlu kretif dan inovatif untuk melakukan contest. Kalau boleh buat contest yang berlainan dengan peniaga yang lain.


5) Website Bisnes

Memiliki website bisnes merupakan satu kemestian pada zaman teknologi serba canggih ni. Ambil kesempatan yang wujud masa kini. Kita lihat sendiri berapa ramai yang memiliki smart phone. Majoriti mereka yang melayari internet menggunakan smart phone. 

Sangat rugi sekiranya anda tidak memiliki website bisnes anda sendiri.

Sekiranya anda ingin menarik pelanggan dengan cara murah anda boleh menggunakan platform Blogger.com. Saya sendiri menggunakan platform percuma ini untuk memasarkan produk affiliate dan kedai online saya.

Penggunaan website juga mampu memperluaskan lagi perniagaan anda di merata dunia. Sebagai peniaga baru terutamanya perlu memiliki website bisnes untuk menarik pelanggan.

Sekiranya anda berminat untuk belajar cara buat website anda sendiri dan anda tak perlu bayar apa-apa pun. Sila klik sini !


6) Optimum Penggunaan Sosial Media

Sosial Media merupakan platform termurah untuk menarik pelanggan. Jangan pandang enteng platform ini. Saya yakin anda pasti sudah pun memiliki akaun sosial media seperti Facebook, Twitter, Telegram, Instagram dan sebagainya. 

Anda perlu belajar cara betul untuk menarik pelanggan di sana. Peniaga yang berhemah dan bijak akan menggunakan sosial media sebaik mungkin untuk meningkatkan jualan. Optimumkan penggunaan sosial media yang wujud kini.

Tunjukkan kekuatan bisnes anda berbanding bisnes orang lain. Buat lebih banyak perkongsian dan engagement dengan rakan dan kenalan anda di sosial media.

Anda boleh iklan di FB page, FB profile, FB group terutamanya dan share konten yang memberi manfaat. Mungkin ia mengambil masa yang agak lambat tetapi jika konsisten dengan follow, add friend dan kongsi informasi bermanfaat ia bakal membina kredibiliti anda dan perniagaan anda. IsyaaAllah.


7) Edar Flyer

Cara ini cukup legend tetapi masih berkesan untuk menarik pelanggan pada kos yang minimum. Anda boleh edarkan flyer melalui surat khabar. Anda cari kedai-kedai yang menjual surat khabar kemudian anda deal dengan tuan kedai untuk meletakkan flyer-flyer perniagaan anda. Kebiasaannya mereka akan mengenakan caj bagi setiap flyer.

Anda juga boleh mengedarkan sendiri flyer untuk minimumkan kos pemasaran. Sedikit sebanyak cara ini boleh memberi impak untuk menarik pelanggan.


8) Menjadi Sukarelawan

Cara ini mungkin tak sepopular cara lain. Tetapi jika anda ikhlas menjadi sukarelawan bagi mana-mana persatuan, NGO, masyarakat setempat dan sebagainya sebenarnya anda boleh menarik pelanggan dengan cara yang murah. 

Ini satu pilihan sebenarnya. Saya yakin tak semua orang mampu melakukannya. Implikasinya tetap ada.

Konsep ini sangat dituntut dalam Islam. Kesannya ada sekiranya melakukan dengan hati yang ikhlas. Ukhwah yang terjalin diantara masyarakat sekeliling menjadikan komunikasi adalah antara penting anda ahli demi kemaslahatan ummah.

Anda boleh cuba cara ini sekiranya anda ingin tahu kesannya. InsyaAllah.



9) Daftar Bisnes Direktori Tempatan

Sekiranya anda ingin mengembangkan bisnes anda dengan lebih meluas dan mudah untuk dicari oleh prospek pelanggan, anda boleh daftar perniagaan anda di Google Places, Bing Places, Yahoo Local . Sekiranya cara ke #5 di atas anda telah lakukan, ia lebih berkesan.

Cara ini masih murah dan ia percuma sahaja. Mungkin ia mengambil masa yang agak lama sedikit untuk perniagaan anda di index di enjin carian tetapi ia cukup berbaloi untuk permulaan. Anda pasti tak akan menyesal.


Kesimpulan

Peniaga yang bijak akan memilih cara yang ekonomi dan murah untuk menarik pelanggan. Walaupun cara berbayar lebih baik tetapi sekiranya anda peniaga baru dan ingin menjimatkan kos menarik pelanggan untuk kenal bisnes anda, cara-cara di atas mungkin membantu.

Semoga perkongsian saya kali ini memberi manfaat kepada anda dan perniagaan anda.

Sekian. Terima kasih. Semoga jumpa lagi pada post yang akan datang. InsyaAllah.



Ada Sesiapa Nak Download Ebook PERCUMA Strategi Tarik Pelanggan Menggunakan Blog kat Bawah ni ?
Sila DOWNLOAD sekarang !
(Klik pada gambar)



Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri Menggalakkan Usahawan Islam Berniaga di Malakat Mall - Mufti Wilayah Persekutuan

Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri Menggalakkan Usahawan Islam Berniaga di Malakat Mall - Mufti Wilayah Persekutuan



Alhamdulillah usaha menjadikan "Pengguna Pemilik Ekonomi" dari koperasi yang ditubuhkan oleh PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) bernama KoPPIM (Koperasai Pembangunan Pengguna Islam Malaysia) telah mendapat galakkan dari Sahibus Samahah Mufti Wilayah Persekutuan dan kini dilantik sebagai Menteri Agama Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri untuk semua usahawan Islam agar berniaga di Malakat Mall.

Sasaran menubuhkan 100 Malakat Mall di seluruh Malaysia bakal menjadi realiti sekiranya kita sama-sama bersatu hati untuk mewar-warkan usaha ini kepada seluruh masyarakat Islam. Peluang yang ditawarkan bukan setakat itu sahaja, terdapat lebih banyak lagi peluang yang bakal di kongsikan kepada pengguna Islam khasnya dan pengguna non-muslim amnya.

Sila tonton video lawatan rasmi oleh Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri ke Malakat Mall yang terletak di CyberJaya pada 4 Januari 2020 !




Berikut adalah laporan khas dari Melayu Bangkit News tentang lawatan dari Datuk Mufti tersebut.

Oleh: NURUL FIRDAUS KHAIRI

CYBERJAYA – Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyarankan para usahawan menyertai Malakat Mall jika ia boleh memberi keuntungan.

Beliau yang dibawa meninjau pusat beli belah Malakat Mall sebelum ke tapak projek Raudhah Ville dan Kompleks Brainy Bunch di Raudhah City itu berkata, dengan perancangan yang elok, tidak mustahil ia akan jadi yang baik dan akhirnya orang akan cari kita.


Beli barangan Muslim secara umum sudah dijawab dan apa yang penting ialah perlu dilihat secara keseluruhan.

“Kita kena lihat secara keseluruhan mengikut apa yang diperkatakan oleh Rasulullah dan merangkumi kesemuanya termasuk makanan dan minuman yang halal dan berkualiti.

“Sekarang ini, macam-macam pusat beli belah muncul. Apa yang perlu ditekankan ialah harga yang murah, jenama dan kualiti bagi memberi daya penarik kepada pelanggan,” katanya yang ditemani Pengasas Brainy Bunch dan Raudhah City, Fadzil Hashim dan Pengerusi Pusat Pungutan Zakat (PPZ), Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), Datuk Che Mat Che Ali mengadakan lawatan ke bandar Islam moden pertama di dunia.

Dr. Zulkifli ketika ditemui berkata, inisiatif yang dilakukan Kumpulan Brainy Bunch dan Raudhah City adalah usaha yang baik dalam memberi kehidupan yang selesa mengikut syariat.


Jelasnya, usaha ini cukup baik kerana ia dilengkapi dengan sistem pendidikan.

“Secara fizikalnya, saya tengok ada kekemasan dan kemampuan dalam pendidikan. Jika diukur ini adalah langkah pertama sebenarnya. Banyak lagi langkah perlu dilalui hingga sampai ke universiti.

“Untuk sampai ke peringkat lebih tinggi kita perlukan kebijaksanaan yang amat luar biasa dan cara yang sistemik dalam mencapai wawasan luar biasa selain disertakan semangat yang kental,” katanya.

Sementara itu, Mohd. Fadzil berkata, lawatan itu adalah lawatan balas selepas pihaknya berkunjung ke pejabat mufti pada Disember lalu di Putrajaya.

“Beliau berminat untuk datang ke sini kerana sebelum ini hanya dengar-dengar mengenai Raudah City dan Brainy Bunch. Beliau memberi maklum balas positif terhadap usaha yang kami jalankan ini. Saya jelaskan modul perniagaan, visi dan misi kita. Beliau turut mendoakan kejayaan dan melihat ruang yang boleh dibantu.

“Kita perlukan sokongan, jadi saya harap beliau dapat menguar-uarkan usaha ini, bukan untuk perjuangan individu tetapi untuk semua dan kita telah membuka peluang ini,” katanya

~ MBNews


Alhamdulillah usaha menjadikan "Pengguna Pemilik Ekonomi" dari koperasi yang ditubuhkan oleh PPIM (Persatuan Pengguna Islam Malaysia) bernama KoPPIM (Koperasai Pembangunan Pengguna Islam Malaysia) telah mendapat galakkan dari Sahibus Samahah Mufti Wilayah Persekutuan dan kini dilantik sebagai Menteri Agama Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri untuk semua usahawan Islam agar berniaga di Malakat Mall.

Sasaran menubuhkan 100 Malakat Mall di seluruh Malaysia bakal menjadi realiti sekiranya kita sama-sama bersatu hati untuk mewar-warkan usaha ini kepada seluruh masyarakat Islam. Peluang yang ditawarkan bukan setakat itu sahaja, terdapat lebih banyak lagi peluang yang bakal di kongsikan kepada pengguna Islam khasnya dan pengguna non-muslim amnya.

Sila tonton video lawatan rasmi oleh Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri ke Malakat Mall yang terletak di CyberJaya pada 4 Januari 2020 !




Berikut adalah laporan khas dari Melayu Bangkit News tentang lawatan dari Datuk Mufti tersebut.

Oleh: NURUL FIRDAUS KHAIRI

CYBERJAYA – Mufti Wilayah Persekutuan, Datuk Seri Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri menyarankan para usahawan menyertai Malakat Mall jika ia boleh memberi keuntungan.

Beliau yang dibawa meninjau pusat beli belah Malakat Mall sebelum ke tapak projek Raudhah Ville dan Kompleks Brainy Bunch di Raudhah City itu berkata, dengan perancangan yang elok, tidak mustahil ia akan jadi yang baik dan akhirnya orang akan cari kita.


Beli barangan Muslim secara umum sudah dijawab dan apa yang penting ialah perlu dilihat secara keseluruhan.

“Kita kena lihat secara keseluruhan mengikut apa yang diperkatakan oleh Rasulullah dan merangkumi kesemuanya termasuk makanan dan minuman yang halal dan berkualiti.

“Sekarang ini, macam-macam pusat beli belah muncul. Apa yang perlu ditekankan ialah harga yang murah, jenama dan kualiti bagi memberi daya penarik kepada pelanggan,” katanya yang ditemani Pengasas Brainy Bunch dan Raudhah City, Fadzil Hashim dan Pengerusi Pusat Pungutan Zakat (PPZ), Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), Datuk Che Mat Che Ali mengadakan lawatan ke bandar Islam moden pertama di dunia.

Dr. Zulkifli ketika ditemui berkata, inisiatif yang dilakukan Kumpulan Brainy Bunch dan Raudhah City adalah usaha yang baik dalam memberi kehidupan yang selesa mengikut syariat.


Jelasnya, usaha ini cukup baik kerana ia dilengkapi dengan sistem pendidikan.

“Secara fizikalnya, saya tengok ada kekemasan dan kemampuan dalam pendidikan. Jika diukur ini adalah langkah pertama sebenarnya. Banyak lagi langkah perlu dilalui hingga sampai ke universiti.

“Untuk sampai ke peringkat lebih tinggi kita perlukan kebijaksanaan yang amat luar biasa dan cara yang sistemik dalam mencapai wawasan luar biasa selain disertakan semangat yang kental,” katanya.

Sementara itu, Mohd. Fadzil berkata, lawatan itu adalah lawatan balas selepas pihaknya berkunjung ke pejabat mufti pada Disember lalu di Putrajaya.

“Beliau berminat untuk datang ke sini kerana sebelum ini hanya dengar-dengar mengenai Raudah City dan Brainy Bunch. Beliau memberi maklum balas positif terhadap usaha yang kami jalankan ini. Saya jelaskan modul perniagaan, visi dan misi kita. Beliau turut mendoakan kejayaan dan melihat ruang yang boleh dibantu.

“Kita perlukan sokongan, jadi saya harap beliau dapat menguar-uarkan usaha ini, bukan untuk perjuangan individu tetapi untuk semua dan kita telah membuka peluang ini,” katanya

~ MBNews
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_68_1_305|https://2.bp.blogspot.com/-TmtS8G4iKG0/W74Tftk1rUI/AAAAAAAAOjk/_6OZQrCg9TEUwp9m6AxiLg9Ke6fK9FANQCEwYBhgL/s1600/banner-blog.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz