Breaking News

Bisnes Internet

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!

Mari Saya Tunjukkan Anda Bagaimana Saya Menjana RM7k Sebulan Dengan Hanya Menjual Air Sahaja!
Satu perkara yang anda perlu tahu, bisnes air ini untungnya BESAR. Kos permulaan serta kos harian untuk menjalankan bisnes air ini juga agak rendah. Anda boleh memulakan bisnes air balang ini dengan modal permulaan di bawah RM1,000....

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?

INGIN HIDUP BEBAS TANPA HUTANG?
Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang! Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?

Nak Tahu Jana Untung RM15,000 Sebulan Menjual Tudung, Walaupun Tanpa Premis ?
Nak mula buat bisnes tudung ni, tidaklah susah sangat! Kita boleh mula dengan modal beberapa ratus ringgit sahaja! Pulangannya juga agak cepat. Duit modal akan dapat dipusingkan dengan cepat! Lubuk jualan juga senang dijumpai. Bila kita buat bisnes tudung ni...

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !

Inilah Tempat Rahsia Cari Supplier Barang-Barang Murah !
Mengapa tidak borong barang di 1688 ? Mudah sahaja dengan hanya menggunakan handphone sahaja. Apa yang bakal....

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!

Anda Masih Tercari-cari "Port Power" Untuk Menjual Barang-Barang Anda Secara Online!
Ya! "Port Power" yang saya maksudkan itu adalah website / apps Shopee! Saya yakin, anda mesti pernah dengar pasal Shopee kan? Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu! Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna....

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

Email Marketing - Satu Kaedah Pemasaran Efektif Yang Dilupakan

Email Marketing - Satu Kaedah Pemasaran Efektif Yang Dilupakan


Salam hormat pembaca sekalian. Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu pemasaran yang masih evergreen dari awal penglibatan saya dalam dunia pemasaran internet sehingga kini iaitu email marketing. 


Sebelum saya terangkan dengan lebih jauh tentang email marketing, biar saya terangkan serba sedikit apakah itu email marketing supaya anda faham konsep sebenar email marketing.


>>Anda Mahu Download Ebook Percuma 7 Kesalahan 'Maut' Email Marketing. Klik Sini<<



Apakah Email Marketing ?

Sebenarnya anda pun faham email marketing maksudnya pemasaran email dalam bahasa melayu. Saya gunakan bahasa english supaya rasa tak kekok saya kongsikan artikel ni. Saya harap anda faham ye. Terima kasih.


Email marketing adalah satu teknik pemasaran online yang digunakan untuk melakukan promosi produk dan perkhidmatan bisnes anda. Ia juga turut digunakan untuk berkomunikasi, memberitahu maklumat terkini atau apa sahaja maklumat bisnes anda kepada prospek ataupun pelanggan anda.


Rugi rasanya kalau anda sebagai usahawan tidak menggunakan email marketing sebagai satu kaedah pemasaran anda.


Penggunaan email marketing sangat berleluasa oleh syarikat-syarikat korporat. Mereka mempunyai team khas untuk pemasaran dan semestinya mereka telah pun mengkaji kesan kepada jualan produk atau perkhidmatan mereka menjadi meningkat setelah menggunakan email marketing.


Fakta Statistik Tentang Email Marketing Yang Anda Perlu Tahu

Berikut adalah beberapa perkara penting tentang statistik yang dilakukan oleh Statista tentang email marketing.


1) Pengguna Email Bertambah

Mengikut kajian website statista penggunaan email marketing secara global semakin bertambah. Pada tahun 2019 terdapat sebanyak 3.9 billion pengguna email dan ia dijangka akan bertambah sehingga 4.3 billion pada tahun 2023. 


Kajian khas ini telah dilakukan pada tahun 2020 yang lepas. 


Anda jangan percaya dulu. Tapi anda perlu cuba lihat diri anda sendiri. Setiap hari apakah perkara pertama yang anda akan lihat dulu setelah anda masuk kerja sekiranya anda masih bekerja. Semestinya anda akan membuka email terlebih dahulu.


Dalam keadaan minda bawah sedar sebenarnya kita juga adalah pengguna email dan termasuk dalam statistik 3.9 billion tadi. 


2) Berbillion Email Dihantar Setiap Hari

Pada tahun 2019 sahaja terdapat 293.6 billion email dihantar setiap hari dan dijangka akan semakin bertambah pada tahun 2022 iaitu sebanyak 347.3 billion setiap hari kelak.


Fakta ini juga akan menguatkan keyakinan anda bahawa sekiranya anda masih berfikiran email marketing telah pupus, mungkin anda perlu membuka minda kembali tentang email marketing.


Anda bayangkan dengan angka sebanyak itu menunjukkan betapa aktifnya penggunaan email sebenarnya.


3) Satu Pelaburan Yang Bijak

Ini satu lagi statistik yang dilakukan oleh DMA (Data & Marketing Association, UK) berkenaan email marketing. Pelaburan dalam email marketing mempuyai ROI yang terbaik dan cukup tinggi. Mereka menyatakan setiap pelaburan USD1 memberi pulangan sebanyak USD42. Banyakkan !


Sekiranya anda seorang usahawan maka sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda memulakan.


Saya ada satu cadangan untuk anda mendapatkan satu panduan ebook tentang email marketing yang baru dilancarkan pada 1 April 2021 di www.emailbajet.com



4) Kadar Orang Buka Email Tinggi

Open rate juga tinggi. Mengikut kajian dari syarikat email (MailChimp) pada tahun 2018, terdapat secara purata sebanyak 21% kadar orang membuka email. Satu angka yang cukup tinggi.


Inilah masanya anda mulakan email marketing untuk menyampai maklumat kepada pelanggan anda.


5) Kadar Perkongsian Konten

Kajian yang telah dilakukan oleh Content Marketing Institute pada tahun 2019 menyatakan bahawa 9 daripada 10 penghantaran email adalah merujuk kepada perkongsian konten. Dengan kadar ROI yang tinggi yang juga menjadikan perkongsian konten lebih menarik minat pengguna email.


6) Komunikasi Personal Yang Terbaik

Anda perasan tak, apabila kita membaca email pasti penghantar email akan menyatakan nama kita dalam mesej mereka. Inilah yang dikatakan personalize mesej. Ia umpama penghantar email menghantar email kepada kita seorang sahaja.


Mengikut kajian dari Yes Lifecircle Marketing pada tahun 2017 menyatakan sebanyak 50% open rate email jika mesej yang personalize.


Kita sendiri pun suka kalau kita dilayan istimewa dari syarikat terkenal sebagai contoh. Anda faham kan maksud saya.


7) Pelanggan Menanti Promosi Dari Anda

Sekiranya anda menggunakan email dengan kaedah yang betul, prospek ataupun pelanggan akan suka mendengar promosi dari syarikat anda. 


Mengikut kajian Statista pada tahun 2017 terdapat sebanyak 49% pengguna email ternanti-nanti promosi dari jenama ataupun syarikat yang mereka minati setiap minggu.


Ini menunjukkan bahawa memilih email marketing sebagai salah satu kaedah pemasaran adalah satu tindakan yang bijak untuk mengembangkan bisnes anda.


Kesimpulan 

Saya rasa cukup sampai di sini dulu perkongsian saya tentang fakta email marketing kepada anda. Saya juga berharap semoga anda mendapat sedikit sebanyak manfaat untuk bisnes anda kelak. Semoga kita bertemu lagi dilain perkongsian. InsyaAllah.



Salam hormat pembaca sekalian. Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda satu pemasaran yang masih evergreen dari awal penglibatan saya dalam dunia pemasaran internet sehingga kini iaitu email marketing. 


Sebelum saya terangkan dengan lebih jauh tentang email marketing, biar saya terangkan serba sedikit apakah itu email marketing supaya anda faham konsep sebenar email marketing.


>>Anda Mahu Download Ebook Percuma 7 Kesalahan 'Maut' Email Marketing. Klik Sini<<



Apakah Email Marketing ?

Sebenarnya anda pun faham email marketing maksudnya pemasaran email dalam bahasa melayu. Saya gunakan bahasa english supaya rasa tak kekok saya kongsikan artikel ni. Saya harap anda faham ye. Terima kasih.


Email marketing adalah satu teknik pemasaran online yang digunakan untuk melakukan promosi produk dan perkhidmatan bisnes anda. Ia juga turut digunakan untuk berkomunikasi, memberitahu maklumat terkini atau apa sahaja maklumat bisnes anda kepada prospek ataupun pelanggan anda.


Rugi rasanya kalau anda sebagai usahawan tidak menggunakan email marketing sebagai satu kaedah pemasaran anda.


Penggunaan email marketing sangat berleluasa oleh syarikat-syarikat korporat. Mereka mempunyai team khas untuk pemasaran dan semestinya mereka telah pun mengkaji kesan kepada jualan produk atau perkhidmatan mereka menjadi meningkat setelah menggunakan email marketing.


Fakta Statistik Tentang Email Marketing Yang Anda Perlu Tahu

Berikut adalah beberapa perkara penting tentang statistik yang dilakukan oleh Statista tentang email marketing.


1) Pengguna Email Bertambah

Mengikut kajian website statista penggunaan email marketing secara global semakin bertambah. Pada tahun 2019 terdapat sebanyak 3.9 billion pengguna email dan ia dijangka akan bertambah sehingga 4.3 billion pada tahun 2023. 


Kajian khas ini telah dilakukan pada tahun 2020 yang lepas. 


Anda jangan percaya dulu. Tapi anda perlu cuba lihat diri anda sendiri. Setiap hari apakah perkara pertama yang anda akan lihat dulu setelah anda masuk kerja sekiranya anda masih bekerja. Semestinya anda akan membuka email terlebih dahulu.


Dalam keadaan minda bawah sedar sebenarnya kita juga adalah pengguna email dan termasuk dalam statistik 3.9 billion tadi. 


2) Berbillion Email Dihantar Setiap Hari

Pada tahun 2019 sahaja terdapat 293.6 billion email dihantar setiap hari dan dijangka akan semakin bertambah pada tahun 2022 iaitu sebanyak 347.3 billion setiap hari kelak.


Fakta ini juga akan menguatkan keyakinan anda bahawa sekiranya anda masih berfikiran email marketing telah pupus, mungkin anda perlu membuka minda kembali tentang email marketing.


Anda bayangkan dengan angka sebanyak itu menunjukkan betapa aktifnya penggunaan email sebenarnya.


3) Satu Pelaburan Yang Bijak

Ini satu lagi statistik yang dilakukan oleh DMA (Data & Marketing Association, UK) berkenaan email marketing. Pelaburan dalam email marketing mempuyai ROI yang terbaik dan cukup tinggi. Mereka menyatakan setiap pelaburan USD1 memberi pulangan sebanyak USD42. Banyakkan !


Sekiranya anda seorang usahawan maka sekarang adalah masa yang sesuai untuk anda memulakan.


Saya ada satu cadangan untuk anda mendapatkan satu panduan ebook tentang email marketing yang baru dilancarkan pada 1 April 2021 di www.emailbajet.com



4) Kadar Orang Buka Email Tinggi

Open rate juga tinggi. Mengikut kajian dari syarikat email (MailChimp) pada tahun 2018, terdapat secara purata sebanyak 21% kadar orang membuka email. Satu angka yang cukup tinggi.


Inilah masanya anda mulakan email marketing untuk menyampai maklumat kepada pelanggan anda.


5) Kadar Perkongsian Konten

Kajian yang telah dilakukan oleh Content Marketing Institute pada tahun 2019 menyatakan bahawa 9 daripada 10 penghantaran email adalah merujuk kepada perkongsian konten. Dengan kadar ROI yang tinggi yang juga menjadikan perkongsian konten lebih menarik minat pengguna email.


6) Komunikasi Personal Yang Terbaik

Anda perasan tak, apabila kita membaca email pasti penghantar email akan menyatakan nama kita dalam mesej mereka. Inilah yang dikatakan personalize mesej. Ia umpama penghantar email menghantar email kepada kita seorang sahaja.


Mengikut kajian dari Yes Lifecircle Marketing pada tahun 2017 menyatakan sebanyak 50% open rate email jika mesej yang personalize.


Kita sendiri pun suka kalau kita dilayan istimewa dari syarikat terkenal sebagai contoh. Anda faham kan maksud saya.


7) Pelanggan Menanti Promosi Dari Anda

Sekiranya anda menggunakan email dengan kaedah yang betul, prospek ataupun pelanggan akan suka mendengar promosi dari syarikat anda. 


Mengikut kajian Statista pada tahun 2017 terdapat sebanyak 49% pengguna email ternanti-nanti promosi dari jenama ataupun syarikat yang mereka minati setiap minggu.


Ini menunjukkan bahawa memilih email marketing sebagai salah satu kaedah pemasaran adalah satu tindakan yang bijak untuk mengembangkan bisnes anda.


Kesimpulan 

Saya rasa cukup sampai di sini dulu perkongsian saya tentang fakta email marketing kepada anda. Saya juga berharap semoga anda mendapat sedikit sebanyak manfaat untuk bisnes anda kelak. Semoga kita bertemu lagi dilain perkongsian. InsyaAllah.


Simkad Panjang Umur Untuk Pengguna Smartphone

Simkad Panjang Umur Untuk Pengguna Smartphone




Bukan senang ingin mengawal perbelanjaan kita zaman sekarang ni jika tiada sebab kenapa kita perlu mengawalnya. Jika tiada cabaran hidup yang membebankan, sangat sukar untuk kita kawal perbelanjaan harian kita. Hakikat kehidupan kita sebagai manusia yang mempunyai nafsu yang sentiasa menemani kita mungkin menjadi faktornya. Tetapi jika kita menggunakan akal yang waras, insyaAllah kita mampu mengawal perbelanjaan kita.


Semenjak berlakunya malapetaka dunia itu wabak pandemik virus corona ini, terdapat banyak juga pakej alternatif yang kerajaan telah sediakan kita kepada rakyat Malaysia.


Jika anda mempunyai simpanan KWSP, sekiranya terdesak maka anda boleh mengeluarkan i-Sinar. Tetapi pada padangan saya yang daif ini, mungkin ada juga penyimpan KWSP yang boros menggunakan duit simpanan i-Sinar sehingga menjerat diri sendiri. Ia terpulang kepada mereka yang ingin membelanjakan untuk apa sekali pun. Saya cuma ingin menasihatkan gunakan i-Sinar dengan cara yang berhemah. Maafkan saya sekiranya statement saya membuatkan anda terasa hati.


Pada post kali ini saya ingin mencadangkan kepada anda salah satu simkad handphone yang boleh menyelamatkan perbelanjaan anda setiap bulan. Saya katakan ini adalah Simkad Panjang Umur yang telah ramai pun menggunakannya.



Cadangan Untuk Menjimatkan Perbelanjaan Dengan Simkad Panjang Umur Ini



Saya ingin mencadangkan kepada anda satu pilihan alternatif untuk anda menjimatkan salah satu perbelanjaan wajib anda setiap minggu atau bulan ini iaitu Simkad Panjang Umur ini. Sebab apa saya katakan ia perbelanjaan wajib kepada anda. Ini kerana boleh dikatakan disekeliling kita, setiap orang memiliki handphone dan setiap handphone perlu kan wang untuk melakukan topup atau bayaran bil untuk setiap penggunaan internet, panggilan dan sms. 


Kenapa Dikatakan OneXOX ini Simkad Panjang Umur ?


Pernah tak berlaku kepada anda ketika mana anda mengalami masalah 'lari bajet' untuk perbelanjaan anda pada bulan itu. Mungkin disebabkan perlelanjaan bil elektrik atau bil air dan sebagai melebihi bajt bulanan anda sehingga anda tidak mampu untuk membeli topup handphone anda. Bukan anda tak mahu membeli topup hanphone anda ketika itu, tetapi disebabka kekangan kewangan menjadikan anda tangguh terlebih dahulu topup anda.


Seperti mana yang kita tahu, kebiasaanya apabila kita tidak terus topup sehingga mencukupi tempoh sah simkad anda, maka akaun prepaid anda akan di nyahaktif buat sementara waktu sehingga tempoh tertentu. Sekiranya anda masih tidak membuat pembayaran topup dalam tempoh tertentu maka nombor handphone anda akan di tutup atau block. Ini juga akan mengakibatkan nombor handphone kesayangan anda akan dimiliki oleh pengguna handphone yang lain. Sayang oooo...kalau nombor handphone yang dah lama kita guna selama ini di TUTUP !


Bagi menyelesaikan masalah ini, maka saya mencadangkan agar menukar simkad yang anda sedang gunakan sekarang ini kepada simkad OneXOX ini. Bukan apa tau... apabila anda telah menjadikan diri sebagai pengguna simkad ini nanti, anda bakal menjadi lebih tenang dengan tempoh terpanjang Simkad Panjang Umu


Anda boleh membeli nombor baru untuk handphone baru anda atau anda juga boleh mengekalkan nombor handphone yang anda sedang gunakan sekarang ini. Ia terpulang kepada anda !



Tawaran Affiliate Untuk Pengguna Simkad







OneXOX telah mewujudkan satu peluang untuk anda jimatkan lagi perbelanjaan prepaid anda. Silap haribulan perbelanjaan topup kredit anda menjadi percuma seumur hidup. Manalah kita tahu kan. Sila baca perenggan seterusnya.


Sebenarnya bagi anda yang mungkin pernah dengar tentang OneXOX tetapi tidak faham tentang apakah tawaran-tawaran lain yang diberikan oleh syarikat ini kepada pengguna handphone di Malaysia. Sekiranya anda ingin lebih faham apakah tawaran-tawaran anda boleh layari laman web khas saya di www.onexox-tpg.blogspot.com !


Pada kali ini saya hanya ingin berkongsi salah satu tawaran sahaja OneXOX dari tak kurang 10 jenis tawaran menarik menjadi pengguna simkad ini iaitu satu Program Affiliate UGU (User Get User). 


Syarat mudah sahaja dikenakan kepada anda sekiranya anda berada bersama dalam syarikat OneXOX asalkan anda pengguna aktif simkad ini. Sekiranya anda berminat, pertama sekali anda perlu mendapatkan simkad terlebih dahulu bernilai RM10 - DI SINI !




Kesimpulan


Apa yang saya kongsikan pada post ini hanyalah sekadar perkongsian sebagai pilihan kepada anda sekiranya ingin berjimat dan dalam masa yang sama menjana pendapatan. Sekiranya bermnafaat, sila kongsikan peluang ini kepada ahli keluarga, rakan taulan anda yer.

Saya berharap semoga setiap post saya dalam blog ini memberi manfaat kepada anda. Semoga kita berjumpa lagi pada post yang lain yer. Wasallam. Terima kasih.


Seandainya anda berminat menukar simkad anda sekarang, anda boleh dapatkan simkad yang hanya bernilai RM10  secara online dan terus ke rumah anda - DI SINI sekarang !






Bukan senang ingin mengawal perbelanjaan kita zaman sekarang ni jika tiada sebab kenapa kita perlu mengawalnya. Jika tiada cabaran hidup yang membebankan, sangat sukar untuk kita kawal perbelanjaan harian kita. Hakikat kehidupan kita sebagai manusia yang mempunyai nafsu yang sentiasa menemani kita mungkin menjadi faktornya. Tetapi jika kita menggunakan akal yang waras, insyaAllah kita mampu mengawal perbelanjaan kita.


Semenjak berlakunya malapetaka dunia itu wabak pandemik virus corona ini, terdapat banyak juga pakej alternatif yang kerajaan telah sediakan kita kepada rakyat Malaysia.


Jika anda mempunyai simpanan KWSP, sekiranya terdesak maka anda boleh mengeluarkan i-Sinar. Tetapi pada padangan saya yang daif ini, mungkin ada juga penyimpan KWSP yang boros menggunakan duit simpanan i-Sinar sehingga menjerat diri sendiri. Ia terpulang kepada mereka yang ingin membelanjakan untuk apa sekali pun. Saya cuma ingin menasihatkan gunakan i-Sinar dengan cara yang berhemah. Maafkan saya sekiranya statement saya membuatkan anda terasa hati.


Pada post kali ini saya ingin mencadangkan kepada anda salah satu simkad handphone yang boleh menyelamatkan perbelanjaan anda setiap bulan. Saya katakan ini adalah Simkad Panjang Umur yang telah ramai pun menggunakannya.



Cadangan Untuk Menjimatkan Perbelanjaan Dengan Simkad Panjang Umur Ini



Saya ingin mencadangkan kepada anda satu pilihan alternatif untuk anda menjimatkan salah satu perbelanjaan wajib anda setiap minggu atau bulan ini iaitu Simkad Panjang Umur ini. Sebab apa saya katakan ia perbelanjaan wajib kepada anda. Ini kerana boleh dikatakan disekeliling kita, setiap orang memiliki handphone dan setiap handphone perlu kan wang untuk melakukan topup atau bayaran bil untuk setiap penggunaan internet, panggilan dan sms. 


Kenapa Dikatakan OneXOX ini Simkad Panjang Umur ?


Pernah tak berlaku kepada anda ketika mana anda mengalami masalah 'lari bajet' untuk perbelanjaan anda pada bulan itu. Mungkin disebabkan perlelanjaan bil elektrik atau bil air dan sebagai melebihi bajt bulanan anda sehingga anda tidak mampu untuk membeli topup handphone anda. Bukan anda tak mahu membeli topup hanphone anda ketika itu, tetapi disebabka kekangan kewangan menjadikan anda tangguh terlebih dahulu topup anda.


Seperti mana yang kita tahu, kebiasaanya apabila kita tidak terus topup sehingga mencukupi tempoh sah simkad anda, maka akaun prepaid anda akan di nyahaktif buat sementara waktu sehingga tempoh tertentu. Sekiranya anda masih tidak membuat pembayaran topup dalam tempoh tertentu maka nombor handphone anda akan di tutup atau block. Ini juga akan mengakibatkan nombor handphone kesayangan anda akan dimiliki oleh pengguna handphone yang lain. Sayang oooo...kalau nombor handphone yang dah lama kita guna selama ini di TUTUP !


Bagi menyelesaikan masalah ini, maka saya mencadangkan agar menukar simkad yang anda sedang gunakan sekarang ini kepada simkad OneXOX ini. Bukan apa tau... apabila anda telah menjadikan diri sebagai pengguna simkad ini nanti, anda bakal menjadi lebih tenang dengan tempoh terpanjang Simkad Panjang Umu


Anda boleh membeli nombor baru untuk handphone baru anda atau anda juga boleh mengekalkan nombor handphone yang anda sedang gunakan sekarang ini. Ia terpulang kepada anda !



Tawaran Affiliate Untuk Pengguna Simkad







OneXOX telah mewujudkan satu peluang untuk anda jimatkan lagi perbelanjaan prepaid anda. Silap haribulan perbelanjaan topup kredit anda menjadi percuma seumur hidup. Manalah kita tahu kan. Sila baca perenggan seterusnya.


Sebenarnya bagi anda yang mungkin pernah dengar tentang OneXOX tetapi tidak faham tentang apakah tawaran-tawaran lain yang diberikan oleh syarikat ini kepada pengguna handphone di Malaysia. Sekiranya anda ingin lebih faham apakah tawaran-tawaran anda boleh layari laman web khas saya di www.onexox-tpg.blogspot.com !


Pada kali ini saya hanya ingin berkongsi salah satu tawaran sahaja OneXOX dari tak kurang 10 jenis tawaran menarik menjadi pengguna simkad ini iaitu satu Program Affiliate UGU (User Get User). 


Syarat mudah sahaja dikenakan kepada anda sekiranya anda berada bersama dalam syarikat OneXOX asalkan anda pengguna aktif simkad ini. Sekiranya anda berminat, pertama sekali anda perlu mendapatkan simkad terlebih dahulu bernilai RM10 - DI SINI !




Kesimpulan


Apa yang saya kongsikan pada post ini hanyalah sekadar perkongsian sebagai pilihan kepada anda sekiranya ingin berjimat dan dalam masa yang sama menjana pendapatan. Sekiranya bermnafaat, sila kongsikan peluang ini kepada ahli keluarga, rakan taulan anda yer.

Saya berharap semoga setiap post saya dalam blog ini memberi manfaat kepada anda. Semoga kita berjumpa lagi pada post yang lain yer. Wasallam. Terima kasih.


Seandainya anda berminat menukar simkad anda sekarang, anda boleh dapatkan simkad yang hanya bernilai RM10  secara online dan terus ke rumah anda - DI SINI sekarang !



Kenapa Saya Tukar Pelan Prepaid Dari Tone Excel kepada OneXOX ?

Kenapa Saya Tukar Pelan Prepaid Dari Tone Excel kepada OneXOX ?



Alhamdulillah saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi dalam blog saya ini. Ramai yang tak tahu sebenarnya saya merupakan ejen simkad Tone Excel selama ni. Bagus pelan pemasaran yang ditawarkan sebenarnya dan alhamdulillah saya juga konsisten mendapat komisen dari usaha yang saya lakukan sebelum ni.


Saya sebagai pengguna sama juga seperti anda yang mahukan perkhidmatan yang terbaik. Apa yang memberi manfaat kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya dah semestinya menjadi pilihan kita.


Antara sebab kenapa saya sertai Tone Excel pada suatu ketika dahulu hanyalah untuk menjana kewangan semata-mata pada mulanya. Tetapi lama kelamaan apabila dari lihat dari manfaat kepada semua golongan dari golongan yang mempunyai pendapatan rendah sehinggalah pendapatan sederhana seperti tidak adil dari segi tawaran.


Saya hanya menawarkan cara menjana pendapatan sahaja di Tone Excel suatu ketika dahulu tanpa melihat manfaat lain dari sudut yang berlainan dari segi kemampuan mereka. Adakah mereka mampu melaburkan modal untuk menjadi ahli ? Siapa pula target market untuk simkad Tone Excel pada masa tu ?


Persoalan di atas saya tidak pandang langsung melainkan hanya mencari merekrut ahli baru untuk menyertai Tone Excel. Selepas mereka daftar dan guna simkad dibiarkan sahaja mereka terkontang-kanting. Mungkin itu kelemahan saya.


Baiklah...sekarang saya kongsikan 3 sebab kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX.


Sebab 1 : Pelan Pemasaran Pelbagai

Syarikat MNVO pertama yang saya sertai adalah Tune Talk untuk program yang dibawa oleh Tone Group memang unik. Syarikat Tone Group telah dilantik untuk memasarkan simkad Tune Talk kepada pengguna prepaid di Malaysia. Memang bagus pelan pemasaran untuk buat duit dan saya tidak nafikan. Tetapi dalam Tone Group anda 2 lagi pelan pemasaran selain dari Tone Excel iaitu Tone Plus dan Tone WOW.


Saya tidak akan kondem syarikat ini sebab pelan pemasaran memang bagus. Jika mereka yang memang ingin menambah kewangan memang patut fokus betul-betul mempromosi simkad khas ini.


Antara sebab pertama kenapa saya menukar pelan prepaid dari Tone Exel kepada OneXOX adalah pelan pemasaran yang pelbagai dari Tone Group. Saya nak ingatkan lagi, saya tak akan kondem pelan pemasaran Tone Group. Ia memang bagus.


Pandangan saya apabila sesebuah syarikat yang menawarkan pelbagai pilihan pelan pemasaran ia menjadikan saya kurang yakin. Mereka boleh ubah atau menambah pelan pemasaran lain sekiranya mereka mahu.


Berbanding dengan OneXOX saya lihat syarikat ini tetap konsisten dengan pelan pemasaran mereka sejak 2014 dan tidak pernah tukar sehingga ke hari ini. Para pengguna dan dealer pun tidak pening kepala untuk menceritakan tawaran syarikat ini. Sentiasa konsisten. 


Sebab 2 : Patuh Syariah


Sebab kedua pula dari segi patuh syariah. Sebagai pengguna biasa mungkin tiada masalah kerana mereka hanya menggunakan khidmat Tune Talk sahaja. Tetapi sebagai ejen pemasar simkad sangat penting untuk point yang ini disebabkan komisen yang akan diperolehi kelak. Walaupun sebenarnya Tone Excel dan Tone Plus mempunyai sijil syariah, tetapi bagaimana pula dengan Tone WOW. Mungkin syarikat Tone Group perlu usahakan untuk mendapatkan sijil patuh shariah yang pelan Tone WOW pula.


Berbanding dengan OneXOX pula mereka memiliki sijil patuh syariah yang diiktiraf oleh ugamawan dan pakar ekonomi Islam sendiri iaitu Dr UZAR (Dr Ustaz Zaharuddin bin Abdul Rahman) selepas 2 tahun Syarikat OneXOX Sdn. Bhd. mula beroperasi. 


Mungkin sebab kedua ini bukannyer masalah besar bagi anda tetapi bagi saya sebuah syarikat yang serius untuk menjadikan prospek 78% pengguna prepaid berdaftar di Malaysia menukar pelan prepaid mereka memerlukan satu usaha yang fokus pada satu-satu produk.



Sebab 3 : Tempoh Sah Simkad


Saya nak ingatkan lagi sekali kepada anda mungkin ejen pemasaran simkad dari Syarikat Tone Group yang sedang membaca post saya ini. Bukan saya nak kondem malah saya memuji syarikat ini. Cuma saya memberi pandangan murni saya tentang tajuk post ini. Maafkan saya sekiranya anda salah faham.


Bagi sebab ketiga saya ini, memang tidak dinafikan antara sebab utama kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX. Tempoh sah Tone Excel ni sama seperti simkad-simkad yang biasa. Sekiranya anda tidak topup sebagai contohnya anda tidak topup dalam tempoh 30 hari dari hari pertama anda topup maka anda tidak boleh buat panggilan, sms dan internet pada hari yang ke 30 pada jam 12pagi selagi anda tidak topup. Mungkin anda telah biasa dengan keadaan ini.


Apa yang menariknya dalam OneXOX, tempoh sah simkad boleh sampai kepada 28 bulan (2 tahun 4 bulan) dari bulan pertama anda menukar simkad anda. Ini menarik perhatian saya sehingga OneXOX menggelarkan simkad mereka sebagai #simkadpanjangumur . Dari segi target market pula saya rasa semua golongan suka akan tawaran ini.

Sekiranya anda ingin melihat tawaran mereka anda boleh layari website penerangan lengkap saya DI SINI !



Kesimpulan


Semua orang boleh memberi pandangan mereka tentang kenapa mereka memilih pelan prepaid dari syarikat itu dan ini. Sekarang ni pun terdapat pelbagai syarikat yang menawarkan peluang menjana pendapatan melalui handphone. Sebagai pengguna kita berhak menyuarakan pendapat kita. Kita berhak memilih.

Sesekali kita perlu melihat dari sudut yang berbeza dari kesemua tawaran syarikat MNVO. Kita buat perbandingan antara syarikat MNVO di Malaysia dan memilih yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Walaupun diluar pada hakikatnya mereka sebenarnya bersaing, ini memberi keuntungan kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya.

Sekian dulu perkongsian saya. Saya berharap semoga memberi manfaat kepada anda. Jumpa lagi. Terima kasih.


Alhamdulillah saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi dalam blog saya ini. Ramai yang tak tahu sebenarnya saya merupakan ejen simkad Tone Excel selama ni. Bagus pelan pemasaran yang ditawarkan sebenarnya dan alhamdulillah saya juga konsisten mendapat komisen dari usaha yang saya lakukan sebelum ni.


Saya sebagai pengguna sama juga seperti anda yang mahukan perkhidmatan yang terbaik. Apa yang memberi manfaat kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya dah semestinya menjadi pilihan kita.


Antara sebab kenapa saya sertai Tone Excel pada suatu ketika dahulu hanyalah untuk menjana kewangan semata-mata pada mulanya. Tetapi lama kelamaan apabila dari lihat dari manfaat kepada semua golongan dari golongan yang mempunyai pendapatan rendah sehinggalah pendapatan sederhana seperti tidak adil dari segi tawaran.


Saya hanya menawarkan cara menjana pendapatan sahaja di Tone Excel suatu ketika dahulu tanpa melihat manfaat lain dari sudut yang berlainan dari segi kemampuan mereka. Adakah mereka mampu melaburkan modal untuk menjadi ahli ? Siapa pula target market untuk simkad Tone Excel pada masa tu ?


Persoalan di atas saya tidak pandang langsung melainkan hanya mencari merekrut ahli baru untuk menyertai Tone Excel. Selepas mereka daftar dan guna simkad dibiarkan sahaja mereka terkontang-kanting. Mungkin itu kelemahan saya.


Baiklah...sekarang saya kongsikan 3 sebab kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX.


Sebab 1 : Pelan Pemasaran Pelbagai

Syarikat MNVO pertama yang saya sertai adalah Tune Talk untuk program yang dibawa oleh Tone Group memang unik. Syarikat Tone Group telah dilantik untuk memasarkan simkad Tune Talk kepada pengguna prepaid di Malaysia. Memang bagus pelan pemasaran untuk buat duit dan saya tidak nafikan. Tetapi dalam Tone Group anda 2 lagi pelan pemasaran selain dari Tone Excel iaitu Tone Plus dan Tone WOW.


Saya tidak akan kondem syarikat ini sebab pelan pemasaran memang bagus. Jika mereka yang memang ingin menambah kewangan memang patut fokus betul-betul mempromosi simkad khas ini.


Antara sebab pertama kenapa saya menukar pelan prepaid dari Tone Exel kepada OneXOX adalah pelan pemasaran yang pelbagai dari Tone Group. Saya nak ingatkan lagi, saya tak akan kondem pelan pemasaran Tone Group. Ia memang bagus.


Pandangan saya apabila sesebuah syarikat yang menawarkan pelbagai pilihan pelan pemasaran ia menjadikan saya kurang yakin. Mereka boleh ubah atau menambah pelan pemasaran lain sekiranya mereka mahu.


Berbanding dengan OneXOX saya lihat syarikat ini tetap konsisten dengan pelan pemasaran mereka sejak 2014 dan tidak pernah tukar sehingga ke hari ini. Para pengguna dan dealer pun tidak pening kepala untuk menceritakan tawaran syarikat ini. Sentiasa konsisten. 


Sebab 2 : Patuh Syariah


Sebab kedua pula dari segi patuh syariah. Sebagai pengguna biasa mungkin tiada masalah kerana mereka hanya menggunakan khidmat Tune Talk sahaja. Tetapi sebagai ejen pemasar simkad sangat penting untuk point yang ini disebabkan komisen yang akan diperolehi kelak. Walaupun sebenarnya Tone Excel dan Tone Plus mempunyai sijil syariah, tetapi bagaimana pula dengan Tone WOW. Mungkin syarikat Tone Group perlu usahakan untuk mendapatkan sijil patuh shariah yang pelan Tone WOW pula.


Berbanding dengan OneXOX pula mereka memiliki sijil patuh syariah yang diiktiraf oleh ugamawan dan pakar ekonomi Islam sendiri iaitu Dr UZAR (Dr Ustaz Zaharuddin bin Abdul Rahman) selepas 2 tahun Syarikat OneXOX Sdn. Bhd. mula beroperasi. 


Mungkin sebab kedua ini bukannyer masalah besar bagi anda tetapi bagi saya sebuah syarikat yang serius untuk menjadikan prospek 78% pengguna prepaid berdaftar di Malaysia menukar pelan prepaid mereka memerlukan satu usaha yang fokus pada satu-satu produk.



Sebab 3 : Tempoh Sah Simkad


Saya nak ingatkan lagi sekali kepada anda mungkin ejen pemasaran simkad dari Syarikat Tone Group yang sedang membaca post saya ini. Bukan saya nak kondem malah saya memuji syarikat ini. Cuma saya memberi pandangan murni saya tentang tajuk post ini. Maafkan saya sekiranya anda salah faham.


Bagi sebab ketiga saya ini, memang tidak dinafikan antara sebab utama kenapa saya menukar pelan prepaid saya dari Tone Excel kepada OneXOX. Tempoh sah Tone Excel ni sama seperti simkad-simkad yang biasa. Sekiranya anda tidak topup sebagai contohnya anda tidak topup dalam tempoh 30 hari dari hari pertama anda topup maka anda tidak boleh buat panggilan, sms dan internet pada hari yang ke 30 pada jam 12pagi selagi anda tidak topup. Mungkin anda telah biasa dengan keadaan ini.


Apa yang menariknya dalam OneXOX, tempoh sah simkad boleh sampai kepada 28 bulan (2 tahun 4 bulan) dari bulan pertama anda menukar simkad anda. Ini menarik perhatian saya sehingga OneXOX menggelarkan simkad mereka sebagai #simkadpanjangumur . Dari segi target market pula saya rasa semua golongan suka akan tawaran ini.

Sekiranya anda ingin melihat tawaran mereka anda boleh layari website penerangan lengkap saya DI SINI !



Kesimpulan


Semua orang boleh memberi pandangan mereka tentang kenapa mereka memilih pelan prepaid dari syarikat itu dan ini. Sekarang ni pun terdapat pelbagai syarikat yang menawarkan peluang menjana pendapatan melalui handphone. Sebagai pengguna kita berhak menyuarakan pendapat kita. Kita berhak memilih.

Sesekali kita perlu melihat dari sudut yang berbeza dari kesemua tawaran syarikat MNVO. Kita buat perbandingan antara syarikat MNVO di Malaysia dan memilih yang memberi perkhidmatan yang terbaik. Walaupun diluar pada hakikatnya mereka sebenarnya bersaing, ini memberi keuntungan kepada kita sebagai pengguna prepaid khususnya.

Sekian dulu perkongsian saya. Saya berharap semoga memberi manfaat kepada anda. Jumpa lagi. Terima kasih.

Adakah HEMOHIM Mampu Menjadi Penawar Kanser ?

Adakah HEMOHIM Mampu Menjadi Penawar Kanser ?

Assalamualaikum para pembaca blog ini. Agak lama tak menulis blog ni. Ada beberapa halangan yang membatasi.

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk saya berkongsi kepada anda tentang satu produk kesihatan bernama HEMOHIM ni.




Dalam rawatan Islam di mana saya sebagai perawat percaya bahawa penyakit kanser merupakan salah satu gangguan daripada gangguan jin. Pendapat ini bukanlah mutlak. Ada juga penyakit kanser disebabkan cara pemakanan zaman sekarang ni yang banyak bahan kimia dan sebagainya.

Tujuan post ini BUKAN untuk mengulas tentang punca penyakit kanser tetapi untuk berkongsi kepada anda salah satu produk bernama HEMOHIM yang berpotensi membantu mereka yang menderita penyakit kanser.

Produk ini diedarkan oleh Syarikat ATOMY Korea. HEMOHIM adalah salah satu core produk dalam ATOMY. 


Produk HEMOMIM

Atomy HemoHIM di pasaran Malaysia pada tahun 2016 ini adalah satu produk supplement kesihatan penemuan terkini oleh sekumpulan saintis PHd, pakar teknologi atom Korea Selatan dan produk ini mula berada di pasaran Korea pada tahun 2010, diedarkan oleh syarikat Atomy Korea.

Benar kah produk HemoHIM yang begitu mendapat sambutan hangat di negara berkenaan amat baik untuk rawatan kanser dan dapat membantu memulihkan masalah kesihatan lain khususnya untuk warga Malaysia ?


Sejarah HEMOHIM

Sejarah HemoHIM bermula apabila lebih 3000 orang saintis dan pakar di pusat tenaga atom/nuklear Korea Selatan (KAERI) meminta pemerintah Korea Selatan melakukan sesuatu dalam usaha melindungi keselamatan para saintis berkenaan yang amat berisiko terdedah kepada persekitaran radiasi nuklear atom yang boleh menyebabkan barah atau kanser.

Akhirnya kerajaan Korea bersetuju memperuntukkan geran bernilai lebih 5 juta dollar US kepada pusat berkenaan dan memberi masa 10 tahun kepada kumpulan berkenaan untuk mencari satu penemuan produk bersumberkan alam semula jadi tempatan.

Sekiranya kumpulam berkenaan gagal dalam tempoh masa yang diberi, program penyelidikan tersebut harus dihentikan. Dengan usahasama dan kegigikan kumpulan saintis berkenaan, akhirnya membawa kepada penemuan produk HemoHIM ini pada tahun ke lapan research mereka. Jelaslah bahawa HemoHIM asalnya adalah untuk kegunaan dan manfaat kumpulan 3000 orang lebih saintis nuklear Korea Selatan di Pusat Tenaga Atom negara berkenaan.


Anda boleh tonton video Berita Korea ini di sini --> https://youtu.be/BcTBr6NiT8s





Apa sebenarnya produk HEMOHIM ni ?

HemoHIM adalah satu supplement baru dengan fungsi imun khusus yangtelah dihasilkan dari Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma dan PaeoniaenAlbaRadix melalui kejuruteraan biologi dan teknologi radiasi.

HemoHIM adalah singkatan perkataan yang bermaksud:

Hemoglobin: Hemoglobin membawa oksigen dari paru-paru keseluruh badan di mana ia mengeluarkan oksigen untuk membakar nutrien bagi menyediakan tenaga untuk fungsi metabolisme dalam tubuh badan.
Hemopoiesis: Pembentukan darah.
Imune: Sistem Imun tubuh
Modulasi: Mengawal

Pada asasnya pengambilan HemoHIM akan menguatkan dan dapat mengawal sistem imun tubuh manusia, membantu tubuh menghasilkan hemoglobin iaitu sel darah baru dan segar. HemoHIM dipatenkandi Amerika Syarikat dan beberapa negara lain termasuk di Korea Selatan sebagai satu "komposisi herba untuk meningkatkan aktivitianti kanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif". (Amerika Syarikat Paten 06.964.785)


HemoHIM adalah supplement kesihatan dan BUKAN katogeri ubat. Namun produk ini memberi kesan baik khusus dalam mengukuhkan sistem imun tubuh. Dan bahan-bahan utamanya adalah agak eksotik iaitu herba Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma danPaeoniaenAlba Radix. Ini adalah herba yang ditanam di ladang bersih Korea Selatan dan telah digunakan secara meluas dalam ubat-ubatan herba oriental selama berabad-abad.


Pembangunan HEMOHIM

Seperti disebut diawalnya HemoHIM adalah nama projek penyelidikan kerajaan oleh sepasukan Ph.D. saintis di Institut Penyelidikan Tenaga Atom Korea Selatan (KAERI). Kerajaan Korea Selatan telah mencadangkan projek untuk mewujudkan satu penemuan bahan baru yang radikal akan meningkatkan sistem imun manusia untuk melindungi ahli-ahli sainsnegara tersebut yang paling bernilai di KAERI kerana mereka mereka ini mempunyai peluang mendapat barah/cancer yang lebih tinggi kerana terdedah kepada radiasi nuklear berbanding dengan orang lain.

Pasukan saintis itu telah mengkaji lebih daripada 1,000 pelbagai jenis herba untuk mencipta bahan yangsesuai untuk mencapai objektif projek. Untuk berbuat demikian, ia mengambilmasa kira-kira 8 tahun dengan dana pemerintah Korea lebih daripada 5 jutadolar.

Pada akhir penamat projek itu, kerajaan Korea telah memutuskan untuk mengkomersialkan penemuan baru ini agar ia turut dapat dimanfaatkan orang awam yang memerlukan. Sebenarnya bukan sahaja ahli-ahli sains yang bekerja dengan pusat tenaga atom dipengaruhi oleh radiasi malah kita semua ikut terdedah kepada radiasi dalam aktiviti seharian kita seperti penggunaan telefon bimbit dan pengujian x-ray misalnya. Akhirnya nama HemoHIM yang asalnya adalah nama projek research para saintis Korea itu turut dijadikan namaproduk untuk penemuan terbaru itu dan kini ianya telah ditawarkan kepada orang awam.

.
Terdapat tiga organisasi utama yangterlibat dalam pengeluaran HemoHIM:

1. Institut Korea Tenaga Atom Penyelidikan (KAERI): Bertanggungjawab ke atas penyelidikan dan pembangunan formula HemoHIM itu.
2. Kolmar BNH Co. Ltd. (SBT): Syarikat bertanggungjawab untukmembuat bahan sebenar dengan formula yang diberikan oleh KAERI.
3. Atomy America Inc .: Satu-satunya pengedar HemoHIM.

Pada awalnya Atomy bukannya pengedar HemoHIM. Produk ini asalnya diedarkan oleh sebuah syarikat lain dimana HemoHIM dijual pada harga $1,200 sekotak untuk bekalan satu bulan.

Apabila kerajaan Korea Selatan mendapati syarikat berkenaan menjual pada harga yang tidak masuk akal dan membuat keuntungan luar biasa (kerana permintaan terhadap produk sangat tinggi), pemerintah Korea akhirnya menarik kontrak dengan syarikat itu kerana mereka melanggar perjanjian untuk memastikan HemoHIM mampu dibeli ramai rakyat biasa. Apa tah lagi HemoHIM dibangunkan dengan menggunakan wang cukai rakyat biasa Korea.

Keindahan dan baiknya HemoHIM adalah kerana bahan-bahan yang sedia ada dalamnya bersumberkan semula jadi yang tidak tercemar, bersih dan dari sumber alam Korea Selatan sendiri.

Ketiga-tiga bahan-bahan utama itu memang telah digunakan secara meluas sejak berabad-abad dulu sebagai ubat-ubatan herba dan teknologi KAERI yangmengambil herba biasa ini dan menghasilkannya dalam bentuk yang lebih hebat kesan perubatannya.

Walaupun HemoHIM amat baik namun jika ianya terlampau mahal untuk dimiliki, maka orang biasa seperti anda dan saya tidak akan mampu untuk mengambilnya setiap hari.


Maklumat Asas HEMOHIM






Apakah kandungan HEMOHIM ?

1. Angelicae Gigantis Radix: digunakan untuk senggugut,sindrom pra-haid (PMS) dan gejala menopaus. Ia juga digunakan secara lisansebagai "pembersih darah"; untuk mengurangkan tekanan darah tinggi,kemandulan, sakit sendi, ulser, anemia, dan sembelit dan juga dalam pencegahan dan rawatan serangan alergi. Dong quai juga digunakansecara lisan untuk rawatan "depigmentation" serta psoriasis. Angelicae Gigantis Radix mengawal sel-pengantara mastkeradangan alahan in vivo dan in vitro. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22705330

2. Cnidium officinale Makino

3. Paeonia japonica Miyabe et Takeda

HemoHIM bukan produk biasa biasa. Ia terhasil daripada satu projek penyelidikan saintifik yang kukuh dan berasaskan teknologi tinggi. Ramai saintis dunia yang merujuk HemoHIM dalam jurnal saintifik profesional mereka. Pada masa ini terdapat 18 jurnal kesusasteraan sains mengenai HemoHIM di US National Library of Medicine and National Institutes of Health sahaja.



Kebaikan Pengambilan HemoHIM

HemoHIM dipatenkan sebagai supplement untuk "meningkatkan aktiviti antikanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif."(http://www.directorypatent.com/US/06964785.html)
Meningkatkan sistem imun anda, melindungi badan daripadaoksidatif kerosakan (anti-penuaan), pendekatan yang menyeluruh kepada kehidupanyang lebih sihat.

Orang yang mengambil HemoHIM setiap hari berkongsi banyak manfaat HemoHIM. Berikut adalah beberapa kesan HemoHIM yang dikongsikan pengguna berdasarkan pengalaman peribadi mereka:

a. Gejala Demam Kesejukan
Jika gejala tubuh sejuk berterusan selama lebih daripada 2 minggu,ia adalah satu tanda yang jelas bahawa sistem imun anda lemah. Jika ituberlaku, mengambil HemoHIM 3 kali sehari selama 7-10 hari.

b. Tekanan darah tinggi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tekanan darah boleh meningkatbuat sementara waktu, tetapi ia akan turun kembali dan secaraberansur-ansur akan kembali ke tahap normal.

c. Sakit Sendi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik apabila anda mengambil HemoHIM untuk tempoh masa yang panjang,kira-kira 3-4 bulan.

d. Diabetes
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tahap gula dalam darah andaakan naik mendadak buat sementara waktu, tetapi ia akan tuurn kembali dan beransur ansur kembali ke tahap normal.

e. Pengurangan Berat Badan
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Dalam 6 bulan, anda akan dapatmelihat penurunan berat badan ke tahap yang sihat.

f. Sembelit
Jika anda mempunyai sembelit yang tidak baik, mengambilHemoHIM 4 kali sehari. Anda akan mendapati sembelit akan sembuh dalam masa 1minggu.

g. Anemia
Anemia adalah suatu keadaan yang terjadi apabila darahanda kekurangan sel darah merah atau hemoglobin yang cukup sihat". (http://www.webmd.com/a-to-z-guides/understanding-anemia-basics). Oerkataan 'Hemo'dalam HemoHIM bermaksud hemoglobin. HemoHIM pasti membantu meningkatkan jumlahhemoglobin. Ambil HemoHIM 3 kali sehari selama 6 bulan pertama.

h. Insomnia
Ambil HemoHIM 2 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik dalam tempoh 1 bulan.

i. Keletihan Kronik
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan mula berasa jauh lebih baik lebihbaik dalam tempoh beberapa hari saja.

j. Meminima Kesan Negatif Rawatan Kemoterapi
HemoHIM pasti membantu pesakit yang melalui proses kemoterapi. Pesakit yang menjalani kemoterapi akan alami situasi amat tidak bertenaga, hilang selera dan berasa loya apabila mengambil makanan. HemoHIM memerlukan masa 5-8 sehari saja untuk mula berkesan. Ia akan menguatkansistem imun anda supaya badan anda secara semula jadi boleh melawan kanser. Pengambilan HemoHIM 5-8 paket sehari mungkin akan memberi kesan kurang selesa pada perut diawalnya tetapi ia akan beransur baik dan memberi efek yang podsitif kepada tubuh.



Adakah HemoHIM mampu menjadi penawar-semua penyakit?

Jawapannya boleh YA atau TIDAK! Sistem imun adalah sistem pertahanan tubuh untuk melawan hal hal yang membuat tubuh manusia sakit. HemoHIM menggalakkan kesihatan holistik tubuh badan anda dan tidak merawat gejalanya secara terus. Ia banyak membantu sel manusia merawati tubuh mereka sendiri.

Dan seperti mana-mana makanan tambahan herba lain, pengguna kali pertama mengambil HemoHIM mungkin merasa gejala sejuk disebabkan oleh tindak balas badan terhadap bahan baru ini. Ini bukan kesan sampingan sebaliknya adalah tindak balas semula jadi tubuh. Gejala-gejala ini akan hilang dengan sendirinya, biasanya dalam masa kurang semninggu. Tetapi pastikan dulu anda tidak alah/alergik kepada tiga bahan utama HemoHIM seperti Angelicae gigantis Radix, Cnidiumofficinale Makino dan Paeonia japonica Miyabe et Takeda. Nasihat  doktor mungkin boleh membantu dalam hal ini.


Nota : HEMOHIM hanya diedarkan oleh ATOMY sahaja. Dia Malaysia ia ditubuhkan sejak 2016. Sekiranya anda ingin mendapatkan produk ini anda perlu menjadi ahli ATOMY kerana ia TIDAK DIJUAL untuk pengguna biasa kecuali ahli yang sah. Sila klik...Borang Daftar Ahli ATOMY (PERCUMA)

Assalamualaikum para pembaca blog ini. Agak lama tak menulis blog ni. Ada beberapa halangan yang membatasi.

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk saya berkongsi kepada anda tentang satu produk kesihatan bernama HEMOHIM ni.




Dalam rawatan Islam di mana saya sebagai perawat percaya bahawa penyakit kanser merupakan salah satu gangguan daripada gangguan jin. Pendapat ini bukanlah mutlak. Ada juga penyakit kanser disebabkan cara pemakanan zaman sekarang ni yang banyak bahan kimia dan sebagainya.

Tujuan post ini BUKAN untuk mengulas tentang punca penyakit kanser tetapi untuk berkongsi kepada anda salah satu produk bernama HEMOHIM yang berpotensi membantu mereka yang menderita penyakit kanser.

Produk ini diedarkan oleh Syarikat ATOMY Korea. HEMOHIM adalah salah satu core produk dalam ATOMY. 


Produk HEMOMIM

Atomy HemoHIM di pasaran Malaysia pada tahun 2016 ini adalah satu produk supplement kesihatan penemuan terkini oleh sekumpulan saintis PHd, pakar teknologi atom Korea Selatan dan produk ini mula berada di pasaran Korea pada tahun 2010, diedarkan oleh syarikat Atomy Korea.

Benar kah produk HemoHIM yang begitu mendapat sambutan hangat di negara berkenaan amat baik untuk rawatan kanser dan dapat membantu memulihkan masalah kesihatan lain khususnya untuk warga Malaysia ?


Sejarah HEMOHIM

Sejarah HemoHIM bermula apabila lebih 3000 orang saintis dan pakar di pusat tenaga atom/nuklear Korea Selatan (KAERI) meminta pemerintah Korea Selatan melakukan sesuatu dalam usaha melindungi keselamatan para saintis berkenaan yang amat berisiko terdedah kepada persekitaran radiasi nuklear atom yang boleh menyebabkan barah atau kanser.

Akhirnya kerajaan Korea bersetuju memperuntukkan geran bernilai lebih 5 juta dollar US kepada pusat berkenaan dan memberi masa 10 tahun kepada kumpulan berkenaan untuk mencari satu penemuan produk bersumberkan alam semula jadi tempatan.

Sekiranya kumpulam berkenaan gagal dalam tempoh masa yang diberi, program penyelidikan tersebut harus dihentikan. Dengan usahasama dan kegigikan kumpulan saintis berkenaan, akhirnya membawa kepada penemuan produk HemoHIM ini pada tahun ke lapan research mereka. Jelaslah bahawa HemoHIM asalnya adalah untuk kegunaan dan manfaat kumpulan 3000 orang lebih saintis nuklear Korea Selatan di Pusat Tenaga Atom negara berkenaan.


Anda boleh tonton video Berita Korea ini di sini --> https://youtu.be/BcTBr6NiT8s





Apa sebenarnya produk HEMOHIM ni ?

HemoHIM adalah satu supplement baru dengan fungsi imun khusus yangtelah dihasilkan dari Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma dan PaeoniaenAlbaRadix melalui kejuruteraan biologi dan teknologi radiasi.

HemoHIM adalah singkatan perkataan yang bermaksud:

Hemoglobin: Hemoglobin membawa oksigen dari paru-paru keseluruh badan di mana ia mengeluarkan oksigen untuk membakar nutrien bagi menyediakan tenaga untuk fungsi metabolisme dalam tubuh badan.
Hemopoiesis: Pembentukan darah.
Imune: Sistem Imun tubuh
Modulasi: Mengawal

Pada asasnya pengambilan HemoHIM akan menguatkan dan dapat mengawal sistem imun tubuh manusia, membantu tubuh menghasilkan hemoglobin iaitu sel darah baru dan segar. HemoHIM dipatenkandi Amerika Syarikat dan beberapa negara lain termasuk di Korea Selatan sebagai satu "komposisi herba untuk meningkatkan aktivitianti kanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif". (Amerika Syarikat Paten 06.964.785)


HemoHIM adalah supplement kesihatan dan BUKAN katogeri ubat. Namun produk ini memberi kesan baik khusus dalam mengukuhkan sistem imun tubuh. Dan bahan-bahan utamanya adalah agak eksotik iaitu herba Angelica Radix, Chuanxiong Rhizoma danPaeoniaenAlba Radix. Ini adalah herba yang ditanam di ladang bersih Korea Selatan dan telah digunakan secara meluas dalam ubat-ubatan herba oriental selama berabad-abad.


Pembangunan HEMOHIM

Seperti disebut diawalnya HemoHIM adalah nama projek penyelidikan kerajaan oleh sepasukan Ph.D. saintis di Institut Penyelidikan Tenaga Atom Korea Selatan (KAERI). Kerajaan Korea Selatan telah mencadangkan projek untuk mewujudkan satu penemuan bahan baru yang radikal akan meningkatkan sistem imun manusia untuk melindungi ahli-ahli sainsnegara tersebut yang paling bernilai di KAERI kerana mereka mereka ini mempunyai peluang mendapat barah/cancer yang lebih tinggi kerana terdedah kepada radiasi nuklear berbanding dengan orang lain.

Pasukan saintis itu telah mengkaji lebih daripada 1,000 pelbagai jenis herba untuk mencipta bahan yangsesuai untuk mencapai objektif projek. Untuk berbuat demikian, ia mengambilmasa kira-kira 8 tahun dengan dana pemerintah Korea lebih daripada 5 jutadolar.

Pada akhir penamat projek itu, kerajaan Korea telah memutuskan untuk mengkomersialkan penemuan baru ini agar ia turut dapat dimanfaatkan orang awam yang memerlukan. Sebenarnya bukan sahaja ahli-ahli sains yang bekerja dengan pusat tenaga atom dipengaruhi oleh radiasi malah kita semua ikut terdedah kepada radiasi dalam aktiviti seharian kita seperti penggunaan telefon bimbit dan pengujian x-ray misalnya. Akhirnya nama HemoHIM yang asalnya adalah nama projek research para saintis Korea itu turut dijadikan namaproduk untuk penemuan terbaru itu dan kini ianya telah ditawarkan kepada orang awam.

.
Terdapat tiga organisasi utama yangterlibat dalam pengeluaran HemoHIM:

1. Institut Korea Tenaga Atom Penyelidikan (KAERI): Bertanggungjawab ke atas penyelidikan dan pembangunan formula HemoHIM itu.
2. Kolmar BNH Co. Ltd. (SBT): Syarikat bertanggungjawab untukmembuat bahan sebenar dengan formula yang diberikan oleh KAERI.
3. Atomy America Inc .: Satu-satunya pengedar HemoHIM.

Pada awalnya Atomy bukannya pengedar HemoHIM. Produk ini asalnya diedarkan oleh sebuah syarikat lain dimana HemoHIM dijual pada harga $1,200 sekotak untuk bekalan satu bulan.

Apabila kerajaan Korea Selatan mendapati syarikat berkenaan menjual pada harga yang tidak masuk akal dan membuat keuntungan luar biasa (kerana permintaan terhadap produk sangat tinggi), pemerintah Korea akhirnya menarik kontrak dengan syarikat itu kerana mereka melanggar perjanjian untuk memastikan HemoHIM mampu dibeli ramai rakyat biasa. Apa tah lagi HemoHIM dibangunkan dengan menggunakan wang cukai rakyat biasa Korea.

Keindahan dan baiknya HemoHIM adalah kerana bahan-bahan yang sedia ada dalamnya bersumberkan semula jadi yang tidak tercemar, bersih dan dari sumber alam Korea Selatan sendiri.

Ketiga-tiga bahan-bahan utama itu memang telah digunakan secara meluas sejak berabad-abad dulu sebagai ubat-ubatan herba dan teknologi KAERI yangmengambil herba biasa ini dan menghasilkannya dalam bentuk yang lebih hebat kesan perubatannya.

Walaupun HemoHIM amat baik namun jika ianya terlampau mahal untuk dimiliki, maka orang biasa seperti anda dan saya tidak akan mampu untuk mengambilnya setiap hari.


Maklumat Asas HEMOHIM






Apakah kandungan HEMOHIM ?

1. Angelicae Gigantis Radix: digunakan untuk senggugut,sindrom pra-haid (PMS) dan gejala menopaus. Ia juga digunakan secara lisansebagai "pembersih darah"; untuk mengurangkan tekanan darah tinggi,kemandulan, sakit sendi, ulser, anemia, dan sembelit dan juga dalam pencegahan dan rawatan serangan alergi. Dong quai juga digunakansecara lisan untuk rawatan "depigmentation" serta psoriasis. Angelicae Gigantis Radix mengawal sel-pengantara mastkeradangan alahan in vivo dan in vitro. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22705330

2. Cnidium officinale Makino

3. Paeonia japonica Miyabe et Takeda

HemoHIM bukan produk biasa biasa. Ia terhasil daripada satu projek penyelidikan saintifik yang kukuh dan berasaskan teknologi tinggi. Ramai saintis dunia yang merujuk HemoHIM dalam jurnal saintifik profesional mereka. Pada masa ini terdapat 18 jurnal kesusasteraan sains mengenai HemoHIM di US National Library of Medicine and National Institutes of Health sahaja.



Kebaikan Pengambilan HemoHIM

HemoHIM dipatenkan sebagai supplement untuk "meningkatkan aktiviti antikanser, tindak balas imun dan hematopoiesis badan, dan melindungi tubuhdaripada kerosakan oksidatif."(http://www.directorypatent.com/US/06964785.html)
Meningkatkan sistem imun anda, melindungi badan daripadaoksidatif kerosakan (anti-penuaan), pendekatan yang menyeluruh kepada kehidupanyang lebih sihat.

Orang yang mengambil HemoHIM setiap hari berkongsi banyak manfaat HemoHIM. Berikut adalah beberapa kesan HemoHIM yang dikongsikan pengguna berdasarkan pengalaman peribadi mereka:

a. Gejala Demam Kesejukan
Jika gejala tubuh sejuk berterusan selama lebih daripada 2 minggu,ia adalah satu tanda yang jelas bahawa sistem imun anda lemah. Jika ituberlaku, mengambil HemoHIM 3 kali sehari selama 7-10 hari.

b. Tekanan darah tinggi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tekanan darah boleh meningkatbuat sementara waktu, tetapi ia akan turun kembali dan secaraberansur-ansur akan kembali ke tahap normal.

c. Sakit Sendi
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik apabila anda mengambil HemoHIM untuk tempoh masa yang panjang,kira-kira 3-4 bulan.

d. Diabetes
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Tahap gula dalam darah andaakan naik mendadak buat sementara waktu, tetapi ia akan tuurn kembali dan beransur ansur kembali ke tahap normal.

e. Pengurangan Berat Badan
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Dalam 6 bulan, anda akan dapatmelihat penurunan berat badan ke tahap yang sihat.

f. Sembelit
Jika anda mempunyai sembelit yang tidak baik, mengambilHemoHIM 4 kali sehari. Anda akan mendapati sembelit akan sembuh dalam masa 1minggu.

g. Anemia
Anemia adalah suatu keadaan yang terjadi apabila darahanda kekurangan sel darah merah atau hemoglobin yang cukup sihat". (http://www.webmd.com/a-to-z-guides/understanding-anemia-basics). Oerkataan 'Hemo'dalam HemoHIM bermaksud hemoglobin. HemoHIM pasti membantu meningkatkan jumlahhemoglobin. Ambil HemoHIM 3 kali sehari selama 6 bulan pertama.

h. Insomnia
Ambil HemoHIM 2 kali sehari. Anda akan melihat hasil yangterbaik dalam tempoh 1 bulan.

i. Keletihan Kronik
Ambil HemoHIM 3 kali sehari. Anda akan mula berasa jauh lebih baik lebihbaik dalam tempoh beberapa hari saja.

j. Meminima Kesan Negatif Rawatan Kemoterapi
HemoHIM pasti membantu pesakit yang melalui proses kemoterapi. Pesakit yang menjalani kemoterapi akan alami situasi amat tidak bertenaga, hilang selera dan berasa loya apabila mengambil makanan. HemoHIM memerlukan masa 5-8 sehari saja untuk mula berkesan. Ia akan menguatkansistem imun anda supaya badan anda secara semula jadi boleh melawan kanser. Pengambilan HemoHIM 5-8 paket sehari mungkin akan memberi kesan kurang selesa pada perut diawalnya tetapi ia akan beransur baik dan memberi efek yang podsitif kepada tubuh.



Adakah HemoHIM mampu menjadi penawar-semua penyakit?

Jawapannya boleh YA atau TIDAK! Sistem imun adalah sistem pertahanan tubuh untuk melawan hal hal yang membuat tubuh manusia sakit. HemoHIM menggalakkan kesihatan holistik tubuh badan anda dan tidak merawat gejalanya secara terus. Ia banyak membantu sel manusia merawati tubuh mereka sendiri.

Dan seperti mana-mana makanan tambahan herba lain, pengguna kali pertama mengambil HemoHIM mungkin merasa gejala sejuk disebabkan oleh tindak balas badan terhadap bahan baru ini. Ini bukan kesan sampingan sebaliknya adalah tindak balas semula jadi tubuh. Gejala-gejala ini akan hilang dengan sendirinya, biasanya dalam masa kurang semninggu. Tetapi pastikan dulu anda tidak alah/alergik kepada tiga bahan utama HemoHIM seperti Angelicae gigantis Radix, Cnidiumofficinale Makino dan Paeonia japonica Miyabe et Takeda. Nasihat  doktor mungkin boleh membantu dalam hal ini.


Nota : HEMOHIM hanya diedarkan oleh ATOMY sahaja. Dia Malaysia ia ditubuhkan sejak 2016. Sekiranya anda ingin mendapatkan produk ini anda perlu menjadi ahli ATOMY kerana ia TIDAK DIJUAL untuk pengguna biasa kecuali ahli yang sah. Sila klik...Borang Daftar Ahli ATOMY (PERCUMA)

adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_68_1_305|https://2.bp.blogspot.com/-TmtS8G4iKG0/W74Tftk1rUI/AAAAAAAAOjk/_6OZQrCg9TEUwp9m6AxiLg9Ke6fK9FANQCEwYBhgL/s1600/banner-blog.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz