Breaking News

Bisnes Internet

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Stars facing 'Dance Off' as Des sambas through pain and Dayl gives everything to get top score

Stars facing 'Dance Off' as Des sambas through pain and Dayl gives everything to get top score
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

Rukun Fi'li Takbiratul Ihram Kita Ikut Rasul Mana ?

Rukun Fi'li Takbiratul Ihram Kita Ikut Rasul Mana ?



Assalamualaikum kepada rakan pembaca blog ini. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini.

Solat merupakan amalan utama dan WAJIB bagi kita sebagai umat Islam. Seperti yang kita sudah ketahui, solat adalah tiang agama. Tiang perlu sentiasa diperkukuhkan dengan cara kita sentiasa memperbaiki solat.

Solat yang sempurna adalah seperti mana solat yang dilakukan oleh baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam.

Bagaimana cara nak belajar agar solat kita sempurna ?

Salah satu yang saya boleh cadangkan kepada anda adalah dengan menyertai Bengkel Pemantapan Solat secara online ini.

Sila tonton video siri pemantapan solat yang dikongsikan oleh Ustaz Dr Hasnan Kasan (Universiti Kebangsaan Malaysia).

Maaf video ini hanya snapshot video dari salah satu siri bengkel pemantapan solat secara online. Jika anda ingin mendapatkan secara versi penuh sila layari Bengkel Solat sekarang !

Saya telahlah pun memiliki video siri lengkap ini. Alhamdulillah.

Sekarang giliran anda untuk belajar bagaimana memantapkan kualiti solat kita agar mendapat keredhaan Allah. InsyaaAllah.

Sekian. Semoga berjumpa di post yang lain.



Assalamualaikum kepada rakan pembaca blog ini. Terima kasih kerana sudi singgah di blog saya ini.

Solat merupakan amalan utama dan WAJIB bagi kita sebagai umat Islam. Seperti yang kita sudah ketahui, solat adalah tiang agama. Tiang perlu sentiasa diperkukuhkan dengan cara kita sentiasa memperbaiki solat.

Solat yang sempurna adalah seperti mana solat yang dilakukan oleh baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam.

Bagaimana cara nak belajar agar solat kita sempurna ?

Salah satu yang saya boleh cadangkan kepada anda adalah dengan menyertai Bengkel Pemantapan Solat secara online ini.

Sila tonton video siri pemantapan solat yang dikongsikan oleh Ustaz Dr Hasnan Kasan (Universiti Kebangsaan Malaysia).

Maaf video ini hanya snapshot video dari salah satu siri bengkel pemantapan solat secara online. Jika anda ingin mendapatkan secara versi penuh sila layari Bengkel Solat sekarang !

Saya telahlah pun memiliki video siri lengkap ini. Alhamdulillah.

Sekarang giliran anda untuk belajar bagaimana memantapkan kualiti solat kita agar mendapat keredhaan Allah. InsyaaAllah.

Sekian. Semoga berjumpa di post yang lain.

Iman Farrar - Nyanyian Kasih Padamu Menyentuh Hati

Iman Farrar - Nyanyian Kasih Padamu Menyentuh Hati

 
Salam hormat;

Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah kerana masih diberi keizinan saya untuk berkongsi di blog peribadi saya ini.

Walaupun isi kandungan blog ini tidaklah seberapa tetapi saya cuba berkongsi ilmu untuk saya fahami dan amalkan.
 
Semalam 9-Oct-17 (Sabtu), Allah memberi saya rezeki untuk hadir mendengar kuliah Subuh di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang yang bertajuk ikhlas kerana Allah yang disampaikan oleh Ustaz Norazman.

Dalam kuliah tersebut, Ustaz ada menyentuh tentang tahap keikhlasan kita merindui baginda Rasulullah tidaklah sehebat keikhlasan para sahabat Rasulullah Shollallahhu A'laihi Wasallam.


Banyak kisah-kisah para sahabat yang sanggup berkorban apa sahaja demi Rasulullah.

Antara kisah sahabat yang menarik perhatian saya ialah kisah Bilal bin Rabah setelah baginda wafat. Ketika itu Bilal berada di Syam.

Suatu masa ketika Bilal sedang tidur, beliau bermimpi Rasulullah datang kepada beliau dan mengatakan tidak kah kau mau ziarah aku ? Kemudian Bilal terjaga dari tidur dan terus bergegas ke Madinah yang jaraknya sangat jauh untuk sampai.

Anda boleh baca selanjutnya kisah Bilal bin Rabah ini melalui Facebook Ustaz Azhar Idrus (Original) di sini !

Memang amat menyedihkan hati jika anda sempat membacanya.

Nanyian Kasih Padamu (Ya Rasulullah) - Iman Farrar

Ketika saya sedang mencari lagu nasyid yang memuji Rasulullah di You Tube, saya terjumpa satu lagu nasyid bertajuk "Kasih Padamu" yang dinyanyikan oleh Iman Farrar. Sebenarnya penyanyi asal lagu ini adalah dari Hafiz Hamidun iaitu salah seorang artis di Malaysia.

Lagu tu saya muat naik di Fanpage saya di Tube Kuliah Online .

Kalau anda nak tonton nyanyian yang menyentuh hati kita (insyaAllah) betapa rindu dan kasihnya kita kepada baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam. Sila klik butang play dan mula perdengarkannya !




Sekian dulu perkongsian saya di blog ini. Semoga bermanfaat kepada anda.

Terima kasih.
 
Salam hormat;

Alhamdulillah bersyukur kehadrat Allah kerana masih diberi keizinan saya untuk berkongsi di blog peribadi saya ini.

Walaupun isi kandungan blog ini tidaklah seberapa tetapi saya cuba berkongsi ilmu untuk saya fahami dan amalkan.
 
Semalam 9-Oct-17 (Sabtu), Allah memberi saya rezeki untuk hadir mendengar kuliah Subuh di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang yang bertajuk ikhlas kerana Allah yang disampaikan oleh Ustaz Norazman.

Dalam kuliah tersebut, Ustaz ada menyentuh tentang tahap keikhlasan kita merindui baginda Rasulullah tidaklah sehebat keikhlasan para sahabat Rasulullah Shollallahhu A'laihi Wasallam.


Banyak kisah-kisah para sahabat yang sanggup berkorban apa sahaja demi Rasulullah.

Antara kisah sahabat yang menarik perhatian saya ialah kisah Bilal bin Rabah setelah baginda wafat. Ketika itu Bilal berada di Syam.

Suatu masa ketika Bilal sedang tidur, beliau bermimpi Rasulullah datang kepada beliau dan mengatakan tidak kah kau mau ziarah aku ? Kemudian Bilal terjaga dari tidur dan terus bergegas ke Madinah yang jaraknya sangat jauh untuk sampai.

Anda boleh baca selanjutnya kisah Bilal bin Rabah ini melalui Facebook Ustaz Azhar Idrus (Original) di sini !

Memang amat menyedihkan hati jika anda sempat membacanya.

Nanyian Kasih Padamu (Ya Rasulullah) - Iman Farrar

Ketika saya sedang mencari lagu nasyid yang memuji Rasulullah di You Tube, saya terjumpa satu lagu nasyid bertajuk "Kasih Padamu" yang dinyanyikan oleh Iman Farrar. Sebenarnya penyanyi asal lagu ini adalah dari Hafiz Hamidun iaitu salah seorang artis di Malaysia.

Lagu tu saya muat naik di Fanpage saya di Tube Kuliah Online .

Kalau anda nak tonton nyanyian yang menyentuh hati kita (insyaAllah) betapa rindu dan kasihnya kita kepada baginda Rasulullah Shollallahua'laihi Wasallam. Sila klik butang play dan mula perdengarkannya !




Sekian dulu perkongsian saya di blog ini. Semoga bermanfaat kepada anda.

Terima kasih.

Bisnes Affiliate dari Sistem Jualan Pro 3.0

Bisnes Affiliate dari Sistem Jualan Pro 3.0



Salam hormat dan terima kasih kerana sudi singgah blog saya ini.

Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang satu sistem jualan pro 3.0 yang akan membantu anda menjana pendapatan secara automatik.

Kebanyakan saya lihat para peniaga affiliate atau agen affiliate  menghadapi konflik untuk mempraktikkan teknik pemasaran bagaimana yang efektif untuk menghasilkan jualan.

Saya yakin anda mungkin telah menyertai pelbagai program afiliate dan merasa terlalu ghairah untuk mempromosi link affiliate tetapi tidak tahu bagaimana caranya. Betul tak ?

Maafkan saya jika saya serkap jarang.

Saya juga mempunyai pengalaman seperti anda di mana sukar untuk fokus pada produk apa untuk saya promosikan. 

Sebelum ini cara pemasaran yang saya gunakan main hentam ajer dan tembak iklan ikut nasib. Kalau kena, kenalah !

Rupanya cara pemasaran saya adalah salah. Saya akui sebenarnya teknik pemasaran online yang berkesan perlu dipraktikkan mengikut langkah-langkah yang bersistematik.

Kita perlu merancang terlebih dahulu sebelum kita mempromosi link affiliate kita.

Seterusnya saya ingin berkongsi kepada anda tentang kelebihan yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.




Kelebihan Sistem Jualan Pro 3.0


Terdapat 3 kelebihan yang saya boleh kongsikan istimewa kepada pembaca blog saya ini.


1) Sistem Jualan Fully Automatik

Saya telah menyertai Sistem Jualan Pro (SJP) ini sejak pengasas sistem ini iaitu Tuan Rahman Basri  sejak dari SJP 2.0 lagi.

Ketika saya mula mempromosi link SJP 2.0 saya, alhamdulillah sistem ini telah berjaya mengembalikan modal saya tidak sampai dalam tempoh seminggu sahaja.

Saya amat terkejut sebenarnya dan bermula dari situ saya mula yakin bahawa sistem ini bakal membantu anda menjana pendapatan juga.

Pada pandangan saya sistem SJP 2.0 tidaklah sepenuhnya berjalan secara automatik kerana pada permulaannya saya perlu melakukan beberapa setting mengikut tutorial yang sistem SJP 2.0 sediakan.

Melalui Sistem Jualan Pro 3.0 (SJP 3.0), saya boleh katakan semuanya dilakukan secara automatik. Anda hanya perlu mempromosi link affiliate SJP 3.0, kemudian menunggu komisen masuk ke dalam akaun bank anda. Menarik bukan !


2) Komisen TANPA Batasan

Anda berpeluang menggandakan komisen anda di SJP 3.0 melalui marketplace tersendiri dari sistem ini.

Jika anda menyertai SJP 3.0 ini, anda layak untuk menjual pelbagai produk fizikal dan digital yang terdapat di sana dan mula menjana pendapatan affiliate dari niche anda sendiri. Ini bakal mengujakan anda kelak.

Gambar di bawah adalah contoh produk yang boleh anda jual di marketplace dari Sistem Jualan Pro 3.0.




3) Support Group Mantap Dari Founder


Anda tak perlu khuatir untuk merungkai segala permasalahan tentang sistem ini kerana pengasas Sistem Jualan Pro ini sendiri iaitu Tuan Rahman Basri telah menyediakan support group khas untuk anda.

Beliau sendiri yang akan menjawab segala persoalan anda.

Segala tutorial khas kepada ahli berbayar telah disediakan di sana.


Kesimpulan

Bisnes affiliate tetap menjadi pilihan ramai usahawan online. Tidak dinafikan terdapat banyak platform program affiliate di Malaysia disediakan untuk anda.

Kita hanya perlu memilih program affiliate yang mana mempunyai kredibiliti dari segi keyakinan pelanggan.

Bagi saya pengasas Sistem Jualan Pro (Tuan Rahman Basri) merupakan usahawan yang mempunyai kepakaran dan integriti dari setiap peluang yang beliau sediakan.

Dari sudut pembayaran komisen, beliau sangat amanah dan  komisen akan dibayar sekiranya anda berjaya membuat jualan.

Jika anda ingin menyertai Sistem Jualan Pro 3.0 ini, anda boleh terus DAFTAR dan mula selongkar kebenaran yang saya cuba kongsikan pada post saya ini.

Semoga jumpa lagi pada post yang lain. Insyaallah.


Salam hormat dan terima kasih kerana sudi singgah blog saya ini.

Kali ini saya ingin berkongsi kepada anda tentang satu sistem jualan pro 3.0 yang akan membantu anda menjana pendapatan secara automatik.

Kebanyakan saya lihat para peniaga affiliate atau agen affiliate  menghadapi konflik untuk mempraktikkan teknik pemasaran bagaimana yang efektif untuk menghasilkan jualan.

Saya yakin anda mungkin telah menyertai pelbagai program afiliate dan merasa terlalu ghairah untuk mempromosi link affiliate tetapi tidak tahu bagaimana caranya. Betul tak ?

Maafkan saya jika saya serkap jarang.

Saya juga mempunyai pengalaman seperti anda di mana sukar untuk fokus pada produk apa untuk saya promosikan. 

Sebelum ini cara pemasaran yang saya gunakan main hentam ajer dan tembak iklan ikut nasib. Kalau kena, kenalah !

Rupanya cara pemasaran saya adalah salah. Saya akui sebenarnya teknik pemasaran online yang berkesan perlu dipraktikkan mengikut langkah-langkah yang bersistematik.

Kita perlu merancang terlebih dahulu sebelum kita mempromosi link affiliate kita.

Seterusnya saya ingin berkongsi kepada anda tentang kelebihan yang terdapat dalam Sistem Jualan Pro 3.0 ini.




Kelebihan Sistem Jualan Pro 3.0


Terdapat 3 kelebihan yang saya boleh kongsikan istimewa kepada pembaca blog saya ini.


1) Sistem Jualan Fully Automatik

Saya telah menyertai Sistem Jualan Pro (SJP) ini sejak pengasas sistem ini iaitu Tuan Rahman Basri  sejak dari SJP 2.0 lagi.

Ketika saya mula mempromosi link SJP 2.0 saya, alhamdulillah sistem ini telah berjaya mengembalikan modal saya tidak sampai dalam tempoh seminggu sahaja.

Saya amat terkejut sebenarnya dan bermula dari situ saya mula yakin bahawa sistem ini bakal membantu anda menjana pendapatan juga.

Pada pandangan saya sistem SJP 2.0 tidaklah sepenuhnya berjalan secara automatik kerana pada permulaannya saya perlu melakukan beberapa setting mengikut tutorial yang sistem SJP 2.0 sediakan.

Melalui Sistem Jualan Pro 3.0 (SJP 3.0), saya boleh katakan semuanya dilakukan secara automatik. Anda hanya perlu mempromosi link affiliate SJP 3.0, kemudian menunggu komisen masuk ke dalam akaun bank anda. Menarik bukan !


2) Komisen TANPA Batasan

Anda berpeluang menggandakan komisen anda di SJP 3.0 melalui marketplace tersendiri dari sistem ini.

Jika anda menyertai SJP 3.0 ini, anda layak untuk menjual pelbagai produk fizikal dan digital yang terdapat di sana dan mula menjana pendapatan affiliate dari niche anda sendiri. Ini bakal mengujakan anda kelak.

Gambar di bawah adalah contoh produk yang boleh anda jual di marketplace dari Sistem Jualan Pro 3.0.




3) Support Group Mantap Dari Founder


Anda tak perlu khuatir untuk merungkai segala permasalahan tentang sistem ini kerana pengasas Sistem Jualan Pro ini sendiri iaitu Tuan Rahman Basri telah menyediakan support group khas untuk anda.

Beliau sendiri yang akan menjawab segala persoalan anda.

Segala tutorial khas kepada ahli berbayar telah disediakan di sana.


Kesimpulan

Bisnes affiliate tetap menjadi pilihan ramai usahawan online. Tidak dinafikan terdapat banyak platform program affiliate di Malaysia disediakan untuk anda.

Kita hanya perlu memilih program affiliate yang mana mempunyai kredibiliti dari segi keyakinan pelanggan.

Bagi saya pengasas Sistem Jualan Pro (Tuan Rahman Basri) merupakan usahawan yang mempunyai kepakaran dan integriti dari setiap peluang yang beliau sediakan.

Dari sudut pembayaran komisen, beliau sangat amanah dan  komisen akan dibayar sekiranya anda berjaya membuat jualan.

Jika anda ingin menyertai Sistem Jualan Pro 3.0 ini, anda boleh terus DAFTAR dan mula selongkar kebenaran yang saya cuba kongsikan pada post saya ini.

Semoga jumpa lagi pada post yang lain. Insyaallah.

Aurat Orang Perempuan - Satu Penjelasan Paling Sempoi Dari Ustaz Rizam Ghazali (Video)

Aurat Orang Perempuan - Satu Penjelasan Paling Sempoi Dari Ustaz Rizam Ghazali (Video)



Assalamualaikum wahai rakan pembaca blog yang budiman.

Terima kasih kerana sudi singgah blog saya ni.

Masih ramai yang keliru tentang aurat orang perempuan ni sebenarnya bagaimana menurut pandangan Islam.

Cuba tonton video berdurasi 3 minit tepat ni ! Ada jawapan bagi masalah kekeliruan anda tentang aurat perempuan.

Ustaz Rizam Ghazali telah menerangkan untuk kefahaman kita tentang aurat orang perempuan ketika dalam sembahyang dan luar sembahyang. Ada beza ker ?

Anda tonton dulu video ini dan beri komen sepatah dua kata.





Assalamualaikum wahai rakan pembaca blog yang budiman.

Terima kasih kerana sudi singgah blog saya ni.

Masih ramai yang keliru tentang aurat orang perempuan ni sebenarnya bagaimana menurut pandangan Islam.

Cuba tonton video berdurasi 3 minit tepat ni ! Ada jawapan bagi masalah kekeliruan anda tentang aurat perempuan.

Ustaz Rizam Ghazali telah menerangkan untuk kefahaman kita tentang aurat orang perempuan ketika dalam sembahyang dan luar sembahyang. Ada beza ker ?

Anda tonton dulu video ini dan beri komen sepatah dua kata.



adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz