Breaking News

Bisnes Internet

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness

How 'clean eating' fad can spark a dangerous spiral into depression and illness
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit

R&D tax relief goes far beyond 'blue sky' research - all types of business can benefit
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings

Ireland's 100 best restaurants - with a 'tsunami' of brilliant new openings
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank ?

CB METHOD Telah Bantu Ramai Orang Buat Duit USD Dengan Clickbank ?
Nak dapat rujukan ilmu dan tip bagaimana untuk buat duit USD dengan Clickbank secara konsisten pada 10 tahun lepas memang sukar berbanding zaman sekarang ini.....

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37

Rugby mourns the death of Australian lock Dan Vickerman, aged just 37
Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Agama

Agama/module

Bisnes

Bisnes Internet/column
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_57_1_260|https://2.bp.blogspot.com/-pvM3cTIVTbI/WdFMoJEbUDI/AAAAAAAAFbg/sfyyY3S3FzAthGBN0In2KTwJ9fSB1kAegCLcBGAs/s1600/igkaboom.png

Produk Review

Produk Review/style
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_50_1_228|https://1.bp.blogspot.com/-fvDpDRhQt7I/WdFPDgciVhI/AAAAAAAAFbs/OhAy_eLTIrghJxQ7arKHFeCj4EadLo9sgCLcBGAs/s1600/formula-kurus.png

Kesihatan

Kesihatan/style

Perkongsian

Perkongsian/carousel

Video

Video/box

Recent Posts

Nak Tahu Rahsia AutoPilot kan Jualan Anda di Lembah Klang ?

Nak Tahu Rahsia AutoPilot kan Jualan Anda di Lembah Klang ?



Kalau anda ingin berniaga cara profesional zaman sekarang ni tak perlu bersusah payah mengadap handphone ataupun laptop sepanjang masa.

Walaupun handphone terutamanya sangat penting sebelum memulakan perniagaan, masih ramai lagi perniaga yang tidak sedar bahawa penggunaan hadphone sangat penting untuk menjana pendapatan yang konsisten terutama para peniaga di kawasan sekitar Lembah Klang.

Jika anda seorang usahawan di sekitar Bandar Di Raja Klang, ia sangat sesuai kerana aktiviti bisnes di sana semakin berkembang. Pelbagai produk diniagakan di sana. Mungkin idea yang saya kongsikan ini membantu melajukan jualan anda secara autopilot menggunakan kaedah pemasaran zero kos. 

Anda harus baca perkongsian ini sehingga habis untuk saya bongkarkan caranya !

Terdapat 2 teknik yang bakal meningkatkan jualan secara autopilot di sekitar Lembah Klang.

DutaNaga - Rahsia Teknik Pemasaran Zero Kos

Jika anda berniaga untuk jimatkan kos pemasaran, maka saya syorkan anda praktikkan teknik yang diajar dalam DutaNaga.

Fokus utama wujudnya DutaNaga ini adalah untuk membantu para usahawan mengurangkan kos pemasaran dan membantu untuk hampir kepada zero kos untuk iklan anda. Teknik ini akan mengajar kepada anda 7 teknik pemasaran zero kos yang efektif untuk meningkatkan jualan anda.

DutaNaga juga akan mengajar anda bagaimana untuk kekalkan keuntungan bisnes anda dengan cara mengumpul database pelanggan dengan cara percuma.

Pokok pangkalnya semuanya teknik yang akan diajar adalah hampir kepada zero kos. Anda tak perlu risau untuk kos-kos berat dan kadang-kadang berisiko untuk rugi seperti FB Ads, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya.

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut tentang DutaNaga, anda boleh baca post saya di blog saya ini - DI SINI !


SuperBot Marketing - Rahsia Turbo Jualan Secara Autopilot

Anda pasti suka kalau bisnes anda boleh di automasikan. Betul tak ?

Inilah objektif utama mengapa SuperBot Marketing diwujudkan oleh seorang usahawan bernama Fahmy Adam. Teknik ini boleh mengurangkan kos staff anda. Anda hanya perlu menggunakan super tool pemasaran seperti WhatsApp, Telegram dan Messenger (gabungan 3 in 1) dalam SuperBot Marketing kelak.

Selepas anda berjaya hadam teknik yang didedahkan dalam Superbot Marketing kelak, anda bakal menikmati masa berkualiti bersama keluarga, bercuti lebih lama tanpa fikirkan urusan bisnes dan yang penting boleh beribadah dengan lebih tenang.

SuperBot Marketing anda membongkar langkah demi langkah menggunakan 3 in 1 tool dan yang lebih penting anda TAK PERLU kos pun.

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang bagaimana turbokan jualan anda secara autopilot, anda boleh baca maklumat lengkap di www.SupeBot.my


Kesimpulan

Usahawan yang bijak sentiasa pro-aktif untuk fikirkan cara mengekalkan pelanggan sedia ada disamping mencari pelanggan baru. Tiada cara lain yang lebih utama jika anda tidak mengumpul database pelanggan dengan kaedah yang betul. Kedua-dua teknik yang saya cadangkan diatas bakal membantu usahawan Lembah Klang terutamanya supaya dapat menjimatkan kos pemasaran tetapi mampu meningkatkan jualan berlipat kali ganda.

Semoga perkongsian ini membantu anda dan memberi manfaat kepada bisnes anda. Selamat maju jaya. Jumpa lagi pada post selanjutnya. Insyaallah. Sekian.




Kalau anda ingin berniaga cara profesional zaman sekarang ni tak perlu bersusah payah mengadap handphone ataupun laptop sepanjang masa.

Walaupun handphone terutamanya sangat penting sebelum memulakan perniagaan, masih ramai lagi perniaga yang tidak sedar bahawa penggunaan hadphone sangat penting untuk menjana pendapatan yang konsisten terutama para peniaga di kawasan sekitar Lembah Klang.

Jika anda seorang usahawan di sekitar Bandar Di Raja Klang, ia sangat sesuai kerana aktiviti bisnes di sana semakin berkembang. Pelbagai produk diniagakan di sana. Mungkin idea yang saya kongsikan ini membantu melajukan jualan anda secara autopilot menggunakan kaedah pemasaran zero kos. 

Anda harus baca perkongsian ini sehingga habis untuk saya bongkarkan caranya !

Terdapat 2 teknik yang bakal meningkatkan jualan secara autopilot di sekitar Lembah Klang.

DutaNaga - Rahsia Teknik Pemasaran Zero Kos

Jika anda berniaga untuk jimatkan kos pemasaran, maka saya syorkan anda praktikkan teknik yang diajar dalam DutaNaga.

Fokus utama wujudnya DutaNaga ini adalah untuk membantu para usahawan mengurangkan kos pemasaran dan membantu untuk hampir kepada zero kos untuk iklan anda. Teknik ini akan mengajar kepada anda 7 teknik pemasaran zero kos yang efektif untuk meningkatkan jualan anda.

DutaNaga juga akan mengajar anda bagaimana untuk kekalkan keuntungan bisnes anda dengan cara mengumpul database pelanggan dengan cara percuma.

Pokok pangkalnya semuanya teknik yang akan diajar adalah hampir kepada zero kos. Anda tak perlu risau untuk kos-kos berat dan kadang-kadang berisiko untuk rugi seperti FB Ads, Google Ads, Bing Ads dan sebagainya.

Jika anda berminat nak tahu lebih lanjut tentang DutaNaga, anda boleh baca post saya di blog saya ini - DI SINI !


SuperBot Marketing - Rahsia Turbo Jualan Secara Autopilot

Anda pasti suka kalau bisnes anda boleh di automasikan. Betul tak ?

Inilah objektif utama mengapa SuperBot Marketing diwujudkan oleh seorang usahawan bernama Fahmy Adam. Teknik ini boleh mengurangkan kos staff anda. Anda hanya perlu menggunakan super tool pemasaran seperti WhatsApp, Telegram dan Messenger (gabungan 3 in 1) dalam SuperBot Marketing kelak.

Selepas anda berjaya hadam teknik yang didedahkan dalam Superbot Marketing kelak, anda bakal menikmati masa berkualiti bersama keluarga, bercuti lebih lama tanpa fikirkan urusan bisnes dan yang penting boleh beribadah dengan lebih tenang.

SuperBot Marketing anda membongkar langkah demi langkah menggunakan 3 in 1 tool dan yang lebih penting anda TAK PERLU kos pun.

Jika anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang bagaimana turbokan jualan anda secara autopilot, anda boleh baca maklumat lengkap di www.SupeBot.my


Kesimpulan

Usahawan yang bijak sentiasa pro-aktif untuk fikirkan cara mengekalkan pelanggan sedia ada disamping mencari pelanggan baru. Tiada cara lain yang lebih utama jika anda tidak mengumpul database pelanggan dengan kaedah yang betul. Kedua-dua teknik yang saya cadangkan diatas bakal membantu usahawan Lembah Klang terutamanya supaya dapat menjimatkan kos pemasaran tetapi mampu meningkatkan jualan berlipat kali ganda.

Semoga perkongsian ini membantu anda dan memberi manfaat kepada bisnes anda. Selamat maju jaya. Jumpa lagi pada post selanjutnya. Insyaallah. Sekian.


"Superman" kan Jualan Anda Dengan SuperBot Marketing Ini

"Superman" kan Jualan Anda Dengan SuperBot Marketing Ini

"Pergh...tajuk post pun tah macam apa tah."

Hehehehe....minta maaf lah kalau saya buat anda berjaya masuk ke blog saya ini. Saya cuma ingin berkongsi ilmu kepada anda secara jujur bagaimana cara anda boleh "Superman" kan jualan anda menggunakan SuperBot Marketing.

Mungkin anda membaca post blog ini sebab anda memang mempunyai bisnes anda sendiri tetapi anda menghadapi masalah untuk meningkatkan jualan berganda secara auto pilot menggunakan kaedah zero cost marketing.

Berapa cepat anda boleh tingkatkan jualan menggunakan SuperBot ini nanti, anda baca setiap perkongsian saya pada perenggan-perenggan di bawah.

Sila baca sampai habis yer !



SuperBot Marketing - Rahsia Jualan Turbo Secara AutoPilot

BOT - ia adalah singkatan dari perkataan ROBOT. Fungsi robot adalah untuk membantu menyenangkan kerja pemasaran usahawan. Ia adalah 'aplikasi program' yang mengautomasikan proses kerja online sama ada untuk perniagaan atau lain-lain tujuan.

Contoh yang biasa orang guna seperti chatbot mudah yang berfungsi “talk & reply message”

Jika anda seorang usahawan, inilah masanya untuk mengetahui fungsi BOT dalam perniagaan anda. Biar robot yang buat kerja pemasaran bisnes anda.

Sekarang biar saya kongsikan kenapa anda perlu "Superman" kan jualan anda dengan satu produk yang cukup power bernama SuperBot Marketing yang baru dilancarkan oleh usahawan internet sepenuh masa iaitu Coach Fahmy Adam.

Fahmy Adam adalah seorang pakar dalam pemasaran online menggunakan zero cost marketing. Produk terbaru keluaran syarikat beliau ini akan melajukan jualan anda secara autopilot.

Kenapa saya gunakan perkataan "Superman" sebagai headline di post blog saya ini ? Ini kerana integrasi applikasi sosial media seperti FB Messenger, WhatsApp dan Telegram telah disatukan dalam satu platform di mana ia menyenangkan kerja berinteraksi dengan pelanggan anda TANPA perlu sentiasa mengadap laptop dan smartphone. Bahasa mudah yang saya boleh gunakan di sini ialah anda boleh "TURBO" kan jualan anda secara AutoPilot menggunakan SuperBot Marketing ini.

Untuk pengetahuan anda, perkataan "Superman" yang saya gunakan pada post ini melambangkan kepelbagaian kuasa yang digunakan untuk membantu usahawan menyelesaikan masalah kerugian dan ia mempunyai kekuatannya tersendiri.

Saya membuat pendekatan tentang SuperBot Marketing yang berfungsi membantu para usahawan mempercepatkan jualan secara autopilot. Apa yang penting adalah teknik yang diajar menggunakan teknik zero cost marketing. Sejauh mana kekuatan produk SuperBot Marketing, sila baca post ini sampai habis yer !


Kenapa Anda Perlukan SuperBot Marketing ?

Saya berikan 5 SEBAB kenapa anda perlu menggunakan SuperBot Marketing ini untuk perniagaan anda.

1) Bayaran Kos Staff  Bagi Kerja Marketing

Bila sudah ada progress dari aspek marketing sudah tentu terpaksa hire staff untuk counter banyak mesej prospect. Ini berlaku bila masih reply manual sedangkan kita boleh jimat kos dengan banyak 'bot' yang memudahkan kerja marketing 24 jam.

2) Tak Tahu Nak Automasikan Bisnes

Kebanyakan usahawan newbie masih melakukan semua jenis kerja baik dari aspek production, buat marketing, layan order, packing produk dan delivery postage. Ini bermakna c.e.o (chief everything officer) akan mudah exhausted penat dan tak sempat reply banyak mesej prospect yang berpotensi.

3) Mudah Hilang Mood

Adakalanya kita terserempak dengan mesej pelanggan yang kurang enak menyebabkan mood terjejas dan ini takkan sama sekali berlaku pada 'bot' kerana mereka memang efisien sepanjang masa tanpa
sakit atau perlu bercuti. Sedangkan usahawan boleh berehat dan focus perkara lain yang lebih produktif tanpa perlu terjejas mood.

4) Kombinasi 3 Applikasi Popular Pada Satu Harga

Integrasi Facebook Messenger, Telegram & WhatsApp telah dijadikan satu pakej harga dan memudahkan anda untuk menguruskan chatBot dengan pelanggan secara autopilot. SuperBot Marketing juga boleh hantar mesej berjadual kepada pelanggan anda seperti mana fungsi Autoresponder dalam pemasaran emel. Amat rugi jika anda tidak memilikinya jika anda ingin turbo kan jualan anda secara autopilot.

5) Open Rate ChatBot Lebih 50% Berbanding Emel

Mengikut kajian Financial Review bahawa chatbot mempunyai kadar open rate tertinggi berbanding email. Ini bermakna email sudah tidak lagi 'relevan' seperti dahulu kerana banyak fungsi lebih power dilaksanakan oleh bot yang lebih pantas + automatik. SuperBot Marketing akan mendedahkan cara bijak menggunakan applikasi chatbot untuk 'turbo' kan jualan secara autopilot.


A.I (Artificial Intelligence) - Teknik Pemasaran Masa Depan

Saya amat terkejut dengan pendedahan yang terdapat dalam SuperBot Marketing. Ia menyentuh tentang teknik jualan masa depan yang mungkin kita sebagai usahawan di Malaysia kurang pendedahan tentang teknik ini.

Inilah usaha yang didedahkan oleh saudara Fahmy Adam dari produk terbaru beliau ini demi membantu usahawan tempatan agar memandang lebih jauh tentang teknik menjual. Bukan biasa-biasa teknik pemasaran yang beliau dedahkan kepada anda. Anda pasti teruja untuk SuperBot Marketing ini.

A.I sudah semakin berkembang. Tidak boleh diendahkan. Dunia perniagaan sudah mengalami revolusi yang pesat sehingga boleh menjejaskan business model lama.

Sebagai contoh industri teksi sudah terancam oleh Uber dan Grab yang mengaplikasikan AI dalam mobile apps mereka. Begitu juga industri hotel konvensional terpaksa bersaing dengan AirBnB yang mempunyai tawaran penginapan lebih menarik secara peer to peer (p2p) terutamanya yang menawarkan servis sewa penginapan murah di condominium mewah serta lebih user friendly. Ini bermakna market sudah semakin terbuka, decentralize dan hampir kepada bebas monopoli.

Semua teknologi AI ini sudah ada dalam aplikasi perniagaan dalam pelbagai industri. Berkemungkinan bot akan mengambil alih tugas dan kerja manusia maka adakah anda sudah ready dengan trend masa depan ini ?


Masa Untuk BERTINDAK !

Zaman berubah, teknik pemasaran turut berubah. Sebagai usahawan yang ingin kekal dalam bisnes perlu mengikut arus kaedah pemasaran yang terkini dan pantas. Jika anda dapat miliki SuperBot Marketing ia membantu menyenangkan kerja-kerja pemasaran anda secara autopilot dan yang penting melajukan jualan anda.

Jika anda berminat untuk dapat maklumat lanjut produk ini, sila lihat di www.SuperBot.my sekarang !  

Harga untuk produk ini masih dalam harga pengenalan. Ia agak berbaloi ketika saya menulis artikel ini. Anda boleh dapatkan sekarang sebelum harga dinaikkan oleh Tuan Fahmy Adam. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Sekian. Jumpa lagi untuk post yang seterusnya. Insyaallah.



"Pergh...tajuk post pun tah macam apa tah."

Hehehehe....minta maaf lah kalau saya buat anda berjaya masuk ke blog saya ini. Saya cuma ingin berkongsi ilmu kepada anda secara jujur bagaimana cara anda boleh "Superman" kan jualan anda menggunakan SuperBot Marketing.

Mungkin anda membaca post blog ini sebab anda memang mempunyai bisnes anda sendiri tetapi anda menghadapi masalah untuk meningkatkan jualan berganda secara auto pilot menggunakan kaedah zero cost marketing.

Berapa cepat anda boleh tingkatkan jualan menggunakan SuperBot ini nanti, anda baca setiap perkongsian saya pada perenggan-perenggan di bawah.

Sila baca sampai habis yer !



SuperBot Marketing - Rahsia Jualan Turbo Secara AutoPilot

BOT - ia adalah singkatan dari perkataan ROBOT. Fungsi robot adalah untuk membantu menyenangkan kerja pemasaran usahawan. Ia adalah 'aplikasi program' yang mengautomasikan proses kerja online sama ada untuk perniagaan atau lain-lain tujuan.

Contoh yang biasa orang guna seperti chatbot mudah yang berfungsi “talk & reply message”

Jika anda seorang usahawan, inilah masanya untuk mengetahui fungsi BOT dalam perniagaan anda. Biar robot yang buat kerja pemasaran bisnes anda.

Sekarang biar saya kongsikan kenapa anda perlu "Superman" kan jualan anda dengan satu produk yang cukup power bernama SuperBot Marketing yang baru dilancarkan oleh usahawan internet sepenuh masa iaitu Coach Fahmy Adam.

Fahmy Adam adalah seorang pakar dalam pemasaran online menggunakan zero cost marketing. Produk terbaru keluaran syarikat beliau ini akan melajukan jualan anda secara autopilot.

Kenapa saya gunakan perkataan "Superman" sebagai headline di post blog saya ini ? Ini kerana integrasi applikasi sosial media seperti FB Messenger, WhatsApp dan Telegram telah disatukan dalam satu platform di mana ia menyenangkan kerja berinteraksi dengan pelanggan anda TANPA perlu sentiasa mengadap laptop dan smartphone. Bahasa mudah yang saya boleh gunakan di sini ialah anda boleh "TURBO" kan jualan anda secara AutoPilot menggunakan SuperBot Marketing ini.

Untuk pengetahuan anda, perkataan "Superman" yang saya gunakan pada post ini melambangkan kepelbagaian kuasa yang digunakan untuk membantu usahawan menyelesaikan masalah kerugian dan ia mempunyai kekuatannya tersendiri.

Saya membuat pendekatan tentang SuperBot Marketing yang berfungsi membantu para usahawan mempercepatkan jualan secara autopilot. Apa yang penting adalah teknik yang diajar menggunakan teknik zero cost marketing. Sejauh mana kekuatan produk SuperBot Marketing, sila baca post ini sampai habis yer !


Kenapa Anda Perlukan SuperBot Marketing ?

Saya berikan 5 SEBAB kenapa anda perlu menggunakan SuperBot Marketing ini untuk perniagaan anda.

1) Bayaran Kos Staff  Bagi Kerja Marketing

Bila sudah ada progress dari aspek marketing sudah tentu terpaksa hire staff untuk counter banyak mesej prospect. Ini berlaku bila masih reply manual sedangkan kita boleh jimat kos dengan banyak 'bot' yang memudahkan kerja marketing 24 jam.

2) Tak Tahu Nak Automasikan Bisnes

Kebanyakan usahawan newbie masih melakukan semua jenis kerja baik dari aspek production, buat marketing, layan order, packing produk dan delivery postage. Ini bermakna c.e.o (chief everything officer) akan mudah exhausted penat dan tak sempat reply banyak mesej prospect yang berpotensi.

3) Mudah Hilang Mood

Adakalanya kita terserempak dengan mesej pelanggan yang kurang enak menyebabkan mood terjejas dan ini takkan sama sekali berlaku pada 'bot' kerana mereka memang efisien sepanjang masa tanpa
sakit atau perlu bercuti. Sedangkan usahawan boleh berehat dan focus perkara lain yang lebih produktif tanpa perlu terjejas mood.

4) Kombinasi 3 Applikasi Popular Pada Satu Harga

Integrasi Facebook Messenger, Telegram & WhatsApp telah dijadikan satu pakej harga dan memudahkan anda untuk menguruskan chatBot dengan pelanggan secara autopilot. SuperBot Marketing juga boleh hantar mesej berjadual kepada pelanggan anda seperti mana fungsi Autoresponder dalam pemasaran emel. Amat rugi jika anda tidak memilikinya jika anda ingin turbo kan jualan anda secara autopilot.

5) Open Rate ChatBot Lebih 50% Berbanding Emel

Mengikut kajian Financial Review bahawa chatbot mempunyai kadar open rate tertinggi berbanding email. Ini bermakna email sudah tidak lagi 'relevan' seperti dahulu kerana banyak fungsi lebih power dilaksanakan oleh bot yang lebih pantas + automatik. SuperBot Marketing akan mendedahkan cara bijak menggunakan applikasi chatbot untuk 'turbo' kan jualan secara autopilot.


A.I (Artificial Intelligence) - Teknik Pemasaran Masa Depan

Saya amat terkejut dengan pendedahan yang terdapat dalam SuperBot Marketing. Ia menyentuh tentang teknik jualan masa depan yang mungkin kita sebagai usahawan di Malaysia kurang pendedahan tentang teknik ini.

Inilah usaha yang didedahkan oleh saudara Fahmy Adam dari produk terbaru beliau ini demi membantu usahawan tempatan agar memandang lebih jauh tentang teknik menjual. Bukan biasa-biasa teknik pemasaran yang beliau dedahkan kepada anda. Anda pasti teruja untuk SuperBot Marketing ini.

A.I sudah semakin berkembang. Tidak boleh diendahkan. Dunia perniagaan sudah mengalami revolusi yang pesat sehingga boleh menjejaskan business model lama.

Sebagai contoh industri teksi sudah terancam oleh Uber dan Grab yang mengaplikasikan AI dalam mobile apps mereka. Begitu juga industri hotel konvensional terpaksa bersaing dengan AirBnB yang mempunyai tawaran penginapan lebih menarik secara peer to peer (p2p) terutamanya yang menawarkan servis sewa penginapan murah di condominium mewah serta lebih user friendly. Ini bermakna market sudah semakin terbuka, decentralize dan hampir kepada bebas monopoli.

Semua teknologi AI ini sudah ada dalam aplikasi perniagaan dalam pelbagai industri. Berkemungkinan bot akan mengambil alih tugas dan kerja manusia maka adakah anda sudah ready dengan trend masa depan ini ?


Masa Untuk BERTINDAK !

Zaman berubah, teknik pemasaran turut berubah. Sebagai usahawan yang ingin kekal dalam bisnes perlu mengikut arus kaedah pemasaran yang terkini dan pantas. Jika anda dapat miliki SuperBot Marketing ia membantu menyenangkan kerja-kerja pemasaran anda secara autopilot dan yang penting melajukan jualan anda.

Jika anda berminat untuk dapat maklumat lanjut produk ini, sila lihat di www.SuperBot.my sekarang !  

Harga untuk produk ini masih dalam harga pengenalan. Ia agak berbaloi ketika saya menulis artikel ini. Anda boleh dapatkan sekarang sebelum harga dinaikkan oleh Tuan Fahmy Adam. Jangan lepaskan peluang keemasan ini.

Sekian. Jumpa lagi untuk post yang seterusnya. Insyaallah.



5 Cara TARIK Pelanggan di Internet

5 Cara TARIK Pelanggan di Internet


"Anda mahu menjadi usahawan internet yang berjaya ?"


Nak jadi usahawan internet yang berjaya ia bukanlah semudah A-B-C. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu tempuhi. Jika selama ini anda mempunyai tanggapan di minda anda bahawa menjana pendapatan melalui internet adalah mudah, saya harap anda buang dulu tanggapan tersebut.

Untuk menjadi usahawan internet yang berjaya, kita perlu ada kesabaran dan komitmen yang tinggi. Anda perlu korbankan banyak masa dan duit untuk berjaya terutama apabila anda telah faham apakah itu perniagaan internet dan bagaimana cara untuk tarik pelanggan di internet agar terus datang ke kedai anda.

Perniagaan internet sama juga dengan perniagaan konvensional di luar sana. Perbezaan diantara keduanya hanyalah pada medium yang digunakan. Perniagaan internet boleh dilakukan di mana sahaja kita berada berbanding perniagaan konvensional yang memerlukan kita untuk berada di premis kedai kita.

Dari sudut prospek pasaran... perniagaan internet lebih meluas sehingga berpotensi menarik pelanggan dari luar negara berbanding perniagaan konvensional yang hanya merangkumi pasaran pelanggan setempat ataupun sesebuah kawasan.

Jika anda kini memiliki perniagaan konvensional anda perlu teruskan seperti biasa cuma dari sudut pemasaran anda perlu tahu cara menarik pelanggan melalui medium internet agar tertarik untuk membeli produk dan servis anda.

Sebenarnya banyak kaedah ataupun cara untuk menarik pelanggan di internet dan pada post kali ini saya ingin kongsikan 5 cara tarik pelanggan di internet yang saya sendiri praktikkan.

5 Cara Tarik Pelanggan di Internet

1) Sosial Media

Facebook adalah salah satu platform yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Banyak saluran ataupun channel percuma yang kita boleh gunakan di Facebook untuk menarik pelanggan di internet agar datang ke laman web perniagaan kita. Jika anda belum memiliki web perniagaan anda boleh gunakan laman web percuma ataupun berbayar jika anda mahu. Bergantung kepada bajet anda.

Kalau anda ingin memulakan perniagaan internet menggunakan website percuma dan ia mobile friendly, saya cadangkan anda dapatkan BS2MS (BlogSpot to Minisite) daripada Tuan Boon Lee.

Contoh laman web perniagaan saya yang menggunakan blogspot ada DI SINI!

Facebook Group adalah salah satu channel yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Teknik yang selalu saya gunakan di Facebook Group adalah teknik bertanya. Anda boleh mulakan soalan survey bagi setiap produk dan servis anda di sana.

Contoh soalan survey yang anda boleh cuba adalah seperti berikut...(ini sebagai contoh sahaja)

" Ada sesiapa yang berminat dengan ______________ ( nama produk/jenama) nie ? Produk ni bagus untuk ___________ (satu manfaat produk). Sangat sesuai untuk _____________ (prospek pelanggan). Sila LIKE dan SHARE jika berminat ! "

Anda boleh respon terus melalui komen untuk kongsikan testimoni produk (jika ada), tawaran diskaun, PM mereka yang komen dan sebagainya.

Anda perlu letakkan juga gambar yang menarik. Saya boleh cadangkan anda meletak gambar seseorang yang pegang gambar produk anda sambil tunjukkan 'thumb up' kerana ia akan lebih memberi kesan kepada jualan. Sekiranya anda boleh letakkan gambar anda sendiri yang memegang produk tersebut, maka kepercayaan pelanggan menjadi lebih baik.

Tujuan kita guna cara bertanya di Facebook Group adalah untuk melihat potensi produk serta menilai apakah manfaat produk kita menarik prospek pelanggan yang betul dan tepat. Anda jangan mudah putus asa jika tiada respon LIKE dan SHARE, anda teruskan berkongsi manfaat yang seterusnya untuk sasaran prospek pelanggan yang lain pula.

Pelbagaikan strategi ayat iklan mengikut skrip di atas. Ada boleh olah mengikut kesesuaian anda.


2) Artikel Blog

Inilah teknik yang paling saya gemari sehingga hari ini. Artikel blog adalah salah satu teknik ataupun cara tarik pelanggan di internet yang efektif dari dulu sehingga hari ini.

Secara asasnya blog adalah salah satu platform untuk kita berkongsi informasi mengenai sesuatu perkara. Wujudnya internet adalah kerana mencari MAKLUMAT (saya besarkan huruf ini agar anda faham kenapa internet wujud).

Hampir 100% pengguna internet melayari internet untuk mencari maklumat. Sekiranya kita menggunakan artikel blog untuk berkongsi ilmu yang kita miliki, maka kita berpotensi menarik pelanggan dari golongan pengguna internet tadi. Anda nampak tak potensinya ?

Zaman sekarang sangat penting untuk anda turut sama memiliki blog perniagaan anda sendiri. Saya cadangkan anda gunakan wordpress berbayar ataupun blogger seperti blog ini (percuma) untuk anda belajar menulis artikel blog.

Bagaimana artikel blog boleh menarik pelanggan di internet ?

Sebagai contoh jika seseorang model sambilan sedang mencari maklumat tentang jerawat, dia akan gunakan smartphone dia dan mungkin dia akan menaip kata kunci di enjin carian seperti ini... "cara nak hilangkan jerawat secara pantas". Andai kata anda pernah berkongsi tip cara untuk meghilangkan jerawat di blog anda, mereka akan baca blog anda dan akan melayari apakah tip yang mereka nak.

Dalam masa yang sama, prospek tadi akan 'scroll' dan membaca maklumat dan mereka akan klik pada pautan lain ataupun banner produk anda yang anda telah letakkan di blog anda. Kalau maklumat yang dikongsikan sesuai untuk menyelesaikan masalah mereka, pasti prospek pelanggan tadi berminat untuk mencuba produk anda bagi menyelesaikan masalah mereka.

Apa yang penting adalah anda kongsikan sahaja semua rahsia yang ada dalam produk anda di blog perniagaan anda. Beri mereka pilihan untuk menilai kebaikan produk anda. Jika mereka berpendapat blog anda sangat banyak informasi, akan ada satu 'believe' dalam mereka sendiri dan secara automatik anda berjaya tarik pelanggan di internet untuk peniagaan anda.



3) Pemasaran Video di YouTube

Salah satu cara lain untuk anda menarik pelanggan di internet ialah menggunakan pemasaran video di YouTube. Teknik ni kalau anda melakukan dengan cara yang betul, anda boleh membuat jualan secara autopilot di sana.

Bunyi macam menarik bukan ?

Tak ramai perniaga online yang aktif menggunakan YouTube untuk pasarkan produk mereka. Bagi saya pula, saya suka mengumpul database melalui YouTube dan kalau anda tahu cara untuk menaikkan ranking video melalui di YouTube maka kerja anda lebih senang untuk anda menarik pelanggan di internet.

Jika anda ingin belajar cara menjadikan pemasaran video YouTube untuk menarik pelanggan bagi produk anda, saya syorkan anda dapatkan Pakej Video SEO dari saudara Zyan ini.



Insyaallah anda akan nampak betapa mudahnya untuk menjua di internet jika faham teknik pemasaran video di YouTube ini.

Cuba anda tengok contoh video saya di YouTube ini - DI SINI !

Video ini berada di page pertama YouTube untuk keyword "pemasaran viral". Kemudian anda taip keyword yang sama di Google dan cuba lihat website saya juga berada di page pertama.

Anda boleh tentukan ke mana ingin membawa penonton video anda. Saya cadangkan anda bawa mereka ke landing page atau squeeze page untuk mengumpul database emel lead anda. Ia lebih memberi kesan yang lebih baik kepada jualan produk anda dengan beberapa teknik yang betul seperti mana yang diajar oleh saudara Rahman Basri di Jualan Pro.



4) Viral PDF

Teknik ni mungkin agak jarang peniaga online mencubanya. Walaupun teknik ini hampir sama seperti pemberian ebook percuma di kebanyakan landing page. Bezanya di sini ialah format PDF disebarkan secara open. Sesiapa boleh download dan simpan di dalam PC, Laptop atau Smartphone mereka.

Anda tulis beberapa tip yang sama seperti artikel blog anda. Kongsikan apa jua tip yang berkaitan dengan produk dan servis anda. Berikan jalan penyelesaian kepada mereka secara ringkas tetapi padat.

Cuma pada PDF tu nanti anda masukkan footer ke laman web perniagaan anda di setiap muka surat PDF tu nanti. Kemudian di akhir muka surat anda letakkan gambar anda sambil memegang produk anda sambil menunjukkan 'thumb up' dan senyum kepada pembaca PDF tu nanti.

Macam mana ...OK tak kalau anda guna cara menarik pelanggan di internet guna teknik nombor 4 nie ?




5) Ayat Copywriting Pada Pelanggan Yang Tepat

Cara yang terakhir yang ingin saya kongsikan kepada anda bagaimana cara tarik pelanggan di internet adalah dengan memperbetulkan ayat copywriting pada sasaran prospek yang tepat. Ramai peniaga online membuat ayat iklan dengan cara menembak mengkhinzir buta sahaja.

Ia bergantung kepada nasib. Kalau kena Alhamdulillah, tak kena...apa nak buat.

Mereka tidak kaji dahulu siapakah sasaran pelanggan yang ingin dijual. Spesifikkan siapakah mereka. Lelaki atau perempuan, tua atau muda, berapa peringkat umurnya, tinggal di mana, dan sebagainya.

Kemudian fokus pada penyelesaian satu masalah untuk satu jenis prospek seperti mana saya tekankan pada point yang ke dua bagi cara tarik pelanggan di internet di atas.

Anda mesti hairan kan bagaimana ada peniaga di Facebook boleh dapat LIKE & SHARE yang banyak sedangkan ayat iklannya biasa-biasa sahaja. Saya ada belajar tentang ayat copywriting dari Sifu Bukhari Ramli yang menekankan 'TIADA AYAT POWER' dalam ayat iklan.

Kita cuma perlu beri mesej yang betul, pada pelanggan/prospek yang betul, pada masa yang betul. Itu sahaja.

Saya ingin tekankan lebih bagi cara ke lima ni sebab ramai peniaga yang menulis ayat iklan ikut citarasa sendiri TANPA melihat apa sebenarnya yang pelanggan nak.

Bagi memudahkan kerja anda supaya cara kelima ni tidak memeningkan kepala anda, anda boleh mencuba template Ayat Copywriting 10k bagi mengubah ayat iklan bagi produk dan servis anda. Anda boleh melihat potensinya DI SINI!


Kesimpulan

Perniagaan apa jua sekalipun yang kita ceburi jika tiada aktiviti pemasaran maka akan merugikan perniagaan itu sendiri. Modal telah banyak dikeluarkan namun hasil kurang memberangsangkan. Sebab itulah kita perlu pelajari ilmu bagaimana cara menarik pelanggan di internet dengan teknik yang betul.

Setiap teknik promosi yang dianjurkan oleh pakar pemasaran internet seperti mana Tuan Rahman Basri yang boleh saya jadikan sebagai contoh untuk membantu anda menarik pelanggan di internet. Walaupun banyak lagi cara pokok pangkalnya anda tidak mudah putus asa menajamkan skill pemasaran Jika anda ingin tahu bagaimana Tuan Rahman Basri mendapat 100 pelanggan pertama melalui internet dan berjaya menghasilkan jualan pantas dalam tempoh kurang 7 hari !

Jika anda ingin tahu apakah cara sebenar yang beliau gunakan untuk menarik pelanggan di internet, sila KLIK DI SINI !

Sekian dahulu perkongsian saya buat masa ni. Insyaallah sekiranya masih dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yang baik saya akan terus berkongsi lagi.

Jumpa lagi....wasallam.




"Anda mahu menjadi usahawan internet yang berjaya ?"


Nak jadi usahawan internet yang berjaya ia bukanlah semudah A-B-C. Banyak cabaran dan dugaan yang perlu tempuhi. Jika selama ini anda mempunyai tanggapan di minda anda bahawa menjana pendapatan melalui internet adalah mudah, saya harap anda buang dulu tanggapan tersebut.

Untuk menjadi usahawan internet yang berjaya, kita perlu ada kesabaran dan komitmen yang tinggi. Anda perlu korbankan banyak masa dan duit untuk berjaya terutama apabila anda telah faham apakah itu perniagaan internet dan bagaimana cara untuk tarik pelanggan di internet agar terus datang ke kedai anda.

Perniagaan internet sama juga dengan perniagaan konvensional di luar sana. Perbezaan diantara keduanya hanyalah pada medium yang digunakan. Perniagaan internet boleh dilakukan di mana sahaja kita berada berbanding perniagaan konvensional yang memerlukan kita untuk berada di premis kedai kita.

Dari sudut prospek pasaran... perniagaan internet lebih meluas sehingga berpotensi menarik pelanggan dari luar negara berbanding perniagaan konvensional yang hanya merangkumi pasaran pelanggan setempat ataupun sesebuah kawasan.

Jika anda kini memiliki perniagaan konvensional anda perlu teruskan seperti biasa cuma dari sudut pemasaran anda perlu tahu cara menarik pelanggan melalui medium internet agar tertarik untuk membeli produk dan servis anda.

Sebenarnya banyak kaedah ataupun cara untuk menarik pelanggan di internet dan pada post kali ini saya ingin kongsikan 5 cara tarik pelanggan di internet yang saya sendiri praktikkan.

5 Cara Tarik Pelanggan di Internet

1) Sosial Media

Facebook adalah salah satu platform yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Banyak saluran ataupun channel percuma yang kita boleh gunakan di Facebook untuk menarik pelanggan di internet agar datang ke laman web perniagaan kita. Jika anda belum memiliki web perniagaan anda boleh gunakan laman web percuma ataupun berbayar jika anda mahu. Bergantung kepada bajet anda.

Kalau anda ingin memulakan perniagaan internet menggunakan website percuma dan ia mobile friendly, saya cadangkan anda dapatkan BS2MS (BlogSpot to Minisite) daripada Tuan Boon Lee.

Contoh laman web perniagaan saya yang menggunakan blogspot ada DI SINI!

Facebook Group adalah salah satu channel yang saya gunakan untuk menarik pelanggan. Teknik yang selalu saya gunakan di Facebook Group adalah teknik bertanya. Anda boleh mulakan soalan survey bagi setiap produk dan servis anda di sana.

Contoh soalan survey yang anda boleh cuba adalah seperti berikut...(ini sebagai contoh sahaja)

" Ada sesiapa yang berminat dengan ______________ ( nama produk/jenama) nie ? Produk ni bagus untuk ___________ (satu manfaat produk). Sangat sesuai untuk _____________ (prospek pelanggan). Sila LIKE dan SHARE jika berminat ! "

Anda boleh respon terus melalui komen untuk kongsikan testimoni produk (jika ada), tawaran diskaun, PM mereka yang komen dan sebagainya.

Anda perlu letakkan juga gambar yang menarik. Saya boleh cadangkan anda meletak gambar seseorang yang pegang gambar produk anda sambil tunjukkan 'thumb up' kerana ia akan lebih memberi kesan kepada jualan. Sekiranya anda boleh letakkan gambar anda sendiri yang memegang produk tersebut, maka kepercayaan pelanggan menjadi lebih baik.

Tujuan kita guna cara bertanya di Facebook Group adalah untuk melihat potensi produk serta menilai apakah manfaat produk kita menarik prospek pelanggan yang betul dan tepat. Anda jangan mudah putus asa jika tiada respon LIKE dan SHARE, anda teruskan berkongsi manfaat yang seterusnya untuk sasaran prospek pelanggan yang lain pula.

Pelbagaikan strategi ayat iklan mengikut skrip di atas. Ada boleh olah mengikut kesesuaian anda.


2) Artikel Blog

Inilah teknik yang paling saya gemari sehingga hari ini. Artikel blog adalah salah satu teknik ataupun cara tarik pelanggan di internet yang efektif dari dulu sehingga hari ini.

Secara asasnya blog adalah salah satu platform untuk kita berkongsi informasi mengenai sesuatu perkara. Wujudnya internet adalah kerana mencari MAKLUMAT (saya besarkan huruf ini agar anda faham kenapa internet wujud).

Hampir 100% pengguna internet melayari internet untuk mencari maklumat. Sekiranya kita menggunakan artikel blog untuk berkongsi ilmu yang kita miliki, maka kita berpotensi menarik pelanggan dari golongan pengguna internet tadi. Anda nampak tak potensinya ?

Zaman sekarang sangat penting untuk anda turut sama memiliki blog perniagaan anda sendiri. Saya cadangkan anda gunakan wordpress berbayar ataupun blogger seperti blog ini (percuma) untuk anda belajar menulis artikel blog.

Bagaimana artikel blog boleh menarik pelanggan di internet ?

Sebagai contoh jika seseorang model sambilan sedang mencari maklumat tentang jerawat, dia akan gunakan smartphone dia dan mungkin dia akan menaip kata kunci di enjin carian seperti ini... "cara nak hilangkan jerawat secara pantas". Andai kata anda pernah berkongsi tip cara untuk meghilangkan jerawat di blog anda, mereka akan baca blog anda dan akan melayari apakah tip yang mereka nak.

Dalam masa yang sama, prospek tadi akan 'scroll' dan membaca maklumat dan mereka akan klik pada pautan lain ataupun banner produk anda yang anda telah letakkan di blog anda. Kalau maklumat yang dikongsikan sesuai untuk menyelesaikan masalah mereka, pasti prospek pelanggan tadi berminat untuk mencuba produk anda bagi menyelesaikan masalah mereka.

Apa yang penting adalah anda kongsikan sahaja semua rahsia yang ada dalam produk anda di blog perniagaan anda. Beri mereka pilihan untuk menilai kebaikan produk anda. Jika mereka berpendapat blog anda sangat banyak informasi, akan ada satu 'believe' dalam mereka sendiri dan secara automatik anda berjaya tarik pelanggan di internet untuk peniagaan anda.



3) Pemasaran Video di YouTube

Salah satu cara lain untuk anda menarik pelanggan di internet ialah menggunakan pemasaran video di YouTube. Teknik ni kalau anda melakukan dengan cara yang betul, anda boleh membuat jualan secara autopilot di sana.

Bunyi macam menarik bukan ?

Tak ramai perniaga online yang aktif menggunakan YouTube untuk pasarkan produk mereka. Bagi saya pula, saya suka mengumpul database melalui YouTube dan kalau anda tahu cara untuk menaikkan ranking video melalui di YouTube maka kerja anda lebih senang untuk anda menarik pelanggan di internet.

Jika anda ingin belajar cara menjadikan pemasaran video YouTube untuk menarik pelanggan bagi produk anda, saya syorkan anda dapatkan Pakej Video SEO dari saudara Zyan ini.



Insyaallah anda akan nampak betapa mudahnya untuk menjua di internet jika faham teknik pemasaran video di YouTube ini.

Cuba anda tengok contoh video saya di YouTube ini - DI SINI !

Video ini berada di page pertama YouTube untuk keyword "pemasaran viral". Kemudian anda taip keyword yang sama di Google dan cuba lihat website saya juga berada di page pertama.

Anda boleh tentukan ke mana ingin membawa penonton video anda. Saya cadangkan anda bawa mereka ke landing page atau squeeze page untuk mengumpul database emel lead anda. Ia lebih memberi kesan yang lebih baik kepada jualan produk anda dengan beberapa teknik yang betul seperti mana yang diajar oleh saudara Rahman Basri di Jualan Pro.



4) Viral PDF

Teknik ni mungkin agak jarang peniaga online mencubanya. Walaupun teknik ini hampir sama seperti pemberian ebook percuma di kebanyakan landing page. Bezanya di sini ialah format PDF disebarkan secara open. Sesiapa boleh download dan simpan di dalam PC, Laptop atau Smartphone mereka.

Anda tulis beberapa tip yang sama seperti artikel blog anda. Kongsikan apa jua tip yang berkaitan dengan produk dan servis anda. Berikan jalan penyelesaian kepada mereka secara ringkas tetapi padat.

Cuma pada PDF tu nanti anda masukkan footer ke laman web perniagaan anda di setiap muka surat PDF tu nanti. Kemudian di akhir muka surat anda letakkan gambar anda sambil memegang produk anda sambil menunjukkan 'thumb up' dan senyum kepada pembaca PDF tu nanti.

Macam mana ...OK tak kalau anda guna cara menarik pelanggan di internet guna teknik nombor 4 nie ?




5) Ayat Copywriting Pada Pelanggan Yang Tepat

Cara yang terakhir yang ingin saya kongsikan kepada anda bagaimana cara tarik pelanggan di internet adalah dengan memperbetulkan ayat copywriting pada sasaran prospek yang tepat. Ramai peniaga online membuat ayat iklan dengan cara menembak mengkhinzir buta sahaja.

Ia bergantung kepada nasib. Kalau kena Alhamdulillah, tak kena...apa nak buat.

Mereka tidak kaji dahulu siapakah sasaran pelanggan yang ingin dijual. Spesifikkan siapakah mereka. Lelaki atau perempuan, tua atau muda, berapa peringkat umurnya, tinggal di mana, dan sebagainya.

Kemudian fokus pada penyelesaian satu masalah untuk satu jenis prospek seperti mana saya tekankan pada point yang ke dua bagi cara tarik pelanggan di internet di atas.

Anda mesti hairan kan bagaimana ada peniaga di Facebook boleh dapat LIKE & SHARE yang banyak sedangkan ayat iklannya biasa-biasa sahaja. Saya ada belajar tentang ayat copywriting dari Sifu Bukhari Ramli yang menekankan 'TIADA AYAT POWER' dalam ayat iklan.

Kita cuma perlu beri mesej yang betul, pada pelanggan/prospek yang betul, pada masa yang betul. Itu sahaja.

Saya ingin tekankan lebih bagi cara ke lima ni sebab ramai peniaga yang menulis ayat iklan ikut citarasa sendiri TANPA melihat apa sebenarnya yang pelanggan nak.

Bagi memudahkan kerja anda supaya cara kelima ni tidak memeningkan kepala anda, anda boleh mencuba template Ayat Copywriting 10k bagi mengubah ayat iklan bagi produk dan servis anda. Anda boleh melihat potensinya DI SINI!


Kesimpulan

Perniagaan apa jua sekalipun yang kita ceburi jika tiada aktiviti pemasaran maka akan merugikan perniagaan itu sendiri. Modal telah banyak dikeluarkan namun hasil kurang memberangsangkan. Sebab itulah kita perlu pelajari ilmu bagaimana cara menarik pelanggan di internet dengan teknik yang betul.

Setiap teknik promosi yang dianjurkan oleh pakar pemasaran internet seperti mana Tuan Rahman Basri yang boleh saya jadikan sebagai contoh untuk membantu anda menarik pelanggan di internet. Walaupun banyak lagi cara pokok pangkalnya anda tidak mudah putus asa menajamkan skill pemasaran Jika anda ingin tahu bagaimana Tuan Rahman Basri mendapat 100 pelanggan pertama melalui internet dan berjaya menghasilkan jualan pantas dalam tempoh kurang 7 hari !

Jika anda ingin tahu apakah cara sebenar yang beliau gunakan untuk menarik pelanggan di internet, sila KLIK DI SINI !

Sekian dahulu perkongsian saya buat masa ni. Insyaallah sekiranya masih dipanjangkan usia dan dikurniakan kesihatan yang baik saya akan terus berkongsi lagi.

Jumpa lagi....wasallam.



Testimoni CB Method Yang Berjaya Buat Duit USD

Testimoni CB Method Yang Berjaya Buat Duit USD



Sila TEKAN butang PLAY untuk menonton beberapa testimoni pembeli yang berjaya menghasilkan duit USD dari ilmu yang diajar di CB Method.









Sila TEKAN butang PLAY untuk menonton beberapa testimoni pembeli yang berjaya menghasilkan duit USD dari ilmu yang diajar di CB Method.







adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_51_1_230|https://2.bp.blogspot.com/-_e8K6kGWIgc/WdFQzZI1euI/AAAAAAAAFb4/lkp4vQFLzOo2auZQicqBCQ63V5jtt6vfwCLcBGAs/s1600/rahsia-taobao.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_41_1_178|https://2.bp.blogspot.com/-T2Do-ZxsgJo/WdFVC4TDtDI/AAAAAAAAFcE/ZGVsDT49saoltFc3hR5g7RdVIqCN5svUACLcBGAs/s1600/rahsia-menulis.png
adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz