Breaking News

Bisnes Internet

Zikrullah Membentuk Akhlak, Merubah Kehidupan

Zikrullah Membentuk Akhlak, Merubah Kehidupan



Salam hormat kepada pengunjung blog saya ini. Kali ini saya ingin berkongsi ilmu yang sempat saya catat ketika khutbah Jumaat pada hari ini di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang.

Tajuk khutbah memang menarik dan amalan yang disunatkan untuk diamalkan oleh setiap umat Islam iaitu " Zikrullah Membentuk Akhlak, Merubah Kehidupan.

Apa maksud Zikrullah ?

Khatib menerangkan tentang maksud zikrullah yang membawa erti ia adalah satu amalan untuk mengingati Allah secara lisan dan perbuatan. Amalan ini juga merupakan salah satu cara untuk melakukan hubungan dengan Allah selain dari solat.

Amalan zikir menjadikan hati kita menjadi tenang dan sentiasa berusaha untuk mencari rezeki melalui bekerja secara halal.

Zikir juga menjadikan diri kita kuat untuk sentiasa merenung setiap kejadian Allah dan sentiasa bersyukur dengan nikmat kurniaan-Nya.

Allah berfirman dalam surah A-li'Imraan ayat ke 191 :


Maksudnya : 

" (Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): "Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka."


Adab Zikir

Khatib juga menerangkan tentang adab berzikir seperti...

1) Sebutan zikir hendaklah disebut dengan betul

2) Hati perlu ikhlas ketika mengamalkannya kerana zikir boleh mensucikan hati kita

3)  Amalan zikir hendaklah mengikut amalan sunnah Rasulullah Shollallah Hua'laihi Wasallam dan para sahabat.


Amalan Zikir Bantu Membentuk Akhlak

Melalui amalan berzikir, diri kita akan sentiasa ingat segala perintah Allah. Diri kita sentiasa ikhlas menuruti segala perintah-Nya dengan penuh perasaan takut kepada Allah.

Kejayaan para rasul dan golongan yang bertaqwa adalah dari amalan berzikir.


Kesan Amalan Berzikir

Khatib menerangkan pula kesan dari amalan berzikir di mana kita dapat menikmati ketenangan sebagai seorang hamba. Ketenangan yang dinikmati menjadikan kita sentiasa berfikiran positif dan redha apa jualan ujian dan cubaan yang bakal melanda.

Antara kesan-kesan lain adalah kita sedaya upaya akan mengamalkan kehidupan mengikut syariat Islam, berjaya mengawal nafsu serta godaan syaitan.

Kita juga akan sentiasa redha, qanaah dan merasa cukup dengan semua pemberian Allah. 


Cara Berzikir

Sentiasa berzikir setiap masa dan ketika kecuali ketika berada di dalam tandas.


Kesimpulan

Di penghujung khutbah Jumaat mimbar mengingatkan agar kita sentiasa ingat kepada Allah. Jadikanlah amalan zikir merupakan amalan harian setiap masa dan ketika. Carilah ketenangan dan ketaatan kepada Allah melalui amalan zikir kepada Allah.

Khatib membaca firman Allah dalam surah Al-Baqarah ayat ke 152 :


Maksudnya :

" Oleh itu ingatlah kamu kepadaKu (dengan mematuhi hukum dan undang-undangKu), supaya Aku membalas kamu dengan kebaikan; dan bersyukurlah kamu kepadaKu dan janganlah kamu kufur (akan nikmatKu)."

Semoga perkongsian post hasil dari catatan khutbah Jumaat yang sempat saya lakukan hari ini memberi manfaat kepada anda. Sekian. Semoga berjumpa lagi pada post yang lain. Insya Allah. 


Salam hormat kepada pengunjung blog saya ini. Kali ini saya ingin berkongsi ilmu yang sempat saya catat ketika khutbah Jumaat pada hari ini di Masjid Al-Hidayah Telok Panglima Garang.

Tajuk khutbah memang menarik dan amalan yang disunatkan untuk diamalkan oleh setiap umat Islam iaitu " Zikrullah Membentuk Akhlak, Merubah Kehidupan.

Apa maksud Zikrullah ?

Khatib menerangkan tentang maksud zikrullah yang membawa erti ia adalah satu amalan untuk mengingati Allah secara lisan dan perbuatan. Amalan ini juga merupakan salah satu cara untuk melakukan hubungan dengan Allah selain dari solat.

Amalan zikir menjadikan hati kita menjadi tenang dan sentiasa berusaha untuk mencari rezeki melalui bekerja secara halal.

Zikir juga menjadikan diri kita kuat untuk sentiasa merenung setiap kejadian Allah dan sentiasa bersyukur dengan nikmat kurniaan-Nya.

Allah berfirman dalam surah A-li'Imraan ayat ke 191 :


Maksudnya : 

" (Iaitu) orang-orang yang menyebut dan mengingati Allah semasa mereka berdiri dan duduk dan semasa mereka berbaring mengiring, dan mereka pula memikirkan tentang kejadian langit dan bumi (sambil berkata): "Wahai Tuhan kami! Tidaklah Engkau menjadikan benda-benda ini dengan sia-sia, Maha Suci Engkau, maka peliharalah kami dari azab neraka."


Adab Zikir

Khatib juga menerangkan tentang adab berzikir seperti...

1) Sebutan zikir hendaklah disebut dengan betul

2) Hati perlu ikhlas ketika mengamalkannya kerana zikir boleh mensucikan hati kita

3)  Amalan zikir hendaklah mengikut amalan sunnah Rasulullah Shollallah Hua'laihi Wasallam dan para sahabat.


Amalan Zikir Bantu Membentuk Akhlak

Melalui amalan berzikir, diri kita akan sentiasa ingat segala perintah Allah. Diri kita sentiasa ikhlas menuruti segala perintah-Nya dengan penuh perasaan takut kepada Allah.

Kejayaan para rasul dan golongan yang bertaqwa adalah dari amalan berzikir.


Kesan Amalan Berzikir

Khatib menerangkan pula kesan dari amalan berzikir di mana kita dapat menikmati ketenangan sebagai seorang hamba. Ketenangan yang dinikmati menjadikan kita sentiasa berfikiran positif dan redha apa jualan ujian dan cubaan yang bakal melanda.

Antara kesan-kesan lain adalah kita sedaya upaya akan mengamalkan kehidupan mengikut syariat Islam, berjaya mengawal nafsu serta godaan syaitan.

Kita juga akan sentiasa redha, qanaah dan merasa cukup dengan semua pemberian Allah. 


Cara Berzikir

Sentiasa berzikir setiap masa dan ketika kecuali ketika berada di dalam tandas.


Kesimpulan

Di penghujung khutbah Jumaat mimbar mengingatkan agar kita sentiasa ingat kepada Allah. Jadikanlah amalan zikir merupakan amalan harian setiap masa dan ketika. Carilah ketenangan dan ketaatan kepada Allah melalui amalan zikir kepada Allah.

Khatib membaca firman Allah dalam surah Al-Baqarah ayat ke 152 :


Maksudnya :

" Oleh itu ingatlah kamu kepadaKu (dengan mematuhi hukum dan undang-undangKu), supaya Aku membalas kamu dengan kebaikan; dan bersyukurlah kamu kepadaKu dan janganlah kamu kufur (akan nikmatKu)."

Semoga perkongsian post hasil dari catatan khutbah Jumaat yang sempat saya lakukan hari ini memberi manfaat kepada anda. Sekian. Semoga berjumpa lagi pada post yang lain. Insya Allah. 

Body Spray Theraphy & Slimming - Ramai Yang Sihat Guna Produk Ini

Body Spray Theraphy & Slimming - Ramai Yang Sihat Guna Produk Ini



Alhamdulillah...

Syukur kehadrat Allah kerana saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi pada blog personal saya ini. Pada post kali ini, saya nak kongsi kepada anda salah satu sumber pendapatan saya berniaga di internet untuk niche produk kesihatan.

Siapa yang tak nak sihat kan ?

Kalau nak diikutkan sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet selama 3 tahun lebih ini, produk Body Spray Theraphy & Slimming adalah produk fizikal pertama yang saya jual melalui internet.

Maka wujudlah website jualan saya www.spraysihat.com yang hanya fokus kepada masalah badan berlemak walaupun banyak lagi manfaat untuk penyakit lain dari penggunaan produk ini.

Produk Body Spray ini telah mendapat komen positif oleh beberapa pelanggan saya. Ini menaikkan semangat saya untuk terus berkongsi manfaat produk ini kepada semua orang.


Antara Keistimewaan Body Spray Theraphy & Slimming


  1. Membakar lemak dengan PANTAS dan EFEKTIF
  2. Melagakan migrain dan sakit Kepala
  3. Menghilangkan sakit sendi dan bisa-bisa di badan
  4. Menghilangkan selulit dan rekahan kulit
  5. Mengatasi masalah kembung perut dan sakit perut
  6. Melancarkan peredaran darah dan lebih teratur
  7. Melegakan mual dan muntah-muntah
  8. Merawat kulit sensitif dan masalah kulit
  9. Membantu merawat masalah rendung
  10. Melegakan demam dan selesema
  11. Sesuai untuk penghidap penyakit gout
  12. Sesuai untuk aktiviti sukan dan lasak
  13. Sesuai untuk lelaki dan wanita
  14. Tiada lagi bau yang tidak menyenangkan
  15. Mudah di bawa ke mana saja


Setiap bahan yang diadun menjadikan produk ini dapat memberi banyak manfaat kepada ramai orang.

Antara bahan-bahan adalah Ekstrak Halia, Limau Purut, Gaharu Argan Oil, Lengkuas, Minyak Kelapa Dara, Zaffaran, Habbatus Sawda, Kulit Kayu Manis, Lada Hitam, Minyak Kayu Putih, Ejsrak Halia Bara dan Peppermint.


Testimoni-Testimoni Pengguna Produk

Rogayah @ Gaya Yaya

" Selepas menggunakan body spray ini... Sakit kepala saya pun dah ok.. Baunya pun menenangkan.. Dan perut saya yg dahulu buncit kini kembali ke asal.. Klu nak tahu perubahan nya cuba la try body spray... "


Hamizan @ Miezan Joy

" Alhamdulillah...masalah resdung berkurangan. Kalau tidak setiap hari boleh dikatakan MESTI bersin. Setelah guna produk ini saya tidak bersin lagi dan anak-anak yang menghadapi masalah yang sama dengan saya pun turut berkurangan hanya beberapa semburan "


Body Spray Ini Untuk Semua Orang

Ada beberapa testimoni lain yang telah membantu ramai pengguna produk ini mendapat manfaat kesihatan dari penyakit yang mereka hadapi selama ini. 

Untuk rujukan testimoni lain anda boleh layari laman web jualan saya yang saya nyatakan di atas tadi atau terus dapatkan maklumat dan promosi terkini tentang produk ini anda boleh klik LIKE Facebook Fanpage (Spray Sihat - Body Spray Therapy & Slimming)  saya sekarang !


Sekian dahulu perkongsian saya tentang salah satu cabang jualan saya di internet. 

Sampai jumpa lagi di lain post. Sekian. Terima kasih.




Alhamdulillah...

Syukur kehadrat Allah kerana saya masih diberi kesempatan untuk berkongsi pada blog personal saya ini. Pada post kali ini, saya nak kongsi kepada anda salah satu sumber pendapatan saya berniaga di internet untuk niche produk kesihatan.

Siapa yang tak nak sihat kan ?

Kalau nak diikutkan sepanjang penglibatan saya dalam dunia perniagaan internet selama 3 tahun lebih ini, produk Body Spray Theraphy & Slimming adalah produk fizikal pertama yang saya jual melalui internet.

Maka wujudlah website jualan saya www.spraysihat.com yang hanya fokus kepada masalah badan berlemak walaupun banyak lagi manfaat untuk penyakit lain dari penggunaan produk ini.

Produk Body Spray ini telah mendapat komen positif oleh beberapa pelanggan saya. Ini menaikkan semangat saya untuk terus berkongsi manfaat produk ini kepada semua orang.


Antara Keistimewaan Body Spray Theraphy & Slimming


  1. Membakar lemak dengan PANTAS dan EFEKTIF
  2. Melagakan migrain dan sakit Kepala
  3. Menghilangkan sakit sendi dan bisa-bisa di badan
  4. Menghilangkan selulit dan rekahan kulit
  5. Mengatasi masalah kembung perut dan sakit perut
  6. Melancarkan peredaran darah dan lebih teratur
  7. Melegakan mual dan muntah-muntah
  8. Merawat kulit sensitif dan masalah kulit
  9. Membantu merawat masalah rendung
  10. Melegakan demam dan selesema
  11. Sesuai untuk penghidap penyakit gout
  12. Sesuai untuk aktiviti sukan dan lasak
  13. Sesuai untuk lelaki dan wanita
  14. Tiada lagi bau yang tidak menyenangkan
  15. Mudah di bawa ke mana saja


Setiap bahan yang diadun menjadikan produk ini dapat memberi banyak manfaat kepada ramai orang.

Antara bahan-bahan adalah Ekstrak Halia, Limau Purut, Gaharu Argan Oil, Lengkuas, Minyak Kelapa Dara, Zaffaran, Habbatus Sawda, Kulit Kayu Manis, Lada Hitam, Minyak Kayu Putih, Ejsrak Halia Bara dan Peppermint.


Testimoni-Testimoni Pengguna Produk

Rogayah @ Gaya Yaya

" Selepas menggunakan body spray ini... Sakit kepala saya pun dah ok.. Baunya pun menenangkan.. Dan perut saya yg dahulu buncit kini kembali ke asal.. Klu nak tahu perubahan nya cuba la try body spray... "


Hamizan @ Miezan Joy

" Alhamdulillah...masalah resdung berkurangan. Kalau tidak setiap hari boleh dikatakan MESTI bersin. Setelah guna produk ini saya tidak bersin lagi dan anak-anak yang menghadapi masalah yang sama dengan saya pun turut berkurangan hanya beberapa semburan "


Body Spray Ini Untuk Semua Orang

Ada beberapa testimoni lain yang telah membantu ramai pengguna produk ini mendapat manfaat kesihatan dari penyakit yang mereka hadapi selama ini. 

Untuk rujukan testimoni lain anda boleh layari laman web jualan saya yang saya nyatakan di atas tadi atau terus dapatkan maklumat dan promosi terkini tentang produk ini anda boleh klik LIKE Facebook Fanpage (Spray Sihat - Body Spray Therapy & Slimming)  saya sekarang !


Sekian dahulu perkongsian saya tentang salah satu cabang jualan saya di internet. 

Sampai jumpa lagi di lain post. Sekian. Terima kasih.


Simkad Ini Membayar Saya Setiap Bulan Tanpa Henti

Simkad Ini Membayar Saya Setiap Bulan Tanpa Henti


Salam hormat rakan-rakan pembaca blog ini sekalian. Anda setuju tak, secara amnya sebagai pengguna kita pasti inginkan produk yang berkualiti pada harga yang berbaloi. Betul tak ?

Yelah kan !... kita keluar duit untuk bayar produk atau perkhidmatan... dah semesti kita fikirkan apa yang kita dapat bila kita bayar. Bukan ?

Handphone - Semua Orang Guna

Rata-rata orang pergi mana-mana mesti bawa handphone. Setuju tak ? Hmmm...handphone ni dah macam satu barangan keperluan pulak kalau tak dibawa. Kalau kita nak pergi mana-mana kemudian terlupa nak bawa, pasti menggelabah tak keruan. ("Alamak...handphone aku tertinggal". sambil tepuk dahi)

Situasi seperti ini pernah terjadi pada saya dan mungkin juga kepada anda kan !

Apa yang nak saya katakan, sedar ataupun tidak sebenarnya handphone adalah barangan keperluan pada zaman sekarang ni. Pro dan Kon menggunakan handphone tu, bergantung kepada persepsi masing-masing.

Ikut statistik pengguna handphone pulak, budak berusia seawal 12 tahun ataupun pelajar darjah 6 sekolah rendahlah senang cerita... merupakan peringkat umur yang mula menggunakan handphone. Mungkin anda sebagai seorang guru tahu dan arif tentang kenyataan ini.


Kelebihan Guna Simkad Tone Excel

Saya tak tahulah adakah kelebihan yang saya terangkan pada point di bawah ini membantu anda untuk berjimat atau tidak. Bagi saya yang telah menggunakan simkad ini selama lebih kurang setahun, rasa berbaloi sangat bagi saya.

Antara kelebihan topup guna simkad Tone Excel :


1) Dapat Cash Rebet 3%

Giler ke apa. Dah lah topup saya setiap bulan lebih kurang RM100 sebulan. Syarikat Tone Excel pulang balik kepada saya RM3 setiap bulan terus ke dalam akaun bank saya. Masuk akal ke tak masuk akal ?

Kalau anda sebagai pengguna, tetiba penjual bagi balik sedikit wang yang anda bayar (bukan baki) kepada anda sebab berbelanja di kedainya, rasa-rasa seronok tak ?

Inilah yang saya dapat setiap kali saya topup guna simkad Tone Excel.

Anda pun boleh kalau anda nak !


2) Topup Dapat Point

Ini satu lagu faedah yang saya dapat bila guna simkad Tone Excel. Saya ni jenis kalau boleh semua barang yang saya beli MESTI dapat point. 

Bagi saya kalau kita dapat faedah sebegini sebenarnya memberi kita penjimatan dan keuntungan sebab berbelanja. Peniaga dapat, kita sebagai pengguna pun dapat. Inilah yang dipanggil win-win situation.

Saya kalau isi minyak mesti cari stesen Petronas. Sebab apa saya macam tu...sebab saya nak kumpul point. Sambil berbelanja di kedai mesra dapat kumpul point. Nanti boleh isi minyak secara percuma bila dah cukup point tertentu.

Sama juga peluang yang ditawarkan oleh syarikat Tone Excel. Ia menawarkan point setiap kali topup kredit oleh pengguna simkad Tone Excel. Point yang terkumpul bolehlah ditukar dengan tiket kapal terbang Air Asia ke, tiket wayang ke, handphone smartphone berjenama ker dan macam-macam lagi.

Ini yang menarik perhatian saya sebenarnya !

Kalau selama ini anda topup tak dapat apa-apa, saya berpendapat anda bertukarlah simkad anda guna sekarang kepada simkad Tone Excel.


3) Dapat Perlindungan Kemalangan Diri RM100,000 Secara PERCUMA

Ini lagi satu peluang yang TIADA lagi di mana-mana syarikat telekomunikasi di Malaysia nak bagi kepada pengguna-penggunanya melainkan Tune Talk Tone Excel. Tak masuk akal pun ada ! 

Andai kata berlakulah apa-apa yang tidak dingini yang telah menyebabkan saya meninggal dunia ataupun cacat kekal, syarikat Tune Insurance akan membayar sebanyak RM100,000.

Saya tak nak cerita lebih tentang insuran ini, sebab saya BUKAN agen insuran. Tetapi jika anda ingin tahu secara lanjut, sila rujuk terus dengan Tune Talk Customer Care di 13100 atau 03-2772 0000.


4) Dapat 2 Jenis Peluang Pendapatan

Salah satu sebab saya setia menggunakan simkad Tone Excel (insya Allah) adalah tawaran menjana pendapatan. Selain saya mendapat rebet setiap bulan saya dapat pulak bayaran komisen.

2 jenis pendapatan yang ditawarkan oleh syarikat Tone Excel kepada anda adalah...

a) Fast Track Bonus

b) Komisen Topup

Nak mudah faham macam ni ...

Fast Track Bonus ini ditawarkan JIKA anda bergerak sebagai penjual simkad terus kepada Level 1 anda. Setiap simkad yang berjaya dijual, anda dapat RM20 setiap simkad. Kalau dalam bulan itu anda dapat 20 orang, RM400 dimasukkan ke dalam akaun bank anda.

Komisen Topup ni pulak ditawarkan seumur hidup, selagi anda dan rakan network anda setia menggunakan simkad Tone Excel. Ia dikira mengikut plan pemasaran yang disediakan. Memang unik dan menarik sekali plan pemasaran Tone Excel ini. Inilah komisen terbanyak saya dapat setiap bulan setiap kali rakan network di bawah saya melakukan topup. Menarik bukan !

Kalau anda nak tahu secara lanjut plan pemasaran Tone Excel, anda boleh layari www.pendapatanpasif.net sekarang !


Saya rasa cukup 4 sebab ini bagaimana saya boleh terima setiap bulan bayaran komisen ke dalam akaun bank saya. Saya tak perlu nak suruh rakan network saya seperti ini " Si Pulan, nak beli topup dengan saya ? ". Sebarang topup mereka boleh buat di mana sahaja seperti mana mereka lakukan sekarang.

Cuma kat sini, setiap kali topup yang mereka berjaya lakukan, syarikat Tone Excel bayar sebahagiannya kepada saya. Menarik kan ! Inilah sumber pertama pendapatan pasif saya setiap bulan. Alhamdulillah dengan program ini saya mendapat komisen setiap bulan sejak bulan pertama saya bertukar simkad saya yang lama kepada simkad Tune Talk Tone Excel.

Saya telah berjaya berubah menjadi pengguna yang bijak dan anda pun boleh turut serta JIKA anda mahu.

Sekian dulu perkongsian saya. Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat kepada anda.



Salam hormat rakan-rakan pembaca blog ini sekalian. Anda setuju tak, secara amnya sebagai pengguna kita pasti inginkan produk yang berkualiti pada harga yang berbaloi. Betul tak ?

Yelah kan !... kita keluar duit untuk bayar produk atau perkhidmatan... dah semesti kita fikirkan apa yang kita dapat bila kita bayar. Bukan ?

Handphone - Semua Orang Guna

Rata-rata orang pergi mana-mana mesti bawa handphone. Setuju tak ? Hmmm...handphone ni dah macam satu barangan keperluan pulak kalau tak dibawa. Kalau kita nak pergi mana-mana kemudian terlupa nak bawa, pasti menggelabah tak keruan. ("Alamak...handphone aku tertinggal". sambil tepuk dahi)

Situasi seperti ini pernah terjadi pada saya dan mungkin juga kepada anda kan !

Apa yang nak saya katakan, sedar ataupun tidak sebenarnya handphone adalah barangan keperluan pada zaman sekarang ni. Pro dan Kon menggunakan handphone tu, bergantung kepada persepsi masing-masing.

Ikut statistik pengguna handphone pulak, budak berusia seawal 12 tahun ataupun pelajar darjah 6 sekolah rendahlah senang cerita... merupakan peringkat umur yang mula menggunakan handphone. Mungkin anda sebagai seorang guru tahu dan arif tentang kenyataan ini.


Kelebihan Guna Simkad Tone Excel

Saya tak tahulah adakah kelebihan yang saya terangkan pada point di bawah ini membantu anda untuk berjimat atau tidak. Bagi saya yang telah menggunakan simkad ini selama lebih kurang setahun, rasa berbaloi sangat bagi saya.

Antara kelebihan topup guna simkad Tone Excel :


1) Dapat Cash Rebet 3%

Giler ke apa. Dah lah topup saya setiap bulan lebih kurang RM100 sebulan. Syarikat Tone Excel pulang balik kepada saya RM3 setiap bulan terus ke dalam akaun bank saya. Masuk akal ke tak masuk akal ?

Kalau anda sebagai pengguna, tetiba penjual bagi balik sedikit wang yang anda bayar (bukan baki) kepada anda sebab berbelanja di kedainya, rasa-rasa seronok tak ?

Inilah yang saya dapat setiap kali saya topup guna simkad Tone Excel.

Anda pun boleh kalau anda nak !


2) Topup Dapat Point

Ini satu lagu faedah yang saya dapat bila guna simkad Tone Excel. Saya ni jenis kalau boleh semua barang yang saya beli MESTI dapat point. 

Bagi saya kalau kita dapat faedah sebegini sebenarnya memberi kita penjimatan dan keuntungan sebab berbelanja. Peniaga dapat, kita sebagai pengguna pun dapat. Inilah yang dipanggil win-win situation.

Saya kalau isi minyak mesti cari stesen Petronas. Sebab apa saya macam tu...sebab saya nak kumpul point. Sambil berbelanja di kedai mesra dapat kumpul point. Nanti boleh isi minyak secara percuma bila dah cukup point tertentu.

Sama juga peluang yang ditawarkan oleh syarikat Tone Excel. Ia menawarkan point setiap kali topup kredit oleh pengguna simkad Tone Excel. Point yang terkumpul bolehlah ditukar dengan tiket kapal terbang Air Asia ke, tiket wayang ke, handphone smartphone berjenama ker dan macam-macam lagi.

Ini yang menarik perhatian saya sebenarnya !

Kalau selama ini anda topup tak dapat apa-apa, saya berpendapat anda bertukarlah simkad anda guna sekarang kepada simkad Tone Excel.


3) Dapat Perlindungan Kemalangan Diri RM100,000 Secara PERCUMA

Ini lagi satu peluang yang TIADA lagi di mana-mana syarikat telekomunikasi di Malaysia nak bagi kepada pengguna-penggunanya melainkan Tune Talk Tone Excel. Tak masuk akal pun ada ! 

Andai kata berlakulah apa-apa yang tidak dingini yang telah menyebabkan saya meninggal dunia ataupun cacat kekal, syarikat Tune Insurance akan membayar sebanyak RM100,000.

Saya tak nak cerita lebih tentang insuran ini, sebab saya BUKAN agen insuran. Tetapi jika anda ingin tahu secara lanjut, sila rujuk terus dengan Tune Talk Customer Care di 13100 atau 03-2772 0000.


4) Dapat 2 Jenis Peluang Pendapatan

Salah satu sebab saya setia menggunakan simkad Tone Excel (insya Allah) adalah tawaran menjana pendapatan. Selain saya mendapat rebet setiap bulan saya dapat pulak bayaran komisen.

2 jenis pendapatan yang ditawarkan oleh syarikat Tone Excel kepada anda adalah...

a) Fast Track Bonus

b) Komisen Topup

Nak mudah faham macam ni ...

Fast Track Bonus ini ditawarkan JIKA anda bergerak sebagai penjual simkad terus kepada Level 1 anda. Setiap simkad yang berjaya dijual, anda dapat RM20 setiap simkad. Kalau dalam bulan itu anda dapat 20 orang, RM400 dimasukkan ke dalam akaun bank anda.

Komisen Topup ni pulak ditawarkan seumur hidup, selagi anda dan rakan network anda setia menggunakan simkad Tone Excel. Ia dikira mengikut plan pemasaran yang disediakan. Memang unik dan menarik sekali plan pemasaran Tone Excel ini. Inilah komisen terbanyak saya dapat setiap bulan setiap kali rakan network di bawah saya melakukan topup. Menarik bukan !

Kalau anda nak tahu secara lanjut plan pemasaran Tone Excel, anda boleh layari www.pendapatanpasif.net sekarang !


Saya rasa cukup 4 sebab ini bagaimana saya boleh terima setiap bulan bayaran komisen ke dalam akaun bank saya. Saya tak perlu nak suruh rakan network saya seperti ini " Si Pulan, nak beli topup dengan saya ? ". Sebarang topup mereka boleh buat di mana sahaja seperti mana mereka lakukan sekarang.

Cuma kat sini, setiap kali topup yang mereka berjaya lakukan, syarikat Tone Excel bayar sebahagiannya kepada saya. Menarik kan ! Inilah sumber pertama pendapatan pasif saya setiap bulan. Alhamdulillah dengan program ini saya mendapat komisen setiap bulan sejak bulan pertama saya bertukar simkad saya yang lama kepada simkad Tune Talk Tone Excel.

Saya telah berjaya berubah menjadi pengguna yang bijak dan anda pun boleh turut serta JIKA anda mahu.

Sekian dulu perkongsian saya. Semoga sedikit sebanyak memberi manfaat kepada anda.


Jadilah Hamba Yang Allah Suka

Jadilah Hamba Yang Allah Suka


Ketika blog ini ditulis, saya telah sampai dari kampung kerana menghadiri majlis tahlil kesyukuran dan doa selamat di kampung Hutan Melintang iaitu kampung sebelah bapa saya. Majlis diadakan di rumah Pak Long dan Mak Long saya.

Saya mula bertolak pada jam 12.30pm setelah semua persiapan lengkap dilakukan. Memandangkan hari ini hari Jumaat saya merancang untuk solat Jumaat di mana-mana masjid di perjalanan nanti.

Sampai lebih kurang jam 1.20pm kurang lebih lagi 12 minit masuk waktu Zohor saya berhenti di masjid Batu 4 Jalan Kapar.

Sampai di masjid seperi biasa sesi mendengar kuliah agama seperti mana-mana masjid lakukan sementara menunggu masuknya waktu zohor. Sangat menarik topik yang disampaikan oleh ustaz (maaf tak tau nama ustaz tu) berkenaan solat khusyuk.

Teringat pula saya pada pakej produk yang saya promosi tentang rahsia solat sempurna dan khusyuk yang diajar oleh Ustaz Hasnan Kasan. Banyak persamaan penerangan ustaz tu dengan ustaz Hasnan Kasan untuk cara bagaimana mencapai khusyuk dan sempurna dalam solat.

Yang menarik ceramah kuliah Jumaat ini, ia disimpulkan tentang kisah semasa arwah Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat berada dalam koma. Bagaimana doktor pakar hairan bagaimana Tuan Guru boleh bangun untuk solat seperti biasa apabila tepat masuk waktu solat termasuk solat malam. Usai solat Tuan Guru akan sambung tidur kembali.

Ustaz itu membuat simpulan tentang bagaimana kesan baik kepada mereka yang sentiasa menjaga solat mereka tepat pada waktu sehingga roh kita sentiasa hidup untuk sujud kepada Allah walaupun jasad kita telah koma.

Semoga ia memberi iktibar kepada hidup kita semua insya Allah. Aminn


7 Golongan Manusia Yang Allah Sukai

Usai kuliah tadi maka azan pun bergema menunjukkan masukkan waktu Zohor. Maka saat yang dinantikan untuk mendengar khutbah Jumaat dari khatib pun tiba.

Saya cuba rekod setiap isi penting khutbah Jumaat melalui smartphone saya (jenama murah jer). Saya menggunakan applikasi android EverNote untuk merekod ilmu penting dalam smartphone.

Khatib menerangkan pengenalan ucapan khutbah tentang kejadian manusia yang Allah cipta berbeza-beza. Pada mata kasar manusia ada yang nampak cantik, hodoh, bijak, bodoh dan macam-macam persepsi.

Tetapi Allah tidak memandang kesemua itu melainkan 7 golongan manusia di bawah.


1) Manusia Yang Bertaqwa

… maka sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertakwa. (QS. Al-Imran [3]: 76)

2) Manusia Yang Suka Membuat Kebaikan

(yaitu) orang-orang yang menafkahkan (hartanya), baik di waktu lapang maupun sempit, dan orang-orang yang menahan amarahnya dan mema’afkan (kesalahan) orang. ALLAH menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. (QS. Ali ‘Imran [3]: 134)

3) Manusia Yang Bertaubat

… Sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertaubat dan menyukai orang-orang yang mensucikan diri. (QS. Al-Baqarah [2]: 222)

4) Manusia Yang Sabar

Orang-orang yang sabar ALLAH menyukai orang-orang yang sabar.
(Ali ‘Imran [3]: 146)

5) Manusia Yang Adil

… sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang adil. (QS. Al-Maa’idah [5]: 42)

6) Manusia Yang Bertawakkal

Orang-orang yang bertawakal kepada ALLAH Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad, maka bertawakkallah kepada ALLAH. Sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertawakkal kepada-NYA. (QS. Ali ‘Imran [3]: 159)

7) Manusia Yang Sanggup Berkorban Demi Agama Allah

Sesungguhnya ALLAH menyukai orang yang berperang dijalan-NYA dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.
(QS. Ash-Shaff [61]: 4)


Tanda Allah Sayang Hamba-Nya

Antara tanda-tanda Allah sayang kepada hamba-Nya adalah apabila mereka suka melakukan amalan soleh dan suka melakukan perkara yang dekat dengan agama Islam.

Satu lagi tanda Allah sayang kepada kita, seingat saya adalah apabila kita mempunyai kekuatan untuk mempertahankan agama Allah walau bagaimana sekalipun. Itulah kurniaan Allah kepada mereka yang Allah sayang kepada kita.

Bukan mudah mendapat kekuatan seperti ini JIKA kita tidak disayangi Allah.


Penutup Khutbah

Sebagai penutup khutbah, khatib menerangkan secara ringkas, Islam TIDAK mengajar umatnya menjadi extrimist. Allah mahu kita menjadi seorang penganut Islam yang mengamalkan kesederhanaan dari segenap segi kehidupan.


Kesimpulan

Itu sahaja beberapa perkongsian yang sempat saya rekod dan semoga sedikit perkongsian yang lemah dari saya ini memberi manfaat kepada anda. Mungkin ada beberapa perkara penting yang saya terlepas pandang. Itu adalah kekhilafan saya sendiri.

Apa yang penting adalah semoga kita terus berusaha melakukan amal perbuatan yang Allah suka. Sekian.

Semoga berjumpa lagi pada post yang lain. Insya Allah.


Ketika blog ini ditulis, saya telah sampai dari kampung kerana menghadiri majlis tahlil kesyukuran dan doa selamat di kampung Hutan Melintang iaitu kampung sebelah bapa saya. Majlis diadakan di rumah Pak Long dan Mak Long saya.

Saya mula bertolak pada jam 12.30pm setelah semua persiapan lengkap dilakukan. Memandangkan hari ini hari Jumaat saya merancang untuk solat Jumaat di mana-mana masjid di perjalanan nanti.

Sampai lebih kurang jam 1.20pm kurang lebih lagi 12 minit masuk waktu Zohor saya berhenti di masjid Batu 4 Jalan Kapar.

Sampai di masjid seperi biasa sesi mendengar kuliah agama seperti mana-mana masjid lakukan sementara menunggu masuknya waktu zohor. Sangat menarik topik yang disampaikan oleh ustaz (maaf tak tau nama ustaz tu) berkenaan solat khusyuk.

Teringat pula saya pada pakej produk yang saya promosi tentang rahsia solat sempurna dan khusyuk yang diajar oleh Ustaz Hasnan Kasan. Banyak persamaan penerangan ustaz tu dengan ustaz Hasnan Kasan untuk cara bagaimana mencapai khusyuk dan sempurna dalam solat.

Yang menarik ceramah kuliah Jumaat ini, ia disimpulkan tentang kisah semasa arwah Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat berada dalam koma. Bagaimana doktor pakar hairan bagaimana Tuan Guru boleh bangun untuk solat seperti biasa apabila tepat masuk waktu solat termasuk solat malam. Usai solat Tuan Guru akan sambung tidur kembali.

Ustaz itu membuat simpulan tentang bagaimana kesan baik kepada mereka yang sentiasa menjaga solat mereka tepat pada waktu sehingga roh kita sentiasa hidup untuk sujud kepada Allah walaupun jasad kita telah koma.

Semoga ia memberi iktibar kepada hidup kita semua insya Allah. Aminn


7 Golongan Manusia Yang Allah Sukai

Usai kuliah tadi maka azan pun bergema menunjukkan masukkan waktu Zohor. Maka saat yang dinantikan untuk mendengar khutbah Jumaat dari khatib pun tiba.

Saya cuba rekod setiap isi penting khutbah Jumaat melalui smartphone saya (jenama murah jer). Saya menggunakan applikasi android EverNote untuk merekod ilmu penting dalam smartphone.

Khatib menerangkan pengenalan ucapan khutbah tentang kejadian manusia yang Allah cipta berbeza-beza. Pada mata kasar manusia ada yang nampak cantik, hodoh, bijak, bodoh dan macam-macam persepsi.

Tetapi Allah tidak memandang kesemua itu melainkan 7 golongan manusia di bawah.


1) Manusia Yang Bertaqwa

… maka sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertakwa. (QS. Al-Imran [3]: 76)

2) Manusia Yang Suka Membuat Kebaikan

(yaitu) orang-orang yang menafkahkan (hartanya), baik di waktu lapang maupun sempit, dan orang-orang yang menahan amarahnya dan mema’afkan (kesalahan) orang. ALLAH menyukai orang-orang yang berbuat kebajikan. (QS. Ali ‘Imran [3]: 134)

3) Manusia Yang Bertaubat

… Sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertaubat dan menyukai orang-orang yang mensucikan diri. (QS. Al-Baqarah [2]: 222)

4) Manusia Yang Sabar

Orang-orang yang sabar ALLAH menyukai orang-orang yang sabar.
(Ali ‘Imran [3]: 146)

5) Manusia Yang Adil

… sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang adil. (QS. Al-Maa’idah [5]: 42)

6) Manusia Yang Bertawakkal

Orang-orang yang bertawakal kepada ALLAH Kemudian apabila kamu telah membulatkan tekad, maka bertawakkallah kepada ALLAH. Sesungguhnya ALLAH menyukai orang-orang yang bertawakkal kepada-NYA. (QS. Ali ‘Imran [3]: 159)

7) Manusia Yang Sanggup Berkorban Demi Agama Allah

Sesungguhnya ALLAH menyukai orang yang berperang dijalan-NYA dalam barisan yang teratur seakan-akan mereka seperti suatu bangunan yang tersusun kokoh.
(QS. Ash-Shaff [61]: 4)


Tanda Allah Sayang Hamba-Nya

Antara tanda-tanda Allah sayang kepada hamba-Nya adalah apabila mereka suka melakukan amalan soleh dan suka melakukan perkara yang dekat dengan agama Islam.

Satu lagi tanda Allah sayang kepada kita, seingat saya adalah apabila kita mempunyai kekuatan untuk mempertahankan agama Allah walau bagaimana sekalipun. Itulah kurniaan Allah kepada mereka yang Allah sayang kepada kita.

Bukan mudah mendapat kekuatan seperti ini JIKA kita tidak disayangi Allah.


Penutup Khutbah

Sebagai penutup khutbah, khatib menerangkan secara ringkas, Islam TIDAK mengajar umatnya menjadi extrimist. Allah mahu kita menjadi seorang penganut Islam yang mengamalkan kesederhanaan dari segenap segi kehidupan.


Kesimpulan

Itu sahaja beberapa perkongsian yang sempat saya rekod dan semoga sedikit perkongsian yang lemah dari saya ini memberi manfaat kepada anda. Mungkin ada beberapa perkara penting yang saya terlepas pandang. Itu adalah kekhilafan saya sendiri.

Apa yang penting adalah semoga kita terus berusaha melakukan amal perbuatan yang Allah suka. Sekian.

Semoga berjumpa lagi pada post yang lain. Insya Allah.

adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz