Breaking News

Bisnes Internet

Isu Tahlil Yang Memeningkan

Isu Tahlil Yang Memeningkan

Assalamualaikum saudara-saudari muslim sekalian. Jenuh kita nak jawab soalan bila ditanya "Kau buat tahlil ni, sampai ke doa kepada si arwah ?"

Ada juga yang mengatakan tahlil adalah bidaah. Tak kurang juga mengatakan tahlil adalah haram dan berdosa jika melakukannya.

Amalan bangsa melayu sejak dari dulu lagi yang pastinya melakukan majlis tahlil sejurus pada hari meninggalnya si arwah. Bertungkus lumus adik-beradik dan sanak saudara menjayakan majlis tahlil untuk meraikan jemaah tahlil qariah tempat kita.

Jika di pandang sekali imbas majlis ini nampak seperti ia satu amalan yang baik. Tetapi jika amalan ini sehingga menjadi beban kepada tuan rumah untuk menyediakan juadah kepada jemaah tahlil / qariah masjid Islam melarang sama sekali kita melakukannya.

Mungkin boleh sampai kepada perassan riak kerana kita dapat menyediakan makanan yang hebat kepada jemaah serta boleh menjurus kepada pembaziran jika tidak dilakukan dengan cara yang cukup sederhana.

Bukan persoalan hukum majlis tahlil yang ingin saya kongsikan dan saya bukanlah ahli untuk menyentuh bab-bab agama ini melainkan yang saya tahu sahaja. Anda boleh cari maklumat hukum ini dengan merujuk kepada ulama-ulama dan ustaz-ustaz yang bertauliah.

Anda boleh juga melayari video ceramah agama yang disampaikan oleh ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah yang berauthoriti dan terkenal sebagai rujukan.


Sampaikah Doa dan Tahlil Kepada Arwah ?

Inilah yang cuba saya ingin kongsikan kepada anda tentang sampai atau tidak doa tahlil yang kita lakukan selama ini.

Apa yang saya cuba kongsikan di sini adalah hasil dari perkongsian dari Ustaz Dr Hassan Din (adik kepada arwah Ustaz Harun Din) dalam satu ceramah beliau tentang tahlil.

Beliau menyatakan bahawa sampai atau tidak doa tahlil kepada si arwah bergantung kepada akaun 24434 arwah tadi. Adakah si mayat ada membuka akaun 24434.

Pada mulanya saya tertanya-tanya apakah akaun 24434 tu. Ohhh....rupanya apa yang dimaksudkan oleh Ustaz Dr Hassan Din adalah tentang akaun SOLAT

Amalan tahlil dari majlis yang kita lakukan selama ini adakah doa dan zikir yang kita sampai kepada arwah bergantung kepada amalan si mayat. Adakah seumur hidup dia TIDAK PERNAH meninggalkan solat. 

Solat adalah Soalan Pertama Mukar & Nakir ?

Solat adalah segalanya. Apabila kita di alam kubur kelak, soalan yang akan ditanya adalah tentang solat kita. Bagaimana mungkin doa tahlil yang dilakukan oleh adik-beradik dan saudara-mara kita akan sampai jika kita sendiri disiksa di alam kubur disebabkan gagal menjawab soalan tentang solat kita.

Sebab tu solat seperti mana dalam satu hadith yang disampaikan oleh baginda Rasulullah Shollallah Hua'laihi Wasallam merupakan TIANG AGAMA. Jika kita tidak menunaikan solat fardhu 5 waktu seolah-olah kita meruntuhkan agama.

Buktinya....kita lihat perpecahan umat Islam kini. Lihat sahaja di Malaysia. Berapa ramai umat Islam yang berpecah belah hanya kerana perbezaan fahaman politik yang cetek. Tidak dapat bersatu walaupun beriman kepada Allah yang Esa.


Kesimpulan

Semoga kita mendapat sedikit sebanyak ilmu tentang isu tahlil. Bagi pandangan saya sebelum kita mengharapkan doa dari orang lain, pastikan kita berdoa untuk diri sendiri. Perbanyakkan amalan dan yang penting JANGAN sesekali kita meninggalkan solat fardhu 5 waktu. Sekian.

Insyaallah....untuk sama-sama kita amalkan ! Semoga bermanfaat.



Assalamualaikum saudara-saudari muslim sekalian. Jenuh kita nak jawab soalan bila ditanya "Kau buat tahlil ni, sampai ke doa kepada si arwah ?"

Ada juga yang mengatakan tahlil adalah bidaah. Tak kurang juga mengatakan tahlil adalah haram dan berdosa jika melakukannya.

Amalan bangsa melayu sejak dari dulu lagi yang pastinya melakukan majlis tahlil sejurus pada hari meninggalnya si arwah. Bertungkus lumus adik-beradik dan sanak saudara menjayakan majlis tahlil untuk meraikan jemaah tahlil qariah tempat kita.

Jika di pandang sekali imbas majlis ini nampak seperti ia satu amalan yang baik. Tetapi jika amalan ini sehingga menjadi beban kepada tuan rumah untuk menyediakan juadah kepada jemaah tahlil / qariah masjid Islam melarang sama sekali kita melakukannya.

Mungkin boleh sampai kepada perassan riak kerana kita dapat menyediakan makanan yang hebat kepada jemaah serta boleh menjurus kepada pembaziran jika tidak dilakukan dengan cara yang cukup sederhana.

Bukan persoalan hukum majlis tahlil yang ingin saya kongsikan dan saya bukanlah ahli untuk menyentuh bab-bab agama ini melainkan yang saya tahu sahaja. Anda boleh cari maklumat hukum ini dengan merujuk kepada ulama-ulama dan ustaz-ustaz yang bertauliah.

Anda boleh juga melayari video ceramah agama yang disampaikan oleh ustaz-ustaz dan ustazah-ustazah yang berauthoriti dan terkenal sebagai rujukan.


Sampaikah Doa dan Tahlil Kepada Arwah ?

Inilah yang cuba saya ingin kongsikan kepada anda tentang sampai atau tidak doa tahlil yang kita lakukan selama ini.

Apa yang saya cuba kongsikan di sini adalah hasil dari perkongsian dari Ustaz Dr Hassan Din (adik kepada arwah Ustaz Harun Din) dalam satu ceramah beliau tentang tahlil.

Beliau menyatakan bahawa sampai atau tidak doa tahlil kepada si arwah bergantung kepada akaun 24434 arwah tadi. Adakah si mayat ada membuka akaun 24434.

Pada mulanya saya tertanya-tanya apakah akaun 24434 tu. Ohhh....rupanya apa yang dimaksudkan oleh Ustaz Dr Hassan Din adalah tentang akaun SOLAT

Amalan tahlil dari majlis yang kita lakukan selama ini adakah doa dan zikir yang kita sampai kepada arwah bergantung kepada amalan si mayat. Adakah seumur hidup dia TIDAK PERNAH meninggalkan solat. 

Solat adalah Soalan Pertama Mukar & Nakir ?

Solat adalah segalanya. Apabila kita di alam kubur kelak, soalan yang akan ditanya adalah tentang solat kita. Bagaimana mungkin doa tahlil yang dilakukan oleh adik-beradik dan saudara-mara kita akan sampai jika kita sendiri disiksa di alam kubur disebabkan gagal menjawab soalan tentang solat kita.

Sebab tu solat seperti mana dalam satu hadith yang disampaikan oleh baginda Rasulullah Shollallah Hua'laihi Wasallam merupakan TIANG AGAMA. Jika kita tidak menunaikan solat fardhu 5 waktu seolah-olah kita meruntuhkan agama.

Buktinya....kita lihat perpecahan umat Islam kini. Lihat sahaja di Malaysia. Berapa ramai umat Islam yang berpecah belah hanya kerana perbezaan fahaman politik yang cetek. Tidak dapat bersatu walaupun beriman kepada Allah yang Esa.


Kesimpulan

Semoga kita mendapat sedikit sebanyak ilmu tentang isu tahlil. Bagi pandangan saya sebelum kita mengharapkan doa dari orang lain, pastikan kita berdoa untuk diri sendiri. Perbanyakkan amalan dan yang penting JANGAN sesekali kita meninggalkan solat fardhu 5 waktu. Sekian.

Insyaallah....untuk sama-sama kita amalkan ! Semoga bermanfaat.



Kompozer - Sekurang-kurang Ambil Tahu

Kompozer - Sekurang-kurang Ambil Tahu


Kompozer adalah satu perisian membina website menggunakan kod HTML. Ia sangat MUDAH untuk digunakan. Buat pengetahuan anda software pertama yang saya gunakan untuk membina kebanyakan website saya adalah Kompozer

Kebanyakan menu pilihan diheader hampir sama seperti Microsoft Word dan ini memudahkan lagi penggunaannya sekiranya anda memang dah biasa dengannya.

Kalau anda nak download dan lihat macam mana software ni bekerja, anda boleh terus download secara percuma jer. Download Kompozer !


Pelancaran Pakej Video Belajar Kompozer Untuk Bina Website

Baru-baru ini saya melancarkan produk digital saya terbaru untuk peniaga online yang ingin belajar cara bagaimana membina website pertama anda. Anda boleh menjimatkan kos upah untuk designer website kalau anda tahu teknik membina website menggunakan perisian Kompozer ini.

Pakej video ini akan mengajar anda dari basic sehingga peringkat advance. Anda akan didedahkan tentang pengenalan tentang perisian ini terlebih dahulu. Kemudian anda akan diajar tentang bagaimana menggunakan option yang ada di setiap menu yang ada di perisian Kompozer itu kelak.

Setiap siri video diterangkan secara langkah demi langkah dan ia memudahkan anda untuk mengulang tayang semula jika anda tidak faham.


Semudah ABC

Sejarah permulaan saya berkecimpung dalam dunia pemasaran internet adalah mengenali bagaimana membina website dan bagaimana memuat naik file-file website kita ke server menggunakan FTP (File Transfer Protocol) software.

Jika anda seorang pereka grafik, maka ia lebih memudahkan anda untuk mencipta website yang lebih cun. Saya bukanlah pereka grafik yang baik, hanya sedikit ilmu yang anda ini saya cuba kongsikan melalui siri video produk ini di mana saya mendapat hak penjualan semula daripada usahawan internet dari luar negara.



Sekarang Adalah Masa Untuk Anda Bermula

Produk ini sesuai untuk anda yang BELUM pernah didedahkan tentang ilmu membina website. Jika anda ingin menjimatkan kos permulaan bisnes internet anda, anda perlu mendapatkan Pakej Video Tutorial Software Kompozer ini sebelum harga jualan dinaikkan.

Sekarang adalah masa untuk menjimatkan kos mengupah designer diluar sana pada harga yang tidak menentu mengikut kepakaran dan pengalaman pereka website itu sendiri. Sekurang-kurang dengan nilai upah sebanyak RM150 ~ RM1500 anda dapat JIMATkan dan anda boleh laburkan untuk aktiviti pemasaran bisnes internet anda kelak.


Sila Dapatkan Sementara Harga Tengah Murah (BONUS bernilai RM104)

Jika anda dapatkan sekarang, anda akan lihat saya telah masukkan 3 Bonus produk berkaitan untuk bisnes internet anda. Insyaallah saya akan memberi nilai tambah untuk bonus lain jika anda subscribe untuk kemaskini produk berkaitan website pada masa akan datang.

Anda Berminat ?

Sila dapatkan Pakej Video Tutorial Software Kompozer hari ini pada harga yang cukup ekonomi demi membantu anda menjimatkan kos anda. Untuk anda dapatkan maklumat lanjut, sila layari www.belajarkompozer.blogspot.com sekarang !

Sekian. Terima kasih.

Kompozer adalah satu perisian membina website menggunakan kod HTML. Ia sangat MUDAH untuk digunakan. Buat pengetahuan anda software pertama yang saya gunakan untuk membina kebanyakan website saya adalah Kompozer

Kebanyakan menu pilihan diheader hampir sama seperti Microsoft Word dan ini memudahkan lagi penggunaannya sekiranya anda memang dah biasa dengannya.

Kalau anda nak download dan lihat macam mana software ni bekerja, anda boleh terus download secara percuma jer. Download Kompozer !


Pelancaran Pakej Video Belajar Kompozer Untuk Bina Website

Baru-baru ini saya melancarkan produk digital saya terbaru untuk peniaga online yang ingin belajar cara bagaimana membina website pertama anda. Anda boleh menjimatkan kos upah untuk designer website kalau anda tahu teknik membina website menggunakan perisian Kompozer ini.

Pakej video ini akan mengajar anda dari basic sehingga peringkat advance. Anda akan didedahkan tentang pengenalan tentang perisian ini terlebih dahulu. Kemudian anda akan diajar tentang bagaimana menggunakan option yang ada di setiap menu yang ada di perisian Kompozer itu kelak.

Setiap siri video diterangkan secara langkah demi langkah dan ia memudahkan anda untuk mengulang tayang semula jika anda tidak faham.


Semudah ABC

Sejarah permulaan saya berkecimpung dalam dunia pemasaran internet adalah mengenali bagaimana membina website dan bagaimana memuat naik file-file website kita ke server menggunakan FTP (File Transfer Protocol) software.

Jika anda seorang pereka grafik, maka ia lebih memudahkan anda untuk mencipta website yang lebih cun. Saya bukanlah pereka grafik yang baik, hanya sedikit ilmu yang anda ini saya cuba kongsikan melalui siri video produk ini di mana saya mendapat hak penjualan semula daripada usahawan internet dari luar negara.



Sekarang Adalah Masa Untuk Anda Bermula

Produk ini sesuai untuk anda yang BELUM pernah didedahkan tentang ilmu membina website. Jika anda ingin menjimatkan kos permulaan bisnes internet anda, anda perlu mendapatkan Pakej Video Tutorial Software Kompozer ini sebelum harga jualan dinaikkan.

Sekarang adalah masa untuk menjimatkan kos mengupah designer diluar sana pada harga yang tidak menentu mengikut kepakaran dan pengalaman pereka website itu sendiri. Sekurang-kurang dengan nilai upah sebanyak RM150 ~ RM1500 anda dapat JIMATkan dan anda boleh laburkan untuk aktiviti pemasaran bisnes internet anda kelak.


Sila Dapatkan Sementara Harga Tengah Murah (BONUS bernilai RM104)

Jika anda dapatkan sekarang, anda akan lihat saya telah masukkan 3 Bonus produk berkaitan untuk bisnes internet anda. Insyaallah saya akan memberi nilai tambah untuk bonus lain jika anda subscribe untuk kemaskini produk berkaitan website pada masa akan datang.

Anda Berminat ?

Sila dapatkan Pakej Video Tutorial Software Kompozer hari ini pada harga yang cukup ekonomi demi membantu anda menjimatkan kos anda. Untuk anda dapatkan maklumat lanjut, sila layari www.belajarkompozer.blogspot.com sekarang !

Sekian. Terima kasih.

5 Kelebihan Pemasaran SMS

5 Kelebihan Pemasaran SMS


SMS ? Takkan anda tak tahu kan. Sebelum datangnya applikasi messenger seperti WhatsApp, We Chat, LINE, Viber dan seumpamanya... SMS atau Short Message System atau dalam bahasa melayu dipanggil sebagai Sistem Pesanan Ringkas sangat popular suatu ketika dahulu.

Pada hakikatnya kini walaupun wujud pelbagai applikasi seperti yang disebutkan di atas, sms tetap menjadi keutamaan untuk membaca mesej yang kebiasaanya kita anggap penting.

Ramai yang TIDAK mengetahui rahsia pemasaran SMS yang mungkin pernah didedahkan kepada anda sebelum ini. Berikut adalah 5 kelebihan pesanan sms yang perlu para usahawan seperti anda tahu.

1- Kadar Kecepatan Mesej di Terima

Mesej yang diterima dalam sistem SMS kurang 7 saat. Pelanggan ataupun bakal pelanggan anda TIDAK PERLU menunggu terlalu lama untuk mendapat mesej dari anda.


2- Kadar Mesej Dibaca Tinggi

Mesej SMS yang diterima sangat tinggi kadar mesej akan di baca. Kebiasaanya para pengguna handphone membuka mesej sms terlebih dahulu daripada sistem yang lain. SMS mempunyai kadar mesej dibaca yang cukup tinggi.


3- Tiada Spam Mesej

Anda pasti TIDAK PERNAH mendapat notifikasi mesej SMS yang diterima dalam kotak Spam, betul tak ? Berbanding email yang kita terima, potensi mesej email yang kita hantar boleh termasuk dalam spam box pelanggan ataupun bakal pelanggan.

Jadi melalui kaedah pemasaran sms, sesiapa sahaja yang menghantar  mesej anda akan tetap terima seperti mesej-mesej yang dihantar oleh ahli keluarga dan sahabat handai kita.


4- Mesej Pendek

Zaman sekarang, kebanyakan manusia suka terburu-buru dalam banyak perkara termasuk perkara membaca mesej sms. Melalui kaedah pemasaran sms, mesej yang dihantar mudah untuk kita fahami dan masa membaca juga singkat.

Bilangan karakter sms yang ditetapkan adalah sebanyak 160 karakter membuatkan mesej kita perlu padat dan mudah difahami.


5- Potensi Pasaran Yang Tiada Batasan

Melalui kaedah pemasaran sms, potensi pasaran sangat luas dan TIADA BATASAN. Ini kerana seluruh negara di dunia ini mempunyai jumlah pengguna handphone yang tinggi.

Di Malaysia sahaja pengguna handphone terdapat lebih kurang 41 juta pengguna yang mana ia telah melebihi hampir separuh bilangan rakyat Malaysia yang berdaftar iaitu sebanyak 24 juta rakyat Malaysia.

Jadi anda sebagai usahawan mempunyai peluang mendapat pasaran yang sangat luas di seluruh dunia.

Anda Nak Tahu Cara Mengautomasikan Sistem SMS Seperti Autoresponder ?


Peluang seperti ni sangat jarang dikongsikan dan yang penting cara yang saya dedahkan ini adalah lebih ekonomi. Al-maklumlah zaman sekarang ni, semuanya naik dan takkan turun harga. Sekarang adalah masa untuk melakukan langkah pro-aktif untuk bisnes anda.

Apa yang saya nak kongsikan kepada anda satu sistem pemasaran yang menggunakan SMS yang dijangka bakal meletop pada tahun 2017. Ia terhasil dari cetusan idea daripada seorang usahawan yang berasal dari Ipoh, Perak bernama Boon Lee. Beliau telah mewujudkan satu peluang untuk anda sebagai usahawan khasnya mempraktikkan teknik pemasaran sms sebagai cara alternatif.

Apa yang penting sistem yang bakal didedahkan oleh beliau adalah cara yang paling mudah dan ringkas. Sesiapa sahaja boleh menggunakannya.

Saya telah pun membeli panduan dan perisian yang dikongsikan oleh beliau seperti yang telah diterangkan secara lengkap di www.niagasms.com.

Insyaallah saya akan kupaskan lebih dalam setelah saya mempraktikkan teknik pemasaran sms beliau ini pada post yang akan datang.

SMS ? Takkan anda tak tahu kan. Sebelum datangnya applikasi messenger seperti WhatsApp, We Chat, LINE, Viber dan seumpamanya... SMS atau Short Message System atau dalam bahasa melayu dipanggil sebagai Sistem Pesanan Ringkas sangat popular suatu ketika dahulu.

Pada hakikatnya kini walaupun wujud pelbagai applikasi seperti yang disebutkan di atas, sms tetap menjadi keutamaan untuk membaca mesej yang kebiasaanya kita anggap penting.

Ramai yang TIDAK mengetahui rahsia pemasaran SMS yang mungkin pernah didedahkan kepada anda sebelum ini. Berikut adalah 5 kelebihan pesanan sms yang perlu para usahawan seperti anda tahu.

1- Kadar Kecepatan Mesej di Terima

Mesej yang diterima dalam sistem SMS kurang 7 saat. Pelanggan ataupun bakal pelanggan anda TIDAK PERLU menunggu terlalu lama untuk mendapat mesej dari anda.


2- Kadar Mesej Dibaca Tinggi

Mesej SMS yang diterima sangat tinggi kadar mesej akan di baca. Kebiasaanya para pengguna handphone membuka mesej sms terlebih dahulu daripada sistem yang lain. SMS mempunyai kadar mesej dibaca yang cukup tinggi.


3- Tiada Spam Mesej

Anda pasti TIDAK PERNAH mendapat notifikasi mesej SMS yang diterima dalam kotak Spam, betul tak ? Berbanding email yang kita terima, potensi mesej email yang kita hantar boleh termasuk dalam spam box pelanggan ataupun bakal pelanggan.

Jadi melalui kaedah pemasaran sms, sesiapa sahaja yang menghantar  mesej anda akan tetap terima seperti mesej-mesej yang dihantar oleh ahli keluarga dan sahabat handai kita.


4- Mesej Pendek

Zaman sekarang, kebanyakan manusia suka terburu-buru dalam banyak perkara termasuk perkara membaca mesej sms. Melalui kaedah pemasaran sms, mesej yang dihantar mudah untuk kita fahami dan masa membaca juga singkat.

Bilangan karakter sms yang ditetapkan adalah sebanyak 160 karakter membuatkan mesej kita perlu padat dan mudah difahami.


5- Potensi Pasaran Yang Tiada Batasan

Melalui kaedah pemasaran sms, potensi pasaran sangat luas dan TIADA BATASAN. Ini kerana seluruh negara di dunia ini mempunyai jumlah pengguna handphone yang tinggi.

Di Malaysia sahaja pengguna handphone terdapat lebih kurang 41 juta pengguna yang mana ia telah melebihi hampir separuh bilangan rakyat Malaysia yang berdaftar iaitu sebanyak 24 juta rakyat Malaysia.

Jadi anda sebagai usahawan mempunyai peluang mendapat pasaran yang sangat luas di seluruh dunia.

Anda Nak Tahu Cara Mengautomasikan Sistem SMS Seperti Autoresponder ?


Peluang seperti ni sangat jarang dikongsikan dan yang penting cara yang saya dedahkan ini adalah lebih ekonomi. Al-maklumlah zaman sekarang ni, semuanya naik dan takkan turun harga. Sekarang adalah masa untuk melakukan langkah pro-aktif untuk bisnes anda.

Apa yang saya nak kongsikan kepada anda satu sistem pemasaran yang menggunakan SMS yang dijangka bakal meletop pada tahun 2017. Ia terhasil dari cetusan idea daripada seorang usahawan yang berasal dari Ipoh, Perak bernama Boon Lee. Beliau telah mewujudkan satu peluang untuk anda sebagai usahawan khasnya mempraktikkan teknik pemasaran sms sebagai cara alternatif.

Apa yang penting sistem yang bakal didedahkan oleh beliau adalah cara yang paling mudah dan ringkas. Sesiapa sahaja boleh menggunakannya.

Saya telah pun membeli panduan dan perisian yang dikongsikan oleh beliau seperti yang telah diterangkan secara lengkap di www.niagasms.com.

Insyaallah saya akan kupaskan lebih dalam setelah saya mempraktikkan teknik pemasaran sms beliau ini pada post yang akan datang.

Dah Ada Website Responsive TAPI Percuma?

Dah Ada Website Responsive TAPI Percuma?

 
Masalah ramai usahawan yang baru menceburi bidang bisnes internet adalah berkenaan memiliki website sendiri. Baru nak mula berniaga, modal pun kurang, jadi tak berani lah nak modalkan untuk website. Modal untuk upah buat website sahaja minimum RM250 ke atas. Belum kira modal untuk produk, modal untuk pemasaran dan lain-lain.

Bila dah mula berniaga, tambah pulak kalau anda berniaga secara sepenuh masa, anda dah tiada masa belajar teknik buat website dah. Anda perlu terus melakukan jualan untuk produk anda. Kalau nak belajar buat website sendiri secara percuma kat YouTube ker, memang mangambil masa yang agak panjang. Memang betul ! kalau dapat buat website sendiri menjimatkan wang TAPI kalau nak betul-betul pandai memang perlu mengambil masa yang agak lama.

Pengalaman saya sendiri belajar buat website pun mengambil masa setahun untuk betul-betul tahu buat sendiri. Saya bukanlah pakar website, cukuplah sekadar untuk buat website sendiri jadilah. Nak kata mahir pun tak, tak tahu langsung pun tak. Sekadar boleh buat untuk bisnes saya sendiri pun syukur alhamdulillah. 

Penting Ada Website Buat Peniaga Zaman Sekarang


Jika sekarang anda sedang merancang atau sedang melakukan bisnes, saya syorkan anda sediakan website untuk produk anda. Tak kiralah produk apa yang anda jual. Pada hakikatnya website adalah salah satu syarat untuk menceburi bisnes internet. Jika kita soroti 4 keperluan asas dalam bisnes internet seperti yang diterangkan oleh Dr Irfan Khairi (Jutawan Internet Malaysia) salah satunya adalah memiliki website bisnes anda sendiri.

Website berfungsi sebagai jurucakap, setiausaha dan ejen anda untuk menerangkan kepada prospek atau pelanggan anda tentang apakah bisnes anda, tawaran yang disediakan, latar belakang syarikat anda dan pelbagai lagi sumber maklumat 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Bisnes anda pula berpotensi untuk dikembangkan ke seluruh dunia kerana sesiapa pun boleh access website anda kelak.

Website Percuma Guna Blogspot


Majoriti pengguna internet telah pun tahu bahawa blogspot adalah salah satu dari beratus jenis produk Google. Saya sendiri pun memiliki banyak website menggunakan medium blogspot untuk produk-produk saya. Ramai yang memilih blogspot sebagai batu loncatan untuk buat untung berganda dalam bisnes kerana ia disediakan secara percuma seumur hidup. Selagi kita aktif di internet selagi itu website kita akan terus berada di alam cyber. Tambahan pula, kita sering menggunakan enjin carian Google untuk mencari maklumat tertentu.


Nak Jadikan Format Blogspot bertukar kepada Minisite Profesional ?


Jika anda ingin memiliki website ataupun minisite secara percuma, gunakan sahaja blogspot. Dengan blogspot Anda tak perlu ...

---> TAK PERLU bayar untuk Domain
---> TAK PERLU bayar untuk Hosting
...seumur hidup. Anda bukan memiliki blogspot berformat blog penulisan seperti mana blog saya yang anda baca sekarang ni, malah blogspot ini adalah berformat sama seperti minisite profesional yang anda pernah lihat untuk sesuatu produk. Contoh minisite adalah seperti gambar di bawah !



Minisite lebih nampak profesional dan mengancam prospek atau pelanggan anda. Kepercayaan mereka kepada produk anda akan bertambah dan yang penting ia lebih menyakinkan.


Pakej Blogspot 2 Minisite Versi 2.0


Saya ingin mengesyorkan kepada anda salah satu produk yang baru dilancarkan pada 15 August 2016 oleh seorang usahawan internet dari Ipoh yang bernama Boon Lee. Produk ini adalah kesinambungan dari produk Blogspot 2 Minisite versi 1 yang telah terjual sebanyak lebih 500 unit. 

Pakej ini adalah versi ugrade dan terkini mengikut teknologi dan peredaran semasa. Semua dikalangan kita telah sedia maklum, ramai yang melayari internet hanya menggunakan handphone dan pakej terbaru ini direka oleh Boon Lee agar lebih responsif dengan smart phone. Jadi ia kelihatan lebih friendly view untuk sesiapa pun yang melayari website anda kelak.

Saya telah pun membeli kedua-dua pakej beliau dari versi pertama lagi. Saya merancang untuk membuat setiap produk digital dan fizikal yang saya jual menggunakan panduan dari Pakej Blogspot 2 Minisite Versi 2.0 ini.

Kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang produk ini sila KLIK DI SINI !


Testimoni Pembeli


Berikut adalah beberapa testimoni yang sempat saya ambil dari website jualan pakej Blogspot 2 Ministe untuk meyakinkan anda.

"Wah memang saya tidak sangka dengan menggunakan produk BS2MS ini saya dapat hasilkan minisite yang sangat-sangat cantik bagi diri saya yang baru newbie...ia mengambil masa yang sangat singkat untuk install sistem ini....saya amat berpuas hati .ini baru yang percuma belum beli yang full pakej lagi...BS2MS terbaik bagi saya." ~ Firdaus Hassan


"Hi.. first thing first. i would like to thanks to u! :) before this, I was hardly searching minisite template for blogger so i gave up. But after i saw ur site, i was surprise that the minisite template for blogger is really exist! thanks to u! so let me share with u my work!" ~ Peter Quashkeen


"Sangat simple template ini. Hanya 15 minit saya berjaya hasilkan misite yang menarik. Rugi kepada yang masih belum mencuba. Terima kasih kepada Tuan Boon kerana memudahkan kerja saya memasarkan produk." ~ Nik


"Saya amat bersyukur sebab ade system macam ni, sangat mudah dan jimat, saya tak sabar nak beli yang full pakej berserta dengan domain name.. saya sarankan, kepada anda yang masih tak mampu nak buat website, buatlah dulu blog seperti ini.. Insya Allah nampak hasilnya" ~ Muhammad Akmal


Kesimpulan


Zaman sekarang ni kalau ada tawaran yang boleh menjimatkan kos perniagaan, apa salahnya anda cuba produk ini. Mungkin Pakej Blogspot 2 Minisite versi 2.0 adalah jawapannya. Selepas ini anda hanya fokus kepada kerja-kerja pemasaran sahaja TANPA perlu memikirkan hal-hal teknik untuk website selepas ini.

Semasa saya menulis post ini, harga produk ini adalah RM 79.00 berbanding harga yang mungkin dikenakan sebanyak RM 109.00 pada masa akan datang kelak. Jika anda dapatkan sekarang, anda dapat penjimatan sebanyak RM 30

Semoga post ini bermanfaat kepada anda dan kalau boleh sudi-sudilah kongsikan post ini kepada rakan-rakan anda yer. Sekian. Terima kasih.

 
Masalah ramai usahawan yang baru menceburi bidang bisnes internet adalah berkenaan memiliki website sendiri. Baru nak mula berniaga, modal pun kurang, jadi tak berani lah nak modalkan untuk website. Modal untuk upah buat website sahaja minimum RM250 ke atas. Belum kira modal untuk produk, modal untuk pemasaran dan lain-lain.

Bila dah mula berniaga, tambah pulak kalau anda berniaga secara sepenuh masa, anda dah tiada masa belajar teknik buat website dah. Anda perlu terus melakukan jualan untuk produk anda. Kalau nak belajar buat website sendiri secara percuma kat YouTube ker, memang mangambil masa yang agak panjang. Memang betul ! kalau dapat buat website sendiri menjimatkan wang TAPI kalau nak betul-betul pandai memang perlu mengambil masa yang agak lama.

Pengalaman saya sendiri belajar buat website pun mengambil masa setahun untuk betul-betul tahu buat sendiri. Saya bukanlah pakar website, cukuplah sekadar untuk buat website sendiri jadilah. Nak kata mahir pun tak, tak tahu langsung pun tak. Sekadar boleh buat untuk bisnes saya sendiri pun syukur alhamdulillah. 

Penting Ada Website Buat Peniaga Zaman Sekarang


Jika sekarang anda sedang merancang atau sedang melakukan bisnes, saya syorkan anda sediakan website untuk produk anda. Tak kiralah produk apa yang anda jual. Pada hakikatnya website adalah salah satu syarat untuk menceburi bisnes internet. Jika kita soroti 4 keperluan asas dalam bisnes internet seperti yang diterangkan oleh Dr Irfan Khairi (Jutawan Internet Malaysia) salah satunya adalah memiliki website bisnes anda sendiri.

Website berfungsi sebagai jurucakap, setiausaha dan ejen anda untuk menerangkan kepada prospek atau pelanggan anda tentang apakah bisnes anda, tawaran yang disediakan, latar belakang syarikat anda dan pelbagai lagi sumber maklumat 24 jam sehari dan 7 hari seminggu. Bisnes anda pula berpotensi untuk dikembangkan ke seluruh dunia kerana sesiapa pun boleh access website anda kelak.

Website Percuma Guna Blogspot


Majoriti pengguna internet telah pun tahu bahawa blogspot adalah salah satu dari beratus jenis produk Google. Saya sendiri pun memiliki banyak website menggunakan medium blogspot untuk produk-produk saya. Ramai yang memilih blogspot sebagai batu loncatan untuk buat untung berganda dalam bisnes kerana ia disediakan secara percuma seumur hidup. Selagi kita aktif di internet selagi itu website kita akan terus berada di alam cyber. Tambahan pula, kita sering menggunakan enjin carian Google untuk mencari maklumat tertentu.


Nak Jadikan Format Blogspot bertukar kepada Minisite Profesional ?


Jika anda ingin memiliki website ataupun minisite secara percuma, gunakan sahaja blogspot. Dengan blogspot Anda tak perlu ...

---> TAK PERLU bayar untuk Domain
---> TAK PERLU bayar untuk Hosting
...seumur hidup. Anda bukan memiliki blogspot berformat blog penulisan seperti mana blog saya yang anda baca sekarang ni, malah blogspot ini adalah berformat sama seperti minisite profesional yang anda pernah lihat untuk sesuatu produk. Contoh minisite adalah seperti gambar di bawah !



Minisite lebih nampak profesional dan mengancam prospek atau pelanggan anda. Kepercayaan mereka kepada produk anda akan bertambah dan yang penting ia lebih menyakinkan.


Pakej Blogspot 2 Minisite Versi 2.0


Saya ingin mengesyorkan kepada anda salah satu produk yang baru dilancarkan pada 15 August 2016 oleh seorang usahawan internet dari Ipoh yang bernama Boon Lee. Produk ini adalah kesinambungan dari produk Blogspot 2 Minisite versi 1 yang telah terjual sebanyak lebih 500 unit. 

Pakej ini adalah versi ugrade dan terkini mengikut teknologi dan peredaran semasa. Semua dikalangan kita telah sedia maklum, ramai yang melayari internet hanya menggunakan handphone dan pakej terbaru ini direka oleh Boon Lee agar lebih responsif dengan smart phone. Jadi ia kelihatan lebih friendly view untuk sesiapa pun yang melayari website anda kelak.

Saya telah pun membeli kedua-dua pakej beliau dari versi pertama lagi. Saya merancang untuk membuat setiap produk digital dan fizikal yang saya jual menggunakan panduan dari Pakej Blogspot 2 Minisite Versi 2.0 ini.

Kalau anda nak tahu lebih lanjut tentang produk ini sila KLIK DI SINI !


Testimoni Pembeli


Berikut adalah beberapa testimoni yang sempat saya ambil dari website jualan pakej Blogspot 2 Ministe untuk meyakinkan anda.

"Wah memang saya tidak sangka dengan menggunakan produk BS2MS ini saya dapat hasilkan minisite yang sangat-sangat cantik bagi diri saya yang baru newbie...ia mengambil masa yang sangat singkat untuk install sistem ini....saya amat berpuas hati .ini baru yang percuma belum beli yang full pakej lagi...BS2MS terbaik bagi saya." ~ Firdaus Hassan


"Hi.. first thing first. i would like to thanks to u! :) before this, I was hardly searching minisite template for blogger so i gave up. But after i saw ur site, i was surprise that the minisite template for blogger is really exist! thanks to u! so let me share with u my work!" ~ Peter Quashkeen


"Sangat simple template ini. Hanya 15 minit saya berjaya hasilkan misite yang menarik. Rugi kepada yang masih belum mencuba. Terima kasih kepada Tuan Boon kerana memudahkan kerja saya memasarkan produk." ~ Nik


"Saya amat bersyukur sebab ade system macam ni, sangat mudah dan jimat, saya tak sabar nak beli yang full pakej berserta dengan domain name.. saya sarankan, kepada anda yang masih tak mampu nak buat website, buatlah dulu blog seperti ini.. Insya Allah nampak hasilnya" ~ Muhammad Akmal


Kesimpulan


Zaman sekarang ni kalau ada tawaran yang boleh menjimatkan kos perniagaan, apa salahnya anda cuba produk ini. Mungkin Pakej Blogspot 2 Minisite versi 2.0 adalah jawapannya. Selepas ini anda hanya fokus kepada kerja-kerja pemasaran sahaja TANPA perlu memikirkan hal-hal teknik untuk website selepas ini.

Semasa saya menulis post ini, harga produk ini adalah RM 79.00 berbanding harga yang mungkin dikenakan sebanyak RM 109.00 pada masa akan datang kelak. Jika anda dapatkan sekarang, anda dapat penjimatan sebanyak RM 30

Semoga post ini bermanfaat kepada anda dan kalau boleh sudi-sudilah kongsikan post ini kepada rakan-rakan anda yer. Sekian. Terima kasih.

Nak MUDAH Bangun Malam ? Cuba Amal Doa Ini !

Nak MUDAH Bangun Malam ? Cuba Amal Doa Ini !



Assalamua'laikum kepada rakan pengunjung blog ini. Terima kasih kerana sudi menjengah walaupun niat hanya sementara. Semoga setiap perkongsian maklumat dalam blog ini memberi manfaat kepada kita semua. Insyaallah.

Saya ingin berkongsi amalan yang memudahkan kita untuk bangun malam untuk beribadah menyembah Allah Subhana Wata'ala. Insyaalah.

Pasti anda pernah berniat sebelum tidur  dengan bersungguh-sungguh untuk bangun malam tetapi anda tetap tidak sedar untuk bangun malam. Kadang-kadang anda disedarkan sebentar tetapi amat berat untuk terus bangun malahan terus menutup mata dan menyambung tidur anda.

Saya juga pernah menghadapi masalah seperti ini dan sehingga kini pun kadang-kadang masih berlaku sebenarnya. Saya percaya dan kita sebagai penganut agama Islam juga percaya bahawa syaitan sentiasa berusaha menghalang kita untuk bersujud menyembah Allah yang Maha Esa. Ditambah lagilah syaitan akan cuba menghalang jika kita berniat untuk bangun di sepertiga malam  beribadah. Cukup besar cabarannya.

Tapi kita perlu yakin bahawa Allah jua yang Maha berkuasa menentukan siapakah dikalangan hamba-hambaNya yang layak untuk dipanggil menyembah dan berdoa kepada-Nya di keheningan malam. Al-maklumlah disaat manusia sedang lena diulik intan (bak lirik kumpulan Wings), cukup berat cabaran untuk bangun malam.

Islam adalah cara hidup. Islam telah mengajar disegenap aspek kehidupan dan kita perlu berusaha untuk mencari jalan bagaimana untuk memudahkan kita untuk bangun malam. 

Amalan dan Doa Untuk Mudah Bangun Malam


Saya kongsikan maklumat ini dari pembacaan, perkongsian dari pada mua'llim dari kaca TV dan internet. Diantara amalan yang dilakukan selain tidur lebih awal, berniat bersungguh-sunguh untuk bangun malam, baca surah 3 Qul dan mengucap 2 kalimah syahadah anda sambung dengan amalan di bawah...

Amalkan bacaan doa-doa seperti ayat-ayat-al-Quran lain seperti Surah al-Qadr, dari ayat 1 hingga 4. Kemudian ayat kelima diulang sebanyak 7 kali. Setelah itu, niat untuk bangun pada waktu yang diingini.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلَامٌ هِيَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥

1. “Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (al-Quran) pada malam kemuliaan (Lailatul Qadr) 2. Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? 3. Malam kemuliaan itu lebih baik daripada seribu bulan. 4. Pada malam itu turun para malaikat dan roh (Jibril) dengan izin Tuhannya untuk mengatur semua urusan 5. Sejahteralah (malam itu) sehingga terbit fajar.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Di samping ayat tersebut, boleh juga mencuba dengan mengamalkan bacaan ayat 108 hingga 110 dari Surah al-Kahfi.

خَالِدِينَ فِيهَا لَا يَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلًا ﴿١٠٨﴾ قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا ﴿١٠٩﴾ قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَـٰهُكُمْ إِلَـٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا ﴿١

108. “Mereka kekal di dalamnya, mereka tidak ingin pindah daripada sana 109. Katakanlah (Muhammad), seandainya lautan menjadi tinta untuk menulis kalimat-kalimat Tuhanku, maka pasti habislah lautan itu sebelum selesai (penulisan) kalimat-kalimat itu, meskipun Kami datangkan tambahan dengan lautan yang sebanding dengannya 110. Katakanlah (Muhammad), sesungguhnya aku ini hanya seorang manusia seperti kamu, yang telah menerima wahyu, bahawa sesungguhnya Tuhan kamu adalah Tuhan Yang Maha Esa. Maka sesiapa yang mengharapkan pertemuan dengan Tuhannya, hendaklah dia melakukan kebaikan dan jangan menyekutukan dengan sesuatu pun dalam beribadah kepada Tuhannya.”


Orang yang mendirikan solat malam mendapat kebaikan dan kerahmatan, sebagaimana dijelaskan dalam al-Quran, bermaksud: “Sesungguhnya orang-orang yang bertaqwa berada di dalam taman-taman (syurga) dan mata air. Mereka mengambil apa yang diberikan oleh Tuhan kepada mereka. Sesungguhnya mereka sebelum itu (di dunia) adalah orang-orang yang berbuat baik. Mereka sedikit sekali tidur pada waktu malam. Dan pada akhir malam mereka memohon keampunan kepada Allah.” (az-Zariyat 51:15-18)


Itu sahaja amalan dan doa yang boleh kita lakukan untuk menyelesaikan masalah susah bangun malam untuk solat tahajjud, taubat, tasbih, hajat, membaca al-quran, berzikir dan sebagainya.

Semoga kita sama-sama dapat amalkan secara istiqamah demi mencari redho Allah.

Sumber : YADIM


Sekian. Wasallam.







Assalamua'laikum kepada rakan pengunjung blog ini. Terima kasih kerana sudi menjengah walaupun niat hanya sementara. Semoga setiap perkongsian maklumat dalam blog ini memberi manfaat kepada kita semua. Insyaallah.

Saya ingin berkongsi amalan yang memudahkan kita untuk bangun malam untuk beribadah menyembah Allah Subhana Wata'ala. Insyaalah.

Pasti anda pernah berniat sebelum tidur  dengan bersungguh-sungguh untuk bangun malam tetapi anda tetap tidak sedar untuk bangun malam. Kadang-kadang anda disedarkan sebentar tetapi amat berat untuk terus bangun malahan terus menutup mata dan menyambung tidur anda.

Saya juga pernah menghadapi masalah seperti ini dan sehingga kini pun kadang-kadang masih berlaku sebenarnya. Saya percaya dan kita sebagai penganut agama Islam juga percaya bahawa syaitan sentiasa berusaha menghalang kita untuk bersujud menyembah Allah yang Maha Esa. Ditambah lagilah syaitan akan cuba menghalang jika kita berniat untuk bangun di sepertiga malam  beribadah. Cukup besar cabarannya.

Tapi kita perlu yakin bahawa Allah jua yang Maha berkuasa menentukan siapakah dikalangan hamba-hambaNya yang layak untuk dipanggil menyembah dan berdoa kepada-Nya di keheningan malam. Al-maklumlah disaat manusia sedang lena diulik intan (bak lirik kumpulan Wings), cukup berat cabaran untuk bangun malam.

Islam adalah cara hidup. Islam telah mengajar disegenap aspek kehidupan dan kita perlu berusaha untuk mencari jalan bagaimana untuk memudahkan kita untuk bangun malam. 

Amalan dan Doa Untuk Mudah Bangun Malam


Saya kongsikan maklumat ini dari pembacaan, perkongsian dari pada mua'llim dari kaca TV dan internet. Diantara amalan yang dilakukan selain tidur lebih awal, berniat bersungguh-sunguh untuk bangun malam, baca surah 3 Qul dan mengucap 2 kalimah syahadah anda sambung dengan amalan di bawah...

Amalkan bacaan doa-doa seperti ayat-ayat-al-Quran lain seperti Surah al-Qadr, dari ayat 1 hingga 4. Kemudian ayat kelima diulang sebanyak 7 kali. Setelah itu, niat untuk bangun pada waktu yang diingini.

إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاكَ مَا لَيْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلَامٌ هِيَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥

1. “Sesungguhnya Kami telah menurunkannya (al-Quran) pada malam kemuliaan (Lailatul Qadr) 2. Dan tahukah kamu apakah malam kemuliaan itu? 3. Malam kemuliaan itu lebih baik daripada seribu bulan. 4. Pada malam itu turun para malaikat dan roh (Jibril) dengan izin Tuhannya untuk mengatur semua urusan 5. Sejahteralah (malam itu) sehingga terbit fajar.”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Di samping ayat tersebut, boleh juga mencuba dengan mengamalkan bacaan ayat 108 hingga 110 dari Surah al-Kahfi.

خَالِدِينَ فِيهَا لَا يَبْغُونَ عَنْهَا حِوَلًا ﴿١٠٨﴾ قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا ﴿١٠٩﴾ قُلْ إِنَّمَا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ يُوحَىٰ إِلَيَّ أَنَّمَا إِلَـٰهُكُمْ إِلَـٰهٌ وَاحِدٌ ۖ فَمَن كَانَ يَرْجُو لِقَاءَ رَبِّهِ فَلْيَعْمَلْ عَمَلًا صَالِحًا وَلَا يُشْرِكْ بِعِبَادَةِ رَبِّهِ أَحَدًا ﴿١

108. “Mereka kekal di dalamnya, mereka tidak ingin pindah daripada sana 109. Katakanlah (Muhammad), seandainya lautan menjadi tinta untuk menulis kalimat-kalimat Tuhanku, maka pasti habislah lautan itu sebelum selesai (penulisan) kalimat-kalimat itu, meskipun Kami datangkan tambahan dengan lautan yang sebanding dengannya 110. Katakanlah (Muhammad), sesungguhnya aku ini hanya seorang manusia seperti kamu, yang telah menerima wahyu, bahawa sesungguhnya Tuhan kamu adalah Tuhan Yang Maha Esa. Maka sesiapa yang mengharapkan pertemuan dengan Tuhannya, hendaklah dia melakukan kebaikan dan jangan menyekutukan dengan sesuatu pun dalam beribadah kepada Tuhannya.”


Orang yang mendirikan solat malam mendapat kebaikan dan kerahmatan, sebagaimana dijelaskan dalam al-Quran, bermaksud: “Sesungguhnya orang-orang yang bertaqwa berada di dalam taman-taman (syurga) dan mata air. Mereka mengambil apa yang diberikan oleh Tuhan kepada mereka. Sesungguhnya mereka sebelum itu (di dunia) adalah orang-orang yang berbuat baik. Mereka sedikit sekali tidur pada waktu malam. Dan pada akhir malam mereka memohon keampunan kepada Allah.” (az-Zariyat 51:15-18)


Itu sahaja amalan dan doa yang boleh kita lakukan untuk menyelesaikan masalah susah bangun malam untuk solat tahajjud, taubat, tasbih, hajat, membaca al-quran, berzikir dan sebagainya.

Semoga kita sama-sama dapat amalkan secara istiqamah demi mencari redho Allah.

Sumber : YADIM


Sekian. Wasallam.





Nak Belajar Bisnes Internet Secara Percuma ?

Nak Belajar Bisnes Internet Secara Percuma ?

Masalah bakal para peniaga yang baru berjinak-jinak dalam dunia bisnes internet adalah memilih mentor bisnes yang mantap.

Mentor sangat perlu bagi setiap usahawan sebagai rujukan dan pedoman untuk memperbetulkan kesilapan-kesilapan yang boleh kita elakkan.

Kebanyakan tip yang disarankan oleh usahawan yang berjaya adalah mendalami ilmu. Ya....ilmu adalah salah satu perkara utama untuk berjaya. Kita perlu gali ilmu sehingga kita betul-betul faham dan mahir untuk melakukan gerak kerja yang betul dan tepat.

Peluang Belajar Bisnes Internet Hanya Di Rumah - PERCUMA


Bagi anda yang zero ilmu tentang bisnes internet, inilah masanya anda mula belajar dari asas cara membina bisnes online anda sendiri.

Rujukan seperti CD Bisnes Internet yang diedarkan secara percuma oleh salah seorang usahawan internet yang terkenal di tanah air yang digelar sebagai Pakar Emel Marketing sangat rugi jika anda tidak mengambil peluang keemasan ini.

Saya memperkenalkan nama beliau tuan Rahman Basri.

Kepakaran beliau mengajar ramai bakal usahawan online yang baru berkecimpung dalam dunia bisnes internet kini turut dikongsikan kepada anda melalui CD Bisnes Internet (seperti gambar di atas). Anda boleh dapatkan secara percuma sementara ia masih sah.

Tidak kiralah apa sahaja produk berbentuk fizikal atau digital yang anda jual, ia bakal melonjakkan jualan anda setelah faham cara sebenar bagaimana memulakan bisnes internet dengan cara yang bakal didedahkan dalam CD Bisnes Internet ini.




Apa Yang Bakal Didedahkan Kepada Anda ?


CD Bisnes Internet ini mendedahkan IDEA & strategi bagaimana untuk anda memulakan bisnes internet dari rumah dengan modal yang rendah, risiko yang rendah, dan keuntungan yang LUMAYAN!

Ia juga merangkumi video tutorial langkah demi langkah yang disampaikan dalam Bahasa Malaysia. Insyaallah mudah difahami.

CD ini adalah dalam versi fizikal dan akan diposkan ke alamat rumah anda. Anda hanya perlu bayar kos penghantaran & perkhidmatan yang minimal sahaja.

BONUS KHAS: Anda juga bakal menerima “Laporan Sistem Jualan Pro – Rahsia kejayaan jana lebih RM11,300 dalam 12 hari hanya daripada rumah". Bernilai RM47 (namun diberikan percuma hari ini!)


Kesimpulan


Amat jarang sekali anda mendapat peluang ilmu percuma seperti ini. Tambah pula, ilmu berkaitan bisnes internet yang dah pasti kalau anda nak belajar perlu membayar sekurang-kurangnya RM100 untuk satu sesi. Tetapi tidak pada peluang kali ini dan semestinya anda tidak harus melepaskannya.

Jika anda betul-betul serius ingin belajar cara sebenar membina bisnes internet anda sendiri saya syorkan anda dapatkan CD Bisnes Internet ini sekarang, sementara ia masih wujud di browser search engine anda. 

Sila klik butang di bawah untuk terus dapatkan maklumat, cara mendapatkan CD ini sekarang !






Masalah bakal para peniaga yang baru berjinak-jinak dalam dunia bisnes internet adalah memilih mentor bisnes yang mantap.

Mentor sangat perlu bagi setiap usahawan sebagai rujukan dan pedoman untuk memperbetulkan kesilapan-kesilapan yang boleh kita elakkan.

Kebanyakan tip yang disarankan oleh usahawan yang berjaya adalah mendalami ilmu. Ya....ilmu adalah salah satu perkara utama untuk berjaya. Kita perlu gali ilmu sehingga kita betul-betul faham dan mahir untuk melakukan gerak kerja yang betul dan tepat.

Peluang Belajar Bisnes Internet Hanya Di Rumah - PERCUMA


Bagi anda yang zero ilmu tentang bisnes internet, inilah masanya anda mula belajar dari asas cara membina bisnes online anda sendiri.

Rujukan seperti CD Bisnes Internet yang diedarkan secara percuma oleh salah seorang usahawan internet yang terkenal di tanah air yang digelar sebagai Pakar Emel Marketing sangat rugi jika anda tidak mengambil peluang keemasan ini.

Saya memperkenalkan nama beliau tuan Rahman Basri.

Kepakaran beliau mengajar ramai bakal usahawan online yang baru berkecimpung dalam dunia bisnes internet kini turut dikongsikan kepada anda melalui CD Bisnes Internet (seperti gambar di atas). Anda boleh dapatkan secara percuma sementara ia masih sah.

Tidak kiralah apa sahaja produk berbentuk fizikal atau digital yang anda jual, ia bakal melonjakkan jualan anda setelah faham cara sebenar bagaimana memulakan bisnes internet dengan cara yang bakal didedahkan dalam CD Bisnes Internet ini.




Apa Yang Bakal Didedahkan Kepada Anda ?


CD Bisnes Internet ini mendedahkan IDEA & strategi bagaimana untuk anda memulakan bisnes internet dari rumah dengan modal yang rendah, risiko yang rendah, dan keuntungan yang LUMAYAN!

Ia juga merangkumi video tutorial langkah demi langkah yang disampaikan dalam Bahasa Malaysia. Insyaallah mudah difahami.

CD ini adalah dalam versi fizikal dan akan diposkan ke alamat rumah anda. Anda hanya perlu bayar kos penghantaran & perkhidmatan yang minimal sahaja.

BONUS KHAS: Anda juga bakal menerima “Laporan Sistem Jualan Pro – Rahsia kejayaan jana lebih RM11,300 dalam 12 hari hanya daripada rumah". Bernilai RM47 (namun diberikan percuma hari ini!)


Kesimpulan


Amat jarang sekali anda mendapat peluang ilmu percuma seperti ini. Tambah pula, ilmu berkaitan bisnes internet yang dah pasti kalau anda nak belajar perlu membayar sekurang-kurangnya RM100 untuk satu sesi. Tetapi tidak pada peluang kali ini dan semestinya anda tidak harus melepaskannya.

Jika anda betul-betul serius ingin belajar cara sebenar membina bisnes internet anda sendiri saya syorkan anda dapatkan CD Bisnes Internet ini sekarang, sementara ia masih wujud di browser search engine anda. 

Sila klik butang di bawah untuk terus dapatkan maklumat, cara mendapatkan CD ini sekarang !






Thru.My - Mesin Automatik Pemasaran Emel PERCUMA Selama 12 Bulan

Thru.My - Mesin Automatik Pemasaran Emel PERCUMA Selama 12 Bulan



Salam hormat rakan-rakan pembaca sekalian;

Lama juga saya tak update blog ni. Sejak akhir-akhir ini saya sedang tertumpu kepada salah satu projek pendapatan pasif saya yang beri saya komisen setiap bulan TANPA henti. Kadang-kadang tu idea banyak nak kongsi dalam blog ni TAPI ada sahaja yang menghalang.

Alhamdulillah...dapat juga saya luangkan sedikit masa berkongsi kepada anda salah satu tool pemasaran emel atau perkataan yang saya suka guna iaitu Mesin Automatik untuk pemasaran bisnes anda.

Sebelum tu biar saya memperkenalkan kepada anda apakah itu thru.my

Apakah Thru.my tu ?


Thru adalah salah satu perisian yang menggunakan cloud server untuk menghantar emel secara automatik kepada semua subscriber anda. Jika anda pernah tahu dengan dengan perkataan Autoresponder pasti anda akan faham apakah fungsi Thru itu.

Bagi anda yang baru mengenali apakah fungsi autoresponder, inilah satu peluang terbaik untuk anda belajar teknik yang paling efektik dan sentiasa evergreen sejak dari mula-mula internet diperkenalkan iaitu teknik pemasaran emel ataupun dalam bahasa omputeh disebut sebagai email marketing.

Mesin automatik untuk pemasaran emel ini diasaskan oleh salah seorang pakar usahawan internet yang berjaya diperingkat tempatan bernama Tuan Haji Rahman Basri. Beliau merupakan usahawan yang masih muda dan mula membina empayar bisnes beliau sejak beliau belajar di universiti lagi. Beliau juga dikenali sebagai Pakar Pemasaran Emel dan pernah membantu syarikat besar mempromosi servis dan produk mereka melalui teknik pemasaran emel.

Kepakaran beliau dalam pemasaran emel memang tidak dinafikan sehinggakan saya juga boleh terpengaruh dengan cara yang agak unik beliau dan membuatkan saya terbeli banyak produk keluaran beliau. Sekarang ini pun telah ramai usahawan internet yang mengapplikasikan kaedah yang digunakan oleh beliau.

Buat pengetahuan anda, beliau ada mengedarkan satu CD Bisnes Internet untuk belajar cara membina bisnes internet yang betul dan fokus beliau adalah mengajar anda bagaimana menigkatkan jualan produk melalui teknik pemasaran emel yang berkesan.

CD ini diedarkan secara percuma khas melalui link saya dan anda cuma perlu membayar untuk kos penghantaran yang minimal untuk mendapatkannya. Lihat gambar di bawah untuk pakej CD yang beliau tawarkan. Harga sebenar adalah RM97 tapi sebab anda dah baca post saya sampai sini, anda sangat bertuah kerana layak mendapatkan secara percuma. Sementara stok CD masih ada, sila dapatkan CD Bisnes Internet DI SINI  sekarang !




Adakah Thru.my ini berbayar ?


Ya ! Thru.my menyediakan servis pemasaran emel dan untuk tujuan server maintenance anda dikenakan caj bulanan sebanyak USD3 sebulan. Harga yang anda bayar ini merupakan harga yang agak munasabah dan murah buat masa ini dipasaran tempatan.

Saya adalah salah seorang pengguna Thru.my dan bagi saya ini adalah salah satu tool pemasaran yang wajib ada bagi seorang usahawan online yang serius dan ingin kekal lama dalam perniagaan internet.

Melalui sistem pemasaran emel dari Thru ini, anda boleh...

1. Mengumpul database pelanggan anda
2. Melakukan Pre-Sale untuk promosi apa jua produk terbaru anda
3. Anda boleh set kan masa dan tarikh untuk menghantar emel anda
4. Meningkatkan trafik website, e-commerce, blog dan sebagainya.


Bagaimana Nak Dapatkan Percuma 12 bulan Thru.my ?


Khas bagi anda yang serius sahaja !

Kesan kepada jualan jika anda menggunakan teknik pemasaran emel telah terbukti bagi mana-mana usahawan internet diperingkat tempatan mahupun diperingkat antarabangsa.

Anda perlu mendalami ilmu menjual secara pro seperti mana yang diajar sendiri oleh pemilik Thru.my iaitu Tuan Haji Rahman Basri dalam produk terbaru beliau di Jualan Pro.

Anda mampu menjadi pakar pemasaran emel jika menuntut ilmu dari pakar yang berpengalaman luas dan berjaya menghasilkan jualan 6 angka dalam masa yang singkat.

Syarat untuk mendapat servis langganan Thru.my secara percuma selama 12 bulan adalah dengan cara anda dapatkan produk Jualan Pro ini.

Apa yang diajar dalam sistem Jualan Pro ini ?


1) Laporan dan Video Esklusif

a) Untuk memudahkan pemahaman anda, anda juga akan diberikan video-video tutorial langkah demi langkah untuk membantu anda jana pendapatan secara automatik dari rumah anda!

b) Laporan & DVD video tutorial adalah 100% dalam Bahasa Malaysia yang mudah difahami.

c) Laporan & DVD video tutorial akan diposkan ke alamat rumah anda dan anda boleh tonton DVD video tutorial tersebut di komputer anda.


2) Web Replika Untuk Mengumpul List

a) Setelah kajian intensif, laman web ini mampu membina list untuk anda 24 jam sehari. List adalah mereka yang berminat dengan apa yang anda tawarkan.

b) Setakat ini, Tuan Haji Rahman Basri telah mengumpul lebih 50,000 list dengan kaedah yang sama ini dan ia sentiasa meningkat! 50,000 list dengan kaedah yang sama ini dan ia sentiasa meningkat!

c) Jadi misi utama anda ialah membawa seramai trafik (pelawat) ke web anda. Saya akan dedahkan kepada anda beberapa teknik membawa trafik dengan senang!


3) Sistem Autoresponder - Selama 12 Bulan

a) Anda berpeluang untuk mendapat langganan percuma sistem autoresponder Thru.my selama 12 bulan!

b) Tidak perlu pening kepala untuk lakukan tetapan (setting) kerana panduannya turut disediakan untuk memudahkan anda!

c) Dengan sistem autoresponder ini, anda boleh mengumpul list sehingga 10,000 list!


4) Template Email Follow Up

a) Sistem follow up automatik dilengkapi dengan template email jualan yang telah terbukti berkesan sehingga menjana 4 – 5 angka sebulan dengan mudah!

b) Apabila anda mempromosi web replika anda, prospek yang anda bawa akan menerima email follow up secara automatik untuk menyakinkan mereka membeli produk-produk yang akan dipromosikan melalui email.

c) Dari kajian yang saya lakukan, sebahagian list yang menerima 10 – 20 follow up email pasti akan mendapatkan sekurang-kurangnya satu produk yang dipromosikan – Anda akan dapat komisyen lumayan!


5) Template Ayat & Gambar Iklan

a) Anda akan dibekalkan dengan ayat & gambar iklan yang anda boleh terus gunakan. Anda jimat masa & tenaga. Anda boleh terus copy & paste atau ubahsuai mengikut kreativiti anda!

b) Ayat & gambar iklan telah terbukti berkesan menarik trafik yang berkualiti ke website.

c) Bagi anda yang mempromosikan produk sendiri, anda boleh ubah suai ayat dan gambar mengikut kreativiti dan kesesuaian produk anda.


6) FREE Update Selama Setahun

a) Memandangkan Sistem Jualan Pro sentiasa mengalami evolusi hampir setiap tahun, maka sebagai ahli VIP anda layak untuk menerima sebarang updates selama setahun secara PERCUMA!

b) Anda akan dihubungi melalui email jika ada sebarang updates terkini terhadap sistem & material yang dibekalkan kepada semua Ahli VIP.

c) Ini adalah peluang terbaik untuk anda buat duit dengan lebih mudah kerana semua material yang dibekalkan adalah 'up to date' dan sentiasa dikemaskini agar ia kekal relevan sepanjang masa.

d) Material yang dibekalkan bukan semata-mata tangkap muat dan sudah tidak sesuai ketika ini. Ia adalah rangkuman material berkualiti tinggi yang dihasilkan untuk manfaat semua Ahli VIP.


7) Anda Berpeluang Buat Duit RM100 - RM500 Sehari Di Internet

a) Peluang paling menarik. Pelaburan anda bertambah berbaloi.

b) Dalam masa anda belajar, anda dapat duit. Menarik kan ?


8) Dan Macam-macam lagi...

Tak bestlah nak cerita semua kat sini kalau anda boleh terus dapatkan maklumat lanjut di www.jualanpro.com sekarang !


Kesimpulan

Sistem Thru.my telah saya guna hampir 2 tahun dan alhamdulillah ramai subcriber telah saya kumpul dalam sistem ini. Inilah aset saya untuk saya kekal lama dalam dunia perniagaan internet. Jika anda dapat grab sistem terbaru Jualan Pro bagi versi 2.0 amat bertuah sebab anda TAK PERLU bayar USD3 sebulan selama 12 bulan. Dalam masa 12 bulan ini anda kumpul banyak-banyak list subscriber anda dan mula membina empayar bisnes anda sendiri. Ini menjimatkan anda dan anda hanya bayar setelah anda menjana untung berlipat ganda jualan bisnes anda kelak pada tahun berikutnya.

Macam mana ? Nak mulakan pembongkaran teknik pemasaran emel daripada pakar ini ?

Sila layari JualanPro.com sekarang !

Sekian. Terima kasih dan selamat maju jaya !


Salam hormat rakan-rakan pembaca sekalian;

Lama juga saya tak update blog ni. Sejak akhir-akhir ini saya sedang tertumpu kepada salah satu projek pendapatan pasif saya yang beri saya komisen setiap bulan TANPA henti. Kadang-kadang tu idea banyak nak kongsi dalam blog ni TAPI ada sahaja yang menghalang.

Alhamdulillah...dapat juga saya luangkan sedikit masa berkongsi kepada anda salah satu tool pemasaran emel atau perkataan yang saya suka guna iaitu Mesin Automatik untuk pemasaran bisnes anda.

Sebelum tu biar saya memperkenalkan kepada anda apakah itu thru.my

Apakah Thru.my tu ?


Thru adalah salah satu perisian yang menggunakan cloud server untuk menghantar emel secara automatik kepada semua subscriber anda. Jika anda pernah tahu dengan dengan perkataan Autoresponder pasti anda akan faham apakah fungsi Thru itu.

Bagi anda yang baru mengenali apakah fungsi autoresponder, inilah satu peluang terbaik untuk anda belajar teknik yang paling efektik dan sentiasa evergreen sejak dari mula-mula internet diperkenalkan iaitu teknik pemasaran emel ataupun dalam bahasa omputeh disebut sebagai email marketing.

Mesin automatik untuk pemasaran emel ini diasaskan oleh salah seorang pakar usahawan internet yang berjaya diperingkat tempatan bernama Tuan Haji Rahman Basri. Beliau merupakan usahawan yang masih muda dan mula membina empayar bisnes beliau sejak beliau belajar di universiti lagi. Beliau juga dikenali sebagai Pakar Pemasaran Emel dan pernah membantu syarikat besar mempromosi servis dan produk mereka melalui teknik pemasaran emel.

Kepakaran beliau dalam pemasaran emel memang tidak dinafikan sehinggakan saya juga boleh terpengaruh dengan cara yang agak unik beliau dan membuatkan saya terbeli banyak produk keluaran beliau. Sekarang ini pun telah ramai usahawan internet yang mengapplikasikan kaedah yang digunakan oleh beliau.

Buat pengetahuan anda, beliau ada mengedarkan satu CD Bisnes Internet untuk belajar cara membina bisnes internet yang betul dan fokus beliau adalah mengajar anda bagaimana menigkatkan jualan produk melalui teknik pemasaran emel yang berkesan.

CD ini diedarkan secara percuma khas melalui link saya dan anda cuma perlu membayar untuk kos penghantaran yang minimal untuk mendapatkannya. Lihat gambar di bawah untuk pakej CD yang beliau tawarkan. Harga sebenar adalah RM97 tapi sebab anda dah baca post saya sampai sini, anda sangat bertuah kerana layak mendapatkan secara percuma. Sementara stok CD masih ada, sila dapatkan CD Bisnes Internet DI SINI  sekarang !




Adakah Thru.my ini berbayar ?


Ya ! Thru.my menyediakan servis pemasaran emel dan untuk tujuan server maintenance anda dikenakan caj bulanan sebanyak USD3 sebulan. Harga yang anda bayar ini merupakan harga yang agak munasabah dan murah buat masa ini dipasaran tempatan.

Saya adalah salah seorang pengguna Thru.my dan bagi saya ini adalah salah satu tool pemasaran yang wajib ada bagi seorang usahawan online yang serius dan ingin kekal lama dalam perniagaan internet.

Melalui sistem pemasaran emel dari Thru ini, anda boleh...

1. Mengumpul database pelanggan anda
2. Melakukan Pre-Sale untuk promosi apa jua produk terbaru anda
3. Anda boleh set kan masa dan tarikh untuk menghantar emel anda
4. Meningkatkan trafik website, e-commerce, blog dan sebagainya.


Bagaimana Nak Dapatkan Percuma 12 bulan Thru.my ?


Khas bagi anda yang serius sahaja !

Kesan kepada jualan jika anda menggunakan teknik pemasaran emel telah terbukti bagi mana-mana usahawan internet diperingkat tempatan mahupun diperingkat antarabangsa.

Anda perlu mendalami ilmu menjual secara pro seperti mana yang diajar sendiri oleh pemilik Thru.my iaitu Tuan Haji Rahman Basri dalam produk terbaru beliau di Jualan Pro.

Anda mampu menjadi pakar pemasaran emel jika menuntut ilmu dari pakar yang berpengalaman luas dan berjaya menghasilkan jualan 6 angka dalam masa yang singkat.

Syarat untuk mendapat servis langganan Thru.my secara percuma selama 12 bulan adalah dengan cara anda dapatkan produk Jualan Pro ini.

Apa yang diajar dalam sistem Jualan Pro ini ?


1) Laporan dan Video Esklusif

a) Untuk memudahkan pemahaman anda, anda juga akan diberikan video-video tutorial langkah demi langkah untuk membantu anda jana pendapatan secara automatik dari rumah anda!

b) Laporan & DVD video tutorial adalah 100% dalam Bahasa Malaysia yang mudah difahami.

c) Laporan & DVD video tutorial akan diposkan ke alamat rumah anda dan anda boleh tonton DVD video tutorial tersebut di komputer anda.


2) Web Replika Untuk Mengumpul List

a) Setelah kajian intensif, laman web ini mampu membina list untuk anda 24 jam sehari. List adalah mereka yang berminat dengan apa yang anda tawarkan.

b) Setakat ini, Tuan Haji Rahman Basri telah mengumpul lebih 50,000 list dengan kaedah yang sama ini dan ia sentiasa meningkat! 50,000 list dengan kaedah yang sama ini dan ia sentiasa meningkat!

c) Jadi misi utama anda ialah membawa seramai trafik (pelawat) ke web anda. Saya akan dedahkan kepada anda beberapa teknik membawa trafik dengan senang!


3) Sistem Autoresponder - Selama 12 Bulan

a) Anda berpeluang untuk mendapat langganan percuma sistem autoresponder Thru.my selama 12 bulan!

b) Tidak perlu pening kepala untuk lakukan tetapan (setting) kerana panduannya turut disediakan untuk memudahkan anda!

c) Dengan sistem autoresponder ini, anda boleh mengumpul list sehingga 10,000 list!


4) Template Email Follow Up

a) Sistem follow up automatik dilengkapi dengan template email jualan yang telah terbukti berkesan sehingga menjana 4 – 5 angka sebulan dengan mudah!

b) Apabila anda mempromosi web replika anda, prospek yang anda bawa akan menerima email follow up secara automatik untuk menyakinkan mereka membeli produk-produk yang akan dipromosikan melalui email.

c) Dari kajian yang saya lakukan, sebahagian list yang menerima 10 – 20 follow up email pasti akan mendapatkan sekurang-kurangnya satu produk yang dipromosikan – Anda akan dapat komisyen lumayan!


5) Template Ayat & Gambar Iklan

a) Anda akan dibekalkan dengan ayat & gambar iklan yang anda boleh terus gunakan. Anda jimat masa & tenaga. Anda boleh terus copy & paste atau ubahsuai mengikut kreativiti anda!

b) Ayat & gambar iklan telah terbukti berkesan menarik trafik yang berkualiti ke website.

c) Bagi anda yang mempromosikan produk sendiri, anda boleh ubah suai ayat dan gambar mengikut kreativiti dan kesesuaian produk anda.


6) FREE Update Selama Setahun

a) Memandangkan Sistem Jualan Pro sentiasa mengalami evolusi hampir setiap tahun, maka sebagai ahli VIP anda layak untuk menerima sebarang updates selama setahun secara PERCUMA!

b) Anda akan dihubungi melalui email jika ada sebarang updates terkini terhadap sistem & material yang dibekalkan kepada semua Ahli VIP.

c) Ini adalah peluang terbaik untuk anda buat duit dengan lebih mudah kerana semua material yang dibekalkan adalah 'up to date' dan sentiasa dikemaskini agar ia kekal relevan sepanjang masa.

d) Material yang dibekalkan bukan semata-mata tangkap muat dan sudah tidak sesuai ketika ini. Ia adalah rangkuman material berkualiti tinggi yang dihasilkan untuk manfaat semua Ahli VIP.


7) Anda Berpeluang Buat Duit RM100 - RM500 Sehari Di Internet

a) Peluang paling menarik. Pelaburan anda bertambah berbaloi.

b) Dalam masa anda belajar, anda dapat duit. Menarik kan ?


8) Dan Macam-macam lagi...

Tak bestlah nak cerita semua kat sini kalau anda boleh terus dapatkan maklumat lanjut di www.jualanpro.com sekarang !


Kesimpulan

Sistem Thru.my telah saya guna hampir 2 tahun dan alhamdulillah ramai subcriber telah saya kumpul dalam sistem ini. Inilah aset saya untuk saya kekal lama dalam dunia perniagaan internet. Jika anda dapat grab sistem terbaru Jualan Pro bagi versi 2.0 amat bertuah sebab anda TAK PERLU bayar USD3 sebulan selama 12 bulan. Dalam masa 12 bulan ini anda kumpul banyak-banyak list subscriber anda dan mula membina empayar bisnes anda sendiri. Ini menjimatkan anda dan anda hanya bayar setelah anda menjana untung berlipat ganda jualan bisnes anda kelak pada tahun berikutnya.

Macam mana ? Nak mulakan pembongkaran teknik pemasaran emel daripada pakar ini ?

Sila layari JualanPro.com sekarang !

Sekian. Terima kasih dan selamat maju jaya !

6 Langkah Agar Jantung Kekal Sihat

6 Langkah Agar Jantung Kekal Sihat


Semua orang ingin jantung mereka sihat. Termasuk juga diri saya. Siapa yang tidak inginkan jantung yang sentiasa berfungsi secara konsisten mengepam darah secara normal melalui saluran darah di seluruh angota badan kan!

Saya ingin berkongsi kepada anda 6 langkah agar jantung kita sentiasa kekal sihat. Artikel ini saya dapat dari perkongsian di salah satu blog di www.ngopo.com.  Menarik untuk sebegagai pengetahuan tambahan dan peringatan bersama.

Berikut adalah langkahnya :


1) Tidur Yang Berkualiti

Waktu tidur yang berkualiti adalah diantara 6 hingga 8 jam. Sekurang-kurang 6 jam TANPA gangguan atau lebih senang tidur yang tenang. Tidur yang berkualiti pada setiap malam tidak lebih dari 9 jam.

Tidur yang cukup merupakan kunci kesihatan dan membantu sistem metabolisme badan secara lebih baik. Kurang tidur dapat meningkatkan risiko kronik lainnya seperti obesiti.


2) Kegiatan Sehari-Hari

Kegiatan harian yang ideal adalah terdiri dari 10,000 langkah atau lebih. Maksudnya berjalan 10,000 langkah sehari adalah bersamaan dengan melakukan sekitar 150 minit aktiviti normal setiap minggu.

NHLBI mengatakan aktiviti fizik secara teratur bermanfaat bagi kesihatan jantung, memperkuat otot jantung, menurunkan risiko arteri tersumbat, dan membantu mengawal berat badan.


3) Kolesterol dan Trigliserida

Ideal:

LDL - 100 atau kurang
HDL - 60 atau lebih
Trigliserida - 150 atau kurang

LDL atau kolesterol buruk dapat menyumbat arteri.
HDL atau kolesterol baik adalah jenis yang menghilangkan hal buruk seperti racun di dalam tubuh.
Trigliserida adalah lemak yang ditukar dari kalori yang tidak terpakai yang mengalir dalam darah. Bila jumlahnya kurang, maka mempunyai risiko diserang penyakit jantung.

Oh yer...jika anda ingin mengurangkan kadar kolesterol dalam darah terutamanya saluran arteri ke jatung, anda boleh cuba amalkan minum Jus Kesihatan Heritage Gold setiap 2 sudu teh (plastik) sebelum sarapan pagi. Insya Allah memberi kesan.


4) Tekanan darah

Tekanan darah yang ideal adalah kurang dari 120/80. Jumlah tekanan darah diastolik menunjukkan tekanan dalam arteri saat kontraksi dengan otot jantung. Menurut (AHA) angka tersebut menunjukkan tekanan denyutan jantung ketika jantung diisi dengan darah.

Tekanan darah tinggi atau hipertensi biasanya disebut "silent killer" atau membunuh secara diam-diam karena biasanya penyakit ini tidak menimbulkan gejala.

Menurut AHA bila penyakit ini tidak dirawati, tekanan darah tinggi dapat menyebabkan beberapa penyakit merbahaya seperti, penyakit jantung, serangan jantung, gagal jantung kongestif,kerosakan ginjal, kehilangan penglihatan, hilang ingatan, terdapat cairan di paru-paru, sakit dada, serta penyempitan arteri di lengan, kaki, perut dan kepala.

Satu kali saja tekanan darah meningkat akan membawa pada hipertensi. Di mana tekanan darah sistolik melonjak ke 180 atau lebih atau diastolik akan mencapai 110 atau lebih.


5. Buah-buahan dan sayur-sayuran

Pengambilan buah dan sayuran yang ideal adalah lima hingga sembilan hidangan sehari. Menurut AHA satu hidangan buah cukup untuk menjaga kesihatan jantung. Seperti 1/2 cawan jus epal segar, 1/4 cawan buah kering atau 1/2 cawan jus buah alami.

Satu hidangan sayuran adalah satu cawan sayuran berdaun mentah, 1/2 cawan sayuran segar, sayuran beku, atau 1/2 cawan jus sayuran. AHA mencadangkan untuk mengambil setidak-tidaknya setengah piring buah-buahan dan sayuran setiap kali anda makan.

Sayuran dan buah-buahan mengandung nutrisi dapat membantu mencegah penyakit kardiovaskular.



6. Indeks Massa Tubuh (BMI)

BMI yang ideal adalah kurang dari 25, The National Heart, Lung, dan Blood Institute (NHLBI) mendefinisikan indeks massa tubuh sebagai ukuran lemak tubuh berdasarkan tinggi dan berat badan.

BMI yang tahap 25 atau lebih tinggi dianggap kelebihan berat badan, menurut NHLBI. Sebuah BMI 30 atau lebih tinggi sudah dianggap obesiti. Semakin tinggi BMI kamu, semakin besar risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi serta masalah kesehatan lainnya.

Saiz pinggang merupakan indikator kesihatan jantung. Jika sebahagian besar lemak di perut, sangat berisiko lebih tinggi diserang penyakit jantung serta diabetes tahap 2.

Itulah diantara 6 langkah agar jantung tetap sehat. Semoga dapat membantu anda dalam menjaga kesehatan dan mencegah terjadinya penyakit jantung. Kerana Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati !



Semua orang ingin jantung mereka sihat. Termasuk juga diri saya. Siapa yang tidak inginkan jantung yang sentiasa berfungsi secara konsisten mengepam darah secara normal melalui saluran darah di seluruh angota badan kan!

Saya ingin berkongsi kepada anda 6 langkah agar jantung kita sentiasa kekal sihat. Artikel ini saya dapat dari perkongsian di salah satu blog di www.ngopo.com.  Menarik untuk sebegagai pengetahuan tambahan dan peringatan bersama.

Berikut adalah langkahnya :


1) Tidur Yang Berkualiti

Waktu tidur yang berkualiti adalah diantara 6 hingga 8 jam. Sekurang-kurang 6 jam TANPA gangguan atau lebih senang tidur yang tenang. Tidur yang berkualiti pada setiap malam tidak lebih dari 9 jam.

Tidur yang cukup merupakan kunci kesihatan dan membantu sistem metabolisme badan secara lebih baik. Kurang tidur dapat meningkatkan risiko kronik lainnya seperti obesiti.


2) Kegiatan Sehari-Hari

Kegiatan harian yang ideal adalah terdiri dari 10,000 langkah atau lebih. Maksudnya berjalan 10,000 langkah sehari adalah bersamaan dengan melakukan sekitar 150 minit aktiviti normal setiap minggu.

NHLBI mengatakan aktiviti fizik secara teratur bermanfaat bagi kesihatan jantung, memperkuat otot jantung, menurunkan risiko arteri tersumbat, dan membantu mengawal berat badan.


3) Kolesterol dan Trigliserida

Ideal:

LDL - 100 atau kurang
HDL - 60 atau lebih
Trigliserida - 150 atau kurang

LDL atau kolesterol buruk dapat menyumbat arteri.
HDL atau kolesterol baik adalah jenis yang menghilangkan hal buruk seperti racun di dalam tubuh.
Trigliserida adalah lemak yang ditukar dari kalori yang tidak terpakai yang mengalir dalam darah. Bila jumlahnya kurang, maka mempunyai risiko diserang penyakit jantung.

Oh yer...jika anda ingin mengurangkan kadar kolesterol dalam darah terutamanya saluran arteri ke jatung, anda boleh cuba amalkan minum Jus Kesihatan Heritage Gold setiap 2 sudu teh (plastik) sebelum sarapan pagi. Insya Allah memberi kesan.


4) Tekanan darah

Tekanan darah yang ideal adalah kurang dari 120/80. Jumlah tekanan darah diastolik menunjukkan tekanan dalam arteri saat kontraksi dengan otot jantung. Menurut (AHA) angka tersebut menunjukkan tekanan denyutan jantung ketika jantung diisi dengan darah.

Tekanan darah tinggi atau hipertensi biasanya disebut "silent killer" atau membunuh secara diam-diam karena biasanya penyakit ini tidak menimbulkan gejala.

Menurut AHA bila penyakit ini tidak dirawati, tekanan darah tinggi dapat menyebabkan beberapa penyakit merbahaya seperti, penyakit jantung, serangan jantung, gagal jantung kongestif,kerosakan ginjal, kehilangan penglihatan, hilang ingatan, terdapat cairan di paru-paru, sakit dada, serta penyempitan arteri di lengan, kaki, perut dan kepala.

Satu kali saja tekanan darah meningkat akan membawa pada hipertensi. Di mana tekanan darah sistolik melonjak ke 180 atau lebih atau diastolik akan mencapai 110 atau lebih.


5. Buah-buahan dan sayur-sayuran

Pengambilan buah dan sayuran yang ideal adalah lima hingga sembilan hidangan sehari. Menurut AHA satu hidangan buah cukup untuk menjaga kesihatan jantung. Seperti 1/2 cawan jus epal segar, 1/4 cawan buah kering atau 1/2 cawan jus buah alami.

Satu hidangan sayuran adalah satu cawan sayuran berdaun mentah, 1/2 cawan sayuran segar, sayuran beku, atau 1/2 cawan jus sayuran. AHA mencadangkan untuk mengambil setidak-tidaknya setengah piring buah-buahan dan sayuran setiap kali anda makan.

Sayuran dan buah-buahan mengandung nutrisi dapat membantu mencegah penyakit kardiovaskular.



6. Indeks Massa Tubuh (BMI)

BMI yang ideal adalah kurang dari 25, The National Heart, Lung, dan Blood Institute (NHLBI) mendefinisikan indeks massa tubuh sebagai ukuran lemak tubuh berdasarkan tinggi dan berat badan.

BMI yang tahap 25 atau lebih tinggi dianggap kelebihan berat badan, menurut NHLBI. Sebuah BMI 30 atau lebih tinggi sudah dianggap obesiti. Semakin tinggi BMI kamu, semakin besar risiko penyakit jantung dan tekanan darah tinggi serta masalah kesehatan lainnya.

Saiz pinggang merupakan indikator kesihatan jantung. Jika sebahagian besar lemak di perut, sangat berisiko lebih tinggi diserang penyakit jantung serta diabetes tahap 2.

Itulah diantara 6 langkah agar jantung tetap sehat. Semoga dapat membantu anda dalam menjaga kesehatan dan mencegah terjadinya penyakit jantung. Kerana Mencegah Lebih Baik Daripada Mengubati !


Cara Membezakan Sakit Jantung dan Sakit Dada

Cara Membezakan Sakit Jantung dan Sakit Dada


Siapa yang tak risau apabila diserang sakit dada yang berpanjangan ? Sekejap elok, sekejap tak elok, sekejak sakit, sekejap tak sakit. Siapa yang tak risau tiba-tiba sakit dada setiap kali menarik nafas. Macam-macam bermain diminda. Mulalah terfikir adakah ia berkaitan dengan penyakit jantung.

Mengikut kata pakar kesihatan terkemuka Dr. Rob Lamberts menyatakan tidak semestinya jika kita sakit dada ia berkaitan dengan penyakit jantung.

Saya bukanlah pakar dalam bidang perubatan ni. Buat pengetahuan anda, tujuan post ini adalah kerana saya kongsikan adalah kerana mahu merungkai persoalan yang bermain difikiran saya untuk membezakan sakit jantung dan sakit dada.

Pengalaman melihat seorang pemandu terbabas


Pernah suatu ketika saya berada di pekan Banting, betul-betul berdepan dengan kedai gunting rambut Bunga Raya pada jam lebih kurang 7.30mlm saya melihat sendiri sebuat kereta Camry yang dipandu oleh seorang berbangsa cina tiba-tiba melanggar pembahagi jalan.

Kebetulan saya memang baru keluar dari kedai gunting rambut tersebut dalam langkah menuju ke kereta saya. Agak terkejut pada waktu tu ketika berjalan bersama isteri melihat sebuah kereta tiba-tiba sahaja terbabas melanggar pembahagi jalan dan berhenti betul-betul di atas pembahagi jalan.

Saya hanya dapat lihat keadaan pemandu yang mungkin telah pengsan. Dalam kekalutan tu orang ramai datang berkerumun untuk menolong. Saya dan isteri melihat dalam keadaan terkejut dan kebetulan saya dan isteri mengejar waktu untuk solat Maghrib maka kami berlalu pergi.

Dalam kepala saya ketika itu, mungkinkah kerana pemandu itu diserang penyakit jantung. Setahu saya, serangan sakit jantung boleh berlaku pada bila-bila masa TANPA diduga. Itu hanya pandangan saya sahaja. Tapi pengalaman yang saya kongsikan diatas bukanlah nak bercerita tentang kejadian kemalangan tu, tujuan saya untuk menyatakan 'first impression' saya ketika melihat kejadian itu sahaja. Jangan salah anggap pulak yer.

Gejala khas Serangan Sakit Jantung


Lama saya terfikir tentang fakta statistik penyakit TERTINGGI menyerang pesakit di Malaysia adalah penyakit jantung. Maka saya pun tercari-cari apakah gejala yang menyebabkan serangan sakit jantung. Jadi di sini saya kongsikan di antara gejala seperti mana yang dikongsikan dari salah satu laman web produk herba di Indonesia bernama DeHerba. Sangat menarik untuk dikongsi buat pengetahuan pembaca budiman.

Di antara gejala khas serangan sakit jantung adalah seperti berikut :

1) Dada terasa sesak dan berat untuk bernafas

Nak kata sesaknya nafas mungkin anda pernah lihat bagaimana seorang pesakit asma menghadapi masalah pernafasan sebelum mendapat bantuan oksigen. Begitulah keadaan yang anda boleh bayangkan.


2) Mengeluarkan keringat, perut terasa mual, dan timbul perasaan cemas

Keadaan ini berlaku kesinambungan daripada situasi sesak nafas tadi.

3) Rasa sakit yang menjalar

Leher terasa sakit, yang diikuti oleh rasa sakit pada lengan kiri dan rahang, di bagian belakang perut, dan juga terjadi pada salah satu bahu.

4) Denyut jantung berdegup kencang atau lebih cepat dari biasanya

Dalam masa yang sama, badan juga tiba-tiba merasa sangat lemas. Dan yang patut diperhatikan gejala-gejala berbahaya di atas boleh terjadi sekalipun anda sedang beristirehat ataupun tidak melakukan aktiviti.

Namun demikian, gejala di atas juga boleh berlaku setelah anda selesai beriadah, setelah menghabiskan menu makan besar, atau ketika sedang dalam tekanan/stress.


Walaubagaimanapun, jika anda menghadapi gejala awal seperti di atas, anda dinasihatkan jumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.


Sakit Dada Yang BUKAN Serang Jantung


Selama ini saya sangka JIKA kita menghadapi sakit dada, maka ia kemungkinan besar menjadi tanda untuk mendapat serangan sakit jantung. Rupanya sangkaan saya salah.

Berikut adalah tanda-tanda sakit dada yang BUKAN termasuk dalam serangan sakit jantung.


1) Sakit dada ketika sedang batuk

Ketika anda merasakan rasa sakit di dada ketika batuk maka jangan khuatir kerana bukanlah termasuk gejala serangan jantung namun ia tetap harus dirawati. Penyebabnya adalah virus yang dijangkiti dalam pernafasan yang kita tidak sedari.


2) Rasa sakit pada rusuk

Biasanya sakit pada rusuk diakibatkan oleh timbulnya penyakit lain seperti herpes zoster.

3) Rasa sakit pada otot atau tulang dada

Hal ini dianggap wajar dan kerap terjadi justeru pada orang yang meningkatkan kegiatan fizikalnya.


4) Tulang rusuk yang patah

Sakit dada yang dialami seseorang juga boleh terjadi sekiranya adanya tulang rusuk yang patah oleh pelbagai sebab seperti jatuh, bergaduh, dan lainnya.

5) Pneumothorax

Yakni adanya masalah pada paru-paru yang menyebabkan sakit di dada sehingga mengakibatkan sesak nafas.

6) Darah beku pada paru-paru

Keadaan ini yang disebut juga dengan emboli, akan menyebabkan keadaan sakit dada yang amat sangat. Jika ini berlaku, cepat-cepat berjumpa dengan doktor pakar.

7) Penyakit tulang belakang

Anda pasti pernah dengar penyakit kegagalan saraf tulang belakang. Hal tersebut boleh menyebabkan rasa sakit di dada yang juga sangat mengganggu.


Kesimpulan

Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Betul tak ? Apa yang saya kongsikan adalah dari sumber yang dirumuskan oleh salah satu laman web yang saya nyatakan di atas. Saya harap ia membantu anda untuk kenalpasti apakah perbezaan di antara sakit jantung dan sakit dada yang kadang-kadang boleh menjadi salah faham oleh kebanyangan orang.

Semoga jumpa lagi di lain post, insyaAllah. Kalau ada umur panjang boleh kita berjumpa lagi yer !




Siapa yang tak risau apabila diserang sakit dada yang berpanjangan ? Sekejap elok, sekejap tak elok, sekejak sakit, sekejap tak sakit. Siapa yang tak risau tiba-tiba sakit dada setiap kali menarik nafas. Macam-macam bermain diminda. Mulalah terfikir adakah ia berkaitan dengan penyakit jantung.

Mengikut kata pakar kesihatan terkemuka Dr. Rob Lamberts menyatakan tidak semestinya jika kita sakit dada ia berkaitan dengan penyakit jantung.

Saya bukanlah pakar dalam bidang perubatan ni. Buat pengetahuan anda, tujuan post ini adalah kerana saya kongsikan adalah kerana mahu merungkai persoalan yang bermain difikiran saya untuk membezakan sakit jantung dan sakit dada.

Pengalaman melihat seorang pemandu terbabas


Pernah suatu ketika saya berada di pekan Banting, betul-betul berdepan dengan kedai gunting rambut Bunga Raya pada jam lebih kurang 7.30mlm saya melihat sendiri sebuat kereta Camry yang dipandu oleh seorang berbangsa cina tiba-tiba melanggar pembahagi jalan.

Kebetulan saya memang baru keluar dari kedai gunting rambut tersebut dalam langkah menuju ke kereta saya. Agak terkejut pada waktu tu ketika berjalan bersama isteri melihat sebuah kereta tiba-tiba sahaja terbabas melanggar pembahagi jalan dan berhenti betul-betul di atas pembahagi jalan.

Saya hanya dapat lihat keadaan pemandu yang mungkin telah pengsan. Dalam kekalutan tu orang ramai datang berkerumun untuk menolong. Saya dan isteri melihat dalam keadaan terkejut dan kebetulan saya dan isteri mengejar waktu untuk solat Maghrib maka kami berlalu pergi.

Dalam kepala saya ketika itu, mungkinkah kerana pemandu itu diserang penyakit jantung. Setahu saya, serangan sakit jantung boleh berlaku pada bila-bila masa TANPA diduga. Itu hanya pandangan saya sahaja. Tapi pengalaman yang saya kongsikan diatas bukanlah nak bercerita tentang kejadian kemalangan tu, tujuan saya untuk menyatakan 'first impression' saya ketika melihat kejadian itu sahaja. Jangan salah anggap pulak yer.

Gejala khas Serangan Sakit Jantung


Lama saya terfikir tentang fakta statistik penyakit TERTINGGI menyerang pesakit di Malaysia adalah penyakit jantung. Maka saya pun tercari-cari apakah gejala yang menyebabkan serangan sakit jantung. Jadi di sini saya kongsikan di antara gejala seperti mana yang dikongsikan dari salah satu laman web produk herba di Indonesia bernama DeHerba. Sangat menarik untuk dikongsi buat pengetahuan pembaca budiman.

Di antara gejala khas serangan sakit jantung adalah seperti berikut :

1) Dada terasa sesak dan berat untuk bernafas

Nak kata sesaknya nafas mungkin anda pernah lihat bagaimana seorang pesakit asma menghadapi masalah pernafasan sebelum mendapat bantuan oksigen. Begitulah keadaan yang anda boleh bayangkan.


2) Mengeluarkan keringat, perut terasa mual, dan timbul perasaan cemas

Keadaan ini berlaku kesinambungan daripada situasi sesak nafas tadi.

3) Rasa sakit yang menjalar

Leher terasa sakit, yang diikuti oleh rasa sakit pada lengan kiri dan rahang, di bagian belakang perut, dan juga terjadi pada salah satu bahu.

4) Denyut jantung berdegup kencang atau lebih cepat dari biasanya

Dalam masa yang sama, badan juga tiba-tiba merasa sangat lemas. Dan yang patut diperhatikan gejala-gejala berbahaya di atas boleh terjadi sekalipun anda sedang beristirehat ataupun tidak melakukan aktiviti.

Namun demikian, gejala di atas juga boleh berlaku setelah anda selesai beriadah, setelah menghabiskan menu makan besar, atau ketika sedang dalam tekanan/stress.


Walaubagaimanapun, jika anda menghadapi gejala awal seperti di atas, anda dinasihatkan jumpa doktor untuk pemeriksaan lanjut.


Sakit Dada Yang BUKAN Serang Jantung


Selama ini saya sangka JIKA kita menghadapi sakit dada, maka ia kemungkinan besar menjadi tanda untuk mendapat serangan sakit jantung. Rupanya sangkaan saya salah.

Berikut adalah tanda-tanda sakit dada yang BUKAN termasuk dalam serangan sakit jantung.


1) Sakit dada ketika sedang batuk

Ketika anda merasakan rasa sakit di dada ketika batuk maka jangan khuatir kerana bukanlah termasuk gejala serangan jantung namun ia tetap harus dirawati. Penyebabnya adalah virus yang dijangkiti dalam pernafasan yang kita tidak sedari.


2) Rasa sakit pada rusuk

Biasanya sakit pada rusuk diakibatkan oleh timbulnya penyakit lain seperti herpes zoster.

3) Rasa sakit pada otot atau tulang dada

Hal ini dianggap wajar dan kerap terjadi justeru pada orang yang meningkatkan kegiatan fizikalnya.


4) Tulang rusuk yang patah

Sakit dada yang dialami seseorang juga boleh terjadi sekiranya adanya tulang rusuk yang patah oleh pelbagai sebab seperti jatuh, bergaduh, dan lainnya.

5) Pneumothorax

Yakni adanya masalah pada paru-paru yang menyebabkan sakit di dada sehingga mengakibatkan sesak nafas.

6) Darah beku pada paru-paru

Keadaan ini yang disebut juga dengan emboli, akan menyebabkan keadaan sakit dada yang amat sangat. Jika ini berlaku, cepat-cepat berjumpa dengan doktor pakar.

7) Penyakit tulang belakang

Anda pasti pernah dengar penyakit kegagalan saraf tulang belakang. Hal tersebut boleh menyebabkan rasa sakit di dada yang juga sangat mengganggu.


Kesimpulan

Setiap penyakit pasti ada ubatnya. Betul tak ? Apa yang saya kongsikan adalah dari sumber yang dirumuskan oleh salah satu laman web yang saya nyatakan di atas. Saya harap ia membantu anda untuk kenalpasti apakah perbezaan di antara sakit jantung dan sakit dada yang kadang-kadang boleh menjadi salah faham oleh kebanyangan orang.

Semoga jumpa lagi di lain post, insyaAllah. Kalau ada umur panjang boleh kita berjumpa lagi yer !



Toneexcel - Cara Saya Terangkan Table Talk Secara OFFLINE

Toneexcel - Cara Saya Terangkan Table Talk Secara OFFLINE



Salam hormat, Jaga-jaga kawan-kawan yang mengenali diri saya. Saya akan kongsikan peluang ini kepada anda. Tidak kira anda minat ataupun tidak. Hehehe...

Gurau jer !!

Saya ingin kongsikan video yang saya rakam melalui smartphone saya jer. Video ini saya telah rakam secara sangat santai. Bila tengok balik video tu macam orang nak umumkan raya pun ada. Hihihi...

Tak pelah rakan pembaca sekalian, kalau anda ada masa 10 minit, saya berharap sangat anda dapat tonton video penerangan tentang kelebihan istimewa JIKA anda tukar simkad yang anda guna sekarang kepada simkad Toneexcel.

Saya teruja untuk berkongsi peluang ini sebab, ia memberi manfaat BUKAN semata-mata kepada anda malah dapat memberi manfaat kepada isteri dan anak-anak anda.

Simkad Toneexcel - Simkad Ajaib yang memberi wang ketika anda berbelanja, memberi anda wang ketika anda kongsi kepada orang lain, memberi anda wang ketika mereka yang anda telah kongsikan berbelanja dan rakan mereka yang anda kongsikan berbelanja pun anda dapat wang.

Seronok tak ? Ini baru dinamakan pendapatan pasif.

Nak tahu...sila tonton video penerangan saya ini di bawah ini sekarang !



Salam hormat, Jaga-jaga kawan-kawan yang mengenali diri saya. Saya akan kongsikan peluang ini kepada anda. Tidak kira anda minat ataupun tidak. Hehehe...

Gurau jer !!

Saya ingin kongsikan video yang saya rakam melalui smartphone saya jer. Video ini saya telah rakam secara sangat santai. Bila tengok balik video tu macam orang nak umumkan raya pun ada. Hihihi...

Tak pelah rakan pembaca sekalian, kalau anda ada masa 10 minit, saya berharap sangat anda dapat tonton video penerangan tentang kelebihan istimewa JIKA anda tukar simkad yang anda guna sekarang kepada simkad Toneexcel.

Saya teruja untuk berkongsi peluang ini sebab, ia memberi manfaat BUKAN semata-mata kepada anda malah dapat memberi manfaat kepada isteri dan anak-anak anda.

Simkad Toneexcel - Simkad Ajaib yang memberi wang ketika anda berbelanja, memberi anda wang ketika anda kongsi kepada orang lain, memberi anda wang ketika mereka yang anda telah kongsikan berbelanja dan rakan mereka yang anda kongsikan berbelanja pun anda dapat wang.

Seronok tak ? Ini baru dinamakan pendapatan pasif.

Nak tahu...sila tonton video penerangan saya ini di bawah ini sekarang !

adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz