Breaking News

Bisnes Internet

Elaika - Titipan Kasih Dan Cinta Seorang Hamba Bernama Imam Syafi'e (R.A)

Elaika - Titipan Kasih Dan Cinta Seorang Hamba Bernama Imam Syafi'e (R.A)



Salam hormat..Saya sebenarnya dah lama tercari-cari lagu nasyid bertajuk Elaika yang didendangkan oleh Mohammed Obaid. Pertama kali saya mendengar lagu ini di corong radio saluran IKIM suatu masa dulu hati saya terus rasa tenang. Alhamdulillah. Sebenarnya saya tak faham apa pun maksud lagu tu. Cuma saya rasa tenang hati mendengarnya.

Mungkin secara kebetulan saya cuma nak search di Google tentang cabaran seorang penulis sebenarnya. Tengah search, jumpa satu blog yang menulis tentang lagu nasyid ni. Saya terus baca perkongsian maksud lagu ni. Bila baca maksud lagu ni rupanya seperti satu sajak luahan perasaan seorang hamba yang zuhud kepada Allah. 

Saya search lagi...ohh rupanya lirik lagu ini adalah dari titipan doa terakhir Imam Syafi'e (R.A) sebelum beliau meninggal dunia. Masyaa Allah.



Salam hormat..Saya sebenarnya dah lama tercari-cari lagu nasyid bertajuk Elaika yang didendangkan oleh Mohammed Obaid. Pertama kali saya mendengar lagu ini di corong radio saluran IKIM suatu masa dulu hati saya terus rasa tenang. Alhamdulillah. Sebenarnya saya tak faham apa pun maksud lagu tu. Cuma saya rasa tenang hati mendengarnya.

Mungkin secara kebetulan saya cuma nak search di Google tentang cabaran seorang penulis sebenarnya. Tengah search, jumpa satu blog yang menulis tentang lagu nasyid ni. Saya terus baca perkongsian maksud lagu ni. Bila baca maksud lagu ni rupanya seperti satu sajak luahan perasaan seorang hamba yang zuhud kepada Allah. 

Saya search lagi...ohh rupanya lirik lagu ini adalah dari titipan doa terakhir Imam Syafi'e (R.A) sebelum beliau meninggal dunia. Masyaa Allah.

adv/https://www.klikjer.com/members/idevaffiliate.php?id=1827_62_1_282|https://3.bp.blogspot.com/-rLvmbvTL7so/WdFIS_xMgjI/AAAAAAAAFbU/MkbTaxbOzrcH_o-b-KWIA_Iv1Ju7hdXpgCLcBGAs/s1600/fanpage-superstar.png

Random Posts

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/azeriebiz