Internet & Kehidupan

Auto Posting ke Facebook & Twitter cara Robot FB


Statistik menunjukkan bilangan pengguna Facebook di Malaysia menduduki tempat ke 17 dari 213 negara seluruh dunia. Bilangan pengguna Facebook di Malaysia adalah sebanyak 12,153,680 ketika post ini ditulis. Sila rujuk SocialBakers.com untuk pengesahan. Saya percaya bilangan pengguna bakal bertambah dari semasa ke semasa.

Pengguna Facebook terdiri pelbagai peringkat umur dan pengguna terbanyak di Facebook adalah mereka berumur dalam linkungan 18~24 tahun dan ia menyumbang sebanyak 34% dari jumlah pengguna Facebook di Malaysia. Sila lihat gambar di bawah untuk lebih jelas.
Kita lihat pula dari segi purata masa pengguna melayari laman web popular dunia. Facebook masih menjuarai carta di mana purata 7 minit 46 saat masa berada di laman web sosial paling popular ini. Kajian statistik ini telah dilakukan oleh Then Nielsen Company pada August 2011.

masa melayari Facebook

Dari purata masa ini, seorang pengguna melaburkan masa di Facebook selama 7 jam, 45 minit dan 49 saat ( data July 2011) dan masa ini bagi pandangan saya masa telah bertambah dan mungkin lebih dari 12 jam sehari. Masa yang dilaburkan melebihi masa anda tidur. Anda setuju ?

Mengapa perlu membuang masa yang lama melayari laman web sosial seperti Facebook JIKA ada satu peralatan sokongan untuk mengurangkan masa anda walaupun anda sedang OFFLINE.

Jika diberi pilihan kepada anda kuasa sokongan mana yang anda pilih antara kuasa manusia dan kuasa robot ? ( Sebab itulah gambar robot saya letakkan di post ini..hehehe ).

Mungkin anda tak dapat gambarkan apa yang saya maksudkan....

Apa kata anda tonton video di bawah ini untuk lebih faham apa yang saya maksudkan.Sekian dari saya kali ini dan insyaallah..jika diberi kesempatan saya akan kongsikan cara bagaimana Auto Posting di laman sosial seperti Facebook & Twitter cara percuma.

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang kelebihan peralatan auto posting ini sila layari laman web yang tertera di bawah ini sekarang !

www.RobotFB.com


 1. admin..autopost ni masih valid utk digunakan ke..??atau ada kena sebarang restriction dr FB..??

  ada free trial tak sistem ni..?
  bentuk/jenis post yg bole dibuat cuma yg biase ke...?
  bole setkan post bergambar dan share link sekali..??
  minta penjelasan..tq..

  ReplyDelete
 2. Replies
  1. Website jualan software ini masih wujud tetapi pihak admin tidak menjualnya lagi kerana terlalu banyak spamming.

   Delete
 3. Akmaludin, ya perisian ini masih boleh digunakan. Boleh post gambar dan link sekali. TIADA free trial. Nak lebih jelas sila ke http://rebizinfo.com/robot-fb


  Mohd Roslan,Perisian ini masih wujud sehingga sekarang dan ia berbayar.

  ReplyDelete

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan