Internet & Kehidupan

Mencari Pembekal...Susah Ker ?


Pernahkah anda terbaca atau terdengar dari mana-mana pertanyaan daripada rakan sebagai contoh " Saya tengah cari pembekal seluar jeans levis (replica) yg muraaaaahhh, berkualiti plus design terbaru.Kau tau tak kat mana nak cari ye ? ". Andaikanlah anda juga sedang membina perniagaan pakaian ( bundle sebagai contoh )..mahukah anda memberi tahu kepada rakan anda itu dari pembekal mana anda dapatkan.

Ataupun andaikan anda seorang peniaga t-shirt dan seluar dan anda tahu banyak tempat di mana ingin mendapatkan pembekal t-shirt pada harga yang murah. Suatu masa ada seorang rakan baik anda bertanya kepada anda di mana anda dapatkan pembekal t-shirt itu. Apakah respon spontan anda ?

Hemmmm.... 


Baiklah...bila kita sebut pembekal maka dah pasti ia mempunyai kaitan dengan usahawan ataupun bakal usahawan kan. Tak kisahlah ia secara besar-besaran ataupun kecil-kecilan.Kebiasaanya usahawan yang baru memulakan perniagaan mempunyai masalah untuk mencari pembekal yang benar-benar memberi keuntungan dalam margin yang besar. Ini masalah biasa dan tahukah anda bahawa kegagalan mencari pembekal adalah merupakan salah satu punca seseorang usahawan itu menjalankan perniagaan hanya sekerat jalan.Di bawah ini adalah antara contoh-contoh punca yang menjadi peniaga di Malaysia ini malas dan tidak mahu menjadi usahawan sepenuh masa. Inilah antara puncanya...
■ Sukar mendapat bekalan produk daripada pembekal
■ Sukar mencari pembekal yang betul-betul pembekal
■ Sukar mendapatkan lebih dari satu pembekal
■ Sukar mendapat maklumat lengkap tentang pembekal seperti No. Telefon, Email dan sebagainya...
■ Pernah ditipu oleh pembekal yang tidak bertanggungjawabItu hanya sebahagian sahaja punca dan saya yakin ada beberapa punca lain yang berkaitan dengan pembekal.
TAHUKAH ANDA ? ( Khas kepada bakal usahawan dan usahawan baru )Masalah ini bakal selesai khas buat anda. Jika nak bagitau semua dalam sekali di sini ia agak mustahil. Ini kerana seorang usahawan berpengalaman ingin membocorkan rahsia bagaimana mencari pembekal-pembekal sah hasil dari pengalaman selama 4 tahun. Anda percaya tak ? Mustahilkan ?Apa yang dibocorkan nanti adalah...Senarai lebih dari 150 pembekal untuk pelbagai bidang dan industri seperti :-► Cenderahati Korporat
► Alat Tulis
► Sukan dan Permainan
► Percetakan
► dan banyak lagi ...Sila baca selanjutnya di sini --> http://rebiz2u.ws/go/senaraipembekalApakah faedah yang bakal anda perolehi untuk perniagaan anda ?1) Mengetahui senarai-senarai pembekal yang akan membuatkan anda tidak sabar memulakan kerjaya sebagai seorang usahawan.
2) Bergegas berjumpa dengan pembekal kerana berebut untuk menjadi orang pertama bekerjasama dengan pembekal/pemborong.
3) Tersenyum lebar memperolehi senarai-senarai yang selama ini tersembunyi disebalik bilik rahsia para usahawan atau peniaga yang sudah lama berkecimpung didalam dunia keusahawanan.Masalah mencari pembekal kini selesai kerana julung² kali seorang usahawan yang berpengalaman sudi membocorkan rahsia beliau sendiri. Diharap sedikit sebanyak info ini membantu anda untuk terus berkecimpung dalam dunia perniagaan.Selamat berjaya.


Post a Comment

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan