Internet & Kehidupan

Cara Mudah Buat Artikel Bahasa Inggeris


Ramai pemasar internet menghadapi masalah untuk membuat artikel dalam bahasa inggeris. Masalah ini berlaku terutamanya mereka yang aktif dalam pemasaran affiliate Clickbank. Selain itu juga artikel bahasa inggeris penting untuk mereka yang baru ingin berjinak-jinak dengan Google adsense sebagai adsense publisher. Pendaftaran sebagai publisher di Google Adsense mensyaratkan blog anda perlu ditulis dalam bahasa yang disenaraikan sahaja. Malangnya di sini artikel dalam bahasa melayu masih belum di benarkan oleh pihak Google buat masa ini.

Post kali ini bukan untuk menerangkan bagaimana ingin menjana pendapatan melalui Clickbank ataupun Google Adsense. Kali ini saya ingin berkongsi tentang cara menulis artikel dalam bahasa bahasa inggeris. Semoga sedikit sebanyak membantu anda pengunjung blog saya ini.

Perkara pertama yang anda perlu tahu adalah bagaimana mencari idea untuk menulis artikel anda. Kena rajin melakukan carian di enjin carian. Dapatkan idea daripada forum-forum yang membincangkan masalah forumer mengikut niche anda. Sebagai contohnya jika niche anda berkaitan dengan bina badan, cari maklumat apakah jalan penyelesaian bagi masalah untuk membina badan.

Kemudian search lagi di enjin carian bagi mencari idea untuk menulis artikel. Ia satu markah tambahan buat anda jika niche yang anda lakukan adalah memang dalam bidang kepakaran anda. Sudah pasti idea untuk menyelesaikan masalah prospek akan dapat dilakukan dengan mudah.

Tulis sahaja artikel anda dalam bahasa melayu dan disyaratkan supaya artikel anda mempunyai sekurang-kurangnya 400 sehingga 550 patah perkataan. Ini kerana Google sukakan artikel.

Setelah artikel anda telah siap maka kerja seterusnya adalah melakukan pengalihan bahasa daripada bahasa melayu ke bahasa inggeris. Untuk melakukan perkara itu, pihak Google ada menyediakan satu software untuk translate pelbagai bahasa. Sila layari www.translate.google.com.

Selepas itu anda perlu mengolah apa yang di translate dan betulkan sedikit sebanyak grammar yang tidak sesuai di situ.

************************************************************************************************
Cara Lagi Mudah Membuat Artikel Bahasa Inggeris Sepantas 5 Minit
************************************************************************************************
Kebanyakan orang dah tahu bahawa artikel bahasa inggeris merupakan lubuk informasi di peringkat global dan juga boleh mendatangkan pendapatan lumayan secara berterusan.

Saya ingin memperkenalkan kepada anda satu produk digital kepada anda untuk bagaimana membuat artikel sepantas 5 minit. Adakah ia mengujakan anda ? Saya ingin memperkenalkan ....

Dalam Pakej ini anda akan diajar langkah demi langkah bagaimana untuk menghasilkan artikel yang unik,berkualiti tinggi & paling penting sudah tentu sangat disukai oleh Google. Ini bukan cara nak buat artikel "sampah".

Pakej Ini didatangkan dengan sebuah ebook manual & 4 video tutorial.

Apa yang bakal mengujakan anda jika anda mendapatkan produk ini.

1) Manual Ebook (PDF) - 33 muka surat lengkap dan cukup mudah difahami.
2) Video 1 - Pengenalan Artikel Assasin
3) Video 2 - Cara Melakukan Kajian Idea Untuk Menghasilkan Artikel
3) Video 3 Part 1 - Bagaimana nak dapatkan idea artikel dengan cara lain yang lebih mudah. Budak Darjah 6 pun boleh buat!
4) Video 3 Part 2 - Anda akan lihat secara live bagaimana artikel dihasilkan dalam masa kurang dari 5 minit.
5) Video 4 - Bagaimana menghasilkan banyak artikel yang unik menggunakan satu artikel. Ini dinamakan Artikel S _ _ _ _ _ _.

Permulaan harga yang dijual adalah sebanyak RM 150 dan berita baik untuk anda kerana pemilik produk dengan rasa berbesar hati telah memberi diskaun sebanyak 70% pada post ini ditulis. Jadi harga yang dijual adalah sebanyak RM40 sahaja. Saya tak pasti harga ini akan meningkat ataupun tidak kelak.

Jika anda serius ingin membuat artikel bahasa inggeris dan menjana pendapatan daripadanya. Sila dapatkan pada pautan di bawah ini.


Selamat mencuba dan berjaya kelak.Post a Comment

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan