Internet & Kehidupan

Adakah Sistem Affiliate Membantu Jualan Online ?

Salam hormat kepada anda,

Terima kasih kerana sudi mengunjungi blog ni. Post ini adalah kesinambungan daripada post yang lepas tentang program pemasaran affiliate. Sila baca DI SINIJika anda masih belum faham boleh lah rujuk post saya tu yer.

Baiklah kali ni saya nak marah sentuh sedikit mengenai teknik pemasaran untuk produk anda ataupun produk affiliate dengan menggunakan sistem affiliate. Jika anda mempunyai produk tak kiralah produk digital ataupun fizikal pasti anda perlu memikirkan bagaimana melakukan promosi dengan cara yang lebih berkesan.

Rata-rata newbie di luar sana mungkin tercari-cari bagaimana cara yang "powerful" untuk melakukan pemasaran. Berbagai cara mempromosi di sosial media seperti Facebook, Myspace, Twitter dan seumpamanya , di forum-forum, di blog, PPC Google dan sebagainya namun jualan tetap kurang memberangsangkan.

Menjawab persoalan tentang topik post iaitu "Adakah Sistem Affiliate Membantu Jualan Online ?". 

Jawapan saya adalah "YA" memang membantu kerana saya sendiri melihat hasil jualan melalui teknik membangunkan program affiliate melalui sistem affiliate.Anda tak perlu merekrut agen affiliate anda untuk melakukan jualan kerana tawaran komisyen anda dan syarat yang mudah untuk menjadi ejen anda cukup mengujakan.

Saya cakapkan terangkan serba sedikit kaedah pilihan jika anda ingin mengimplementasi sistem affiliate ni di laman web jualan anda. Ada 2 kaedah untuk membangunkan program affiliate melalui sistem affiliate iaitu :-

1) Third Party Hosted Affiliate System
2) Self Hosted Affiliate System

Ada jurang perbezaan antara kedua-duanya. Jika anda menggunakan cara pilihan pertama iaitu Third Party Hosted maka anda perlu membayar yuran bulanan pada service provider tu.

Apabila anda memilih untuk pilihan kedua iaitu Self Hosted pula anda perlu ada kemahiran untuk memasang ke laman web jualan kita.

Ia berpandukan bergantung kepada kemahiran dan pilihan anda.

Pada pandangan saya, saya lebih syorkan anda menggunakan cara kedua. Ia lebih menjimatkan dan pelaburan anda kerana hanya perlu melabur sekali sahaja.

=================
Sistem Affiliate Lite V2
=================


Gambar di atas ni adalah salah satu sistem affiliate yang dicipta oleh IM tempatan bernama Mohd Amirol Zolkifli untuk membantu para pemasar internet dalam membangunkan program affiliate mereka sendiri. Anda tak perlu pening-pening untuk belajar skrip-skrip dan kod yang menyukarkan kerana semua disediakan dalam produk ini.

Saya ingin syorkan kepada anda untuk menggunakan SISTEM AFFILIATE LITE V2 ini. Dengan adanya sistem ini anda tak perlu bersusah payah melakukan pemasaran online kerana sistem ini akan bekerja untuk anda.

Jika anda memiliki produk ini maka diharap selesailah masalah seperti di bawah ni :-

1) Kurang mahir dengan bahasa pengaturcaraan web seperti HTML, PHP, CSS etc.
2) Tidak faham ASAS penggunaan dan pengurusan sistem script.
3) Tidak mengerti logik proses kerja system script yang ingin digunapakai.
4) Tidak mengikut prosedur pemasangan script yang betul.
5) Sering beranggapan “susah” untuk memasang script kerana tidak faham arahan.

Jika anda baca testimoni produk ini pasti ia mengujakan anda kerana ramai yang telah memberi maklum balas positif dan yang penting ramai IM'er Malaysia menggunakannya untuk pemasaran produk mereka.

Pasti anda ingin mengetahui keistimewaan lain yang ada pada produk ini dan anda bolehlah membaca info lanjut dengan klik DI SINI.
Post a Comment

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan