Internet & Kehidupan

Jimat panggilan telefon anda di mana sahaja di dunia ini.Salam sejahtera;
Penggunaan telefon pada zaman ini sudah menjadi keperluan asas untuk setiap golongan.Telefon hanyalah satu medium peghubung menerusi penyedia perkhidmatan telekomunikasi.Contoh penyedia perkhidmatan telekomunikasi yang terkenal di Malaysia seperti Maxis , Celcom & Digi.Mengikut rekod hasil jualan bagi ketiga syarikat gergasi ini pada tahun 2009 terkumpul sebanyak RM 21 billion.Bidang telekomunikasi membuka peluang yang cerah untuk usahawan yang ingin menceburinya. Lihat sahaja berapa banyak kedai menjual pre-paid,handphone dan sepertinya yang tumbuh bagai cendawan. Walaupun kekadang tu pelanggan hanya membeli RM10 untuk topup tetapi kedai telekomunikasi masih wujud lagi. Kenapa ?
Inilah dikatakan peredaran masa dan ia menjadi satu keperluan.Manusia memang secara kejadiannya suka menjadikan sesuatu itu mudah,berkesan dan memberi keuntungan kepadanya.Demi mencipta hubungan sesama manusia dengan cara yang mudah seperti kata-kata "jauh di mata, dekat di hati". Errmmmmm..rasanya perlu diubah sikit kot.Mungkin "dekat di mata, dekat di jari" heheheh.

Melalui era globalisasi ini banyak orang mencari peluang yang berkaitan dengan perkara asas yang diperlukan oleh manusia kini terutamanya bidang telekomunikasi.Jika ia sesuatu yang menjamin penjimatan berterusan dan boleh menjana pendapatan darinya pasti ia lebih memberi manfaat kepada diri dan juga orang lain.Bertitik tolak dari ingin membina dan mengekalkan perhubungan sesama rakan-rakan,keluarga,kenalan dan lain-lain pasti memerlukan kos yang perlu dilaburkan.Oleh kerana menjaga perhubungan itu amat penting maka sesetengah orang tu tidak kisah berapa kos yang perlu dibayar jika kita berpuas hati.

Terfikir sejenak .......

Andai kata ada penyedia perkhidmatan yang menawarkan kemudahan di bawah...Apa pendapat anda ?

1) Bercakap - Nikmati masa berbual yang panjang.
2) Jimat - Nikmati kadar panggilan yang terendah ke merata destinasi.
3) Untung - Nikmati keuntungan dengan hanya memperkenalkan rakan-rakan,keluarga dan kenalan seperti kita.

Post a Comment

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan