Internet & Kehidupan

Baru dari lama...

Lama jugak aku tak blog post baru ni....Baru rasa nak berblog balik.Mmmmmm...bila teringatkan kekejaman pihak bangsat Yahudi yang membelasah, mengebom , menghancur , membunuh rakyat Palestin di Gaza sudah cukup membuatkan seluruh umat Islam marah. Adakah gencatan senjata ni hanya buat sementara atau akan ada peperangan yg cukup besar akan berlaku? Cukup takut Israel dengan Hamas. Mereka dah nampak kebenaran dalam Al-Quran di mana termaktub dalam surah Al-A'raf ayat 167 yang bermaksud :-

"Dan (ingatlah wahai Muhammad) ketika Tuhanmu memberitahu : Bahawa sesungguhnya Ia akan menghantarkan kaum Yahudi itu, (terus menerus) hingga hari kiamat, kaum-kaum yang akan menimpakan mereka dengan azab sengsara yang seburuk-buruknya (disebabkan kejahatan dan kekufuran mereka). Sesungguhnya Tuhanmu amat berat azab seksa-Nya, dan sesungguhnya Dia juga Maha Pengampun lagi Maha Mengasihani."

Hadith sahih Riwayat Al-Bukhari dan Muslim bermaksud :

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah orang-umat Islam berperang dengan orang-orang Yahudi (disebuah tempat).Orang-umat Islam akan membunuh mereka beramai-ramai sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar membunuh orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok "Ghargad" , kerana ia adalah pokok Yahudi".


Ketakutan Yahudi diperkuatkan lagi dari firman Allah dari surah Al-Isra' yang bermaksud :

"Dan Kami menyatakan kepada Bani Israel dalam Kitab itu: "Sesungguhnya kamu akan melakukan kerosakan di bumi (Palestin) dua kali, dan sesungguhnya kamu akan berlaku sombong angkuh dengan melampau. Maka apabila sampai masa janji (membalas kederhakaan kamu) kali yang pertama dari dua (kederhakaan) itu, Kami datangkan kepada kamu hamba-hamba Kami yang kuat gagah dan amat ganas serangannya lalu mereka rnenjelajah di segala ceruk rantau (membunuh dan membinasakan kamu); dan (sebenarnya peristiwa itu) adalah satu janji yang tetap berlaku".


Ternyata bangsa Yahudi takut dengan kebenaran Islam. Tunggu ajelah........Allah huakbar.Surah Al-Asr :-
"Demi masa.Sesungguhnya manusia itu berada dalam kerugian.Kecuali mereka yang beriman dan beramal soleh.Dan berpesan dengan kebenaran.Dan berpesan-pesan dengan jalan yang sabar".
 1. salaam..
  surah Al-Isra' ayat berapa?

  ReplyDelete
 2. Salamm... Rosniza
  Maaf tak tertera dipost tu.
  Surah Al-Isra' ayat 4 & 5.

  ReplyDelete

Sila lontarkan komentar anda. Terima kasih.

Instagram

© Internet & Kehidupan